Цеденето спира ли кърмата ?

• 12 424
  • 53
  •   1
Отговори
# 45
леле колко оптимистично звучи , направо ме надъхваш Simple Smile

Имам такъв чай и верно ще взема да пробвам. Пък било то и кърменето да е само нощем Simple Smile

# 46
kukumindrela , кураж аз продължавам да цедя и сега имам много кърма и много замразена и не знам даже какво ще я правя.... В началото и на мен ми се налагаше да дохранвам с АМ. С времето ще свикнеш с цеденето и няма да имаш болки. Обаче тр. да внимаваш да не запушиш някое каналче... Много е хубаво, че с бебо се кърмите, аз така и не успях да го накарам да засуче и това е  #Crazy

# 47
kukumindrela , кураж аз продължавам да цедя и сега имам много кърма и много замразена и не знам даже какво ще я правя....

С първия ни син имах пълен фризер само с кърма Mr. Green (бях си докарала хиперлактация)-всичката вложих при захранването (захранен е на 6,5мес) а и доста след това..успоредно ест. и кърмех..
Всички каши, карт. пюрета ги правих с кърма (затова е добре разфасовките да са по 50-80-100мл) както и за разреждане на гъсти пюрета..попара също може с кърма..

С втория вече не допуснах първата грешка, и замразеното к-во бе далеч по-малко Whistling..

Относно запушването на канали-вземете си лецитин, но от поне 1200мг (за профилактика-1-2бр на ден; при проблем-4бр) Peace:

# 48
  • Пловдив
Относно запушването на канали-вземете си лецитин, но от поне 1200мг (за профилактика-1-2бр на ден; при проблем-4бр) Peace:
Потвърждавам  Peace След като направих 3-4 запушвания и ги оправих с масажи, често сучене и лецитин ударна доза, реших да продължа да си го пия. Пия по 1 всеки ден или през ден и оттогава не са ми се запушвали канали  Simple Smile

# 49
леле колко оптимистично звучи , направо ме надъхваш Simple Smile

Имам такъв чай и верно ще взема да пробвам. Пък било то и кърменето да е само нощем Simple Smile

Kukumindrela,

оптимистично и реалистично е! Повярвай ми, най-голямата битка е спечелена - бебето вече суче! Дори да суче на празен ход (особено когато е сънено), оставяй го да го прави толкова дълго колкото иска. При мен това винаги увеличава кърмата...С малко подкрепа с храни и наистина до 2 седмици ще имаш достатъчно кърма!

Относно как засука моят Калоян... Веднага щом родих в Майчин дом, Варна ми го дадоха на гърдите и дори го сложиха на едната гърда и той захвана веднага. Акушерката каза, че доста добре е захванал....и тогава дойде друга акушерка, която като ми видя зърната , се изписа истински ужас на лицето и и ми каза, че ще имам страхотни проблеми с кърменето... Аз взех, че се хванах и започнах да се притеснявам. Започнах да го слагам на гърдата, а той все не улучва зърното, защото е плоско. цялата станах в синини....кърмата така и не ми идваше, а бебето искаше да си суче, а нямаше какво, нямаше и зърна... дори и да ги хване, те кървяха, боляха и тн...абе ужасно.

Тогава една пердиатърка в Майчин дом ме посъветва да пробвам с ъс силиконови зърна. Пратих мъжа ми, който ми купил първите, които видял в аптеката (евтни, 1.50, някакви китайски....). Хубави, лоши, взех ги и с малко упражнения се научих да ги слагам. Важното е въздухът да излезе от тях напълно и  да има един вид вакуум.  Започнах да слагам бебето често често и тай все по-добре се приентираше...така не ме боляха зърната, не се разраняваха допълнително. Освен това кърмех легнала, поддържах отзад на тила бебето така имах добър контрол над бебето и позата му. (Това може би няма да го одобрят консултантите, но при мен работеше и ме спаси)

Един ден така постоянно дърпаше без да капе нищо освен малко коластра. Кърмата ми дойде чак на 8 ден (заради голям кръвоизлив при раждането)!!! и чак тогава бебчо се отпусна да суче добре. Продължих със силиконовите зърна още няколко дни, но той започна да им се мръщи и се престраших и започнах малко по малко без тях. Така след още няколко дни вече сучеше от мен (но задължително с лансинох още един месец).

Може би това, което най-много помогна, е че сложиха бебето на гърдата веднага щом се роди. И това, че майка ми дойде и ме светна, че за да кърмя, трябва да ми е удобно...обгради ме с възглавници, най вече отзад на гърба и така кърменето стана що годе поносимо в първите ужасно трудни седмици.

Продължавай да даваш на бебето гърдата, направи така че да ти е удобно, ако искаш мажи гърдите с маслото на Weleda, и съвсем скоро ще си горда кърмеща майка...

Аз нямам много опит с кърменето, все пак съм майка от по малко от 3 месеца и не претендирам, че разбирам от тая работа...но казвам при мен какво проработи.

Успех на теб и малката адашка - нека и носи много късмет името. На мен определено ми носи Simple Smile

Янина 

# 50
  • Пловдив
Ефективна ли е наистина електрическата помпа, заслужава ли си парите ? Имам ръчна, ама хич не я бива, аз по-добре на ръка се справям.

# 51
Ефективна ли е наистина електрическата помпа, заслужава ли си парите ? Имам ръчна, ама хич не я бива, аз по-добре на ръка се справям.

С хиперлактация цедих с ръчната на Авент-схващаха ми се ръцете Crazy
Електронната им обаче, си струва парите (купих я през ибей, нова с 60-ина лева разлика Wink в к-та има захранване на ток, батерии, ръчен вариант, шише и нещо още дребно..но не помня Blush) Peace
Ако ще цедиш-горещо я препоръчвам Peace (също мн добри са отзивите за Медела, но нямам преки наблюдения).

# 52
  • София
И аз съм доволна от електрическата помпа на Авент (с ръчната си е къртовски труд  ooooh!). Според мен си заслужава цената  Peace

# 53

Не е вярно. Цедила съм, не намалява кърмата.

Въпрос съм момичетата от ЛЛЛ: Имам проблеми с кърменето свързани с това, че нямам зърна. Опитах различни варианти със силиконови зърна, но бебка се разярява и не иска да суче. Много е лакома и явно това, че не пуска както шишето я отказва бързо. Раждах със секцио и кърмата ми дойде около 10-тият ден, затова сме се хранили с шише и АМ. Към момента правя всичко възможно да я храня почти изцяло само с кърма, като се цедя по около 15 мин на всяка гърда, всеки път. Бебка е спокойна, когато няма достатъчно кърма й давам АМ., вече е на 3 седмици и сме над  4 кг.

Въпросът ми е: като се цедя, има ли вероятност кърмата ми да спре по - рано? как мога да избегна това, ако е така?
и правилно ли се цедя всеки път по 15 мини двете гърди.

Благодаря ви предварително.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт