На разходка всеки ден, ДЕКЕМВРИйчето е вече с тен № 6

• 30 715
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Мацки, бяхте обсъждали едно мазило против новообразували се стрии.Може ли да споделите името?За щастие не е за мен,имах късмет и през двете бременостти, едни съфорумки от една друга тема се интересуват, но дали не греша , тук ли се обсъждаше newsm78

Лиерак Фитоластил  са  капсулите и са  за стрии в който има още кръв.

mama_Iva , листовката е  от  2008 на  тази  ваксина и е само  32 лева а Пентаксима е двойно.

# 361
mama_Iva , листовката е  от  2008 на  тази  ваксина и е само  32 лева а Пентаксима е двойно.

Ми така де, явно на ЗК им идва скъпо Пентаксима.  Wink

Абе то сега като прочетох по задълбочено, а не само през редовете видях, че тази е нова петвалентна и има и полиомиелит и другото там, ама нещо не ми харесва на мен пак... знам ли. Как може всяка година а се променят ваксините поемани от ЗК. То Пентаксима го въведоха от миналия април, после септември го нямаше сума ти време, сега от февруари пак го няма... и после ЗК поемала имунизацията. Поема  ама като не дава ваксини нищо не поема... айде да видим сега какво ще стане ...

Друго исках да ви питам - бяхте препоръчали помпичка за нос, много добра. Може ли някой да ми каже коя беше, че май ни трябва. Много му хърка нослето на мойто момче... иначе си диша спокойно, суче без проблеми, но хърка здравата и ме е шубе тези сополи да не тръгнат надолу Sad Пу аман от болести, а и с две деца ту едното ту другото ... май ще е така и за напред

При нас се показа слънчо, незнам дали ще го хвана, но слънце, неслънце мисля да изведа детето да подиша чист въздух. Сега е много свежо след вчерашния дъжд.

Жозефа, къде изчезна??? Как е Филип и обривите??? Дано да сте добре и просто да нямаш време да пишеш ,а не нещо кофти ...  Hug

# 362
Да споделя за вит. Д: поръчах го на роднина, който е в Англия - там не са чували за Вигантол, дали са заместител, но аптекарят се е втрещил, че е за кърмаче и е казал, че вит. Д не трябва да се дава до 2 годишна възраст...  странна работа....  newsm78

Дано да пекне днес, поне на прозореца на слънце да се покажем да трупаме естествено вит Д Wink В понеделник даже му попекох крачетата, много се кефеше  Grinning

# 363
nikolinko, 300гр за 2 седмици е супер. Ние от 2 месеца насам наддаваме по 400гр на месец и педито ни все повтаря, че сме в норми и не трябва да дохранваме.

Ох, да се оплача и аз един път, какъв ужас преживях (е, не е толкова драматично де).
Бебка се събужда тази нощ да яде (пак си върнахме старите навици), давам и да цока, хапна няма и 5 минути и като почна един рев, едно чудо все едно я колим. Тегля я изяла е само 50мл, слагам я на гърда, цокне един път и пак рев, преобличах, сменях памперс, дърпах сополи с аспиратора. И нищо, пак дране. Почнах да си мисля, че нямам кърма, вадя помпата и на второто дръпване почва да тече, слагам пак на гърда, пак два пъти цок и пак рев. Едва я приспах върху себе си.
Следващите хранения протекоха нормално, но още съм в стрес от нощния скандал.

mama_Iva, за вит. Д от чужбина, имахме гости от Белгия и те ни го донесоха. Така, че не мога да помогна.
Помпата ни е Baby-Vac http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7285&cat=49

pipi_mb, ние поради несиметрични гънки на бедрата бяхме на ортопед преди 2 месеца и той ни каза, че голям процент от децата с несиметрични гънки нямат проблем. Оказа се, че нямаме проблем. Сега гънките ни са симетрични. Но за твое успокоение посетете ортопед или поне се консултирай с ЛЛ.

poli.t, и ние от седмица сме много сърдити. Ревем за щяло и не щяло, ревем защото ревем. А вечерите са изпитание на духа и нервите ни. Да не минават през някакъв етап нашите девойки, нали са си наборчета.  Thinking

# 364
Здравейте мами  Simple Smile

pipi_mb , нашите  гънки също са несиметрични ,вече два пъти искаме направление от педи и тя все отлага ,последния път каза в началото на другия месец (април) и като отидем да видим какво ще каже, и аз се притеснявам ,може да няма нищо ,но все пак да си ни прегледат .

