Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 989
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,
бих искала да сменя личния лекар на детето ми- моля, някой да ми препоръча добър лекар в района на Красно село, Борово! Проблема е, че не желая детето ми да бъде ваксиниране повече(за което разбира се съм съгласна да му подпиша декларация) - препоръчайте ми някой, който ще ни приеме с тази уговорка и няма да гледа на нас като на извънземни! Simple Smile В краен случай може дори в друг район на София!
Благодаря предварително!
Здрасти Силви,
Не мога да ти препоръчам лекар, защото аз не ползвам такъв...  Няма дори Педиатър малката, а и не и трябва. По тоя повод ти препоръчвам книгата на Д-р Робърт Менделсон - Как да отгледаме здраво дете въпреки лекарите

Вероятно ходите на ясла или градина и често детето се връща от там с настинка. Ние вече сме пропуснали яслата, а и за градина не знам как ще се оправяме, след като сме без ваксини от родилното насам...

Съжалявам, че не мога да ти помогна с избора на лекар, но обърни внимание на книгата, чиито откъс е по-горе. Обърни внимание на факта, че аз лекар не ползвам от ~6 години, също и на факта, че точно от лекари, живота ми се доближава все по-близо до края си.... дано греша, дано...

# 391

Ваксината на чукчи, поставена в училище, явно е уцелила някой сетивен нерв.

Струва ми се , че четенето на средношколски учебници сериозно е увредило мисленето ти ! Това изказване на фона на поетапно описаното развитие на проблема е за мен , меко казано , неграмотно ! Да уточня , че и аз съм медицински кадър ,но с независимо мислене . Висш кадър , да не се усъмниш в компетентността и начетеността ми . Mr. Green

Ако беше засегнат сетивен нерв симптоми щяха да се появят на мига , а не с плавно развитие , което е типично за хронична интоксикация .

И понеже обичаш да търсиш източници , направи си труда да поровиш и да намериш такива / наготово вече не давам  Crossing Arms , които доказват , че живака не само се натрупва в организма , а го прави избирателно в ... нервната тъкан , глията и мозъчното вещество .

И бонус за теб , може да ти послужи в предаване от рода на "Стани богат" - има само ДВА елемента , които организмът не е в състояние нито да преработи , нито да елиминира ефективно , нито има безопасни места , в които да ги складира - Hg ( Живак) и Pb ( Олово) .

# 392
И бонус за теб, може да ти послужи в предаване от рода на "Стани богат" - има само ДВА елемента, които организмът не е в състояние нито да преработи, нито да елиминира ефективно, нито има безопасни места, в които да ги складира - Hg ( Живак) и Pb ( Олово) .

Сещам се за - Shots in the dark:

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Съществуват две главни групи от тежки метали - олово и живак.

Телата ни не са устроени, да се справят с живак и олово.
Няма място в метаболичната структура на телата ни за олово и живак.
Нямаме начин за преработката им,
нямаме и начин да ги елиминираме,
нямаме и начин за съхранението им!
Те са нежелани в нашите тела!
За някои знаем,  че са пасивни, неактивни.
Много токсини също са нежелани в нашите тела.
Те са пасивни, неактивни.
Те някак си могат да бъдат детоксицирани и не причиняват вреда.

Но оловото и живака имат свое специфично действие!
Например оловото блокира строежа на порфирините, за които споменах.
Ако имаме по-малко порфирини,
усвояването на кислорода става по-трудно.
и така произвеждаме по-малко енергия.
С живака ситуацията е дори по-сложна.
Това е така, защото в тялото си имаме нещо, като държава.
Да, можем да сравним телата си с държава.
Клетките произвеждат вещества.
И после трябва да ги транспортират.
В нашата страна, ние имаме заводи.
След това трябва да пренесем и транспортираме
материалите на местата, където са нужни.
За да направи това, ни е нужна транспортна мрежа.
Път, транспортен канал.
Същото важи и за клетките.
Клетките имат това, което ние наричаме клетъчен скелет.
И транспортна мрежа - епителните тубулни клетки (Ако те са увредени се нарушава реабсорбцията на филтрираните белтъци)
Учените са установили, че когато страдате от живачно отравяне
живака се явява пречка на изграждането на транспортната мрежа,
която стига до частите извън клетките
и пренасят това, което е направено в клетките,
чрез синтезата на протеин,  на местата, на които е нужно.
ЖИВАКА В ТЯЛОТО Е КАТО КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛАТА!

