Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 34 019
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Едра шарка. Преди ваксини - стотици милиони мъртви. След ваксини - няма нито един болен.

Кажи ми плс ваксината срещу едра шарка...

В момента не се прави ваксинация против едра шарка, защото болестта е изтрита от лицето на земята. Благодарение на злите ваксини.

Прочети, историята е интересна: http://en.wikipedia.org/wiki/Smallpox_vaccine

# 421
  • София
ехх, що не може да се каже същото за коклюша  Laughing
Между другото, бихте ли ни обяснили, как в Бавария (най-слабо ваксинаращата провинция на Германия) оцеляват хора и не измират с хиляди от ваксинопредотвратими болести?
 П.С. ами за полиомиелита, защо въобще след толкова години ваксинация не изчезват тези болести?

# 422
Хм, странно, някои болести се изтриват от лицето на земята от ваксини, а други трябва да се ваксинират на няколко години бедсните дечица. Наистина странно...  Thinking

На това ли ви учат в училище (университет, все тая)!

Много странни методи - Правим ваксина и унищожаваме болест. За други правим ваксини и задължаваме всички да се ваксинират, а тези който не искат - тормоз - лишаване от ... каквото се сетиш! Не знам за вас, но на мен тази работа много ми смърди. Освен това целият ми ден мина в писане с теб. Нищо не свърших друго, нищо!

# 423
Моят мотив не е в полза на ваксините, а в полза на истината.

Каква е истината за ваксините? И чия истина? newsm78
Не ми отговори на въпроса като каква се явяваш всъщност и каква теза застъпваш?

Колкото до мен, никого не съм тръгнала да убеждавам, всеки си има глава на раменете и си носи отговорност за избора. Мога само съжалявам колко съм била глупава, но пък именно това ме накара да търся и да чета.

Тази песен с едрата шарка е много стара, не е нужно да крещиш с тези големи букви и да смяташ, че си много информирана. Малко по-напред в темата е писано това, но понеже ти нахлуваш без да си прочела дори ред (по мисионерски почин), ще се наложи да го копирам пак. Обърни внимание на изречението в червено.

Едра шарка все още има. Твърдението, че болестта е изчезнала благодарение на ваксината, не отговаря на истината!
Източник: Интервю с полк. доц. Камен Сотиров Плочев, началник на Клиника п … ропически болести

stelt77, и аз чак сега видях тази статия за вариолата - голяма простотия, човекът дава интервю пълно с противоречия и приказки "на едро", но речено сторено, препоръчаните от него нови 3 ваксини вече са в календара (с изключение на варицелата)

Ако се чете избирателно, има важни неща и буквално признания.., които не са за пренебрегване (извън стандартните простотии в подкрепа на ваксините);

Инфекциозните болести представляват форма на борба между два вида организми: макро организмът, който сме ние и микро организмът, който иска да оцелее. И двата работят на принципа масовост: ние притежаваме милиарди имунни клетки, те са много като нападатели. И в хода на еволюцията и двата са намерили начини да унищожават другия. С въвеждането на социалната дейност имунизация, която е продукт на еволюцията, ние не играем честно спрямо микроорганизмите. Микроорганизмите обаче притежават собствени механизми за защита и намериха други начини и средства да заобиколят нашите методи за борба с тях и да ни ударят по начин, който е много болезнен, тъй като е необичаен.  

Ето пример с вариолата - едрата шарка. Тя беше характерно заболяване за човека. Болестта тръгва от кравите, заразява хората, след което в средата на 18в. се превръща в пандемия за човечеството. Изобретена е ваксината и тя започва да се прилага масово в света. На 1 май 1980г. СЗО официално обяви, че няма повече вариола, защото е изкоренена в целия свят. Е, къде отиде този вирус? Все пак още не е доказано човечеството да е овладяло умението да унищожи каква да е форма на живот.

Вирусите на едрата шарка отидоха в маймуните. По напълно неизвестен досега начин, от маймуните попадна в прерийни кучета и миналата година бе публикуван доклад в САЩ, че 30 деца са заразени с вариола от прерийни кучета. Стана страшно, защото признахме, че вариолата се е върнала в човешката популация, но много видоизменена. А ние вече нямаме имунитет, защото сме прекъснали имунизацията през 80-та година. Хората родени след това са обречени да умрат, ако вариолата отново се върне. А тя вече се върна, затова трябва да се постараем да не се разпространи. Говоря като човек, който цял живот се е занимавал само с инфекциозни болести.

жълтата гостенка е известна като болест на бедните.

- Няма такова нещо. Тя е от болестите на променените щамове. Ние гоним от едно място инфекциозната болест, тя минава през различни биологични вериги, след което се завръща обратно - модифицирана, устойчива към лекарствата.

# 424
ехх, що не може да се каже същото за коклюша  Laughing
Между другото, бихте ли ни обяснили, как в Бавария (най-слабо ваксинаращата провинция на Германия) оцеляват хора и не измират с хиляди от ваксинопредотвратими болести?
 П.С. ами за полиомиелита, защо въобще след толкова години ваксинация не изчезват тези болести?
Нека обясни девойката или лелка, това

# 425
Ехоо , корозията / междувпрочем доста добро попадение като име  Wink, това се случва със здравната система и с всеобщото доверие в съвременната медицина  Wink/ , я попрочети какво казва един друг защитник и иди си поприказвай с него кое точно е изтрито от лицето на земята :

"С въвеждането на социалната дейност имунизация, която е продукт на еволюцията, ние не играем честно спрямо микроорганизмите. Микроорганизмите обаче притежават собствени механизми за защита и намериха други начини и средства да заобиколят нашите методи за борба с тях и да ни ударят по начин, който е много болезнен, тъй като е необичаен.

Ето пример с вариолата - едрата шарка. Тя беше характерно заболяване за човека. Болестта тръгва от кравите, заразява хората, след което в средата на 18в. се превръща в пандемия за човечеството. Изобретена е ваксината и тя започва да се прилага масово в света. На 1 май 1980г. СЗО официално обяви, че няма повече вариола, защото е изкоренена в целия свят. Е, къде отиде този вирус? Все пак още не е доказано човечеството да е овладяло умението да унищожи каква да е форма на живот.

Вирусите на едрата шарка отидоха в маймуните. По напълно неизвестен досега начин, от маймуните попадна в прерийни кучета и миналата година бе публикуван доклад в САЩ, че 30 деца са заразени с вариола от прерийни кучета. Стана страшно, защото признахме, че вариолата се е върнала в човешката популация, но много видоизменена. А ние вече нямаме имунитет, защото сме прекъснали имунизацията през 80-та година. Хората родени след това са обречени да умрат, ако вариолата отново се върне. А тя вече се върна, затова трябва да се постараем да не се разпространи. Говоря като човек, който цял живот се е занимавал само с инфекциозни болести.
"

Много кухо , много та чак кънтииииии всичко написано от Корозията !

Много бих искала да ми обясни защо има пълно съвпадение междусимптомите при аутизъм и тези при живачно отравяне ???

Ех , Мулти , изпреварила си ме  Hug !

Не знам дали не е време за ignore и да я оставим да се  smile3529 сама . Mr. Green

... че много взе да ми заприличва на едни птички и персони , сякаш от една скамейка са дошли , като евангелистки проповедници са . А уж  за друго била дошла , как се разкри изведнъж ! hahaha

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 20:29 от nice

# 426
 Гледам  спора, но не мога да не се включа.Аз оставам с впечатление , че Corrosion   явно има доста съмнения относно ваксините и това че написаното в учебниците не се връзва с заобикалящия свят .Може би за това чете и спори в този форум опитвайки се да обеди самата себе си, че е права............

Явно Corrosion  няма деца и въобще не общува с деца и родители и не забелязва очевидното.Истината вече е толкова ясна, че вече няма на къде. Масовото ваксиниране започва да дава резултати и все повече хора ги виждат.И да се замисляме върху много въпроси:

- Защо има толкова медицински лица и доктори, които не  децата си с "чудодейните" ваксини?- това беше за мен основната причината която да ме накара да се разровя в тази тема.Защото открих доста доктори които не са имунизирали децата си и съответно сега и внуците си.В началото за мен беше шок когато открих това и естествено се пази в дълбока тайна.

- Защото децата ни са все по -болни от какво ли не, а медицината твърди колко е напреднала?

