Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 34 781
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
При нас между две села има една чешма, от която и двете села си наливат питейна вода. Насред полето е. Да, ама и тя е от водопровод.... newsm78
Наблизо имаме планина. В подножието й има една местност, в която доста хора ходят на пикник през уикендите. Има дере и от там тече рекичка, слиза някъде отвисоко.
Само не знам колко е читава водата за пиене.... Thinking А и колко ще издържи, преди да се развали
Зависи от каква височина слиза.Ние живеем на морето сега и има някакви извори, но не става водата.Ако няма нещо да я замърсява може и да става.Ако си наливате да е в стъкло, че тази пластмаса............

# 136
При нас между две села има една чешма, от която и двете села си наливат питейна вода. Насред полето е. Да, ама и тя е от водопровод.... newsm78
Наблизо имаме планина. В подножието й има една местност, в която доста хора ходят на пикник през уикендите. Има дере и от там тече рекичка, слиза някъде отвисоко.
Само не знам колко е читава водата за пиене.... Thinking А и колко ще издържи, преди да се развали
Зависи от каква височина слиза.Ние живеем на морето сега и има някакви извори, но не става водата.Ако няма нещо да я замърсява може и да става.Ако си наливате да е в стъкло, че тази пластмаса............

Зависи и от къде минава водата... Не всяка подпочвена вода става за пиене, защото не всяка подпочвена вода е чиста... Нали се сещате по селата, в които все още са на септични ями, как всичко отива в подпочвените води и евентуално в кладенеца на съседа... Планинските води по принцип са чисти, освен ако нещо не се излива по-нагоре в тях... Минералните води също са подпочвени, но са се обогатили с минерални вещества от скалите, покрай които преминават...

# 137
Отказахте ме Crazy Не се виждам да се опна до Мусала с делвите....

# 138
Отказахте ме Crazy Не се виждам да се опна до Мусала с делвите....
                                                              smile3532

Все пак си е друго, като знаеш, че всичката белина, хлор, флуор (евентуално) и какви ли не гадости са вън от теб, когато пиеш вода от чешмата Wink

А аз само такава пия. Не ми харесва идеята да пия минерална и някой да е решил какво трябва да има във водата, която пия. Осен това си е преразход на пластмаси и пари...

# 139
Изворната (не минералната) вода е много полезна... Ако има сигурен извор наблизо, то няма проблем, дори и да се пълнят пластмасови шишета... От нашия край например, много хора си точат вода от изворите на Петроханския проход... Иначе, по мое мнение, вода, в която не е изтрепано всичко с хлор е в пъти по-полезна, отколкото хлорирана и след това пречистена от хлора...

# 140
Мда.

Чукчи, каква пиеш, че не разбрах? newsm78

(а дестилирана вода какво е?)

# 141
Дестилираната е малко по-различна. Там процеса на дестилация убива къде какво полезно има във водата... Не се сещам къде четох, но дестилирана само не е добре да се пие.

Аз пия минала през системата за пречистване от линка по-горе.
Да, stelt77, незамърсена е в пъти по-добре, но нямам достъп до такава.

edit: Все едно да ти натровят детето с ваксини и след това да го чистиш с това и онова - става, но, нали, такова...

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 23:10 от chukchi

# 142
 В коя ваксини в нашия имунизационен календар в момента има живак? Че конкретно не съм запозната да не се ровя.Ако някои ми отговори ще съм му благодарна   bouquet  Че съм се хванала в едни спорове.......

# 143
В коя ваксини в нашия имунизационен календар в момента има живак? Че конкретно не съм запозната да не се ровя.Ако някои ми отговори ще съм му благодарна   bouquet  Че съм се хванала в едни спорове.......
Тази, която ме "уби" мен на 17 - тетадиф

# 144
Дестилирана и дейонизирана вода не е добре да се пие, макар че не познавам всички методи за тези два процеса - някои от методите, обаче даже са опасни...

emka_80, знам за ТетаДиф ваксината... Втората беше ДифТетКок, която я разкараха, а в момента за други не се сещам... Виж какво пише в Наредба 15 за имунизациите в РБ:

Приложение № 3 към чл. 9, ал. 2

Специфични изисквания към биопродуктите, включени в Имунизационния календар на Република България

2. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2006 г., в сила от 10.10.2006 г.) Биопродуктите за извършване на задължителни планови имунизации на деца до 6 навършени месеци след раждането трябва да са без живачносъдържащ консервант или такъв в количество под 2 микрограма за доза.

Забележи, че последната промяна на тази точка 2 е правена през 2006 г., а ДифТетКок я махнаха миналата година - до тогава се поставяше по Здравна каса... Един вид, някой май е бил в нарушение, но със сигурност това не са били пациентите/гражданите...

# 145
Много БЛАГОДАРЯ   bouquet 

# 146
Да ви споделя нещо от днес: обажда ми се моята кумичка (нали така се казва девойката, дето си кумувал) и ме известява,че д-рът й набучил двумесечния бебо с две ваксини наведнъж!?! И тя не знае какви  Shocked Нещо полио казва и хемофилус... Абе ужас - и това след всички мои линкове, приказки, книги дето й подарих Sad Не можах да й кажа кои може да са тия ваксини,ама си й избълвах относно д-ра им - ега ти нахалника, не стига, че от първите дни я накара да дохранва (всичко си й беше наред, бебето си цокаше и наддаваше нормално), ами и сега тия безобразия с боденето ooooh! Някой има ли идея какво може да се бие на 2 мес. бебе наведнъж?!? Да не би като е свършил "безценния" пентаксим да слагат някакви стари ли и аз не знам... newsm50
 Леле, редактирам: колкото и трудно да ми е било да го помисля въобще - сега гледам Синфлориксът се слагал на 2 мес. възраст заедно с пентаксима!!! #Cussing out Горките бебета, дано имат късмет... Ние поне синфлорикс сме отървали

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 00:12 от Valery m

# 147
Вери от хомеопатичната тема ми ги праща преди време. Не знам дали пише и тук newsm78
Чета ви без да си водя записки.  Joy
И от време на време пописвам.

# 148
Много съм заспала тия дни, ето пропуснах одеве да впиша част от разговора си с майката на моя близка приятелка днес (набор 80 сме и двете): била е заразена със заушка от ваксината, доста тежко е преболедувала!!! Нямам думи  Twisted Evil

# 149
Записвам се да ви следя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт