Градинки, паркове, дръвчета оглеждат се за ЯНУАРСКА-та чета

• 34 344
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Честит рожден ден Wicky!!!
Пожелавам ти мнооого щастие и здраве и една кротичка малка принцеса, която да ти оставя достатъчно време да твориш. Искам още много хубави неща да ти пожелая, но в момента музата ми си почива и ми е трудно да ги формулирам, та намисли си ги моля, от мое име!  newsm51

# 556
ЧРД, Wicky! Бъди здрава и обичана!
Аз пък да питам майките с неядящи деца - как ви издържат нервите като виждате, че децата са на по няколко лъжички? Аз откачам  - искам да се затворя някъде и да викам. Нищо не яде. Само вода, малко попара, вечер мляко, на обяд 2-3 лъжички пюре. Вчера ми облиза вилицата от спагетите. Никакъв плод не иска. Нищо солено. Трябва да сменим средата малко, белким от по-чистия въздух му се отвори апетит.
Поздрави и успех на всички с отбиването, гърнето, говореното и подобни препъни камъни.

# 557
Уики, Честит рожден ден! Бъди жива и здрава!!!

# 558
dimfand за неядящите деца да си кажа моя опит - голямата ми дъщеря беше такава. Сега като те чета сякаш виждам себе си. Що нерви съм изхабила с това /не/ядене.... ooooh! Като наближаваше време за хранене, направо косите ми се изправяха.  Да не те отчайвам, ама беше такава до 1-ви клас. Първоначално и аз я гоних с лъжицата, какво ли не опитвах - и сиропи, и смяна на обстановка, нищо не помагаше. Като поотрасна, започна да си пълни бузите, там държеше храната и не гълташе. След това пък започнаха уговорките - ще изям половин филия, ама без корите, махни ми мръвката и т.н. и т.н. В градината учителките ме питаха дали не й готвим някаква по-специална кухня, че и там не искала да яде. Даже и тя сега си спомня, че винаги била последна на масата за ядене. Постепенно с времето се примирих или може би свикнах и колкото изяде - толкова. Сега ела да я видиш, навлиза в пубертета и все е гладна  Laughing.
Сега с малката /да чукна на дърво/ нямам такъв проблем. Хапва си, само с плодовете е малко по-трудна.

# 559
Wicky ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Бъди жива и здрава и безмерно щастлива и обичана Hug
Аз тъкмо споделих във Фейса, че Анди днес се подриска и ми е много тъпо. За пръв път му е. Давам Ентерол по съвет на педиатърката. Пробвам да му давам и запичащи храни, който той отказва или хапва едвам едвам. Дай му да суче- иначе си щъка из къщи и бърбори, което ме радва, но се чудя от къде го прихвана това ???? Давах му вчера и днес сутринта сок от Морков, Ябълка и Кайсия и си мисля, че може и той да е помогнал за това. Спрях го естествено, но сега се чудя как ще го накарам да яде- варя ориз за вечеря да видим.

# 560
Wicky Честит рожден ден! Бъде здрава, обичана и щастлива жена още 100 години поне! smile3525

# 561
Wicky Честит Рожден ден!Да си жива,здрава и обичана жена!
За неядящите племенникът ми беше такъв.Сега е на 3г и половина и яде доста повече ама когато той реши(дай му таратор,краставици,салата)-и не го търси много за месо.Яде ама като реши,че няма да яде още го гнят около масата.Тя снаха ми затова се стопи и е 45кг вече(като беше бебе беше най-големия зор).После храненето и стана като фобия-все и се вижда малко и все е слабичък.
Затова с Хриси решихме колкото яде толкова-яде средно по 3 пъти на ден-и то по по-малко по половин купичка(даже малко по-малко),1 филия с нещо(принцеса за закуска),малко плод или 1 кремче и толкова-ама не я гоня.Тя си пие и доста течности пък като огладнее много сама ме търси и вика ,че е гладна.

# 562
Само минавам да отчета последната ни консултация, която бе днес.

Сложиха последните 2 ваксини на Сами - реимунизация и приключихме с ваксините вече. Много за и против тях, погодила или не - ние ги направихме всичките....

Сами е 14кг. и 83 см.

Рапорт даден!

# 563
veselyshko вземи му Линекс и му давай 4-5дни. При моите и двамата още от първата капсулка действа  Peace

# 564
  • София
dimfand толкова добре те разбирам и ти съчувствам... като дойде време за ядене и ми настръхва косата, по 30-40 минути се борим за половин купичка. Така и не се научи да яде попара, след няколко месеца прекъснати опити вчера опитах пак - е, няма да стане - затова яде пасирани плодове или плодово пюре на закуска, съответно огладнява после рано-рано и си търси да суче. С другите хранения е пак мъка, каквото и да й пусна по ТВ или да й показвам на столчето, губи интерес след половин минута. Четох Виола за разреждането на кърменията, и аз искам така, ама Яна никога няма да се нахрани достатъчно добре, за да не иска кърма веднага или скоро след ядене.
И с приспиването е другата ми мъка в момента - и аз по час-два не мога да я приспя, в нейното легло не иска да заспи (после я местя там), гушкаме се на спалнята, тя иска да става и да ходи права по матрака, плаче, иска само да суче... и колкото и късно да заспи, в 6 и половина-7 е кукуряк. Изобщо весело е и при нас  Mr. Green 

# 565
  • София
Ей, много ви мерси за пожеланията момичета!
Една виртуална почерпка от мен:

Аз май карам някакъв вирус на крак и затова реших да си почина малко и да не работя днес...
Така наречените "почивни дни" ги прекарахме в търчане и включихме и двудневно пътуване до свекитата в Плевен, което си беше доста изморително на фона на всичко останало и аз както съм станала кекава напоследък явно и настинах освен всичко друго...
И освен всичко нали готвиме и кръщене - купихме си роклите вече и сме готови Simple Smile Аз едва днес пуснах поканите да се печатат... явно ще ги раздаваме на гостите, като дойдат на събитието  Laughing

Виждам, че за отбиване си говорите - аз още й давам да си цока по 2-3 пъти поне и 3-те пъти за заспиване и няма нищо общо с яденето (даже в два от случаите е веднага след ядене). Оказа се че наистина има много информация за това колко полезно било кърменето над годинка и половина, но не мисля, че ще издържа повече от две, поне така си мисля Simple Smile

За злоядството - Даная е на моменти и понякога изнервящо много отказва да яде нещо, което друг път го е яла. На предпочитания сме Simple Smile

# 566
Има една статия за храненето, която на мен ми беше много полезна. Сбърках се да я търся, няколко дена ровя, само в кърмаческия не се бях сетила, а тя си се спотайва там....
Помогна и това, че престанах да се тормозя, дали и колко яде. Когато спрях да натоварвам храненето с тревоги и очаквания, детето и то се успокои и почна да си хапва. Mr. Green
Ето статията!
 Peace

# 567
Много ми хареса статията, Валкириа! Много вярно написано!

# 568
ЗДравейте, имам проблем и не знам как да подходя.Имам чувството , че Стефа се страхува от асаньори и тъмни затворени пространства.Вчера бяхме на гости у приятелка, която живее в блок на 7 ет и докато се качим и слезем в последствие се изплакаха толкова много сълзи, все едно я колят.Така ходенето на гости при нас се получава мисия невъзможна.Това според вас израства ли се?Още не съм я слагала на гърне, но мисля, че е време.Колкото до храненето забелязвам, че започва да бойкотира всякаква храна, такава от кухнята и наша също, яде само мляко с бисквити и кремове.Лека вечер на всички

# 569
Здравейте, не ядем и не ядем ... а статията хубава, но при нас означава , че трябва да го оставя на въздух, той никога не яде пожелание... дано премине
gitadam, ние живеем на 16тия етаж, асансьорът ние е със затварящи се врати (от тези новите асансьори). От край време броя от 1 до 16 и от 16 до 1 и той винаги иска да е с лице към цифрите, иначе вика, за да обърна количката. Когато за пръв път се качихме с него в асансьор от тези с прозорчетата (от старите), детето ревна жестоко. Почнахме да кзваме фиууууууу прозорче, като се скрие и идва ново. Той спря да плаче. Закрепихме нещата, но винаги когато сме в асансьор, различен от нашия, е притеснен. Говоря му, показвам копчетата, броя пак етажите. Минава номерът. Измислете си някаква игра за асансьори...

Общи условия

Активация на акаунт