Тази сутрин и нашата кокона се събуди с рев,бях във хола и докато я чуя ,чак сълзи пуснала .Не иска да е сама в стаята ,това си мисля аз .А вчера такъв смях му удари ,чак ми се насълзиха очите от радост да я чуя как се смее  Joy

За косопада ,не е много,не съм ходила на фризьор от миналата година и ми е доста пораснала косата,не мога да я търпя вече ,чакам с нетърпение да се приберем и да се подстрижа .

Днес времето е топличко при нас ,подухва .След малко ще я нахраня и ще преценя може и да излезем за малко ,все пак е в количката и няма да духа вътре .

# 365
  • София
Привет и от мен

Ивче, мерси че мислиш за нас!  Hug

Не пиша, щото нашия киселчо ме прави луда по цял ден. Не иска да лежи, не иска въртележката, не иска да го нося, иска да става, ама не може  Laughing

Иначе захвърлих всички рецепти от прехвалени докторки и всякакви мазила и простотии и отидохме на хомеопатка. /надявам се, че не е просто патка, а си е хомеопатка  Laughing  hahaha/
Предписа ни 2 неща, започнахме с едното. Чуваме се по телефона и не знам кога ще го сменим с второто. Засега няма подобрение, но се надявам да има.
Аз продължавам с диетата. Нямам думи да опиша колко ми писна от ориз, царевица и картофи....и да мезя със свинско. Ама няма начин.
Поръчах си синьо-зелените водорасли на Аквасорс и есенциални мастни киселини, за да не закъсам със зъбите и костите.
 И ей такива работи при нас....Само да се оправи това скапано време, че ми писна у дома да висим

# 366
Благодаря на всички, които ми отговориха  Hug Утре сме на преглед при ортопед и ще видим как са нещата Praynig всичко да ни е наред. Днес въпреки ветреца си направихме разходката. Мишето е голяма скица и иска да става от количката и се напъва през цялото време...Сега след разходката ми е заспал блажено...вече час и половина спи...
Josepha дано е успешно лечението и да се успокоите вече  Hug

# 367
Josepha  Hug  Hug Дано скоро всичко това е само лош спомен  Praynig

pipi_mb дано излязат напразни притесненията ти  Hug

Днес ходихме на имунизация и ни биха Синфлорикса, Пентаксим пак нямаше. Аз казах, че съм чула че ще я сменят и тя не отрече, но каза, че не знае още коя ще я замести. Сестрата спомена тази за която сте писали. Според докторката нямала всички компоненти, при което сестрата пак се обади, че еди си коя казала, че ги има. Направо се заформи спор, тя нашата докторка колкото е мила, толкова сестрата е устата. Даже каза, че има вариант да вкарата някаква, която върви с Ротарикса защото на запад той също се поемал от държавата, но аз лично доста се съмнявам. Добре, че поне нямаме прием от Пентоксима, че не ми се ще да ги объркваме. При нас ей сега в 5 часа пекна слънце, през деня беше дъждовно. Дано утре вече се оправи.

# 368
....Ох, да се оплача и аз един път, какъв ужас преживях (е, не е толкова драматично де).
Бебка се събужда тази нощ да яде (пак си върнахме старите навици), давам и да цока, хапна няма и 5 минути и като почна един рев, едно чудо все едно я колим. Тегля я изяла е само 50мл, слагам я на гърда, цокне един път и пак рев, преобличах, сменях памперс, дърпах сополи с аспиратора. И нищо, пак дране. .....
Гошко е така от шише. Явно им е период, от онези ревливите. Много не смея да се похваля, но от 2 дена не реве - пу -пу-пу-пууууууууууууууууу!!!!!!!!!! Дано и при вас мине.

Josepha
Цитат
Не пиша, щото нашия киселчо ме прави луда по цял ден. Не иска да лежи, не иска въртележката, не иска да го нося, иска да става, ама не може   
Мятай го в колата и на най-близкия МОЛ. Там от светлинки едно-друго се разсейват. Като е лошо времето и МОЛа става парк  Mr. Green

ava77 
Цитат
Да споделя за вит. Д: поръчах го на роднина, който е в Англия - там не са чували за Вигантол, дали са заместител, но аптекарят се е втрещил, че е за кърмаче и е казал, че вит. Д не трябва да се дава до 2 годишна възраст...  странна работа.... 

Не са чували за Вигантол, защото това е търговско наименование на немска фирма.

dea76
Цитат
Споделете как "забавлявате" бебчовците си? Аз съм се видяла в чудо с щерката...никъде не й се задържа вниманието за повече от 5 мин. Не признава вече и люлката, а като я сложа на активната гимастика все едно е попаднала върху тръни
Забавлявам с кучето на Фишер Прайс - говори и пее на български. Голям хит е и при каката и при малкия. Струва 60лв, но си заслужава.

# 369
Здравейте, мами!
pipi_mb , много интересни неща има в този сайт! Ще стискам палци след прегледа всичко да е наред!
Иначе ние всеки ден имаме кисел период, който обикновено продължава от час, до два три часа. Малката е нервна, раздразнителна, мрънка и не иска да стои нито в шезлонга, нито на ръце. При нас много разведрява положението като й покажа образа й в голямото огледало на антрето в коридора. Говоря й й се смея, а тя започва да гледа ту себе си, ту мен в огледалото и така се разсейва и започва да се смее. Пробвайте... newsm10

# 370
  • Шумен
Здравейте, майчета!

Писна ми от това скапано време! Така се настроихме вече за разходки , а пък то какво дъжда и облаци........ дано да е с това и да се оправя вече!
         Ние днес ходихме на консултация-порастнали сме на 59 см и сме вече 6 кг. Правиха ни двете ваксинки-5 валентната и тази за пневмококи! Момичета, не мога да Ви опиша какъв ужас изживях, щом и  сложи и втората , бебка така я заболя явно , че посиня не можа въздух да си поеме-леле не мога да я успокоя! Само дето не се разплаках с нея! Направо изтръпнах-как ще минат и другите не знам!
         И нашите гънки имаха малко разминаване , но ходихме при ортопед, който ни каза , че няма проблем, затова по-добре отидете на специалист , за да си спокойна  pipi_mb

Лека вечер момичета и вече слънчево време!

# 371
Привет, момичета!
Най-после да останат няколко минутки да се разпиша в темата. От 11 март сме си вече в Свищов, от тогава до днес - 3 изпита по право, годишно приключване, къща и пр. С децата всичко е ок, оправя ме се екстра, е първите 2 седмици мама дойде с нас, че да се адаптираме, т.е аз, към новото положение. Но като имам на главата си другите задачи, време почти не остава за нета. Пускам от време на време снимки във ФБ, да не ни забравите  Wink Wink Wink

Ники расте, ли расте, пу пу на мама дебеланчето  Wink. На 3 месеца и половина сме със завидните размери - 7600 кг. и 65 см. само на кърма. Сложиха ни най-после пентаксима и синфлорикса, първи прием, мина безпроблемно, дано и за напред е така. Продължаваме с приема на витамин Д, давам Деавит, по 2 капки. Нощно време спи, с една пауза за кърмене. За сметка на това заспива много късно, ето и сега докато пиша, той се смее с глас. Смяната на времето ли си казва думата, и ние ли сме в някакъв период не знам, ама късно, много късно заспива.
Много се набира да става като е легнал, поради тази причина в столчето изобщо не иска да стои, но пък обича много в активната гимнастика. Вчера прави опити да се обърне от гръб по корем, такова вдигане на тежкото дупе настана  Mr. Green, придружено с пъшкане и нервни крясъци, уви не му се получи на дуданчо  Wink Хваща играчка, пее, бръмчи с уста, крещи когато е радостен. Страшно много се кефи на кака си, все я търси с поглед и толкова сладко й се смее. Тя пък е такава картинка с него, няма такова гушкане и мачкане, новото е - " стадуран и капазан". Ааа и да знаете - Ники си е само на Александрина - дай си ми го, той е МОЙ. Да му мислят девойките след време.
И установихме, че ревнува само баща си от Ники - той като го вземе настава такова хленчене и приканване да върне бебето на мама, да гушне нея. Ами така е на тати момичето си е тя.

От септември, живот и здраве, каката е на градина. Ходих да проверя всичко наред ли е с молбата заедно с Александрина и тя така се впечатли от децата, искаше да остава да играе с тях. Виждам, че е много готова вече, доста е самостоятелна - храни се сама, прави опити да се облича/съблича, оставям я и тя си русува поне едно половин час много съсредоточено, играе си, реди си пъзела. Спира ме да я пусна сега само това, че Ники е много малък, а ще започнат неизбежно едни сополи и т.н. Ааа, и още сме с памперс, има претенции какво да яде, с какво да е облечена, къде да отидем, кое филмче да пуснем, обаче за гърнето изобщо не й е в програмата. Надявам се да го махнем лятото.

Ох, дадох си аз отчета, сега по същество  Grinning:

pipi_mb , и от мен стиснати палци всичко да е наред. Само да ти кажа, че разминаването на гънките отдавна не е инидикатор за ортопедичен проблем. Дъщеря ми беше така, осъмни се един провинциален доцент в проблем, здравата ни шашна, но после в Горна баня категорично на 3 прегледа профилактични отхвърлиха какъвто и да е проблем. Личният лекар трябва да ти издаде направление до края на 2-я месец, ако се налага и след това. За децата поне мисля, че нямат ограничение в прословутите направления. Успех, всичко да е ок  Praynig

Момичета, не мога да Ви опиша какъв ужас изживях, щом и  сложи и втората , бебка така я заболя явно , че посиня не можа въздух да си поеме-леле не мога да я успокоя! Само дето не се разплаках с нея!  

Нас педиатърката ни предупреди, че пневмококовата много боли, и Ники много плака, чак се захласна миличкото  Sad

Josepha, дано за напред всичко е ок и при вас  Hug

Mary_Angel , и ние сме имали такива периоди, все си мисля, че нямам достатъчно кърма и остава гладен, ама като отидем на консултация и кантара закове +1500 грама, се успокоявам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Явно бебоците си имат такива ревлили, безпричинни периоди.

Добра, много е готино кучето, мислехме да го вземаме на дъщеря ми, но и взехме лаптоп с подобни функции, песнички и много се забавляваше като по-малка. Даваш ми идея утре да го покажа и на Никчо, може да му хареса. Ние се забавляваме пеейки, много се кефи и почва да се смее и гука, каката също така добре го анимира, от няколко дни и тя ляга в активната гимнастика и той миличкия кротува и я слуша с такъв интерес. Обича много музикални играчки и въртележката над легълцето, ако плачка - пускам ги, спира да реве, спрат ли, пак надува гайдата  Laughing

И да се оплача - Ники взе да си суче пръстчетата, толкова звучно и силно. Маха си бибероната или я изплюва и почва с пръстите  Crossing Arms. Каката не го е правила никога това и хич не съм радостна от този факт  Thinking.

Много дълъг ми се получи поста  Crazy, личи, че ме сърбят ръцете да щракам по клавиатурата  Mr. Green, само дано някой има нерви и време да ме изчете  Grinning Grinning Grinning.

Лека на всички  Hug

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 23:56 от elli_g

# 372
Мрачен ден в слънчева Варна!Момичета вие как сте с "хапването" на ръцете  ние ги изядохме тия ръце  и целите сме в лигички сменям блузите на 1 час !чудя се вече това лигаване нормално лие  е???? newsm78
И на нашият мишок ръцете му са постоянно в устата ( и всичко което успее да докопа и да хване ...) Слагам му лигавчета..целия се мокри , явно им е такъв период  Grinning

Откакто смениха времето ние сме си ок Simple Smile Имаме нощна пауза от 7-8-9 часа. Обачеее иска да спим двамата гушнати на леглото. Дали дето го кърмя легнала и той до мен и свикна така...сега спи добре само ако съм до него . АКо се пробуди и не го гушна и се събужда и се кокори... Само вечер като заспи го местя в кошарата и няма проблем , пристига при нас сутрин рано за закуска  Laughing

С тези ваксини започват да ми лазят по нервите (всъщност не са спрели де) И сега ако сменят Пентаксима , тези които са сложили 1ви прием Пентаксим какво правят?? Купуват другите ( защото ни се полага от ЗК....) или слагат от новата т.е. експеримент как ще я понесат децата и дали ще им стане нещо??????  #2gunfire #2gunfire ЕЙйййй за пореден път се убеждавам ,че сме с най-скапаното здравеопазване ...иначе искат космически здравни осигуровки , на време и на среща нищо! Отиваш на преглед с направление, ама си плащаш за ехограф , полагат ти се лекарства някакви , ваксини , ама ги няма просто....абе ..  #Cussing out #Cussing out

