Re: Бременни майки в чужбина - 35 тема

• 27 169
  • 716
  •   1
Отговори
# 675
  • Vaudreuil Canada
По темата с дрешките - ние ползвахме бодита дето са с лодка деколте горе - по-хлабави са и няма проблем с обличането и едни други дето се закопчават отпред - без да се нахлузват през главата. Ей такъв тип - нашите бяха и с по-голямо прехлупване на долната част отпред.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 21:01 от shemet_neveroiaten

# 676
Мимето* добре дошла при нас и лко бременнеене.  Hug

Kalalily моите най-искрни съболезнования за майка ти. Знам колко е тежка такава загуба.  Hug Намери сили мила да си силна и спокойна за бебчо. Майка ти със сигурност е била щастлива, че ти очакваш едно малко същество, което ще наследи и нея.  Hug Hug Hug

Аз да се отчета след прегледа. Всички сме добре. Беба е 1626 гр, а младежа 1828 гр, постъпват им достатъчно кислород и храна. за моя безкрайна радост и двамцата са в сратова позиция с главите надолу. Sunglasses Сега остава да качат по 500 гр поне и сме готови за среща след 3 седмици по естествен път.

# 677
Ирина супер новини, стискам палци за срещата ти с най-любимите човечета след три седмици  Hug
Hirsen за октомврийско бебе в Швейцария бих казала да заложиш на дрешките с дълги ръкави и крачоли  Thinking и гледай да са с предно закопчаване и лесно да минават през главата, ако се налага (примерно да имат копченца на вратлето) защото си представи въртящо се и крещящо бебе и майка, която се опитва да му нахлузи нещо през главата  Twisted Evil това което Шемет невероятен е показала е много удачен вариант за боди  Party
моята мома кара пубертет  Close такива пъпки са и излезли по лицето, че ми се къса душата като я погледна  Confused казват че била реакция на млякото и съвсем нормално нещо, но все пак  Tired
прегръдки за всички!

# 678
  • Vaudreuil Canada
Уини сигурно си прочела за бебешкото акне, но като цяло се препоръчва по-рядко мокрене и по-малко козметика. Общо взето на бебетата не им пречи и след време ще отшуми от самосебе си.

IrinaB. леееекинко завиждам на всички мами на близнаци така че скоро и ти ще си в групата  Mr. Green  Желая ти всичко да мине леко и безпроблемно и ще чакаме да разкажеш когато можеш ... че с две едва ли ще имаш много време Simple Smile

Аз съм станала сто кила и чакам да отшуми алергичния сезон при нас за да мога да се поразмърдам малко навън че сега съм като заложник в къщи под климатика. Ако до тогава не почна тотално да се търкалям де ...

# 679
Аз пък вече започнах да се притеснявам. От 3 седмици не съм качила кг почти и дотук съм +5кг (вече 26г.с.). Нали не ми следят бременността в момента и се чудя дали е нормално. Сигурна съм, че диетоложката другата седмица пак ще ми се кара Naughty Според мен си ям достатъчно, може би се движа малко повечко и заради това Crazy

Ние сега ще сменяме квартира и докато не подпишем новия договор ми е толкова притеснено Praynig. После пък и нова градина на Диди трябва да търсим, затова сега бебето ми е най-малката грижа, макар че то напоследък упорито напомня все повече за себе си и раздава яки ритници Heart Eyes

Калалили, моите искрени съболезнования, миличка  Cry

# 680
  • Vaudreuil Canada
Ние сега ще сменяме квартира и докато не подпишем новия договор ми е толкова притеснено Praynig.

Галче ей затова не качваш - аз бях в 8-ми месец като търчахме да избираме къща и да подписваме договор за 1 месец нищо не бях качила - изумих докторката ми (през останалото време качвах двойно на препоръчителното). Успех с квартирата и градината и всички съпровождащи ги екстри и да не се напъваш много с тежки работи по пренасянето - дано имате достатъчно помощници.

# 681
Здравейте мами,

И аз да се запиша в тази тема  Hug
Казвам се Алис, и очаквам бебче през ноември. Ние сме в Цюрих, Швейцария.
Последният път като бях на преглед, просто забравих да попитам за пола на бебчето... Но пак ще ходя другата седмица, та ще се разбере  Blush

Иначе имам един въпрос, над който се чудя напоследък: като се роди бебето в чужбина, може ли аз и баща му да си изберем латинската транскрипция на името, или има някакви правила, които се спазват при записването на името на латински в паспорта. Става въпрос за български паспорт Simple Smile Вие имате ли някакъв опит да споделите? Примерно, ако се казва Юлиан, аз ли решавам дали да го запиша Julian, или ще ми наложат нещо друго (примерно Yulian - ужас!!  newsm78). Дано не съм ви отегчила с тези главоблъсканици...
До скоро  Hug

# 682
Калалили моите искрени съболезнования,думите са излишни в такъв момент.Само времето може да помогне и да облекчи поне малко болката ти Hug
Мами имам няколко въпроса и дано някой може да помогне.Първото-когато бебето се роди тук в Италия му се издава италиански акт за раждане-и ми е много чудно тай като тук нямат име презиме и фамилия,дали ще има проблем със записването на бебчо с 3 имена както си е в БГ newsm78.
Второто нещо-за да се преберем с бебчо до БГ трябва да се издаде от българското посолство тук "Пасаван" май така се казваше,но проблема е че сега доколкото знам е затворена БГ посолство в Милано,а Римското е много много далеч от нас и въпроса ми е към някои мами живеещи в Италия дали имат информация дали наистина не работи посолството в Милано и ако  е така-няма ли какава друга институция или нещо което да издаде този документ,защото е ужасно ако трябва да се ходи до Рим за този документ ooooh!Хайде това засега имам още хиляди въпроси,но сега ще стана нахална Blush надявам се някой да може да ми помогне,защото ми е такава каша и толкова мног неща не са ми ясни Blush Sad
Алис добре дошла,лека и спокойна бременност ти желая.Немога да помогна по твоя въпрос,то и аз съм в такова неведение за толкова много неща Blush

# 683
Здравейте малки, големи и още по-големи коремчета!  Simple Smile
Аз нещо понастинах  Confused 6 месеца ми се размина, в най-големите студове и една хрема не изкарах, сега в жегата се сополивя и ме боли зверски гърло... Дано да минава бързо че не ми се взимат никакви лекарства и го карам на както макетата казват "природна ломонада" - лимон с мед и вода Simple Smile
шеметче специално вчера разглежах за такова боди ама не намерих с този тип закопчаване.. Много удобно изглежда но явно при нас не са толкова разпространени или аз пак не съм ориентирана в магазините  Crazy Има предимно със закопчане отдолу и/или отстрани но така изцяло отпред не намерих... Другата седмица ще продължавам. winy мерси и за твойте съвети по въпроса!
иринка с невероятно нетърпение очаквам разказа ти и снимките на двата новородени бебока. Сигурно няма майка която да не е мечтала да си има разнополови близначета Simple Smile
Галче споко! Важното е да не си на минусови кила. Иначе ти остават цели 3 месеца в които казват се качвало най-много така че имаш време да се закръглиш  Laughing А и щом имаш интензивно ежедневие е съвсем естествено. Но за бебчо не се тревожи, той чрез твойте резерви си набавя всичко от което има нужда, важно е само твоя организъм да не страда.
алис добре дошла! Май ще бутаме заедно колички а?  Hug А на въпроса ти: тъй като бебо си го раждаш тук си го записваш с латинската транскрипция по твое желание. Ако искаш казваш Julian, Iulian ili Yulian. После името на кирилица в българия го записваш според акта за раждане от тук и пишеш как искаш да ти се казва бебето - Джулиан, юлиан, жулиан... А и не е толкова стриктно това с транскрипцията. Моя мъж е явор и тука в швейцария го пишат и Javor и Iavor и Yavor. В паспорта е едно, в работата друго, в дипломите трето... Ама не е имал проблеми досега.

# 684
  • Vaudreuil Canada
шеметче специално вчера разглежах за такова боди ама не намерих с този тип закопчаване.. Много удобно изглежда но явно при нас не са толкова разпространени или аз пак не съм ориентирана в магазините  Crazy

Не се отчайвай - намерих две марки, които произвеждат такива baby's own и first impression - виж дали някоя не се предлага при теб или онлайн. Можеш и да поръчаш такива от бг - гледам че там ги има повечко. Като цяло наистина не са много често срещани сигурно са по-пипкави за изработка  newsm78  Търси ги като bodysuit или creeper.

# 685
Иначе имам един въпрос, над който се чудя напоследък: като се роди бебето в чужбина, може ли аз и баща му да си изберем латинската транскрипция на името, или има някакви правила, които се спазват при записването на името на латински в паспорта. Става въпрос за български паспорт Simple Smile Вие имате ли някакъв опит да споделите? Примерно, ако се казва Юлиан, аз ли решавам дали да го запиша Julian, или ще ми наложат нещо друго (примерно Yulian - ужас!!  newsm78). Дано не съм ви отегчила с тези главоблъсканици...