- Аутизмът, хоперактивност и дефищит на вниманието, забавено развитие- болната ми тема, защото го виждам все по често  Sad- това масово вече явление сред все повече дечица, което не е ясно от къде се е появило и на какво се дължи според "великата" медицина.Ясно е че при повечето деца има повишени стойности на живак, алуминий и други тежки метали и боклуци, които докторите казват, че не е ясно от къде са се появили в организма на малкото детенце, най вероятно си ги синтезира само........, самите производители на ваксини казват, че нямат дългосрочни наблюдения върху тях и не могат по никакъв начин да гарантират, че няма да причинят аутизъм........В САЩ цифрите са страшни и за съжаление и в България става все по -голям проблем, странно че съвпада с въвеждането на многовалентните"Пречистени и нови ваксини". В БГ мама форумите са пълни с родители на такива дечица Историята в повечето случаи е една и съща......."Развиваше се нормално, смееше се казваше няколко думички и след ваксина всичко се промени......." Какво съвпадение ........

- Наистина ли ваксините увреждат имунитета на детето?- Даже и при минимален риск от това аз лично не бих рискувала да срина и объркам имунната система на детето си и после да е податливо на милиони болести включително и от тези за които е ваксинирано, по добре да рискувам да се разболее от няколко болести/Ако приемем хипотезата, че ваксините работят/, не броя шарките, от колкото да е податливо на всичко.

-Наистина ли науката е по велика от Бог?- всеки може да види, че всичко в нашия свят е измислено съвършено и спазвайки правилата на природата всичко е наред, нарушим ли ти всичко тръгва на зад.

- детето ми експериментално зайче ли е?- явно да.За повечето заровили се в темата това им е ясно.

-Защо около мен не ваксинираните деца са по здрави от ваксинираните?- явно пак случайност

Още хиляди въпроси има, на които няма отговори. Въобще не споменавам за тежките непосредствени реакции след ваксини- за съжаление се запознах с доста такива семейства, което е много тъжно.Всеки може да си прецени дали да  предостави бебенцето за опитна мишка или не!

# 427
"В действителност ваксините нищичко не са променили в положителна посока" - дадох примера за едрата шарката като контрааргумент на това. Оспори положителния ефект. Или няколко стотици милиона мъртви в сравнение с николко мърви. Това няма ли положителен ефект?

С една дума, от всичко, което чета като реакции, вие искате да не ваксинираме никого, да си живеем спокойно? Хората да си измират от инфекциозни болести, няма проблем, това е просто естествен отбор?

emka_80, всичко, което си написала, е засегнато във вече написани от мен неща. За ваксинации сред лекари няма да коментирам. Просто не е вярно. Всички до един са ваксинирани. И децата им също. В МУ-София (на студентите) и в много от здравните заведения (на работещите там) се прави ваксинация против хеп Б, например.

# 428
"В действителност ваксините нищичко не са променили в положителна посока" - дадох примера за едрата шарката като контрааргумент на това. Оспори положителния ефект. Или няколко стотици милиона мъртви в сравнение с николко мърви. Това няма ли положителен ефект?

С една дума, от всичко, което чета като реакции, вие искате да не ваксинираме никого, да си живеем спокойно? Хората да си измират от инфекциозни болести, няма проблем, това е просто естествен отбор?

emka_80, всичко, което си написала, е засегнато във вече написани от мен неща. За ваксинации сред лекари няма да коментирам. Просто не е вярно. Всички до един са ваксинирани. И децата им също. В МУ-София (на студентите) и в много от здравните заведения (на работещите там) се прави ваксинация против хеп Б, например.

Изобщо не бягай от темите!
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Хм, странно, някои болести се изтриват от лицето на земята от ваксини, а други трябва да се ваксинират на няколко години бедсните дечица. Наистина странно...  Thinking

На това ли ви учат в училище (университет, все тая)!

Много странни методи - Правим ваксина и унищожаваме болест. За други правим ваксини и задължаваме всички да се ваксинират, а тези който не искат - тормоз - лишаване от ... каквото се сетиш! Не знам за вас, но на мен тази работа много ми смърди. Освен това целият ми ден мина в писане с теб. Нищо не свърших друго, нищо!

Нека обясни девойката или лелка, това
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

# 429

"Гледам и не вярвам на ушите си.."   Crazy
Ти четеш ли изобщо..? ooooh!

