Операция на щитовидната жлеза - 4

• 81 008
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • При любовта
Здравейте момичета, аз имам една операция и след около 13 години имам рецидив.
Насочиха ме  пак към 2-ра операция, този пък ще премахнат цялата жлеза.
Има ли други момичета с изцяло премахната жлеза, и как е качеството на живот, има ли умора, нервност, напълняване? Какви са минусите (симптомите) при изцяло премахната жлеза?
Как се чуствате като цяло? Hug

# 136
  • При розите и топлата вода ......!
magarence_baby, здравей! Да, аз съм с изцяло премахната жлеза. Приемам хормони. При всеки е различно, докато организма свикне с новото положение.
Възел ли имаш пак? Хормоните кака са?
МЕЦАНКА- калпазанка, стискам палци и чакам отчет. Hug Hug Hug
pepi1963 , да не си махмурлия? Grinning

# 137
  • При любовта
gelikas, сега ми откриха нов възел, който за 1 месец е пораснал с 5 мм.  Съжалявам, че първият път не ми я изрязаха цялата жлеза, както е практиката в Щатите.  Сега пак на ново минавам терзанията и притесненията по новата операция.
В момента съм в хиперфункция с ТСХ 0,008 и едва се движа със всички симптоми.

# 138
Не се притеснявай.  Hug Каквото е писано ще стане. Къде ще се оперираш?
Щом ТСХ ти е под нормата не могат да те оперират, трябва да влезеш в норма. Аз пък мислех, че в Щатите въобще не ги оперират възлите.

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 19:01 от gelikas

# 139
  • гр.Гоце Делчев
Благодаря Меци помислих ,че си ме забравила Laughingстискам палци ТСХ да е наред.gelikas разбира се бях махмурлия,но вече изтрезнях/само дето откакто ми оперираха жлезата ,нещо хич не ми се пие/ Laughing.magarence_baby съжалявам,че имаш рецидив,но пък виж колко години си изкарала с едната част на жлезата,почти всички след години имаме рецидив,но пък не почваме веднага с хапчетата.Поне аз така разсъждавам.

# 140
 Здравейте милички! Hug Hug Hug Hug
Да се отчета-ТСХ 0,68 ,това добре ли е или много ниско?1 мес.след операцията-0,96,6м. след-1,27,сега пък това,знаете ли какво означава и на какво се дължи?Извинявайте че много въпроси задавам,но докато ида при ендото има време,та затова.
pepi1963,как ще те забравя бе мила ти си ми от любимките  bouquet
gelikas,4ик4ирик,ina 15 и всички останали -прегръщам ви.

# 141
Здравейте момичета,отдавна не съм писала,но нямах никакво развитие на нещата.Инъче редовно ви чета.Аз съм с редицив след вече 2 операции.Вчера ходих при ендокринолог др.Мичорова във В.Търново възела ми е 22.00 на 15.00 на 18.4мил.  и тя потвърди,че се налага операция,но задължително в София,защото не била първа операция.Аз мислех да отида при др.Стойнов в Търново.И сега незнам накъде да тръгна.Моля ви пишете ми за доктори в София.Къде преглеждат,телефони,платено ли е,какви са сумите.Всяка информация ми е ценна.Лекарката се опасява да не ми засегнат паращитовидната жлеза.Има ли някой с подобен проблем.
Лек и весел ден на всички.Дано не съм досадила много. Simple Smile

# 142
 галинката,здравей.
това са лекарите при които и аз ходя и съм много доволна,но
за съжаление не мога да ти помогна с информация за софия,но се надявам ,че
други ще го направят.Ох ,тия рецидиви много ме плашат,казват ли ти
на какво се дължат?При теб през какъв период се появяват възлите?

# 143
Меци, при мен рефернтните стойности на ТСХ веднъж са дадени 0,35-5, а друг път 0,27-4,2, така че и в двата случая си в норма.  Peace Това че варират стойностите, все пак жлезата е травмирана, но според мен всичко е наред! Hug Радвам се за което.

галинката , аз съм с изцяло махната жлеза и сигурно увредени паращитовидни жлези, защото постоянно калция и фосфора ми са извън нормата. Освен това постоянно имам дискомфорт в мускулите- схващане, парене, изтръпване, даже и по лицето. И всичко това вече 11 месеца. Пия цяла шепа хапчета, но се чувствам така както в началото. Това обаче да не те притеснява, защото както ми казват всички с които съм се консултирала,тези жлези може да премахне само неопитен хирург.  Аз обаче бях при много добър и опитен лекар, но защо се получи така просто недоумявам и се моля и се надявам положението да е временно, защото последно когато говорих с хирурга, той ми каза, че вече е крайно време да се оправя и аз му вярвам и се надявам! Praynig
Не знам защо очаква твоята лекарка да ти засегнат паращитовидната жлеза. Не си нито първата нито последната с изцяло премахната жлеза.

