Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 854
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Само се записвам и лягам, че е 100 часа!  ooooh!
И мерси за темичката.
   bouquet

# 16
Благодаря и аз за темата   bouquet
cucinka!, не знам да има начин да разбереш преди да се случи истинско ужилване  newsm78 Детето е още много малко за тестове.
Да ви разкажа една история от преди близо 20 години... Дни преди Нова Година... В онези тежки времена само по това време на годината се радвахме на банани и портокали (сигурно всички си спомняте). Е, точно тази година аз не се радвах на нищо... обривах се от всяко нещо, което хапнех. Майка ми се побъркваше и не знаеше с какво да ме храни... Докато една сутрин (без да съм яла нищо през нощта...) се събудих подута. Следващите месеци ходех с алергозан в джоба... След време се оправих...
Но сега ми хрумна да питам: на 12 години имало ли е ваксина? Защото всичко се е случило около месец, два или три след като сме започнали учебната година...

# 17
Стелт,сьс сьлзи се смях на интервюто сьс светилото от подписа ти за вариолата... Joy

Изрових много статии с това светило, но нямах време да ги чета... Той е много ЗА ваксините и изобщо цялата статия е такава, но пък виждаш ли кво казва човекът - вариолата не била изчезнала... А де, къде се е покрила тогава?  newsm78    И от кой храст ще изскочи и ще каже "Бау, липсвах ли ви"...  Mr. Green

# 18
  • София
запис, колкото и да е банално...

# 19
Благодаря и аз за темата   bouquet
cucinka!, не знам да има начин да разбереш преди да се случи истинско ужилване  newsm78 Детето е още много малко за тестове.
Да ви разкажа една история от преди близо 20 години... Дни преди Нова Година... В онези тежки времена само по това време на годината се радвахме на банани и портокали (сигурно всички си спомняте). Е, точно тази година аз не се радвах на нищо... обривах се от всяко нещо, което хапнех. Майка ми се побъркваше и не знаеше с какво да ме храни... Докато една сутрин (без да съм яла нищо през нощта...) се събудих подута. Следващите месеци ходех с алергозан в джоба... След време се оправих...
Но сега ми хрумна да питам: на 12 години имало ли е ваксина? Защото всичко се е случило около месец, два или три след като сме започнали учебната година...

Не знам кой набор си , но мисля , че точно на тази възраст 12-13 newsm78 ни сложиха рубеолната ваксина .

cucinka, и при мен така тръгват нещата - от дясното бедро , нощем .
 Аз си мислех , че паяк ме е ухапал или просто полазил .
 А от комари как се подувам , ужасна гледка . ... но това са чужди белтъци нахлули в кръвния ток и явно хиперреактивните хора развиват такава симптоматика .
Може да се получи и от белтъци и ензими в храната . Особено силно алергизиращо действие има маята . Peace

От статията , ето това ме довърши :

"- Не вярвам в противогрипната ваксина, считам я за средство за забогатяване на големите производители. /интервюиращия/
...и отговор:
- Това е много грешна позиция. От 2001г.  всички мисии, които пращаме в чужбина ги имунизирам за грип. 10 хиляди души досега сме имунизирали, един случай на грип нямаме. Това е доказано в бойната готовност на армията. Две задължителни имунизации въведох в армията, откак съм директор на тази болница - за грип и за хепатит, и си решихме проблемите. "

Горките военни , не знаят , че проблемите им тепърва предстоят . Ще има дооста пациенти от тези среди явно. Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 10:12 от nice

# 20
.

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 20:29 от irchick

# 21
  • София
stelt77, и аз чак сега видях тази статия за вариолата - голяма простотия, човекът дава интервю пълно с противоречия и приказки "на едро", но речено сторено, препоръчаните от него нови 3 ваксини вече са в календара (с изключение на варицелата)

# 22
Туцка,
Такива, като него ще опадат от дървото до няколко години, когато болшинството хора (критична маса от осъзнати) се отворят. В следващите години ще става все по-трудно да задържат статуквото!

Аз правя каквото мога с превод на филми - най-лесния начин инфо да достигне до хора..

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 13:51 от chukchi

# 23
...Но сега ми хрумна да питам: на 12 години имало ли е ваксина? Защото всичко се е случило около месец, два или три след като сме започнали учебната година...

Не знам кой набор си , но мисля , че точно на тази възраст 12-13 newsm78 ни сложиха рубеолната ваксина .

Имаше, да.  Peace

# 24
  • Stuck in a moment
И аз при вас Simple Smile

# 25
...Но сега ми хрумна да питам: на 12 години имало ли е ваксина? Защото всичко се е случило около месец, два или три след като сме започнали учебната година...
Имаше, да.  Peace

Хм, аз от тази възраст точно (13-14г.) съм с алергия към полени. Другото интересно, което си спомням е, че заедно с други съученици изведнъж се сдобихме с такава алергия. При първа възможност ще си проверя картона поставяна ли ми е някаква ваксина преди това. Бях приела, че сме били предразположени и на тази възраст се е отключила алергията, защото такива коментари чувах от лекарите - "тези алергии често се отключват през пубертета".

# 26
Момичета,
Нахлувам малко рязко в темата ви. Минаха почти 2 години откакто не съм ви чела. Честно казано за това време се почувствах по-добре. Успях да оставя назад периода на ваксинациите, а той беше тежък. Може би по-тежък за мен, заради всичките страхове и притеснения, през които минах. За протокола детето ми е ваксинирано с всичко по календар до годинката (като всичо правихме доста отложено). Някъде там взех решение, че повече нищо няма да слагам и почти бях навила докторката да ни пише приорикса. Малко след това обаче се появиха "епидемиите" от морбили и тя се притесни, започна да приказва пак как другите ваксини не ги препоръчвала, но задължителните било добре да се сложат.
Сега съм изправена пред дилема. Детенце е вече почти на 3 години и искам да я пробвам на ясла. Записани сме от миналата година и не я пускам, отчасти и заради въпросната ваксина. Усещам, че момента е назрял, че има нужда от детска компания.
Оказа се, че всяка нова година трябва да се носи подновен имунизационен статус. Първия път минах между капките, тъй като занесох такъв преди да е навършила 13 месеца и съответно не подлежеше още на приорикс. (те естествено не пропуснаха да забележат и да попитат). Сега обаче трябва да нося нов. И доки отказва да впише ваксината.
Спомням си, че преди дискутирахте тук може ли да се запише дете официално на ясла/градина с липсващи ваксини и без да е освободено. Искам да ви питам някой успя ли да го направи?
Напоследък даже започнах да обмислям да сложа и проклетата последна ваксина, с надеждата, че вече е голяма и ще я понесе лесно.
Сами разбирате в каква ситуация се намирам. Ще съм ви благодарна за съвет.

# 27
... Ще съм ви благодарна за съвет.

Смени докторката!  Peace

# 28
  • Пловдив
Ква ясла? Че детето е почти на три..докато свикне с яслата и ще навърши три и ще я изпишат оттам.
Направо си приготвяй нещата за ДГ...В първа група от септември.  Peace

# 29
Записана е в яслена група на ОДЗ. Наесен ще е първа група. Искам да се пробваме сега, защото есента не е добър период за тръгване на ясла/градина. Точно тогава й е периода с най-чести разболявания. Сега идва пролет, ще излизат навън, а и най-вече тя обожава да играе с деца. Не знам дали ще се получи, но не виждам проблем в това да опитам.
Въпросът ми беше дали някой е успял да се пребори със ситемата?
Докторката поне за сега няма да я сменям. Има много качества, заради които я ценя, а това че се страхува да заобиколи закона е съвсем разбираемо. Аз на нейно място щях да постъпя по същия начин. Достатъчно съм й благодарна, че направи първите ваксинации отложено и за тази ваксина не ме гони. А доколкото знам вече отдавна трябваше да е информирала ХЕИ и от там да ме подгонят. Ако на мен не ми трябваше този статус за яслата, тя нямаше да отвори темата.

Общи условия

Активация на акаунт