Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 34 001
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Много е трудно да накараш един средно статистически лекар, да се замисли над това, че все пак видиш ли може и да са вредни ваксините. Толкова години му е набивано, че ваксините са полезни, че няма как просто да е друго. Много са малко лекарите, които наистина осъзнават , че има реална вреда от тях.
Моята приятелка, за която писах по рано в темата, след като я изписаха с бебето се консултира и с педиатър неонтолог, който и каза да си помисли много добре дали да ваксинира пак, защото не се знае следващия път какво може да стане.
Моя мъж се допита до двама лекари, доценти, единия е завеждащ ендокринология , които също му казаха, че ваксините могат да доведат след време до автоимунни заболявания и че реално не се знае до колко предпазват от съответните болести за които се ваксинира. Едва ли тези хора са учили по-малко медицина от вас, ако изобщо сте учили  Thinking
Ива, наистина ли трябва да чакаме 50 г. да измрат лекарите Sad
Аз нещата ги виждам с игра на колективното съзнание. Процесът вече е започнал, но нямам идея кога ще завърши....

# 451
Разбира се, че има съвсем нормални кръвоизливи, при които се смесва кръвта на бременна и плод. Виж статистиката и двете проучвания. Запозната ли си с кръвообращението на плода? Виж количеството кръв, достатъчно за сенсибилизация на майката. Дала съм ти цялата информация, за да си отговориш на въпроса.

Преди да коментираш нещо, поне се опитай да го разбереш. Лесно се задават глупави въпроси. За да е отрицателна майката, е хетерозиготна по рецесивния алел. За да е положително бебето, той е взело един доминантен алел от бащата (който може да е хетеро или хомозиготен). Бебето е хетерозигот и има фенотипна изява - Резус антиген. При родители с еднакъв резус може да има дете с различен, ако те са хетерозигот и хетерозигот или хомозигот по доминантния алел и хетерозигот. Тогава те са с положителен, а детето може да е с отрицателен. Това си е съвсем нормално унаследяване.

Кристиян, родителите ми живеят зле, да.

Кефи ме обаче как подминаваш въпроса на multimodal, защо при първа бременност няма проблем и кръвта не се смесва , че и на мен ми стана интересно?  newsm78

Как така кръвта не се смесва при първа бременност, нали точно тогава се смесва? Прочетохте ли поне 5-те обяснения, които съм дала? И не се смесва, а постъпват малки количества от нея от новороденото към майката.

Изобщо, колективното съзнание не се е срещало с грозна епидемия скоро.

# 452
  • Пловдив
Разбира се, че има съвсем нормални кръвоизливи, при които се смесва кръвта на бременна и плод. Виж статистиката и двете проучвания. Запозната ли си с кръвообращението на плода? Виж количеството кръв, достатъчно за сенсибилизация на майката. Дала съм ти цялата информация, за да си отговориш на въпроса.

Преди да коментираш нещо, поне се опитай да го разбереш. Лесно се задават глупави въпроси. За да е отрицателна майката, е хетерозиготна по рецесивния алел. За да е положително бебето, той е взело един доминантен алел от бащата (който може да е хетеро или хомозиготен). Бебето е хетерозигот и има фенотипна изява - Резус антиген. При родители с еднакъв резус може да има дете с различен, ако те са хетерозигот и хетерозигот или хомозигот по доминантния алел и хетерозигот. Тогава те са с положителен, а детето може да е с отрицателен. Това си е съвсем нормално унаследяване.

Кристиян, родителите ми живеят зле, да.

Кефи ме обаче как подминаваш въпроса на multimodal, защо при първа бременност няма проблем и кръвта не се смесва , че и на мен ми стана интересно?  newsm78

Как така кръвта не се смесва при първа бременност, нали точно тогава се смесва? Прочетохте ли поне 5-те обяснения, които съм дала? И не се смесва, а постъпват малки количества от нея от новороденото към майката.

Изобщо, колективното съзнание не се е срещало с грозна епидемия скоро.

А защо тогава Анти Д гама-глобулин не се бие при първа бременност???

# 453
Защото титърът на антителата не е достатъчно висок, за да предизвика аглутинация и хемолиза. Нали вече го писах това, нали давах проучвания, защо се ослушвате и вместо да пишете съчинения тук, не прочетете информацията?

# 454

Кои кръвозиливи се считат за нормални и при какво количество има смесване на кръвта на майката и плода, което е рисково? Не срещнах някъде да пише, че охлузвания, разкъсвания или епизотомия създават опасност.

Коментирам какво съм чела, а дали ти имаш или нямаш данни за да си го обясниш, не е мой проблем. Надявам се, че не се смяташ за по-голем капацитет от всички специалисти, които са наблюдавали и описали случаи, които ти лично не си срещала. Очевидно има и независими такива, които не препоръчват слагането на Анти Д серума на всякак цена.  Peace

Нещо по въпроса за преминаването на антителата през плацентата?

Ако си спестиш категоризациите - кое е умно и кое глупаво, няма да изглеждаш толкова агресивна. Тук задаваме въпроси и търсим отговори, при това съвсем добронамерено.  Peace

# 455
Изобщо не бягай от темите!
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Хм, странно, някои болести се изтриват от лицето на земята от ваксини, а други трябва да се ваксинират на няколко години бедсните дечица. Наистина странно...   Thinking

На това ли ви учат в училище (университет, все тая)!

Много странни методи - Правим ваксина и унищожаваме болест. За други правим ваксини и задължаваме всички да се ваксинират, а тези който не искат - тормоз - лишаване от ... каквото се сетиш! Не знам за вас, но на мен тази работа много ми смърди. Освен това целият ми ден мина в писане с теб. Нищо не свърших друго, нищо!
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

# 456
Напротив, срещало се е и се среща постоянно. Нима грипните усложнения са много красиви? Колко хора умират от грип или получават доживотни усложнения? Защо мутира този вирус, та ваксините са така неефективни? Отговорите на тези въпроси аз ги знам за себе си.....
Все по-разпространените ДЦП, МС, аутизъм, алцхаймер, паркинсон и т.н....Това живот ли е?..... Tired

# 457
Чукчи, не ти ли омръзна никой да не ти отговаря на въпросите? Joy Hug

# 458
corrosion, ако още учиш - в теб ми/ни е надеждата да се промениш и отвориш умовете на много хора...
Нека това не става по трудния начин. Вероятно и аз не бих бил такъв, ако съм без МС Sad

Като гледам вече.. май ще става по трудния....

# 459

Кои кръвозиливи се считат за нормални и при какво количество има смесване на кръвта на майката и плода, което е рисково? Не срещнах някъде да пише, че охлузвания, разкъсвания или епизотомия създават опасност.

Коментирам какво съм чела, а дали ти имаш или нямаш данни за да си го обясниш, не е мой проблем. Надявам се, че не се смяташ за по-голем капацитет от всички специалисти, които са наблюдавали и описали случаи, които ти лично не си срещала. Очевидно има и независими такива, които не препоръчват слагането на Анти Д серума на всякак цена.  Peace

Нещо по въпроса за преминаването на антителата през плацентата?

Ако си спестиш категоризациите - кое е умно и кое глупаво, няма да изглеждаш толкова агресивна. Тук задаваме въпроси и търсим отговори, при това съвсем добронамерено.  Peace

Че нали ти цитирах за кръвоизливите, или те мързи да видиш къде беше? Разкъсвания и охлузвания създават опасност, ако се достигне до досег между кръвта на бебето и на майката. Разбира се, че не е нужно слагане на анти Д серум на всяка цена, има си показания. Антителата и плацентата - казах, при първичното сенсибилизиране титърът на Ат не е висок, както при преболедуването от произволна лека бактериална инфекция. Има, минават, но не са с достатъчно голяма концентрация, че да създадат аглутинация. И това го пише в нещата, които ти дадох.

Коментар за Резус-унаследяването?

# 460
Мечка Малинарка
секретът не е бистър а е зелникъв, почти от началото тръгна такъв,въобще това е втората му хрема с прекъсване от 10 тина дни
затова ме притеснява

# 461
Мечка Малинарка
секретът не е бистър а е зелникъв, почти от началото тръгна такъв,въобще това е втората му хрема с прекъсване от 10 тина дни
затова ме притеснява
Бактерия си влачите.....

# 462
При родители с еднакъв резус може да има дете с различен, ако те са хетерозигот и хетерозигот или хомозигот по доминантния алел и хетерозигот. Тогава те са с положителен, а детето може да е с отрицателен. Това си е съвсем нормално унаследяване.
Ами да вземат всички да ни ваксинират, щото бебето може случайно да се роди с различен и да си смесим кръвта ей-така просто..   ooooh!

Според теб е ненормално бебето да има различен статус от майката? Добре ли го премисли, я пак отвори учебниците, виж в нета..?  Simple Smile

Че нали ти цитирах за кръвоизливите, или те мързи да видиш къде беше? Разкъсвания и охлузвания създават опасност, ако се достигне до досег между кръвта на бебето и на майката. Разбира се, че не е нужно слагане на анти Д серум на всяка цена, има си показания. Антителата и плацентата - казах, при първичното сенсибилизиране титърът на Ат не е висок, както при преболедуването от произволна лека бактериална инфекция. Има, минават, но не са с достатъчно голяма концентрация, че да създадат аглутинация. И това го пише в нещата, които ти дадох.

Коментар за Резус-унаследяването?

Какво количество кръв е нужно да се смеси? - ако така ще го разбереш по-добре. Понятие като "досег" не съм срещала (аргументирано) в медицината.

Значи титърът се следи..
А той от какво зависи? Защото може и да не е висок, и да не се налага да се слага серум. Пустите антитела - хем значат нещо, хем не е всичко.. И това ли е цялото обяснение?

И след като не е достатъчен този титър за първа бременност, защо го беше написала като аргумент, че не ми се рови сега да те цитирам пак..

ПП. Ето какво си писала:
Начинът да се предотврати е да се третира майката с анти-Резус антитела веднага след суспектната сенсибилизация или по схема, които да аглутинират Резус D-положителните еритроцити, дошли от плода, преди да ги е подхванала както трябва имунната система.

Edit: Искам да вметна, че IgG антитела (каквито са анти-Резус антителата) сравнително лесно минават през плацентата за разлика от анти-А и анти-Б антителата (които са IgM -> пентамери).

Коя сенсибилизация се смята за суспектна?  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 22:19 от multimodal

# 463
Чакайте малко.
Значи ние с мъжо като сме плюс (и двамата сме нула плюс), значи детето ни може да е минус, така ли?
След първото никой не го изследва в болницата, нито за група, нито за резус. При второто по същия начин. ( знам, че само от две нули може да излезе само нула, но за резусите не съм наясно) Е, жива съм, де, явно второто е плюс, но.....

# 464
  • София
най-големият враг на ваксините в нашето семейство е майка ми - лекар с повече от 40г. стаж Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт