Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Много интересно нещо, което не знаех, чух .Зам.министъра на земеделието днес дискутираше със селяните, че не можем да ваксинираме животните против шаб, защото Европейския съюз, не искал да изкупува за консумация ваксинирани животни! Защо ли?! Simple Smile

# 646
Nice, хомеопат ли си? Shocked
Защо не си казала досега? Grinning
Чукам в софтуера по симптоми, вчера доста рових. Явно не покривам достатъчно newsm78

# 647
  • София
Валери, това ми прилича на типичен Аконит вашето, но като чета не ползвате хомеопатия. Как е детето?
smile3521
Еднократен прием и след час няма да си спомнят за проблема !
Права си за самолекуването , но с това описание е категоричен Аконит . Можеш да изброиш останалите и ще ти кажа защо не са те  Wink. / апропо , това ми е работа от мммм 12 години /
Аз пък не съм убедена, че е аконит. Само за тези симптоми намерих 12 лекарства, а вероятно са повече Peace Не се самолекувайте.

Моя хомеопат ми каза последния път,че имам данни - в някой минал живот съм била лекар! Wink

# 648
Блазе ти. Аз съм била римски гладиатор.... Confused Joy

# 649
# 650
Nice, хомеопат ли си? Shocked
Защо не си казала досега? Grinning
Чукам в софтуера по симптоми, вчера доста рових. Явно не покривам достатъчно newsm78

ми  Rolling Eyes, никой не ме е питал ! Sunglasses

А за ваксините - колко народ трябва да постарада , за да признаят , а отричащите да забележат ?

# 651
но пак казвам при някакво болестно състояние спокойно си искайте направление за специалист педиатър...

Благодаря много  - вече ще го знам!  bouquet

Благодаря и на всички останали за отговорите!  bouquet

Снощи ми просветна - реших - ЛЛ ще я сменям каквото й да става, но при търсенето на нов, ще се правя на дръж ми шапката - ще кажа, че сме отлагали, че не съм твърдо против да сложим ваксините и т.н. за да ни вземат, пък после ако трябва ще подписвам декларация! Mr. Green Иначе така от вратата с декларацията не ми се вижда добре!

Абе големи галимации сме принудени да правим! ooooh!

# 652
Малкият е ок, къпем прав, под душ, стъпил във ваничка, явно е било инцидентно, във връзка с яденето преди това и топлата и тясна баня. Сега пускаме печката преди да го вкараме в банята за малко, а после я спираме като е вече вътре.
Неврологът, с когото се консултирахме, само като чу какъв е случаят, махна с ръка. Изследванията бяха добри. Дано повече не ни се случва, на никой!!!

# 653
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=574850.180;topicseen

Nice, ела ако искаш в темата да ни отговаряш Laughing

# 654
  • София
Може ли някой, който е плащал глоби за несложена ваксина да каже как процедират. Ние имаме няколко сложени ваксини, но съм решила да не продължаваме...Знам,че за първо нарушение глобата е 50лв., а по-натам по 200лв.  горе-долу...По-точно ме интересува по една глоба за всяка несложена ваксина ли ще има (тоест ако ни остават 5 ваксини да ни глобят с 850лв. и да не ни закачат повече)...или примерно ще си платя глобата и след половин година ще видят, че все още не е сложена същата тази ваксина и пак ще искат да ме глобяват за нея...Да си направя сметка колко ще ми излезе това неваксиниране и няма ли в крайна сметка по-добре в съда да се решават нещата...

Иначе ЛЛ каза,че ако не искам да се слагат повече ваксини, без проблем ще ми даде да подпиша отказ (разбира се после, ако влезем в болницата с морбили да не я търсим като отговорна Wink). Даже до училище каза, че няма да ни допуснат без ваксините...само комисия можела да допусне дете без ваксини да започне училище ooooh!
Какво ще ме посъветвате - да го подпиша ли този отказ, да си нося ли предварително попълнена декларация от 1стр. или да й искам да изготви информирано съгласие и на него да се подпиша, че отказвам на база на страничните ефекти от ваксината newsm78

# 655
....или да й искам да изготви информирано съгласие и на него да се подпиша, че отказвам на база на страничните ефекти от ваксината newsm78

Искай й информирано съгласие... Прочети какво точно представлява то (от първия пост), както законово, така и останалото инфо, за да знаеш какво трябва да ти представи.... Иначе може да ти пробута някоя глупост вместо ИС...

# 656
Може ли някой, който е плащал глоби за несложена ваксина да каже как процедират. Ние имаме няколко сложени ваксини, но съм решила да не продължаваме...Знам,че за първо нарушение глобата е 50лв., а по-натам по 200лв.  горе-долу...По-точно ме интересува по една глоба за всяка несложена ваксина ли ще има (тоест ако ни остават 5 ваксини да ни глобят с 850лв. и да не ни закачат повече)...или примерно ще си платя глобата и след половин година ще видят, че все още не е сложена същата тази ваксина и пак ще искат да ме глобяват за нея...Да си направя сметка колко ще ми излезе това неваксиниране и няма ли в крайна сметка по-добре в съда да се решават нещата...

Иначе ЛЛ каза,че ако не искам да се слагат повече ваксини, без проблем ще ми даде да подпиша отказ (разбира се после, ако влезем в болницата с морбили да не я търсим като отговорна Wink). Даже до училище каза, че няма да ни допуснат без ваксините...само комисия можела да допусне дете без ваксини да започне училище ooooh!
Какво ще ме посъветвате - да го подпиша ли този отказ, да си нося ли предварително попълнена декларация от 1стр. или да й искам да изготви информирано съгласие и на него да се подпиша, че отказвам на база на страничните ефекти от ваксината newsm78
За глобите незнам дали са с натрупване, но за първите две ваксини в РО ми наложиха акт от 50 лв
В момента  го обжалваме.За следващите незнам как стои въпроса.

А за ЛЛ, той няма да ти извади такова ИС, защото така легализират отказа от ваксини и не могат да ти наложат глоба.От друга страна по закон са длъжни да ти предоставят ИС...каша пълна.
А за училището - не е вярно.Ясла или ДГ - да, там ще е по-трудно, но пак не невъзможно, но от училището няма кой да ви лиши.Ще нарушат конституцията  Peace

# 657

Прочети последните 2-3 страници, написано е каква е процедурата.
Не си длъжна нищо да подписваш на ЛЛ, а училището е задължително, така че лъжите са мнооооого плитък начин за изнудване..  Whistling

ПП. Да допълня Патето - училищата и детските градини са към МОН, така че родителите могат да си търсят правата, ако им откажат записване в някоя градина. Това е дискриминация.

# 658
В този ред на мисли - отказа от пентаксима например - отказ от 5 ваксини ли е или от една!? Crazy

И как стои въпроса с реимунизациите - всички ли се броят или ваксината срещу 1 болест се брои като 1 независимо през какъв интервал има реимунизация!? newsm78

# 659
  • София
гледаш по имунизационния календар и броиш броя на боцканията  Wink

Общи условия

Активация на акаунт