# 144
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте сладурки.Меци и аз мисля ,че ТСХ  ти е в норма така,че не се тревожи мила.Рецидиви се получават след години,но виж ,че при всеки е различно затова засега не му мисли много.gelikas ще видиш ,че всички неща ще отминат с времето спомням си ,че след операцията си чуствах раменете и шията като когато си се схванал от настинка,но след време отшумя,е при теб е малко по-сложничко понеже ти е махната цялата жлеза.галинката надявам се ,че все някое от момичетата ще може да ти пише координати на доктори в София.gelikas .МЕЦАНКА 2610, 4ик4ирик,ina 15и всички останали  Hug Hug Hug

# 145
pepi, от твоите уста в Божиите уши! Hug Heart Eyes
Инка, къде се губиш? Липсваш!!!!!!!!! Hug  Heart Eyes
Мецка, успокои ли се?  Hug  Heart Eyes
Чикчирик и тя изчезна. Crossing Arms  Heart Eyes
Руми сигурно вече е "готова". Чакаме те! Heart Eyes
Момичета прегръщам ви всичките до една, без значение, че не сте споменати поименно.  Heart Eyes
Лека вечер.

# 146
Здравейте момичета,благодаря за подкрепата с вас се чувствам по уверена и спокойна.
Мецанке втория възел се появи след 3г.Аз се оперирах след още 5г. и тогава възлите вече бяха станали три.Сегашния възел излезе след 5г.Лекарите ми обесняват,че жлезата е склонна да образува тумори.
delikas  и аз така се успокоявам и си мисля,че моя доктор нищо,че е общ хирург ще може да махне 1 възел щом на втората операция махна 3 и аз се чувствах добре.
Ако някой знае нещо моля помагайте.Лека нощ и приятни сънища. Wink

# 147
 Галинка, защо ще се оперираш наново , ако се чувстваш добре и нямаш нарушения в хормоните. Аз бях писала преди моята история- също съм с изрязан ляв лоб, заради възел . Пет години след това ми откриха нов възел на десния лоб, една година по-късно,  още един. И на мен ми казаха, че жлезата ми е склонна да ги образува и единственият лек е да се премахне цялата. А аз се чувствах и все още се чувствам добре. Когато се оперирах първия път имах задух, сърцебиене,нервност, но след операцията тези оплаквания изчезнаха. Зарових се да видя как се процедира в другите страни. Статистиката показва, че 50% от хората над 50 г. имат възлеста структура на жлезата, но това не означава, че трябва да им бъдат премахнати. След като веднъж си опериран и образуванието ти е доказано доброкачествено, вероятността следващите, които излизат да са злокачествени е почти нулева. Тези възли не се израждат. Общо взето до повторна операция се прибягва, ако има нарушения в хормоните  или сериозни индикации за злокачественост на възела. При нас тези операции се правят с такава лека ръка, махат се жлезите , все едно зъб ти вадят. Минаха 5 г. откакто взех решение да не се оперирам наново. Вероятно съм поела някакъв риск, но има риск и как ще се чувствам, ако ми махнат жлезата. А и тези процеси да образуваме новообразувания вероятно са заложени в организма и няма да се учудя, ако от жлезата, процесът се прехвърли на друг орган и трябва да започна и оттам да режа. Не искам да давам съвети за такива важни неща, каквото е здравето, просто исках да споделя как аз се отнесох към моя проблем. Не съм отхвърлила напълно възможността да се оперирам някога, но не мога да взема решение да си махна жлезата, докато се чувствам в добро здраве.

# 148
Да ananas в момента съм точно пред тази дилема операция сега или не.Но и отлагането не е решение,защото проблема остава.Страхувам се,че с по-голям възел операцията ще е по -сложна.Инъче съм долу-горе добре,кото изключим,че съм нервна и бързо се уморявам.Когато е потопло имам затруднения с дишането,макар че възела е далече от дихателната тръба.На 04.05. имам час  при хирурга в Търново и ще видя какво ще ме посъветва той.Благодаря и весел ден. Laughing Heart Eyes

# 149
галинката,при д-р Стойнов ли ще ходиш?Мен той ме оперира и съм много доволна от него като човек и хирург.

Общи условия

Активация на акаунт