Добре дошла и лека и успешна бременност.  bouquet
Нашият син се казва Никола - тук обикновено го пишат Nicola, но ние изрично искахме да го запишем Nikola, заради българското звучене и смисъл. Иначе е важно да си проверявате написаното като имена и ваши и на децата, че тук временните паспорти и на Рая и на Нико ги бяха сбъркали, както и името на мъж ми. А да не ви обяснявам моето как го събират с 4 имена..лошо им става, а и не им звучи добре, защото са славянски имета, та е хубаво да се проверяват тези неща. Peace Hug

Уини, тя и Шемета ти е отговорила, но да кажа и аз - Нико също има бебешко акне - цялото му лице е грапаво и в малки пъпчици. Педиатърът, който го наблюдава ми обясни, че често се случва да имат пъпки и често до към 5-6 месец се изчистват. Peace

За бодитата с предно, или прехлупено странично закопчаване може да проверите и в C&A - аз от там си намерих подобни. Имат и гащеризончета, закопчаващи се отпред. Наистина са много удобни поне до 3-тия месец, защото не е необходимо незаякналите още мускулчета на вратлето на бебето да се натоварват. В Мехх също имаше - гледах им новата лятна колекция онзи ден.

Hirsen, пази се - важно е! Дано се разминеш само с хрема.

Галче, спокойствие си трябва. Гледай да не се натоварваш с лоши мисли. Всичко ще е наред и мисли позитивно. Embarassed

veronika886, мога да ти кажа каква е процедурата тук - в Белгия - като твърдят, че е валидна за целия ЕС. Издадоха ни от общината 2 акта за раждане - белгийски/на флемиш/ и европейски /на английски/. Общината има задължението да изпрати в българското посолство документацията за раждането на нов български гражданин до 2 месеца от датата на раждането. Тогава, при заявка от страна на родителите може да се издаде международен паспорт на бебето - ние така мислим да направим. От посолството изпращат документите във Външно министерство в България и те имат ангажимента да уведомят общината по постоянен адрес на майката на детето за раждането и издаване на акт за раждане на български език и съответен ЕГН. Peace Ние питахме тук в посолството и ни обясниха, че с временния белгийски паспорт можем да изведем бебето от Белгия, но за да се върнем после трябва да има български паспорт, а в България няма бърза поръчка за паспорт на деца, а цял месец там да чакаме паспорта му нама как да останем...та за нас варианта е паспорт да имаме от тук - от посолството ни в Брюксел. Peace

# 686
Здравейте пак Simple Smile

Hirsen, много се успокоих от отговора ти  Hug Ти в/около Цюрих ли си? Много ще се радвам да си бутаме количките заедно!! Внимавай с настинката... винаги с чадър навън Simple Smile

Tony_st, благодаря - и аз скоро ще имам четири имена, много ще им е трудно  Grinning . Освен това мисля и аз да проверя в C&A какво имат, въпреки че може би ми е малко рано да се запасявам все още.  За мен това е първа бременност, и хич не съм запозната с бебешки дрешки и аксесоари, и всякакви други въпроси... Но човек бързо се учи, като трябва Simple Smile

veronika886, според мен няма да има проблеми с трите имена на детето... има италианци с повече от две имена.

Лека и спокойна неделя на всички!

# 687
winy  Hug дано малката скоро мине побертета. Аз мисля, че в жегите през юли няма как да ги избегнем и ние.  newsm78 Сега само чакам да родя, че да ми мине и моят пубертет, че от 4 месеца съм като пубер в лицето и аз.  Mr. Green

shemet_neveroiaten  Hug

Галче не се приъеснявай, аз при на (в юлските мамчета) гледам, че има наддали доста, но има и маного малко наддали. Голямото наддаване може да те почне и в 30 г.с. или да си караш с малко кг. Най-главното е, че бебока се развива добре. Майка ми незнам колко е наддала с мене, но от родилното е излязла с -3 кг от началните, а аз съм съм си била финна в началото (а на 6 м съм била 10 кг, не дебела, но едра и то само от кърма и спяща от 21 до 6 сутринта). Така че споко. Wink
Успех с местенето! Доста помощ ще ти трябва и изобщо не се натоварвай.

alisbalis добре дошла при нас и лека бременност.  Hug за името мисля, че пръво нали ще запишат бебето в болницата с латинската траскрипция и ще се съобразят с вашето желание, и чак след това ще ходите в консулството. Та според мене в БГ консулствуто нямат избор да не се съобразят с вашите изисквания. Знам, че можете дори бащиното да го оставите без наставката -ов/ова. Може да се поинатят,  но нямат прави да ви забранят. Познавам момичета в Бг, чийто деца са така.

veronika886 погледни предния ми коментар. В случая ако детето се казва Янко, а бащата Михаил Божков - името на детето ще бъде така:
Янко Михаил Божков.
ако държиш на окончанието си го ажи в болницат като ви записват, а още по-добре им го дайте ясно написано на хартия - една за вас (подписана от тях), а другата за тях (подписана от вас), за да няма после, че не са доразбрали. Wink
Чесно казано не знам за консолуството в Милано дали е затворено, но и мъжо беше чул подобна клюка преди 2 месеца. Опитахте ли се да се свържете с тях? Ще попитам мъжо дали може да се опита да се свърже с тях следващата седмица като е в офиса.

