Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 868
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • София
да, multimodal, съгласна съм с теб, именно заради цитатите, които си извадила, казвам, че е пълна с противоречия

# 46
Интересни признания.. Иначе това за военните и противогрипните ваксини е брутална лъжа.. Точно през 2001 в казармата гледах как половината от ваксинираните за грип се разболяха веднага..

# 47
  • в матрицата
Ето ме и мен!! Перси къде е???  Mr. Green

# 48
  • София
Мда, в природата нищо не се губи.

# 49
Ето ме и мен!! Перси къде е???  Mr. Green

Мда, в природата нищо не се губи.

Joy hahaha

# 50
Аз си чакам отговорите на Persona - тук и тук.

Ще вземат вече да ги архивират тези теми... Направо ми писна! Супер вероятно е да не получа отговор на тях!!!

# 51
  • София
Стелт, верно смешно се е получило. А аз за вирусите писах, ама като не слагам цитат - така ми е пада! Joy

# 52
...Но сега ми хрумна да питам: на 12 години имало ли е ваксина? Защото всичко се е случило около месец, два или три след като сме започнали учебната година...
Не знам кой набор си , но мисля , че точно на тази възраст 12-13 newsm78 ни сложиха рубеолната ваксина .
Имаше, да.  Peace
Хм, аз от тази възраст точно (13-14г.) съм с алергия към полени. Другото интересно, което си спомням е, че заедно с други съученици изведнъж се сдобихме с такава алергия. При първа възможност ще си проверя картона поставяна ли ми е някаква ваксина преди това. Бях приела, че сме били предразположени и на тази възраст се е отключила алергията, защото такива коментари чувах от лекарите - "тези алергии често се отключват през пубертета".

И аз получих алергия в този период. Няколко месеца през нощта получавах ужасни сърбежи, не можех да спя. Пробвахме различни лекарства неуспешно. Накрая ми направиха в аптеката една бяла каша-имаше сяра вътре и ме мажеха цялата преди да легна. Беше голямо цапотене, но ми мина от него.  
Благодаря ви, че ме насочихте към обяснението  bouquet Иначе сега не съм алергична, но майка ми е спестила някои ваксини на своя отговорност. Брала е голям страх и нападки от колеги в болницата, в която работела. Благодарна съм и на нея за прозорливостта и отговорните решения.  bouquet  

# 53
  • у дома
Моля много спешно за съвет - детето ми е на 1 г. и 3 м. - личната ми се обади, че ако утре не отидем да го ваксинираме с МПР щели да я глобят от ХЕИ 200 лв., а ако отказвам да поставя тази ваксина да подписавм декларация. Обмислям вариант да сменя личната, но до тогава какви са ми опциите? Не искам нищо да подписвам - няма време да прочета цялата тема, за което се извинявам. А не искам да слагам тази ваксина!
Дописвам - прочетох темата - поради постоянното боледуване на синът ми сложихме хепатитната ваксина преди един месец. По принцип след всяка ваксина правеше ларингити, но го отдавах на това, че каката е в ДГ и носи вируси. Но този път и двамата бяха в къщи и ларингитната кашлица се появи още на следващата вечер!

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 20:41 от Проста Мария

# 54
Искай на личната си "информирано съгласие"... В първия пост на темата има подробно обяснено що е то информирано съгласие, но за улеснение ще ти дам линковете и тук:

Това е единственият законен начин, по който можеш да откажеш каквато и да е медицинска процедура и особено ваксините... След като ЛЛ-то иска да си "върже гащите", поне да го направи така че и ти да не пострадаш от решението си... Прочети тези няколко линка и ако имаш още въпроси - питай...

# 55
  • у дома
Доколкото разбирам, ако тя ми даде такъв документ, аз тогава мога да откажа да подпиша, така ли?

# 56
Ако ти даде такъв документ, спокойно можеш да го подпишеш, че отказваш манипулацията... Само че се запознай какво точно представлява, за да не ти пробута нещо, нямащо общо с информирано съгласие... Иначе, съгласно чл. 90 от Закона за здравето, можеш по всяко време да откажеш медицинска манипулация... Забележи, че ваксинирането е инванзивен метод, което пак според ЗЗ означава, че информираното съгласие трябва да е в писмен вид, т.е. не може да ти обясни устно какво представлява процедурата и ти да се съгласиш или несъгласиш устно... След като иска да й подписваш нещо, да напише информирано съгласие, каквото ти се полага по закон и ти ще го подпишеш...

# 57
  • у дома
ОК, аз ще подпиша информирано съгласие, това ме освобождава от възможността да сложа ваксината така ли!?
поне да го направи така че и ти да не пострадаш от решението си...
Това какво означава?! Притеснението ми е, че детето може да не го вземат в ДГ заради тази ваксина!

# 58
До тогава въпросът с градините мисля, че ще се реши. На този етап наистина може да не го вземат ако пропуснете МПР, или каквото и да било.
Информираното съгласие автоматично включва и информирано "несъгласие".

Ти да не пострадаш значи, че Риокоз може да те глобява. Така мисля

# 59
Ти да не пострадаш значи, че Риокоз може да те глобява. Така мисля

Да... Личната не иска глоба, а на теб ще ти наложат такава, ако не ваксинираш... Информираното съгласие ти дава шанс да откажеш манипулация, която по принцип е задължителна... Дори и да ти пишат акт от РИОКОЗ, ще имаш основание да го обжалваш в съда и дори да спечелиш...

Общи условия

Активация на акаунт