Точно това се случва.
Резултата е намаляване на функциите на клетката.
А когато клетките отслабнат, започват да правят грешки.
Започват да създават малформации.
Това виждаме в легионите, типични за Алцхаймер.
Наблюдаваме зона с нервни смущения, защото синтезата на протеини е нарушена.
Това не може да бъде разтълкувано и за момента това са само хипотези.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

# 393

"Ваксината на чукчи, поставена в училище, явно е уцелила някой сетивен нерв."

Струва ми се , че четенето на средношколски учебници сериозно е увредило мисленето ти ! Това изказване на фона на поетапно описаното развитие на проблема е за мен , меко казано , неграмотно ! Да уточня , че и аз съм медицински кадър ,но с независимо мислене . Висш кадър , да не се усъмниш в компетентността и начетеността ми .

Ако беше засегнат сетивен нерв симптоми щяха да се появят на мига , а не с плавно развитие , което е типично за хронична интоксикация .

Това е написал той: - слагат ми ваксина в училище (около 1997-1998г.) на 17 години последвана от силна болка на мястото на поставяне за около 2-3 години (още я усещам, макар и съвсем слабо)

За мен това е - слагат ми ваксина, след което (моментално) ме заболява силно и ме боли силно 2-3 години, а дори и сега усещам от време на време. Не виждам плавно развитие, напротив, виждам силно и ясно начало и с течение на времето - затихване на симптом. Това е консистентно с травма на периферен сетивен нерв, при който, знаете, се наблюдава каузалгия, невроматозна болка и/или загуба на сетивна функция. Като висш медицински кадър, вероятно имате достъп до учебници, в които подробно е описано развитието на травмата на периферен нерв. Ако в тях пише нещо друго, ще се радвам да чуя. Компетентостта ви не зависи от заеманата позиция и работното ви място.

Колкото до това дали живакът се натрупва в организма, разбира се, натрупва се, ако е внесен по начин, по който може да се натрупа. Метаболизмът на тиомерзала със сигурност ви е ясен, разпада се на C2H5Hg+ (етилживак) и C7H6O2S (тиосалицилова киселина). И, както е доказано с многобройни проучвания, които цитирам от време на време, за разлика от монометилживачния катион [CH3Hg]+ (друго съединение на живака, което се съдържа в много океански риби), "етилживака" (продукт на метаболизма на тиомерзала) не проявява биокумулация. Тоест, не се натрупва. И в тази връзка, внимавайте с яденето на някои риби.

Правете разлика между елемент и съединение. И солната киселина, и готварската сол, са съединения на хлора. И водата, и водородния пероксид (кислородна вода) са съединения на водород и кислород. Имат коренно различни физични, химични и пр. свойства, нали.

stelt77, аз също не "вярвам" на тази статистика с 90-те процента, защото не съм видяла проучване, което да я подрепи. Това ти го написах още след първия пост, в който я спомена. Масови изследвания се правят в органичени популации, например един град или един регион. Напиши "poliomyelitis outbreak" в PubMed и прочети няколко, за да видиш статистика за заболеваемост. Ще ти там отново тази статия, която явно не си прочела, щом за пореден път пишеш едно и също: http://aje.oxfordjournals.org/content/172/11/1213.long

чукчи, никой не спори колко е вреден живака. Само че този цитат е малко смешен. "Учените са установили, че когато страдате от живачно отравяне живака се явява пречка на изграждането на транспортната мрежа." Значи на нещата, които са удобни и подкрепят тезата ни, вярваме на учените, за нещата, които не са - не вярваме. Не разбирам този подход.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 14:57 от corrosion

# 394
Здравейте и от мен! Отдавна ви чета и мислех да пиша след като се роди и третото ми дете, което е въпрос на 2-3 дена, за да ви разкажа как е минал челния сблъсък с неонатоложката и нашата нотариално заверена декларация за отказ от ваксини. Предполагам, че няма нужда да се представям подробно, понеже видях, че 1-2 пъти има препратки към написаното от мен за втория ми син и неговия Синдром на Уест, който си е чиста постваксинална енцефалопатия, според първоначалната му епикриза и ЕЕГ, направени в терапията във Варна. Както съм писала, стана Уест, защото за тъй наречената, набедена за детски невролог христова (зная, че по принцип фамилиите се пишат с главна буква, просто израрявам отношение), от вратата рече, че пентаксима бил манна небесна и таквиз работи от пентаксим не ставали.
Понеже ме провокира корозион, с тезата за достоверните източници, та затова всъщност пиша по-рано, отколкото смятах. Значи, корозион, моя достоверен източник е собственото ми дете - Александър Т. Р., от Варна, понастоящем на 1г. 8м. Без гърчове от 1 година, надрусан от официалната медицина до момента със следното: двете ваксини в родилното, два пентаксима (ВТОРИЯ ОТ ТЯХ - ФАТАЛЕН), в Терапията във Варна - руцефин (много силен антибиотик, даван му за всеки случай, ако имал менингит, какъвто никога не е имал), дексаметазон (не знам защо му е даван, обаче в Турция се оказа, че почти са уцелили и за малко да му спрат гърчовете, ако просто му бяха дали хидрокортизон още в началото), фенобарбитал и още два бълвоча, които вече не помня, в Токуда - спряха фенобарбиталаа и почнаха депакин, след една седмица - радедорм, който, мила ми корозион, го занули двигателно за около 5-6 часа, върна го не в първия месец, ами и в седмия месец от бременността бебето се движи доста по-активно, а дотогава, макар и трета седмица с гърчове, нямаше никакъв регрес в развитието му. Пак ми се дорева, докато пиша - от съжаление към мен самата, че не ползвам достоверни източници. Значи, в един момент ми/ни просветна, че христова (нали още не си забравила за нея, корозион), някак си ни сложи диагноза Синдром на Уест, без ЕЕГ (ако нямаш т.нар. хипсаритмия, нямаш Уест), освен това - характерните серийни гърчове започнаха след радедорма, а не преди него (имам си и писмено доказателства - ЕЕГ от Варна, ЕЕГ от Токуда на влизане, дневници на гърчовете). Тъй. питам аз една коза на визитацията - абе, извинявам се аз за недостоверния източник на информация, който ме навежда на тоя въпрос, обаче каквка е вероятността да си докарахме Уест от неподходящото за нашето конкретно дете лекарство радедорм, което за епилепсия се дава само за Уест? Последва възмутено отричане, а след няколко дни, като си взехме детето и си тръгнахме за Варна, ни връчиха един официален документ с невярно съдържание, за който в най-скоро време смятам да сезирам компетентните органи, понеже лекарската грешка в България не съществува никъде другаде освен в шепа недостоверни източници, обаче документното престъпление е доста по-популярно и признато от широката общественост, като съществуващо по белия свят.
Тъй. Явно са й казали на христова за мойто питане и тя взела мерки да си върже гащите. Ама явно не й се налага често да пише показания и не е забелязала, как сама си го е ....
Накрая, попадаме в Турция. Където детската невроложка Биназ (боже, написах й името с главна буква), с изумление ни изслуша как сме си тровили детето досега, обясни ни, че е било крайно безсмислено, понеже то от ЕЕГ-то се виждало, че с хидрокортизон, ще се овладеят гърчовете. Е, овладя ги на третия прием. Сега - хидрокортизона не е повод за хвалба, че си го пил, но пък от една година сме без гърчове.
И на финала - човек се учи докато е жив! Преди месец, мъжа ми го заболя ръката. Ходи на ортопед, даде му инжекции. Чета аз листовката (вече съм като хитлерист по тоя въпрос) и какво мислиш, корозион, пише вътре? Хидрокортизона има много действия - основно противовъзпалително (ръката на мъжа ми), и също намалява имунитета, което е добре в някои случаи. Например (ако ми следиш мисълта), при тежки алергични реакции от лекарства и при ПОСТВАКСИНАЛЕН СИНДРОМ. Ха така. Най-накрая един достоверен източник (си казах аз). Ето защо на Шушурко му спряха гърчовете. Ми той имал постваксинален синдром, бе.
Приключвам вече.
Като се сблъскам челно с неонатоложката, която щяла да ме убеждава да сложа ваксини на Ралица, след като се роди, ще ви пиша пак!