# 373
Добро утро,

аз съм от ранобудните, ама като гледам вие пък пишете по нощите Simple SmileSimple SmileSimple Smile Аз след 22:00ч ставам толкова неадекватна, че освен кърмене нищо друго не мога да направя Simple Smile

Ох моят малчо как ме събуди в 4:00ч направо нямам думи. Като засмукал тези ръце, ще ги изяде. Той през деня заспива с биберон, но нощно време не му го давам, пък и той не си го търси. Обаче тази нощ какво се беше присетил. Беше ял в 2ч така че не беше гладен, но ги изяде ръцете. Толкова звучно ги смучеше,  щом се събудих. Та накрая му набутах биберона, хванахме се за ръце и той заспа ...та така чак до 6:00ч Simple Smile

elli_g браво за бързата адаптация на новото място. Радвам се, че всичко е наред при вас. Много сладко звучи това с каката. Хубаво е, че има желание да се занимава с бебчо. А за памперса не го мисли... лятото със сигурност ще се справите. Simple Smile

pipi_mb успех на прегледа. Стискам палци всичко да е наред Simple Smile

Josepha    Hug . Не се откавай. Хубаво е , че си взела решение да се придържаш към предписанията само на един човек, че иначе всеки си знае неговото и става голяма каша. Дано да има ефект от хомеопатията, но си трябва търпение и упоритост. Много съжалявам, че трябва да си на такава страшна диета, ама приеми го че е за няколко месеца само и най- вече за здравето на детето. Айде и времето се оправя, така че ще става за разходки, което пък ще те разсейва Simple Smile

Иначе за искането да стават май е масово, защото и ние сме така .Постоянно се напъва, пъшка и се мъчи да се надигне. Дори вчера пробвах да го сложа почти седнал ,но не не му хареса иска да е прав и да крачи Simple Smile Бързак

mama_Iva, за вит. Д от чужбина, имахме гости от Белгия и те ни го донесоха. Така, че не мога да помогна.
Помпата ни е Baby-Vac http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7285&cat=49

Ама тази помпичка серизоно ли се пуска в прахосмукачката ?!?! На мен ми звучи много страшно... някой пробвал ли я е на себе си ?

# 374
Добро утро! Днес след яденето в 6ч. не можах повече да заспа, но бубичка си спи ли спи  Simple Smile

Вчера ни сложиха тъпите ваксини и естествено пак ми вдигна температура. Дадох веднъж Панадол и компресчета правих и се оправи положението, но като я вдигне и направо се предава милата. Иначе при боцкането не плаче чак толкова много. В момента в който я гушна и веднага спира.

Забавленията..и аз се чудя вече. Активната гимнастика и омръзна. Сега съм я прибрала, за да я забрави и пак ще я пробвам там. Сега в шезлонга се застоява повечко, но за целта и закачам нови играчки и и е интересно. Иначе й изнасям пълна програма. Сутрин си говорим първо, правим гимнастиката, после пеем, после танцувам и така откарваме до обяд. От там до 18ч. е лесно, щото навън спи, после докато се оправим и то станало 18ч., но от там нататък е крива, иска все на ръце..кръст не ми остава до къпането в 20.30ч  Sad

Ели, направо ти завидях за каката  Laughing деда имах и аз такава, че да ме отменя от време на време  Mr. Green С второто ще е по-лесно значи  Wink

За лигавенето и лапането на ръце бях писала, че и при нас е така и още следя с интерес дали някой е намерил "лекарствата" против това, но уви. Вчера някой пусна един сайт Д-р Марио и там за четвърти месец от развитието на бебето пише, че започва обилно лигавене, ака че явно е нормално, но тези вкусни ръчички...Продължавам да следя.

Josepha Hug Дано има резултат хомеопатията.

Мама Ива, ако не се лъжа Добра беше писала, че е пробвала с прахосмукачката. И на мен обаче ми се вижда страшничко. Моята е тази и съм доволна http://apteka.framar.bg/30016236/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC% … D0%BD%D0%BE%D1%81

Общи условия

Активация на акаунт