Градинки, паркове, дръвчета оглеждат се за ЯНУАРСКА-та чета

• 34 670
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Какво става, когато постовете ми са един след друг?Аз съм ги писала по различно време и с различно настроение! newsm12
Искам да ви попитам с каква паста за зъби миете зъбките на бебоците и от кога започнахте ( защото аз мисля от днес да започвам) ? newsm78

# 76
И да попитам мамите с по-големи деца - на каква възраст махнахте памперса и от кога започнахте да слагате на гърне?

Аз започнах да слагам Валентин след 2 г. Нощният памперс го махнах без проблем на тази възраст, за пишкането също се научи да казва, но с акането.... беше сложно  Crazy, след 2,5 г. най-накрая се научи! Може и от по-рано да пробваш, но се приготви за всевъзможни инциденти. Веднъж така оставих Валентин да ака на гърнето и аз отидох да пишкам в тоалетната, докато се върна беше омазал всичко,  Crazy имаше ако дори по пердетата и стената! След това изпълнение, стигнах до извода, че избързвам.

# 77
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утрооо.....
Може да е студено, но поне е слънчево. Много ме сдухва тоя мрак иначе.....
Още не сте пили кафе! Айде една слънчева закуска от мен

Нави, многото постове претрупват и тежат на форума! Затова е хубаво да се пише по един....... Пък било и дълъг!

Гледате ли На кафе?!
Темата е детския инат и агресията!

# 78
А да– и мен ме интересува мненията на майки, справили с памперсите.

# 79
А по въпроса за гърнето какво мислите за варианта детето да е с памперс - гащи в началото, за да може по-често да се изпишква и да се ориентира полека-лека какво се прави на гърнето? На Стефани й взех преди няколко седмици ново гърне, че първото беше от тези столчетата и хич не й беше удобно. В началото ревеше и не искаше да седи на него, сега има лек напредък, сяда, ама само с дрехите. : Joy Ще ми се като се позатопли да започна да я уча какво се прави там, ама варианта с махането директно на памперса не ми допада особено. Не мисля, че ще се научи бързо, детето ми не е от най-бързите. А пък няколко пъти докато сменям пелената, ми избяга и се напишка на спалнята, веднъж се наака Sick Иначе много ми се ще да се научи лятото, имам приятелки на които децата на годинка се научиха. В общи линии чакам да проходи и по-упорито ще я уча, тогава и тоалетната ще мога да я водя.
Да ви се похваля снощи отиде от единия до другия край на хола сама. Много е вълнуващо. Но сега пак се държи за мебелите или си лази.
Бурито постовете ти стоят на 4, защото не се вземат в предвид постовете по отчетните теми, а само тези в другите подфоруми.

# 80
Сиси, честито!!
За пастата за зъби-не съм почнала още. но ще взема детска без флуор  Peace За памперса, на дъщерята го махнах от раз на 1г и 9мес, след  2 седмици беше готова. Но бързото отучване не стана по хубави причини  Confused.Малкият мисля като се постопли направо да махам памперса и да го оставям по голо дупе.Да, гледам " На кафе" тук таме  Laughing. При нас е слънчево, чакам малкият да се наспи и тръгваме на разходка. Едни тъпанари на мотори ме ядосаха  #Cussing out с това форсиране  #2gunfire

# 81
Хубаво е да се види раздвижване и тук.

Една от нас, чета те с интерес по повод съчетаването на работа, майчинство и домакинстване. И аз съм привърженик на равноправието. Моят мъж много се старае вечер като се прибере от работа - да поиграе с детето, да ми помогне с вечерята, да измие после в кухнята. Но една вечер с много тъга беше установил, че като тръгна на работа ще трябва още повече да ми помага Simple Smile

За махнато на памперс и аз съм в размисли. Как ще го махам като ще съм на работа? Много ми е трудно да си го представя.
Колко работещи мами останаха в темата? Споделете опит, ако намерите време де.

Какво сте се захванали да се оплаквате от рибите? Хубава си ни е зодията - спокойни и добри хора сме. То трудно да харесваме зодията на майките си Simple Smile

Днес бях отново по лекари за мен и се възмутих - ходя при двама - един лекуващ и един за болнични. Та ме накара този за болничните специално изследвания да си пусна, които днес отказа да погледне и само каза, че ще ми даде още месец без дори да ме види. Само дето си дадох парите за изследванията. Това обаче вероятно ще им е последния месец болнични и после обратно на работа.

Хайде, приятни разходки и дано слънчевото време помогне за излизане от депресиите, че и сваляне на килограми.

P.S. От повече от месец зъбите се мият всяка вечер при къпане. Пастата е от серията на Дентинокс мисля, но не помня името.

# 82
Привет от нас!
Астрономическата пролет вече дойде, но аз си знам, че днес е първа пролет, пък и днес наистина изглежда една идея по-пролетно, затова един дъхав зюмбюл от мен, мноого го обичам това цвете,и то точно синия!

Сиер, дано нищо сериозно им няма на децата!
Виолка, честити обечки на Хриси! Аз ще го отложа за някоя следваща пролет пробиването на ушички.
С гърнето още малко ще изчакам да се постопли, може би след месец ще пробвам.
Е,Сиси, видя ли, че притесненията ти са напразни. Скоро ще тичаш след нея...
Буриту гледам, че чете, може пък и да пише вече, но мама Це май тотално ни заряза. Поне с един мъдър пост да даде благословията си на новата тема Praynig

Хайде, хубав, спорен и слънчев ден, момичета! Laughing

n3ni, какво ти има?

# 83
Честита пролет и по-хубаво време и от мен Simple Smile Вчера си самоподарих 3 фрезиики и сега си ги гледам в една весела ваза.
Ние мием зъби днес за втори ден  Mr. Green Харесва му, качвам го на едно столче, гледа се в огледалото, пеем някакви смешни неща и и двамата сме доволни. Изчаках да му се покажат повече 4те зъбока и взехме ненедент без флуор.
Ще му мисля за работа, като се върна на работа. Много ми се ходи, ама хич не знам как ще се справям. Работата ще ми бъде и различна, това, което работех - вече не се извършва. Таткото много помага, но ще трябва наистина още повече и двамата да се стараем. Не сме се учили още на гърне. Пробвах миналата година септември, той много се разболя, реших, че е от разгологъзването  Laughing и преустанових за по-топли дни.
А за зодиите - аз съм близнаци, мъжът е риби, а детето е стрелец. Мисля, че с този стрелец трудно ще надделява близнакът, а рибата ще се чуди как да си защити вътрешната хармония от дразнители.
Ще излезем след обяд да поскитаме малко, въпреки че освен по магазини другаде не ми се ходи  Blush

# 84
Ева Луна направих Базедова болест. Щитовидната ми жлеза е излязла от строя вероятно след раждането и сега лудее неконтролируемо Simple Smile Не помня дали писах тук или във ФБ за това. Откриха ми го 20 дена преди да ми изтече годината и да тръгна на работа. Та сега съм вече 3 месеца болнични. Апелирам към всички вас да отидете на профилактики. Според лекарката ми съм го имала и преди бременността, но никой никога не ме е изследвал - а ходя толкова редовно на ежегодните профилактики. Според друг лекар 75% от жените имат проблеми с щитовидната жлеза, но не знаят за това.

Хубаво е много времето навън, ама много се изморявам да повтарям "не, не, мамо, това не се яде, не там, не, ...". В количка не седим, но и посока не можем да следваме като вървим, а мен така ме боли кръста от носене Sad

# 85
Честита пролет, момичета! newsm68
Много ми се излиза като го гледам какво е слънчево вън, но съм затънала до уши в работа и ще разчитам на баща ми следобяд да я изведе Confused
В тая връзка аз съм от работещите, от както родих все си работя, но от вкъщи. Което си има плюсовете и минусите. Аз и друг път съм писала, доста е натоварващо, истински мога да работя само като има някой да я гледа в нас или да я изведе или като я взима майка ми в тях за по няколко часа. През останалото време ми се катери по краката в момента, в който седна пред компа, бута от бюрото всичко и просто няма начин да се съсредоточа и да свърша нещо... Често си работя вечер след 22 ч. тя като заспи и откарвам понякога до 1-2 след полунощ и е скапващо. Но пък хубавото е, че има дни, в които изцяло си давам почивка. Другото е, че не губя време в задръствания за пътуване до офис и обратно. Но като цяло трудно се съчетават нещата, вярно е.