Hirsen оздравявай!   bouquet Аз с тази бременост пролетта боледувах 3 пъти (не вирусно), като основно си седях у дома и като излизах все се навличах!!! Като имаш напредвид, че мене освен хрема за два дни нищо не ме лови! да не говорим, че 3 пъти ми излиза упорит херпис.
Пожелавам те до края да нямаш други подобни проблеми.  Hug
Пий горщи чайчета. Нама проблем от липовия чай, гаргара от лайка. А гърлото го вържи поне с една кърпа от естествена коприна да пази - досадно е, но дайства. Аз бях позлвала даже Eludril за гаргара, ако не е просто настинка. По принцип Eludril е за устната кухина едно от най-добрите  средства , за плакнене на зъби при проблеми и възпаления. Моя приятелка зъболекар каза, че е комплексно за цялатаа устна кухина и при прблем с гърлото може да се използва за жабуркане.

Tony_st това с паспорта и корспонднцията е нужна информация. Е, на нас не ни трябва, но после ще се бием в БГ за двойното гражданство. Относно паспорта от посолството, искренно вярвам да не е както в Англия, че моя прятелка чака 6 месеца за паспорта на сина си. Така че май трябва да се проверява начето и да се изисква точно време за изработката и спазване на сроковте.

# 688
alisbalis,аз това купих от Ц унд А има хубави неща там и на прилични цени Grinning

А това от Real,не знам вие имате ли Реал в Швайц.

Добре дошли на всички новички  bouquet

IrinaB.,дано всичко мине точно така както го искаш  bouquet

Хубава неделя на всички Hug

# 689
Благодаря ви  bouquet

Може би наистина повече спокойствие си трябва. Аз не че с Диди много бях качила 12кг до 8-я и в 9-я смъкнах един кг, но поне си качвах постоянно по-малко.

Аз вчера за малко да направя голяма беля, не стига другите грижи. Наложи да посетим спешното в 7ч вечерта, защото паднах на корема си Blush Не се ударих много, повече левият ми лакът пое удара, но понеже към 20 мин след това не усещах бебчо, решихме да отидем до болницата все пак.
Там по процедура пък след падане оставаш в болницата за 4-часово наблюдение. За щастие се оказа, че бебчо си е добре, в болницата показа колко активен може да бъде Party. Мериха му тоновете, вързаха ми и един колан за контракции, дадоха ми да натискам един бутон, когато усетя движения на бебо. После ми измериха кръвното налягане и температурата и ми взеха кръв. Когато дойдоха докторите ми опипаха и корема, питаха ме дали имам кървене, изтичане на течности и болка и после ме пуснаха да си ходя по живо по здраво, защото вече беше 10ч вечерта и Диди едвам държеше очите си отворени, милата.
Казаха ми, ако усетя болка, прокървя или има изтичане на течност, незабавно в болницата да отивам, а те ще ми се обадят само ако кръвните изследвания не са в норма.
Най-хубавото от цялата работа е, че акушерката като разбра, че още нямам гинеколог, извика единият от докторите и той ми каза направо да се обаждам другата седмица в кабинета му и той ще ме поеме /а и отзивите за него в интернет са доста добри/.
Иначе в болницата бяха супер любезни и само се закачаха с Диди. А тя много много не им разбираше, защото й приказваха на английски, а тя сега е в процес на мешене на френски и български Laughing
А за протокола, това беше същата болница със злополучния видеозон. Просто само за нея имах информация, че бременни след 20г.с. приемат направо в родилното Blush И май накрая ще се окаже, че живот и здраве, там ще раждам Crazy

За дрешките, на Диди пъпчето трудно зарастна и за да не го дразним, отначало беше само с камизолки и отгоре с цели гащеризончета. Бодита, които се обличат през главата започнахме да й слагаме, когато стана на около месец Peace

Тони, аз още преди забелязах прекрасния ти аватар, ама забравих да ти кажа Heart Eyes Как се държи каката сега с бебето, като отминаха първите вълнения покрай появата на новия член на семейството?

Иринка и аз се възхищавам на майките на близначета. За мен са майки-героини  bouquet

Ели, теб вече те чакаме на отчет ежедневно Wink

Общи условия

Активация на акаунт