Операция на щитовидната жлеза - 4

• 81 474
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Изпадам в ужас каде Ще тьрся спец. ендо. доктор ? Thinking Тук при нас не те приемат без направление от лиЧния.А лиЧната ми каза Че ми няма ниЩо !!! Аз правих ИКСИ 2009 в БГ в клиниката на Щерев неуспеШен опит.Казаха ми , че ако искам пак да опитам след няколко месеца,но аз не сам през здравната каса всичко си плащаме .Но не са ме изследвали за ЩЖ.

# 526
не можеш ли тат и мат да си ги пусниш сама?

# 527
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Аз живея в Германия и тук всичко минава пьрво през личния лекар даже и лабораторните изследвания.И е сташно скьпо.Сега тьрся 1 специалист ендо. и тогава ще видим какво той ще ме посьветва и тогава на гинеколог. ooooh! ooooh! ooooh! Много ме е страх от тази ЩЖ. А искам и детенце да си имаме.

# 528
успех! Hug Praynig Peace Hug

# 529
TSH 2,30 TAT & MAT  НЕ БИЛО НУЖНО  ooooh!
с ТСХ 2.30 не мисля че има смисъл да проверяваш антителата, те се били появявали при високи стойности на ТСХ, ми казаха ендокринолози. За да си по-сигурна че жлезата ти е ОК, можеш да си направиш УЗД.
Може би имаш проблем с женските хормони - косопадът е характерен за мъжете и някои възрастни жени с по-високи нива на тестостерон. При бременните спирал растежа на косата, може би и това е ситуацията при теб, при лечението за забременяване - нещо да са ти объркали. Или пък лошо хранене и недостиг на витамини. А симптомите за умора и пр. ги има при (почти) всички болести...
Аз забременях нормално и докато бях бременна ми се появи подутина като пръстен около гушата - така разбрах че имам някъв проблем. Родих без никакви проблеми здраво дете, не се лекувах с никви спец лекарства, изписаха ми диазепан за нервите (въобще не го пих, а се научих да плета  Party) и обзидан - пих го всеки ден през следващите 23години в минимална доза и на 24-тата година се оперирах.
Т.е. исках да кажа накратко - споко  Peace  Grinning

# 530
тат и мат са много показателни при автоимунен процес.той може да се развива при хипо,хиперфункция или нормално тсх.последното не е критерий и показател за антителата.

# 531
  • гр.Гоце Делчев
Къде изчезнахте сладурки никой нищо не пише.Явно всички сте добре.gelikas пиши как си мила ,че ще има  fight

# 532
здравеите напоследак нямам сили и време да пиша чета ви от време на време ама не ми остава време за писане работя на две места па и три само докато пия кафе сутрин успявам да прочета нещичко.При мен положението е много работа,много проблеми и много цигари и вместо да се оправя маи всичко започва от начало глвоболие имам от две седмици сарцебиене и операцията ми пак започна да ме боли като в началото усещам и някаква буца в гарлото и това ще ме побърка още повече тия дни мисля да ида на преглед дано ме зарадва малко вапреки че тук кадето сам неим вярвам на докторите.Целувки на всички   bouquet

# 533
Здравейте момичете  Hug
Имате ли инфо, дали хормонална стимулация за ин витро процедура би навередила на ЩЖ при вече открити възли ?

Докторите казват, че може да има, може да няма, не се знаело. Аз обаче искам да питам вас Simple Smile
Нямам изменения в нормите на хормоните .

Благодаря ви !

# 534
Здравей Теа,
Аз забременях при открити възли, не бях на стимулация, но пиех всякакви лекарства с шепи, защото забременявам, но правя спонтанни аборти и не можех да задържа бебетата. Възлите ми нямаха промяна по време на бременността, пих си еутирокса и така. Сега кърмя вече 8ми месец и продължавам с еутирокс 25. Лекарите ми казаха, че щом не нарастват възлите може и да не ги бутами. СКоро ще ходя пак на ехограф и ако ми кажат, че следим без да оперираме мисля да правим бебе номер 2 Grinning Иначе ходя при Начев и Р. Иванова

# 535
  • София
Здравей Теа,
Аз забременях при открити възли, не бях на стимулация, ...

И аз така,но нейния въпрос е друг..

# 536
Здравей Теа,

Исках да кажа, че и на мен преди да забременея ми казваха оперирай, оперирай, че по време на бременността ако почнат да растат бурно............ я пораснали, я не. Никой не може да го предположи

Според мен започни си стимулацията и ги следете с твоя ендо. Той какво те съветва между другото

# 537
  • София
Здравей Теа,

Исках да кажа, че и на мен преди да забременея ми казваха оперирай, оперирай, че по време на бременността ако почнат да растат бурно............ я пораснали, я не. Никой не може да го предположи

Никога не са ми казвали да си оперирам възела пък тогава каквото...

# 538
  • Пловдив
Моля да ми препоръчате добър доктор в Пловдив /ендокринолог
  bouquet

# 539
d-r нончев-възрастния.

Общи условия

Активация на акаунт