Зъбите ги мием от няколко седмици. То миене все още силно казано, но поне й харесва много с четката. Купила съм Nenedent-baby на Дентинокс, но й слагах само веднъж понеже още не може да се научи да плюе пастата, а я гълта Simple Smile

За зодиите ние пък и трамата сме водолеи Party С мъжа ми сме страшен тандем двамата, а и малката въздухарче като нас... newsm10 , много готино Grinning

# 86

Хубаво е много времето навън, ама много се изморявам да повтарям "не, не, мамо, това не се яде, не там, не, ...". В количка не седим, но и посока не можем да следваме като вървим, а мен така ме боли кръста от носене Sad

И ние сме по същия начин. А то колко боклуци има  ooooh!Добре че живеем в къща и мога да го огранича в двора. Тук пък сяда в един пясъчник и от време на време лопатката я използва като лъжица и си хапва пясък Laughing

За гърнето- Александър сверъква ми започна да го слага от 1 годинка/ тогава тя го гледаше за известен период/ . Тя е мед. сестра в ясла и ми разправяше как там ги слагат задължително и трабваше да свикне. Той седеше, но като играе с нещо. Иначе ставаше. Аз бях против и не съм го слагала. Та той все пак започна да пишка и ака на гърне, но само ако го сложим. Известно време нощншя му памперс беше сух и окончателно на 2,5 години сам започна да си стиска по- продължително и да си казва. Моето мнение е че след 2 години децата са наистина готови, разбират и сами могат да определят вече нуждите си  Peace
Иван го слагах само веднъж, защото гледаше с интерес батко си, но не му хареса. До яслата не мисля да го слагам повече  Peace

За зъбите не съм ги мила все още. Опитах с накрайник, но след като ме захапа 2 пъти, оставих за по-нататък. Иначе имама Ненедент и ние. Май само тя е без флуор на бг пазара Grinning

Сиси браво на Стефани. Ще се отпусне скоро и само ще си търчи. Аз доколкото съм чувала децата, които пълзят прохождат по- късно, тъй че няма нищо притеснително

И да кажа че от вчера е на кухня. Реших да го запиша с надеждата да прояде, но като види лъжицата и си обръща главата. Затова му давам да пие яденето  Laughing ooooh! То е по- рядко и с пиене изяжда половината порция поне Laughing
Ще започне и лъжица да използва все някой ден

Приятни разходки на всички   bouquet

# 87
Ева Луна направих Базедова болест. Щитовидната ми жлеза е излязла от строя вероятно след раждането и сега лудее неконтролируемо Simple Smile

n3ni , а какви са симптомите? Аз също имам леко уголемена щитовидна жлеза, но не съм се преглеждала и след двете ми бременности, идея си нямам наред ли е всичко. Предполагам, че щом забременях повторно, вероятно е наред, ама дали е така... Затова питам, какви оплаквания имаш, евентуално да преценя да се преглеждам ли..

Чакам с нетърпение Светозар да се наспи, за да го нахраня и да излизаме!

# 88
Нени, във ФБ беше писала, но не разбрах, че е толкова сериозно. Дано бързо се оправиш! Hug Аз съм с хашимото с лека хипофункция ( държа я под контрол). След раждането два пъти са пускала само ТСХ, без антитела, идеално е и не съм ходила на лекар. Но пролетните месеци са ми критични.
А за това, че висок процент жени имат проблем със ЩЗ без да знаят съм съгласна. И че често проблемите се отключват по време и след бременност – също. Та подкрепям твоя апел, момичетата, отслабнали прекалено рязко, или пък качили прекалено много кг и неможещи да ги свалят, прекалено нервни, депресирани и  изобщо – чувстващи се много по-различно в (-) смисъл, проверете си щитовидната жлеза, особено пък ако планирате скоро следваща бременност!

Рабит, мога във ФБ да ти пусна един файл с много систематизирана информация, ако държиш.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 13:33 от Ева Луна

# 89
След пробиването на ушичките дадох на Хриси да пие сок.Вече даже не си спомня,че сме и ги пробили вчера.И аз исках в петък да ги пробием,но козметичката я на няма тогава.
За памперса-слагам Хриси на гъррне от 8 месечна.Пиша си там ,а от няколко пмесеца и ака-ама само като я сложа.Казваше преди време и за пишането и акането ама сега не иска.Иначе отдавна знае,че се пиша и се ака там и го казва и с думички.Казвала ми е и за пишане и акане няколко пъти и си е свършвала работата там.Определено вече разбират,че там се правят тези работи.Иначе памперса мисля да го махаме лятото-дано успеем.Имаше 3 атаки ,в които не искаше да пиша в гърнето ама ги преодоляхме.

Общи условия

Активация на акаунт