# 430
Повечето от класа на голямото ми дете (първи клас) минаха през задължителното манту на 7 г.
Почти целият клас изкара много жестоко грипа - даже ги освободиха всички в предсрочна грипна ваканция ....Общо 5 деца, между които и моето, минаха с  леки неразположения и слаба кашлица.
Поинтересувах се (майките се посближихме). Оказа се, че две деца не са ваксинирани никога - едното е дете на бивша медицинска сестра, напуснала след несъгласие с методиката във Вътрешно отделение и....разбира се....платежоспособен мъж. Grinning Едното няма МПР само, всичко друго има (без мантуто). Моето няма три ваксини. Второто неваксинирано никога (изключвам вероятно тези в родилното) е по показания (епилепсия  в кофти форма, на майката не й се говореше, но пък детето е в изключително здраве откъм бактерии и вирусчета разни) За четвъртото не знам, вероятно обаче има ваксините, доколкото познавам родителите....
(споделям го само като инфо)

Между другото какво правим сега с тази шарка? Ще върнат ваксината..... Rolling Eyes

За ваксинации на лекари и сред лекари - наистина не коментирай. Доста от списващите тук са в семейства на лекари или имат роднини и близки такива....

Колкото до това кой си ваксинира децата, или не, нали разбирате, че понякога има обстоятелства, които налагат....Ако аз съм лекар как си представяте да метна в ефир, че детето ми не е ваксинирано....Пошлата гилдия ще ме остави без работа на момента....

# 431

"Гледам и не вярвам на ушите си.."   Crazy
Ти четеш ли изобщо..? ooooh!

Чете , чете . Като й гледам аргументативното ниво май още  hahaha не е излязла от института .

# 432
Чете , чете . Като й гледам аргументативното ниво май още  hahaha не е излязла от института .

Ами то други аргументи май не останаха..  Rolling Eyes
Или поне такива, които могат да се пробутват на балами.
То кой ли не се пробва в тая тема вече...  Whistling

# 433
А сега де, лелка ли съм, девойка ли съм или лелка и девойка едновременно Simple Smile

Нито едно аргументирано (със съответните проучвания) мнения не видях сред вашите. Единственото нещо, което виждам като статистика, е някаква диаграма, която ясно показва спада на детската смъртност. Мултимодал, за теб разбрах, че имаш ваксинирани деца/дете и проповядваш неваксинация. Удобно. Питаш ме дали чета - да. А ти прочете ли дори едно от проучванията, които предоставих.

Чувам само словоизлияния. Аз се аргументирам за всяко научно твърдение, което съм направила със съответните проучвания. Очаквам и от вас същото. Вместо да пишете съчинения, намерете 1 проучване, в което не е постигнат положителен резултат в заболеваемостта след ваксинация. Не обсъждам нежеланите им реакции, защото неоспоримо съществуват. Очаквам и да видя някъде описан този случай с едрата шарка.

Колкото до ваксинациите при лекарите - родителите ми са лекари. Ваксинирана съм. За някои неща - по няколко пъти. Не познавам и не съм чула за човек с родители или прародители лекари, който не е ваксиниран. Не мога да дам проучване на тази тема, уви Simple Smile

Успех в четенето на блогове, цитирането на грешна информация в тенденциозни сайтове и гледането на филми Kissing Heart

# 434
Корозион,

Имам два много простички вьпроса кьм теб.
Днес,утре и в други ден ще пускам по един камьк от различни дьрвета.
Всеки пьт ли камьните ще падат на земята?

Днес,утре и в други ден един и сьщ пациент го боли глава.И трите дни ще взима парацетамол.
И трите дни ли ще има облекчение на болката?

Надявам се да не го разбереш като заяждане.Питането ми е сьвсем сьрдечно Simple Smile

ПС
Цитат
Колкото до ваксинациите при лекарите - родителите ми са лекари
Това наистина е като някаква закономерност.Децата на повечето лекари сьщо са лекари.
На Холивудските и на други хора от бранша,децата сьщо там се наместват.
И тук има подобна закономерност.
И аз искам децата ми да са добре и да не се мьчат,да изкарват лесно пари без много да се трудят и да бьдат силно респектирани от обществото.Какво по хубаво от това Grinning

Общи условия

Активация на акаунт