Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 998
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
И аз искам децата ми да са добре и да не се мьчат,да изкарват лесно пари без много да се трудят и да бьдат силно респектирани от обществото.Какво по хубаво от това - Christian

Чудесно успя да не опишеш нормалните и съвестни лекари в България. Запознати ли сте със заплатата на средностатистически лекар, работещ в болница? С работното време? За респектът от обществото - в България получават толкова, колкото заслужават. И покрай това го отнасят и съвестните.

# 436
Единственото нещо, което виждам като статистика, е някаква диаграма, която ясно показва спада на детската смъртност.
Само аз ли виждам очеизбийното?!? Броят на заболелите е спаднал преди въвеждането на ваксините!
Какво стана с всички други въпроси?

# 437
Какво стана с моите въпроси? Зададох поне 10. Мултимодал ми заповяда да спра с чаршафите, затова давам по същество Simple Smile

Броят на заболелите пада стремглаво след въвеждането на употребата на антитоксина, какъв е проблемът?

# 438
Цитат
Проф. Божков и пр. написали ли са кои са причините за феталните трансплацентарни кръвоизливи при Rh несъвместимост, кое ги провокира, кое ги отключва? Има ли статистика колко от бебетата носят резус фактора на майка си? Интересно е, че за промяна в статуса не пише .. И какъв последно е % на несъвместимост, защото в интеренет срещнах различни данни, а искам да сметна колко всъщност са застрашените жени. Mr. Green
Любител съм на статистиките.  Joy

Както казах, кръвоизливи има при всяка нормална бременност. Има ги заради анатомични особености, предизвиква ги понякога движението на плода и много често преминават безсимптомно. Не съм сигурна, че схвана какво е Резус фактор, щом питаш колко бебета носят този на майка си. Тук той идва от бащата. За промяна на статуса - дай проучване. Не пише, щото няма. И какво значи процент на несъвместимост, за който питаш? newsm78

И понеже отсъствах за известно време.. малко ще се върна назад...

Кръвоизливи, или поне в такова количество, че да се смеси кръвта на бременна и плод при нормална бременност няма. Другото си е патология и тя си има причини. Не ми отговори на въпроса - защо по време на първата бременност не преминават антитела през плацентата, след като твърдиш, че преминават?

Къде пише, че бебетата носят Rh на бащата?  Rolling Eyes  Защото, освен че има бебета със същото Rh като на майката, аз съм срещала, че и при родители с еднакъв резус, бебето може да се роди с различен от това на родителите си. Това чела ли си го? Не знам откъде са ти източниците, но очевидно не изчерпват всички възможности.

А сега де, лелка ли съм, девойка ли съм или лелка и девойка едновременно Simple Smile

Нито едно аргументирано (със съответните проучвания) мнения не видях сред вашите. Единственото нещо, което виждам като статистика, е някаква диаграма, която ясно показва спада на детската смъртност. Мултимодал, за теб разбрах, че имаш ваксинирани деца/дете и проповядваш неваксинация. Удобно. Питаш ме дали чета - да. А ти прочете ли дори едно от проучванията, които предоставих.

Чувам само словоизлияния. Аз се аргументирам за всяко научно твърдение, което съм направила със съответните проучвания. Очаквам и от вас същото. Вместо да пишете съчинения, намерете 1 проучване, в което не е постигнат положителен резултат в заболеваемостта след ваксинация. Не обсъждам нежеланите им реакции, защото неоспоримо съществуват. Очаквам и да видя някъде описан този случай с едрата шарка.

Някой в нещо убеждава ли те точно теб?  newsm78
Ти нахлу тук, за да раздаваш проповеди, да цитираш учебници.. и да обвиняваш хората в некомпетентност, само дето не е ясно с каква цел. Ваксинирай се себе, децата си, .. когото искаш - това е въпрос на информиран избор. Така правят повечето разумни хора.  Peace

Броят на заболелите пада стремглаво след въвеждането на употребата на антитоксина, какъв е проблемът?

Освен че не четеш, май и не виждаш добре..  Rolling Eyes

# 439
Броят на заболелите пада стремглаво след въвеждането на употребата на антитоксина...
Броят на заболелите спада след подобряването на хигиената и условията на живот! Явно е трудно за приемане в семейство на лекари, че това е станало преди въвеждането на ваксини....

# 440
И аз искам децата ми да са добре и да не се мьчат,да изкарват лесно пари без много да се трудят и да бьдат силно респектирани от обществото.Какво по хубаво от това - Christian

Чудесно успя да не опишеш нормалните и съвестни лекари в България. Запознати ли сте със заплатата на средностатистически лекар, работещ в болница? С работното време? За респектът от обществото - в България получават толкова, колкото заслужават. И покрай това го отнасят и съвестните.

Вьпросите ми затрудниха ли те,че ги подмина?
Зле ли живеят лекарите в БГ?

# 441
Код:
Не познавам и не съм чула за човек с родители или прародители лекари, който не е ваксиниран. Не мога да дам проучване на тази тема, уви

Приятно ми е - Нина.  Баба - фелдшер, братовчедка втора - лаборант ( с докторска титла).
Кумове на родителите ми - семейство стоматолози.

Е, сега ще кажеш разбира се, че това не са лекари....

# 442
Здравейте
имам въпрос към вас ,който е извтън темата ,но ми е нужен съвет
малките и двамата имат хрема ,която продължава вече 2 седмици и не се подобрява ,миналата година каката имаше така хрема 1 месец, оказа се някаква бактерия ,предписаха ни антибиотик, на вторият ден спря всичко. Според вас има ли начин без АБ да се лекува това.Аз не съм от превържениците на АБ ,но когато нещата станат по сриозни предпочитам да дам
Дано сега да не се окаже бактерия, още не сме ходили да ги изследваме
 Sad

# 443
Броят на заболелите пада стремглаво след въвеждането на употребата на антитоксина...
Броят на заболелите спада след подобряването на хигиената и условията на живот! Явно е трудно за приемане в семейство на лекари, че това е станало преди въвеждането на ваксини....

Епидемиите си имат собствен ход - заболяването има пик, след което заболеваемостта се самоограничава и започва да клони към нула. Достатъчно е да се потърсят диаграми на болести, за които няма ваксини и да се сравнят с тези - точно така изглеждат. Peace

# 444
Има, хомеопатия. Ако хремата е чиста, водниста, не бих пипала даже и хомеопатия - само подръчни средства...Пуснете си изследване на секрет.

# 445
Разбира се, че има съвсем нормални кръвоизливи, при които се смесва кръвта на бременна и плод. Виж статистиката и двете проучвания. Запозната ли си с кръвообращението на плода? Виж количеството кръв, достатъчно за сенсибилизация на майката. Дала съм ти цялата информация, за да си отговориш на въпроса.

Преди да коментираш нещо, поне се опитай да го разбереш. Лесно се задават глупави въпроси. За да е отрицателна майката, е хетерозиготна по рецесивния алел. За да е положително бебето, той е взело един доминантен алел от бащата (който може да е хетеро или хомозиготен). Бебето е хетерозигот и има фенотипна изява - Резус антиген. При родители с еднакъв резус може да има дете с различен, ако те са хетерозигот и хетерозигот или хомозигот по доминантния алел и хетерозигот. Тогава те са с положителен, а детето може да е с отрицателен. Това си е съвсем нормално унаследяване.

Кристиян, родителите ми живеят зле, да.

# 446
Здравейте
имам въпрос към вас ,който е извтън темата ,но ми е нужен съвет
малките и двамата имат хрема ,която продължава вече 2 седмици и не се подобрява ,миналата година каката имаше така хрема 1 месец, оказа се някаква бактерия ,предписаха ни антибиотик, на вторият ден спря всичко. Според вас има ли начин без АБ да се лекува това.Аз не съм от превържениците на АБ ,но когато нещата станат по сриозни предпочитам да дам

Ние вкъщи се лекуваме с хомеопатия. Вече осма години никой от домашните ми не е пил АБ.

# 447
  • Пловдив
Много е трудно да накараш един средно статистически лекар, да се замисли над това, че все пак видиш ли може и да са вредни ваксините. Толкова години му е набивано, че ваксините са полезни, че няма как просто да е друго. Много са малко лекарите, които наистина осъзнават , че има реална вреда от тях.
Моята приятелка, за която писах по рано в темата, след като я изписаха с бебето се консултира и с педиатър неонтолог, който и каза да си помисли много добре дали да ваксинира пак, защото не се знае следващия път какво може да стане.
Моя мъж се допита до двама лекари, доценти, единия е завеждащ ендокринология , които също му казаха, че ваксините могат да доведат след време до автоимунни заболявания и че реално не се знае до колко предпазват от съответните болести за които се ваксинира. Едва ли тези хора са учили по-малко медицина от вас, ако изобщо сте учили  Thinking

# 448
Цитат
А ти храниш ли ги от чужбина с лекарска заплата?
Само в БГ ли лекарите са зле?
Защо подминаваш вьпросите ми за парацетамола?

# 449
  • Пловдив
Разбира се, че има съвсем нормални кръвоизливи, при които се смесва кръвта на бременна и плод. Виж статистиката и двете проучвания. Запозната ли си с кръвообращението на плода? Виж количеството кръв, достатъчно за сенсибилизация на майката. Дала съм ти цялата информация, за да си отговориш на въпроса.

Преди да коментираш нещо, поне се опитай да го разбереш. Лесно се задават глупави въпроси. За да е отрицателна майката, е хетерозиготна по рецесивния алел. За да е положително бебето, той е взело един доминантен алел от бащата (който може да е хетеро или хомозиготен). Бебето е хетерозигот и има фенотипна изява - Резус антиген. При родители с еднакъв резус може да има дете с различен, ако те са хетерозигот и хетерозигот или хомозигот по доминантния алел и хетерозигот. Тогава те са с положителен, а детето може да е с отрицателен. Това си е съвсем нормално унаследяване.

Кефи ме обаче как подминаваш въпроса на multimodal, защо при първа бременност няма проблем и кръвта не се смесва , че и на мен ми стана интересно?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт