С чудни плетени цветя, да посрещнем пролетта!

• 107 841
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря на всички!
Сбъдваща отново много красива чанта.
Lily от всеки цвят купих по две кълбенца и ми остана от някой от тях, само от тъмното синьо е само едно

# 541
Няколко летни шалчета:

# 542
NovaTema, Катания-та е на Шахенмайер от Коутс - розовата дрешка и шапките на спирала са плетени с нея.

Carmela Biscuit, нямаш никакво основание да се наричаш "лаик" ooooh!

Дидк@!  Hug Hug

Joy   Малко снимки от днес, ще има още

eat. sleep. knit...

# 543
 newsm68 newsm68 Юхууууу,много съм щастлива.Благодарение на вас се научих да плета цветя и вече имам цели 3 изплетени.  love001 Сайта крокотак ми помогна.Сега търся указание как се плете чорапена плетка,защото правя чанта ,обаче ми се иска дъното и дръжките да са по-твърдички. newsm78 Ако някой има идея къде мога да видя обяснения за този вид плетка  Hug много ще съм благодарна.
А ето и цветенцата:

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_157742377607075&id … 07075&theater

# 544
много хубави шалчета, Сбъдваща. горните са много нежни, а последното е плетен от изплетени вече синджири нали?

чорапена плетка не е ли това, дето и от двете страни се плете лицева? а за дъно защо не кроше или туниска? Можеш да докараш различни видове плетка с туниската.

# 545
тити,много благодаря ,че откликна веднага ама ако може подробно за туниска и кроше какво значи  ,че съм абсолютен новак. Embarassed ама с голям мерак  Joy

# 546
кроше е да плетеш на една кука - най-лесно е да изплетеш дъното на една кука ниски пълнежи, ако не държиш на някаква оригиналност. Туниската кука http://www.google.com/#sclient=psy&hl=bg&site=&sourc … =17ee6eef9faa2764   напоследък се обсъжда често тук, дълга кука, плете се без да се обръща плетивото, с нея можеш да имитираш лицева и опакова плетки, с предимството, че стоят стегнати и не се деформират.

# 547
Става въпрос за плетене на една кука нали?Няма как на две куки да направя стегнато дъно така ли? newsm78

# 548
можеш, ако използваш по-тънки куки и плетеш по-стегнато; ако плетеш превити бримки/взимаш ги изотзад, не по обичайния начин, но е досадно според мен/, има някои плетки стегнати като тази например:
лицев ред: крайна бримка ~ 1 лицева, 1 взимаш опаково без да изплиташ ~ крайна бримка
опаков ред: лицевите от предния ред ги взимаш без да изплиташ, като конецът остава отзад, а взетите опаково сега изплиташ опаково.

получава се доста стегнато плетиво, като тъкано. но не знам дали ще ти пасне на идеята.

# 549
тити,благодаря,ще пробвам.Явно ще трябва да си припомня и плетенето на една кука. Heart Eyes
Но ще стане. Hug Hug Hug

# 550
Дидка, аз чакам да видя готово моделчето на една кука ,с цветя и мрежа между тях...от някаква златиста прежда беше,ако не се лъжа Peace

# 551
Ще почакаш... , зарязала съм го да отлежава Laughing.

# 552
Много хубави неща видях до тук. Не ви изброявам за да не пропусна някого. Аз плета една ирландска блуза, но става много бавно и в промеждутъка направих една лесна пола на Патриция Пепе.

Преждата е Зара с по-голям процент акрил, плела съм на 2,1. След прането не мръдна, около 320 гр ми е разхода, но съм съкратила много схемата, защото щеше да стане много дълбока и дълга. Simple Smile
Хубав ден на всички! Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 09:05 от SISI_VAS

# 553
Додо, отдавна исках да те поздравя за инициативите ,в които се включваш и споделяш с нас. Браво,въпреки домакинстване и малки деца,все намираш време за такива събития Peace
Сиси, симпатична поличка за фина снагичка Laughing

# 554

Сбъдваща,супер са!В синичкия ми останаха очите.Браво!
Преждата ми прилича на фър-фър.но ми изглежда по-широка лентата?

Общи условия

Активация на акаунт