Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 34 779
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
На мен ми е странно как някои хора отричат ваксините не само заради добавките, ами и заради свръхстимулацията на имунитета, и в същото време е възможно да приемат изкуствени витамини, коластри и прочие....Не се заяждам, просто някак не ми се връзва.
Не съм за изкуствените витамини, а за естествените, но в коластрата не виждам лошо, макар че и нея не ползвам. Ако може да я ползвам в прясно състояние бих пробвала, както пия и прясно мляко от крава.
Изкуствените витамини, според мен, не са толкова опасни,  понеже минават през устата и стомашно-чревния тракт. Част от тях се изхвърлят след 2-3 часа. Друга част ще се изхвърли при лечебен глад примерно,  а добавките във ваксините може никога да не се изчистят, защото са набутани по кръвен път.

# 121
Напротив, алергизират. А за превитаминоза има много информация.
Аз лично бих дала само при продължително боледуване с прием на тежки АБ и непълноценно хранене по време на болестта.
А и витамин С например при безпричинен и безразборен прием може да образува урати из органите.
Прясното мляко е малко прехвалено и е полезно главно на теленцето, но това си е мое мнение Grinning
Предпочитам растителните млека. (както преди доста време една майка бе така учтива да ми прати линкове да попрочета)

# 122
На мен ми е странно как някои хора отричат ваксините не само заради добавките, ами и заради свръхстимулацията на имунитета, и в същото време е възможно да приемат изкуствени витамини, коластри и прочие....Не се заяждам, просто някак не ми се връзва.
На мен пък ми е странно как много хора искат ваксините да са пожелателни, а не задължителни, а масово се вписват непоставени ваксини. Също не се заяждам, но в такова поведение не намирам логика. Искаме нещо да се случи, но като се стигне до това да заявим позиция, не правим нищо то да се случи. Ами няма да стане! Ще са си задължителни ваксините с масовите изрядни картони на децата. И още, по този начин, с всяка вписана макар и непоставена ваксина, производителите си получават печалбата.
За хората в безизходица разбирам да фалшифицират картоните в името на здравето на децата си - самотни майки, хора с мизерни доходи, такива, които не могат да си позволят да си гледат детето и не могат да си позволят частна ДГ и т.н.... да не изброявам. Това да, разбирам го. Но масово се практикува вписването на непоставени ваксини ей така, за удобство. Ами няма как хем да ни е удобно, хем да се случи промяната.
Да напиша това ме провокираха многобройните съвети в темата "смени си ЛЛ да ти вписва ваксините". По-логично е съветът да е "ако си в безизходица намери ЛЛ да вписва ваксините". Плюс една приятелка, която не ваксинира, не бих казала, че е в безизходица (баби има и други възможности има), в картона на детето й фигурират всички ваксини, но тя не пропуска да изтъкне, че е подписала петицията за отпадане задължителния характер на ваксините.
Не разбирам!

# 123
Аз също съм против синтетичните витамини.Аз и моето семейство пием натурални витамини, минерали, омега3/много важно КАКВИ/ и т.т.До преди няколко години преди да се запозная с мъжа ми, които е специалист по храненето и е ходил на доста международни конференции свързани с това, и аз мислех че нямам нужда от добавки, защото се храня изключително здравословно основно био продукти, много малко неща купуваме от магазина.Но в последствие разбрах, че това не е достатъчно за жалост:( Хранителните продукти сега са с изключително ниско съдържание на витамини ,минерали и т.т.Затова си ги набавяме като добавки.Всички се чудят как изглеждаме толкова млади и не се разболяваме когато всички са болни.И казват -ген! Не не е ген.Това са постоянни грижи, профилактика и инвестиция в собственото си здраве! Имам наблюдения върху доста хора с такъв начин на живат и резултата е същия като при нас.При една силна и здрава имунна система всичко е ОК!Особено сега по край детето сме още по внимателни, затова и още преди години бях ме решили,че няма да го ваксинираме.За коластрата няма да навлизам в подробности освен че да кравешка е, но не по опасна от всеки животински продукт. Съдържа Витамини и минерали/в коластрата те са естествено балансирани/, имуноглобулини/ Съществуват пет групи имуноглобулини,като коластрата от крави съдържа всичките пет вида които съществуват и при хората/Лактоферин,Цитокини,Гликопротеини,мастни киселини и т.т да не се разпростирам има информация в Интернет  .Само ще кажа, че имам наблюдения как действа върху дечица, които са болнички и такива които често боледуват.След приема на коластра даже родителите се учудват от ефекта.Всеки си преценява кое е най- добро за него. Нашата формула е здравословно хранене+хранителни добавки +спорт+слънце и чист въздух+чиста  и структурирана вода!Аааа.... и без ваксини разбора се Simple Smile

# 124
  • Пловдив
magi1111, принципно си права, но само принципно.

Не те знам с кви доходи разполагаш, но за средностатистическия българин няма да е лесно да се справя нормално с една заплата т.е. единият родител да не работи, за да гледа децата до училище, нито пък ще му бъде по силите да плаща за частна градина/детегледачка или да си плаща евентуално глобите за всяка несложена ваксина!
Много са малко хората, които имат финансовата възможност да направят това. За които финансите не са фактор.
Затова хората избират този вариант. Защото нямат избор. И не говорим за самотни родители и хора с "мизерни" доходи...то май в БГ по -голямата част сме с "мизерни" доходи...

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 19:40 от *Бенджи*

# 125
И нашите не ги вписват, няма начин, не бих поискала това от лекаря си.
Друг е въпросът с бележките за детските надбавки Winkтам "поименност" няма.

Я кажете малко за структурираната вода - виж на това бих се навила с удоволствие. Praynig

(като порових малко по форумите за коластрата, видях и доста противоречиви мнения - при едни уж действала, при други уж не действала....Ако нещо при мен ще е фифти-фифти Laughing, не бих се наела.
Но всеки преценява  bouquet)

Бих дала ленено масло, или пък куркума. Забелязвам чудеса откакто слагам на всяка манджа или по половин лъжичка от куркумата в млякото на децата

# 126
  • Пловдив
Аз давам ленено масло на щерката по препоръка на хом.

# 127
Лошото е, че не го съхраняват като хората, а онова американското е много скъпо.... Tired

# 128
И нашите не ги вписват, няма начин, не бих поискала това от лекаря си.
Друг е въпросът с бележките за детските надбавки Winkтам "поименност" няма.
В бележката пише имете на детето, незнам дали това имаш предвид.

И може ли да намериш линка за прясното и растителноо мляко? Стана ми интересно.

# 129

Я кажете малко за структурираната вода - виж на това бих се навила с удоволствие. Praynig

Ами ние имаме една немска филтърна система/4 филтъра са/ която се връзва към водопровода доста скъпичко ни излезе, но с годините надявам се ще се изплати.Пречиства съвършено водата.Държа пречистената вода само в стъкло, никакви пластмаси.На слънце я слагам, а също и слагам и  минерала зеолит (клиноптилолит) http://www.greenhealth-bg.com/index.php?option=com_content&v … 11-01-27-13-40-03 той е достъпен като цена 6лв мисля беше.Водата ни беше голям проблем до сега, но и него реших ме.

# 130

Предпочитам растителните млека. (както преди доста време една майка бе така учтива да ми прати линкове да попрочета)

Мече , моля , сподели информация- може и на ЛС -, защото моя малкия е луд по кравето мляко , а аз искам да го откажа или поне частично да го заменя . Наблюдавам го и считам , че не му понася .

# 131
Ами ние имаме една немска филтърна система/4 филтъра са/ която се връзва към водопровода доста скъпичко ни излезе, но с годините надявам се ще се изплати.Пречиства съвършено водата.Държа пречистената вода само в стъкло, никакви пластмаси.На слънце я слагам, а също и слагам и  минерала зеолит (клиноптилолит) http://www.greenhealth-bg.com/index.php?option=com_content&v … 11-01-27-13-40-03 той е достъпен като цена 6лв мисля беше.Водата ни беше голям проблем до сега, но и него реших ме.
emka_80,
Това не е структурирана вода, а по-скоро пречистена, при това доста успешно. Аз купих такова преди ~2 години за малката. Исках да й осигуря чист от химикали свят, най-вече вода...
На около година все пак трябва да се сменят филтри. Може и повече да изкарат, но се замърсяват малко или много от качеството на водата. Системата все още е достъпна тук.

Така или иначе структурирана и жива вода във водопровода не тече!
Въпроса за мен е - искаме ли покрай тази вече мъртва вода да приемаме химикали, уж да е по чиста?!

Жива вода има само по планинските потоци и извори Wink

# 132

Вери от хомеопатичната тема ми ги праща преди време. Не знам дали пише и тук newsm78

# 133
При нас между две села има една чешма, от която и двете села си наливат питейна вода. Насред полето е. Да, ама и тя е от водопровод.... newsm78
Наблизо имаме планина. В подножието й има една местност, в която доста хора ходят на пикник през уикендите. Има дере и от там тече рекичка, слиза някъде отвисоко.
Само не знам колко е читава водата за пиене.... Thinking А и колко ще издържи, преди да се развали

# 134
chukchi Нашия филтър е по различен доста от този. Но да той я пречиства, но слънцето, минералите, а също и едни други процедури, които е сложно да описвам тук, наистина я структурират в известна степен!!!Замразената и разтопена вода също помага за структурирането .Но разбира се планинската изворна вода е  без коментар  Peace Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт