Имам въпрос относно данък печалба при продажба на апартамент. Доколкото знам, от година-две има закон, който гласи, че ако продаваш имот в рамките на три години след придобиването му, се дължи данък върху печалбата. В нашия случай става въпрос за апартамент в София, купен на зелено преди 5 години. Споменавам, че е купен на зелено, защото имаме два документа и не знаем, кой от двата е меродавен – единият е нотариално заверен договор за покупка на жилище от 2006а година, а другият е нотариалният акт, издаден в края на 2008ма, след завършването на сградата. Т.е. според първия са изтекли трите години, според втория не. Нямаше да ви занимавам, ако бях получила информация от някъде, звънях на сто места, само в НАП съм се обадила на поне 5 номера, но никой не може да ми каже нещо със сигурност, разсъждават, кое било логично да се вземе предвид, но със стопроцентова сигурност никой не ми дава информация. Живея в чужбина и не съм много наясно вече с много административни въпроси в България. Може ли някой да ми помогне с информация, ако има точен отговор на въпроса ми или да ми кажете към кого да се обърна? НАП, данъчни, адвокат? Прегледах библиотеката в подфорума и не намерих отговор, позволих си да пусна нова тема.
Много благодаря предварително на всички, които ще отделят време за отговор!