С чудни плетени цветя, да посрещнем пролетта!

• 107 840
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Привет!
Съншайн Мери, благодаря  bouquet
Стейси, на теб също, ще пробвам първите, много са сладурски.
Това е моето яйце, но пак нещо не го харесвам http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697. Не ми прилича много на яйце, има ли някоя тънкост, за да стане по-сполучливо?!
Напоследък плета квадратчета от останалите ми прежди, идеята ми е да ги сглобя на одеало. Последната схема от която съм гледала обаче явно е била за някаква покривка и се получи това http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.23045337. Много ми харесва, но ми се струва много "дупчесто" за одеало, ако изплета отдолу квадрат с гладка плетка в друг цвят и го пришия дали ще стане, какво мислите?
Спорни плетки, момичета! Тази тема определено ме зарежда с много настроение и ми дава нови идеи  bouquet

# 601
на мен ми харесва така - не е добра идея да изплетеш отдолу още един квадрат, като го изпереш, няма да има съхнене.
дупчесто или не - има и летни одеяла, не езадължително да е дебело и плътно  Wink

# 602
svhristova, много красиво ще стане! Hug
Ако ти се струва прекалено "дупчесто" може да го подплатиш с полар в контрастен или близък до този цвят, така ще стане и по-плътно, ако това е идеята ти!!! Wink

Аз сега плета едно чисто бяло одеалце за бебето, от шахматни квадратчета, плътни и леко дупчести, според мен се получава много хубаво, идеята ми е да е лятно одеалце, пък за зимата ще подложа полар  пастелен цвят - син или розов, мисля, че така ще стане още по-хубаво!!! Grinning

# 603
svhristova - не можеш ли да смесиш дуп4ести и плътни квадрати в едно одеало, като плътните са пове4е или дуп4естите по края? НЯма ли да стане ок така?

# 604
Здравейте момичета, можете ли да ме посъветвате, къде в София мога да купя евтино вълна. От тази за терлици, най- обикновена и най- евтина. Благодаря ви предварително!

# 605
Беа ,при нас на пазарчето в Хаджи Димитър жената продава такава прежда за терлици,в един кашон ги е събрала.Мисля по 2лв. или два и нещо струват,те са едни такива намотани като чилета.Има в няколко "убити" цвята.Мога да проверя и със точност да ти кажа каква е тази прежда.Но няма марка,фирма,май.

# 606
Много ти благодаря!

# 607
Беа ,ходих до магазинчето,цената е 24лв. на килограм.Май много ми се струва,но ти си знаеш.Намотани са опаковки по 170,190,200 грама.Няма написано колко е метража или каква е фирмата.Има в зеленикав и светло кафяв-бежов цвят. Peace

# 608

Пуфи,от твоята съкровищница,може ли малко разяснение за тази плетка Praynig  Hug
Лицева свивка наляво какво ще рече - според мен е 1бр. взета лицево,1бр.лицево изплитаме и премятаме първата върху втората.
А това нещо изплетено в кръг как ще стане?Пробвах,но не ми изглежда същото като на снимката да става  Embarassed Чудя се ако вдяна нечетен брой бримки дали ще се получи  Rolling Eyes

# 609
Сънчо, ето ти ги, мила - - правилно мислиш за свивката. Втория начин е твоя! Да не бъркаш в наметките нещо? Я снимай да се види.

Плетката зависи от стягането и преждата. Я пробвай по-рехаво да го докараш.

# 610
Bulechka, jabata, Тити, много благодаря, момичета! Да сложа в краищата "дупчестите" елементи не се бях сетила, така ще направя. Сега се сетих за още нещо, понеже не са ми от една и съща прежда, дали да изпера всички квадратчета, преди да ги сглобя заедно newsm78 Иначе сигурно ще се деформира цялото одеало, ако някое от квадратчетата се промени при прането. Вие перете ли ги предварително?
Успешен ден на всички!

# 611
big pufana  Hug
Не мога да го снимам,че само плета и разплитам докато ми хареса  Laughing
В първи ред наклона на свивката е на ляво,а във втори погледнато от лицевата страна ще се пада на дясно наклон.Като е в кръг втория ред как ще се чете  newsm78
Аз ги заплетох в кръг всички бримки - наметка-свивка и се получиха на шах-мат издатините Rolling Eyes

# 612
Като е в кръг втория ред как ще се чете  newsm78

Като втори лицев! Не ми се струва, че не можеш да я докараш баш същата плетка в кръг. Импровизе ще е!

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 14:13 от big pufana

# 613
Предлагам следващата тема да е посветена на така актуалните това лято дантели - поли, рокли, блузи. Даже се подведох по заглавието на тази тема като мислех, че е за дантелите... Wink

# 614
Предлагам следващата тема да е посветена на така актуалните това лято дантели - поли, рокли, блузи. Даже се подведох по заглавието на тази тема като мислех, че е за дантелите... Wink

Ами направи я. Чудесно! Тъкмо ще преброим плетачките на дантели ...

Общи условия

Активация на акаунт