Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 921
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Добре де, при доказана алергия към домашен прах/ 100 при норма 0,7/ с кризи през две - три седмици биха ли освободили такова дете?

# 571
Туцка, според мен, за да почне да тече тоя едногодишен срок, датата на нарушението трябва по някакъв начин да може да се докаже. Ако има отлагане, лекарят трябва да извика детето за имунизация примерно след 6м., но дори тогава, без да има подпис и дата, няма как да се установи датата на нарушението. Те затова от РИОКОЗ явно натискат ЛЛ за подписи, ама всъщност хората по закон не са задължени да подписват каквото и да било, различно от ИС.

ПП. Сега има нова мода при лекарите - написват на самия амбулаторен лист при някое от рутинните посещения, че отказваш, и те карат да подпишеш - това вече е основание за акт. Само че в съда спокойно може да се докаже, че не са ти предоставили ИС, както е по закон, т.е. ти си си завел детето за имунизация, но ТЕ не са осигурили условията за ваксиниране, като не са предоставили ИС на родителите.

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 11:24 от multimodal

# 572
  • Пловдив
В другите европейски страни има ли някакви задължителни ваксини? Къде мога да прочета?

# 573
ivka_007, виж ТУК.

# 574
  • София
Туцка, според мен, за да почне да тече тоя едногодишен срок, датата на нарушението трябва по някакъв начин да може да се докаже. Ако има отлагане, лекарят трябва да извика детето за имунизация примерно след 6м., но дори тогава, без да има подпис и дата, няма как да се установи датата на нарушението. Те затова от РИОКОЗ явно натискат ЛЛ за подписи, ама всъщност хората по закон не са задължени да подписват каквото и да било, различно от ИС.

ПП. Сега има нова мода при лекарите - написват на самия амбулаторен лист при някое от рутинните посещения, че отказваш, и те карат да подпишеш - това вече е основание за акт. Само че в съда спокойно може да се докаже, че не са ти предоставили ИС, както е по закон, т.е. ти си си завел детето за имунизация, но ТЕ не са осигурили условията за ваксиниране, като не са предоставили ИС на родителите.

не пречи да се посочи изтекъл давностен срок при обжалване поне пред директор на РИОКОЗ

# 575
# 576
За комисията - лично председател на комисия ми каза, че в нашия случай няма да ми го отменят. Думите й бяха - като лекар ти казвам ваксинирай, като майка изчакай, но никойъ дори и да иска дане може да кдокаже, че това е реакция от ваксина - на практиа сме с вързанши ръце - работим по схема - пише при какви реакции какво се отменя и това е- нямат право на някакво индивидуално отношениет - или просот ги е страх незнам!

Оправдания са това. Могат да освобождават, но явно такава е политиката - вместо да влагат средства в рекламни кампани и пр. промиване на мозъци, както е на запад, работят по стария модел - с тоталитарни методи, отнемане на права, заплахи и изнудване.   Tired

Интересното при вас е, че след реакция на ваксината за хеп. Б ви отлагат само другите, но не и тази! Ако преди е било само съмнение, че е от тази ваксина (след втортата игла), при тази засилена реакция след третата.. пак ли не смятат, че е от нея??  Shocked Реакциите при твоето дете има ли ги споменати в листовката на Engerix-B? Във всяка листовка, на всяка една ваксина, пише, че не трябва да се прилага при алергия към някоя от съставките и предишна реакция към ваксината..  ooooh! Тая комисия как ще ти гарантира, че при следваща игла детето ти няма получи трайни увреждания?

Ами може би трябва набързо да разкажа повече от историята:
В родилвното - детето с еражда напълно здраво, има чудестна адаптация и педиатъра го поставя при здравите бебета; След 24 часа(в които са му поставени имунизациите) вдига температура. Заключението е, че съм му предала някаква вътрешноутробна инфекция - слагат го на антибиотик венозно - детето се оправя - междувременно изследват мен за инфекция - нищо ми няма, изследват и детето - също нищо не можаха да намерят - изписаха ни с думите - реално незнаем какво точно е било на детето ви, но каквото й да е било - само сме му помогнали - не сме му навредиЛи  с антибиотика! Аз приемам това обяснение!
Втората противохепатитна - слагат я и започват хрема и силно разстройство -слуз и кръв - казват вирус и съвпадение, но вируса не изчезва, а състоянието започва да става по-зле - така бяхме повече от месец- констатираха АБКМ(бебето беше на кърма тогава) Минах на много строга диета и нещата се пооправиха, но чак след 1 месец. Заключението - няма нищо общо с ваксината - просто сме отключили АБКМ - дане се слагат другите, защото са противопоказни при АБКМ, но противохепатината може! Аз и на това повярвах - говорим за няколко мнения от лекари, гастроентеролози, алерголози - все разни специалисти!
Ива ред на третата - отново същото но по-силнсо слуз, кръв по 16 пъти на ден, хрема, появиха се и леки обриви - отново ме уверяваха, че е поредното съвпадение ище отшуми до седмица - реално така сме били 40 дни и никакво лечение не помагаше - накрая просто казахга, че ако стане много зле ще е на венозно хранене, аз сам анезнам как изведнъж нещата спряха! Тяхната теория - просто заради алергията нещо е провокирало реакция, но нее ваксината - е добре за каква алергия говорим като детето тогава си е било на диета - т.е нееимало десег с кравешки белтък а пак имаше кръв и слуз - тогав абеше на кърма и фризопеп!
Всичко това е описано, но нямало категорично доказателство ,че е от ваксината, нищо че в упътването ги има тези неща като странични ефекти - това е!

Вени - като я гледам нашата - при евентуана почепка сигунрно ще ги впише, но азмай не искам така(въпреки че и това ми е минавало през ума) - страх ме е да лъжа за да лъжа за дравословния статус на детето ми - това може да е опасно, пък защо да и давам на тази още пари, тя и тези до този момент не си ги е заработила! Crossing Arms

# 577
Това, че реакцията е описана в листовката, няма никакво значение. Нали някой трябва да я прочете тази листовка?

За подписите, аз си мисля, че някой пациент е светнал педиатъра си, че може да му даде декларация. Едва ли от РИОКОЗ искат декларации. Те искат надупчени пациенти.

АБКМ-а нали е основание да отменят другите ваксини? С хепатитната така или иначе сте приключили.

# 578
# 579
АБКМ-а нали е основание да отменят другите ваксини? С хепатитната така или иначе сте приключили.

Неправилно се изразих - основание е само да ги отложат 6 месеца, след което се слагат - можело евентуално комисия и на нея със сигурност щели да ни отменят коклюша, но другите не - поне така ми казват -просто такава им е описаната процедура - аз обаче вече не искам да слагам нито една повече - много се страхувам да не сбъркам, но не мога да рискувам повече, освен това вече в неофициални раговори не са толкова категорични, че ще ги понесем без проблем - черно на бяло обаче никой не иска да се ангажира с нищо.

# 580
  • София
Аз не виждам какво лъжеш за здравния статус на детето. Аз не съм за лъжата - не ме разбирай неправилно, но ще си спестиш много проблеми така.

Добре де, при доказана алергия към домашен прах/ 100 при норма 0,7/ с кризи през две - три седмици биха ли освободили такова дете?

# 581
Нека ви цитирам нещо от любимата си книга:

"Главният съвет от автора на тази книга, имащ зад гърба си повече от тридесет години педиатрична и преподавателска практика е: „Не се обръщайте към лекар”!

Възможно е това да ви учуди, но в дълги години на размисъл стигнах до извода, че повечето детски болести не изискват лекарска намеса. А когато се предписва лечение без нужда, то носи повече вреда, отколкото полза."

Аз правя точно така - малкото ми сладурче НЯМА педиатър, няма и да има! Няма ваксини освен тези в родилното, няма и да има! Досега е боледувала само веднъж от настинка, която донесох аз и всички вкъщи изкарахме...

# 582
  • Пловдив
Нека ви цитирам нещо от любимата си книга:

"Главният съвет от автора на тази книга, имащ зад гърба си повече от тридесет години педиатрична и преподавателска практика е: „Не се обръщайте към лекар”!

Възможно е това да ви учуди, но в дълги години на размисъл стигнах до извода, че повечето детски болести не изискват лекарска намеса. А когато се предписва лечение без нужда, то носи повече вреда, отколкото полза."

Аз правя точно така - малкото ми сладурче НЯМА педиатър, няма и да има! Няма ваксини освен тези в родилното, няма и да има! Досега е боледувала само веднъж от настинка, която донесох аз и всички вкъщи изкарахме...

Мъжа ми и той е на това мнение. Смята, че ако няма лекари, няма да има толкова много болни хора , и  че лекарите само ни разболяват . Той също не иска да имаме педиатър и да ходим на консултации .

# 583
chukchi, как без ЛЛ? На мен ми предстои избор на нов ЛЛ и направо... не знам. Избрала съм частен педиатър по принцип.
 Колко ти е голямо детето? Как му следите НПР?

# 584
Ей така! Въобще не искам да попадам в тези среди! Прочети линка който пратих преди две съобщения.
Малката е на 1 г и 9 чесеца.

п.с. Въобще не знам какво е НПР  Joy
п.п.с. Видях какво е нпр - поредното действие с което педиатрите оправдават заплатите се...

Общи условия

Активация на акаунт