# 395
corrosion, знаех си , че няма да ме разочароваш  Mr. Green , не очаквах отговор на достатъчно високо ниво , за да продължа дискусията . ... но , така е с всички , които са свръхувредени от образователната система буквояди . Peace Освен да цитираш извадки от учебниците по химия , биология и подобни  ,самостоятелно търсене и мисловен анализ не си в състояние да извършиш , очевидно е . Така , че ще си спестя времето като прескачам обидно елементарните ти постове . Дори не са смешни , а по-скоро тъжни , защото показват интелектуалното ниво на масата хора /уж/ призвани да разбират какво , защо и как да лекуват ! ooooh!  

Защо не прочетеш и малко по-надолу -описаното от chukchi не е само избраното от теб изречение . ... но така е по-удобно , нали , за да изглеждаш аргументирана . ooooh!

До сега не бях чувала МС да се развива в резултат на нараняване на нерв. Можеш да се пишеш откривател на нова причина , ...а като знаеш причината би трябвало да можеш да излекуваш и следствието именно по начина , по който се лекува това . Мисля , че си на път да получиш Нобелова награда , но.... за нещо друго. Whistling

А и колко интересно , ако се зачетеш или пък заприказваш по тези така далечни от теб теми , с учудване ще установиш как практически всяко дете след точно определени имунизации / особено ДТ и ДТК/ изпитва подобни дълготрайни болки на мястото на ваксината .

Метаболизмът на тиомерзала в присъствието на всички останали съставки във ваксините е никому неизвестен . Дори самите производители признават , че никога не са правили подобни проучвания . И в крайна сметка е важно каква каскада от имунни реакции отключват всички продукти на тиомерзала докато се намират в организма . Веднъж задвижена тази лавина няма спиране , независимо кой продукт и доколко е елиминиран от организма . Не случайно много от дрматичните ефекти на това непростимо , некомпетентно , сляпо и престъпно вмешателство се проявяват след 5 , 10 , 20 и повече години .

"Тимерозал (консервант, съдържащ живак – б.п.)

Тимерозолът оказва мощни и разрушителни ефекти върху клетките на нервната и имунната системи при хората. Ефектът му може да варира в зависимост от дозата, генетичната наследственост на индивида и времето на излагане. Обикновено обаче количеството живак в Тимерозал предизвиква високи и често смъртоносни нива на етилживак в кръвта.
Органичните форми на живак са добре познати невротоксични агенти и далеч по-опасни от неорганичните форми. Излагането на органичен живак поразява предимно централната нервна система (ЦНС) като реакциите са обикновено остри и могат да предизвикат продължително безсъзнание, кома и смърт (Виж: Acta Chim. Slov. 2004, 51, 361-372). Само след двучасово въздействие в микромоларни концентрации, Тимерозал причинява увреждане и изменения в невронните мембрани, водещи до клетъчна смърт на имунните Т-клетки. Освен това, Тимерозал променя и функционирането на изключително важните мозъчни невротрансмитери, необходими за правилното функциониране на мозъка. В микромоларни и дори наномоларни концентрации Тимерозал причинява ДНК разпад на невронните клетки и разстройва предаването на импулсите, свързани с невронния растежен фактор. Приложен в наномоларни концентрации, Тимерозал предизвиква също ДНК метилация и проблеми с вниманието, асоциирани с промени в мозъчната функция. "

Цитата е оттук .

Нека продължават да твърдят , че нивата на живака са толкова ниски , че видите ли са биологично напълно безвредни .

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 15:30 от nice

# 396
  • Stuck in a moment
Мила, sdd_varna, чела съм вашата история и много ми е било мъчно за вас, добре че поне в чужбина сте попаднали на свестен специалист!
Ще чакам с голямо любопитство да прочета как е протекла срещата ви с неонатоложката.

# 397
  • София
А, как е детето сега? Как се развива?

# 398
чукчи, никой не спори колко е вреден живака. Само че този цитат е малко смешен. "Учените са установили, че когато страдате от живачно отравяне живака се явява пречка на изграждането на транспортната мрежа." Значи на нещата, които са удобни и подкрепят тезата ни, вярваме на учените, за нещата, които не са - не вярваме. Не разбирам този подход.
Малко ми писват твоите забележки! Това е, което съм чул и превел от филма!

Ако искаш да оспорваш нещо прави го с тези, които са се снимали в него! Аз споделям как се почувствах преди 12 години, и то с цяла България. Ела ми на гости да видиш колко е приятно. Ще ти дам точен адрес тук дори, а не на ЛС, ако искаш...

# 399
corrosion, знаех си , че няма да ме разочароваш  Mr. Green , не очаквах отговор на достатъчно високо ниво , за да продължа дискусията . ... но , така е с всички , които са свръхувредени от образователната система буквояди . Peace Освен да цитираш извадки от учебниците по химия , биология и подобни  ,самостоятелно търсене и мисловен анализ не си в състояние да извършиш , очевидно е . Така , че ще си спестя времето като прескачам обидно елементарните ти постове . Дори не са смешни , а по-скоро тъжни , защото показват интелектуалното ниво на масата хора /уж/ призвани да разбират какво , защо и как да лекуват ! ooooh!  

Защо не прочетеш и малко по-надолу -описаното от chukchi не е само избраното от теб изречение . ... но така е по-удобно , нали , за да изглеждаш аргументирана . ooooh!

До сега не бях чувала МС да се развива в резултат на нараняване на нерв. Можеш да се пишеш откривател на нова причина , ...а като знаеш причината би трябвало да можеш да излекуваш и следствието именно по начина , по който се лекува това . Мисля , че си на път да получиш Нобелова награда , но.... за нещо друго. Whistling

Прочетох всичко, написано от чукчи внимателно. Виждам ваксина, от която боли, след това 2 години неориентираност (?), странни чувства и трудно обясними за мен (както и за повечето 17 годишни) случки и преживявания с тялото и мисълта (пубертет?). После МС. МС се предполага, че е предизвикана или отключена от тази ваксина? Не съм прочела такова твърдение. То липсва в неговите писания. За неговите проблеми с ваксините аз разбрах само, че го е боляло след инжекцията. Това е написал. И изобщо не твърдя, че МС се предизвиква от травма на нерв, а казвам, че болката му вероятно е резултат от това.

Цитат
А и колко интересно , ако се зачетеш или пък заприказваш по тези така далечни от теб теми , с учудване ще установиш как практически всяко дете след точно определени имунизации / особено ДТ и ДТК/ изпитва подобни дълготрайни болки на мястото на ваксината .

Това е новост за мен, но не съм изненадана. Обяснете ми защо, според вас, се случва това?

Цитат
Метаболизмът на тиомерзала в присъствието на всички останали съставки във ваксините е никому неизвестен . Дори самите производители признават , че никога не са правили подобни проучвания . И в крайна сметка е важно каква каскада от имунни реакции отключват всички продукти на тиомерзала докато се намират в организма . Веднъж задвижена тази лавина няма спиране , независимо кой продукт и доколко е елиминиран от организма . Не случайно много от дрматичните ефекти на това непростимо , некомпетентно , сляпо и престъпно вмешателство се проявяват след 5 , 10 , 20 и повече години .

Не е вярно, известен е и е проучен. Ето изследване, в което е проучена токсокинетиката на живака след администриране на ваксина (тиомерзалът е съставка): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21252391

Ваксините имат многобройни и тежки нежелани реакции. Никой, никой не твърди обратното. Медицината не е всемогъща и всезнаеща, уви. Затова ви призовавам да се информирате от peer-reviewed журнали и независими публикации, да знаете какви са страничните реакции, да сте подготвени и да взимате информирани решения.

Цитат

Тимерозолът оказва мощни и разрушителни ефекти върху клетките на нервната и имунната системи при хората. Ефектът му може да варира в зависимост от дозата, генетичната наследственост на индивида и времето на излагане. Обикновено обаче количеството живак в Тимерозал предизвиква високи и често смъртоносни нива на етилживак в кръвта.
Органичните форми на живак са добре познати невротоксични агенти и далеч по-опасни от неорганичните форми. Излагането на органичен живак поразява предимно централната нервна система (ЦНС) като реакциите са обикновено остри и могат да предизвикат продължително безсъзнание, кома и смърт (Виж: Acta Chim. Slov. 2004, 51, 361-372). Само след двучасово въздействие в микромоларни концентрации, Тимерозал причинява увреждане и изменения в невронните мембрани, водещи до клетъчна смърт на имунните Т-клетки. Освен това, Тимерозал променя и функционирането на изключително важните мозъчни невротрансмитери, необходими за правилното функциониране на мозъка. В микромоларни и дори наномоларни концентрации Тимерозал причинява ДНК разпад на невронните клетки и разстройва предаването на импулсите, свързани с невронния растежен фактор. Приложен в наномоларни концентрации, Тимерозал предизвиква също ДНК метилация и проблеми с вниманието, асоциирани с промени в мозъчната функция. "

Поредният линк към безумна статия. За двадесети път питам, вие никога ли не си задавате въпроси? На доверие ли се приемат тези неща? Погледнахте ли изследването, което е цитирано? Ето го и него: http://acta.chem-soc.si/51/51-2-361.pdf

В статията, която давате, при преписа и превода от изследването удобно са изпуснати ключови думи: Exposure to organomercurials such as methyl mercury produces predominantly central nervous system (CNS) effects that are commonly severe and include coma and death.

По-надолу: Thimerosal is a mercury-containing organic compound (ethylmercury thiosalicylate). Thimerosal has been added to some vaccines and other products because it is an antibacterial agent. When thimerosal is degraded or metabolised, it is transformed into ethyl mercury, another organic derivate of mercury.

По-надолу: Thimerosal should be reduced or eliminated in vaccines as a precautionary measure and to reduce general exposure to mercury. Statistical evaluation of the results shows that the thimerosal concentration in gamaglobulinic vaccine is under maximum limits required by WHO. 

Освен, че по никакъв начин не показва вредата или кумулацията на живак, това е статия от химически журнал, в който не се изследва метаболизма и токсокинетиката на тиомерзал, а се изследва количеството му във ваксините. Метаболизма и токсокинетиката се коментират в други проучвания, които съм цитирала и предоставила. И които доказват липсата на кумулативен ефект. Единственият коментар от химиците е, че, превеждам буквално, "тиомерзал трябва да се намали или елиминира във ваксините като предпазна мярка и за да се редуцира общото излагане на живак", не защото "могат да предизвикат продължително безсъзнание, кома и смърт", както е написано в дадения от вас линк - защото не могат да го предизвикат. Повтарям, тиомерзалът и метаболитът му етилживак, не предизвикат безсъзнание, кома и смърт и не кумулират. Предизвикват ги някои други органични съединения на живака.

Чукчи: Съжалявам за болестта ти. Не съжалявам теб, а съжалявам, че си болен. Ужасно е и както казах преди няколко поста, от все сърце се надявам да успяваш да си щастлив по някакъв начин. Вие задавате въпроси, аз отговарям конкретно и цитирайки източници. Разбирам, че коментарите ми са ти писнали, но не мога да позволя след десет години децата на България да умират от болести, от които в модерния свят се умира само в Африка. Това е филм, на чиято достоверност ти вярваш. Не разбирам научния подход на хората, които са го създали.

sdd_varna, нито са ви обяснили ясно евентуалните нежелани реакции на ваксината (които казах горе, са много), нито се реагирали правилно и навреме на нежеланата реакция, нито са ви лекували адекватно. Именно затова се увеличават толкова много хората, отказващи ваксинации. За да работи една система като ваксинационната, трябва да присъсват и адекватни поддържащи я системи (например всички структури на здравеопазването).

# 400
  • Пловдив
Ще си позволя и аз да се включа.
corrosion, от всичко което си написала, аз останах с впечатлението , че нито тимерозала, нито която и да е друга съставка на ваксините не е вредна. Тимерозала си се разграждаше до не-знам-си-кво-си, което всъщност не било вредно,  другите неща като формалдехид и подобни и те уж не са вредни и в крайна сметка толкова много странични реакции и то не само на листовки ами и както виждаш съвсем реални. А ти едва ли не изкара, че ваксините са един напълно "натурален" продукт  Crazy

От къде се взеха тези странични реакции тогава, че някой доста тежки, а да не говорим че има и смъртни случаи?  newsm78

# 401
corrosion, от всичко което си написала, аз останах с впечатлението , че нито тимерозала, нито която и да е друга съставка на ваксините не е вредна. Тимерозала си се разграждаше до не-знам-си-кво-си, което всъщност не било вредно,  другите неща като формалдехид и подобни и те уж не са вредни и в крайна сметка толкова много странични реакции и то не само на листовки ами и както виждаш съвсем реални. А ти едва ли не изкара, че ваксините са един напълно "натурален" продукт  Crazy

От къде се взеха тези странични реакции тогава, че някой доста тежки, а да не говорим че има и смъртни случаи?  newsm78

Привет Wink Работи се с имуногенни продукти, които в естествена среда и в целия си блясък предизвикват тежки заболявания. Целта на ваксината е човекът, който я получава, да не се разболее от тежкото заболяване - организмът вече да е запознат, най-грубо казано, и да реагира бързо на повторно внасяне на този антиген. Това няма вариант да не предизвиква многобройни странични ефекти. Това никой не го оспорва. За жалост ефектите на са свързани с тиомерзала и други подобни неща, които ми цитират хора в темата от разни блог постове и форум постове от света и Бълария.

Аз поемам риска да се ваксинирам с ваксина за полиомиелит, взимайки информирано решение. Наясно съм със страничните ефекти. Наясно съм с това какво може да се случи. Също така съм наясно какво ще стане, ако нямам такава ваксина и ако масово хората около мен нямат.

# 402
................ ..Защо не прочетеш и малко по-надолу -описаното от chukchi не е само избраното от теб изречение . ... но така е по-удобно , нали , за да изглеждаш аргументирана . ooooh!

Прочетох всичко, написано от чукчи внимателно. Виждам ваксина, от която боли, след това 2 години неориентираност (?), странни чувства и трудно обясними за мен (както и за повечето 17 годишни) случки и преживявания с тялото и мисълта (пубертет?). После МС. МС се предполага, че е предизвикана или отключена от тази ваксина? Не съм прочела такова твърдение. То липсва в неговите писания. За неговите проблеми с ваксините аз разбрах само, че го е боляло след инжекцията. Това е написал. И изобщо не твърдя, че МС се предизвиква от травма на нерв, а казвам, че болката му вероятно е резултат от това.

Ваксините имат многобройни и тежки нежелани реакции. Никой, никой не твърди обратното. Медицината не е всемогъща и всезнаеща, уви. Затова ви призовавам да се информирате от peer-reviewed журнали и независими публикации, да знаете какви са страничните реакции, да сте подготвени и да взимате информирани решения.

Цитат

Чукчи: Съжалявам за болестта ти. Не съжалявам теб, а съжалявам, че си болен. Ужасно е и както казах преди няколко поста, от все сърце се надявам да успяваш да си щастлив по някакъв начин. Вие задавате въпроси, аз отговарям конкретно и цитирайки източници. Разбирам, че коментарите ми са ти писнали, но не мога да позволя след десет години децата на България да умират от болести, от които в модерния свят се умира само в Африка. Това е филм, на чиято достоверност ти вярваш. Не разбирам научния подход на хората, които са го създали.

corrosion-ке!
Защо ме изкарваш извън нерви! "Странни преживявания с тялото и мисълта" го написах ей така, без да го мисля много-много...

1. "с тялото", защото усещах как вече сне съм това, което бях скоро! Усещах как започва да ми се "вие свят" по един особен начин! Мислех, че ме е хванала една бира тогава. Без да си давам сметка, че скоро ще започнат истинските проблеми с мен Sad Скоро започнах да се лутам и бутам в хората, но не защото ме държи едната бира, на купон... От тогава до сега е или същото или по-зле.

2. "с мисълта", защото почнаха да намаляват функциите на мозъка ми, концентрация изобщо нямаше. Чувствах, че от ден на ден ставам по-зле и в действителност е така до ден днешен.

Буквално не знам колко време ще съм жив още!

Пожелавам ти никога да не изпиташ това, което аз изпитвам всеки ден... би трябвало да ти пожелая да го изпиташ, но не съм такъв. Обичам хората, все още... За тях живея. За мене си нищо не остава вече, нищо...

Освен това обърна ли внимание на това :
- сериозни признаци на хиперактивност (племенник)
- сериозно увредени черва и неспособност за задържане на голяма нужда (племенник)
- хронична кашлица (племенница)
- дете развива аутизъм седмици след ваксинация (история от познат в скайп)
- дете умира дни след поставяне на ваксината след третия ден в родилното (история от таксиметров шофьор)

"Аааа, не, това са глупости...", вероятно е в устата ти...  ок, успех с медицината, в която вярваш!

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 17:40 от chukchi

# 403
Чукчи,

Сега осъзнавам, че свързваш състоянието си с ваксината. Не разбрах това предположение от начина, по който беше предоставил информацията. МС има изключително сложен механизъм на възникване, голяма част от който е напълно изяснен. Няма проучвания, които доказват връзка между МС и ваксинациите.

Медицината не е дяволско изчадие и много лекари не живеят, за да си пълнят гушите с паприкована сланина. От опит говоря.

Здравеопазването в България няма да коментирам. Нивото е ниско.

Темата малко се изчерпа. Съжалявам, че ви разбуних вътрешния мир. Но не чух един аргумен разумен аргумент срещу нещата, които казах и подкрепих с проучвания и статистики. Кой обясняваше за вредата от ваксините, когато говорех за витамин К и защо се дава? Що за ваксина е витамин К?

Невежеството не е аргумент. Бъдете максимално обективни. И в опасностите, и в ползите от ваксинациите.

П.С.: Обичаш хората още, казваш. Аз също. Искам България да е по-добре, отколкото е сега. Искам лекарите да са по-отговорни към пациентите си. Искам да има пари за проучвания, за лекарства и за ваксини. Искам пациентите да взимат информирани решения. Искам лекарите да им предоставят информацията, на базата на която да взимат тези решения. Искам всички да са една идея по-склонни да търсят истината, а не да се предоверяват и после да не умеят да поемат отговорност. Можеш да се предовериш както на съвременен лекар, така и на хомеопат, така и на автомонтьор. Затова отиваш на мотьор, знаейки какво е карбуратор.

И именно затова седя в тази тема и с часове пиша постове и цитирам проучвания. За да имате информация. За да можете да изберете. Не съм тук, за да ви дразня и да ви вдигам кръвното, а за да чуете и друг глас.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 17:44 от corrosion

# 404
  • Пловдив

От къде се взеха тези странични реакции тогава, че някой доста тежки, а да не говорим че има и смъртни случаи?  newsm78

Привет Wink Работи се с имуногенни продукти, които в естествена среда и в целия си блясък предизвикват тежки заболявания. Целта на ваксината е човекът, който я получава, да не се разболее от тежкото заболяване - организмът вече да е запознат, най-грубо казано, и да реагира бързо на повторно внасяне на този антиген. Това няма вариант да не предизвиква многобройни странични ефекти. Това никой не го оспорва. За жалост ефектите на са свързани с тиомерзала и други подобни неща, които ми цитират хора в темата от разни блог постове и форум постове от света и Бълария.

Аз поемам риска да се ваксинирам с ваксина за полиомиелит, взимайки информирано решение. Наясно съм със страничните ефекти. Наясно съм с това какво може да се случи. Също така съм наясно какво ще стане, ако нямам такава ваксина и ако масово хората около мен нямат.

Това означава ли, че вие се ваксинирате само с тази ваксина и другите ги смятате за ненужни?
И как наистина ваксиниран човек може да бъде сигурен, че е придобил имунитет към съответната болест, за която е имунизиран, след като на всяка ваксина пише, че може да не се получи имунен отговор?
За ваксината МПР примерно се казва, че създава имунитет който не е траен и в юношеска или по-зряла възраст човек може пак да се разболее от съответните болести, което е доста по-опасно от това да се разболееш в детска възраст.
Аз лично не мисля, че вмешателството в човешката природа и то точно по този начин води до нещо добро, а вие?
Как се правят проучванията за ваксините и последиците от тях? Ваксинират се бебета в Африка и се чака да се види какво ще стане, колко ще умрат, колко ще осакатеят и т.н, защото все пак за да ги има страничните реакции написани в листовките явно те са се случили на някой  newsm78
И какво излиза, жертват се хиляди децата от третия свят за нащо благо, така ли? Колко благородно значи , с кеф да се ваксинираш  Crazy

А да не говорим за това, колко странични ефекта сигурно са прикрити само и само да се пусне поредната ваксина.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 17:50 от ivka_007

Общи условия

Активация на акаунт