Операция на щитовидната жлеза - 4

• 80 963
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • При розите и топлата вода ......!
extr3me_gir, сега ме заинтригува. Кога си имала проблеми с калция? След операцията ли. Какво си вземала? Аз вече година и половина след операцията и не мога да вляза в норми.
Какъв вкус имаш в устата? След операцията ли го получи? Сподели, може някой да ти даде съвет. Hug Hug Hug
Ина, аз забелязвам, че след операцията пия повече кафе. Нямам проблем. Хем кръвното ми е малко височко хем си пия и кафе и вечер по една чаша вино.  Embarassed  CrazyКазвай прекалявам ли? newsm7

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 15:07 от gelikas

# 706
a,не знам..то е много индивидуално.зависи как ти си го усещаш.
аз много обичам да пия кафе,но имам моменти на отвращение от него..ето сега през постите..без мляко не ми върви..но и ноктите започнаха да ми се чупят..ще видим тсх какво ще покаже за тези симптоми-времето или щит.жлеза?
за щит.жлеза,а и за др.ми проблем,се загледах в режима на д-р гайдурков,но в това студено време,трудно ми се отдава...иначе искам!
пс.
едно вино за сърце има по мария требен-много е ефикасно...

# 707
gelikas проблемите с калция са ми след операцията вече 6 месеца не мога да нормализирам. Пия калции с витД. И вкуса в устата е след операцията леко метален а и венците много ми карвят никога преди не ми се е случвало. Simple Smileама и аз  обичам кафето  а също и червеното винце  сега в студените вечери Heart EyesНяма нищо прекалено стига да се чустваш добре Hug

# 708
кървенето на венците е признак на възпаление.почисти зъбен камък.после гаргари с тетра(смрадлика) и вит.це(пефлавит це,рутиноскорбин,..).

# 709
  • гр.Гоце Делчев
Леле леко ви завиждам за винцето момичета.Аз преди обичах да си пийвам и да правя компания на половинката,но след операцията се майтапя,че моя съученик д-р Пандев ми е изрязъл и нещо друго да вече не ми се пие Joy.gelikas  мъча се да не мисля  за последните мигове на баща ми,но понякога не мога.Иначе аз също съм го преживяла няколко пъти и най зле беше когато преди 9 години загубих племенника си на 21 години.Като чета как пишете за ниския калций,че ви болят костите ,се замислям дали и аз да не проверя своя ,тъй като на моменти ме болят китките на ръцете все едно са навехнати.extr3me_girl на млади години и моите венци кървяха много и пробвах какво ли не ,но с времето отшумяха.Послушай съвета на Ина. Hug Hug Hug и приятна вечер на всички.

# 710
Да се отчета и аз, сухи нокти и кожа, косопад умерен и дебелеене за момента. Но съм се отдала на всички кулинарни удоволствия и си хапвам и пийвам всичко. Достатъчно ми беше стреса до тук, сега малко да си почина от него, пък после, ако хормоните не помогнат, ще мисля за диети. Още не знам при мен накъде ще поемат нещата. Преди да ми стане ТСХ-то 10, не бях пила нищо, надявам се Еутироксина за месец да го нормализира и нещата да си дойдат на мястото. Този месец и цикъла ми се забави, предполагам, че и с това има връзка високия хормон.

# 711
Добра вечер девойчета! Hug
temir, нормално е при високо ТСХ да пълнееш. Иначе и аз имам аномалии в цикъла, но аз съм на годинки! Wink Когато се намери точната доза Еутирокс и нещата ще си дойдат на място. Hug килограмите обаче после трудно ще свалиш. Аз неусетно натрупах едни мазнинки около талията и се съсипах и не мога да ги сваля.
pepi1963 Hug Hug Hug. Само кураж. Мисли повече за Еличка. Вече започнаха ли изпитите? Simple Smile
Ех, ina15, благодаря ти за отзивчивостта. Всички съвети си ги записвам.  Heart Eyes Не съм го чела Гайдурков но сега ще го пхрегледам. Аз преди операцията спазвах 90 дневната диета и бях много доволна. Свалих 12 кг.
extr3me_girl, изследвала ли си партхормон и йонизиран калций? Колко калций вземаш и колко ти са стойностите? Hug
Меци, сигурно си изморена от работа. Не се преуморявай, моля те. Hug
Лека вечер милички и прекрасни сънища.

# 712
  • гр.Гоце Делчев
gelikas ти си добре щом още имаш цикъл,моя го няма от 2 години.Не се притеснявайте,че ви се хапва ,аз не съм от много ящните отакто почнаха проблемите с щитовидната жлеза,даже в момента съм смъкнала още 5-6 кг. и съм 46,но като бях при ендото в началото на Октомври каза,че всичко със жлезата е наред и отслабването явно е на нервна почва.Ели горе -долу е добре изпитите почват януари месец и тогава ще стискате палци да ги вземем.Мисля си винаги за нея,но и тя има някои проблеми както знаеш gelikas ,така,че какво значи думата спокойствие явно няма да разбера скоро.Прекрасни сънища на всички хубавици от мен.

# 713
 Здравейте хубавици Hug Hug Hug Hug
Днес почивам,снощи бях до сред нощ.
gelikas,какви проблеми имаш с цикъла,защото и аз имам,днес използвах
момента,че не съм на работа и ходих на гинеколог,не бях ходила 5 год. Embarassed
Ще ти пиша на мейла или на лични,да не товарим момичетата тук с излишни неща.
 Това със сухата кожа,чупещи нокти и косопад го имам и аз.давайте съвети.
 Не съм пускала тсх ,а трябваше,последно на долна граница бях.
 От 90 дневната и аз съм доволна,носвам един цикъл да врътна още,но май ще да е в новата
година,след като хубаво се освиня по празниците.
  pepi1963 , ina15 и всички останали ,целувам ви.

# 714
привет на всички  Hug аз съм добре, нямам оплаквания и не пия никакви лекарства. Не съм слаба, нито дебела - 160см - 57кг, а се храня сериозно. Ноктите ми са в идеално състояние, без да полагам почти никакви грижи, косата - иди дойди, би могло и да е по-добре, но не ми капе повече от нормалното. Много рядко ме стяга една напречна ''чертичка'' на гушата, и то ако съм стресирана или притеснена.  Нямам проблеми със сърцето- само една вечер ми се разчука сърцето след една шепа пресни орехови ядки, но бързо ми мина. Кафе пия по 2-3 големи на ден, а червено вино - всяка вечер по една големичка чаша.
След операцията имах сериозни притеснения като ми казаха на УЗД че не са ме изчистили добре. Обаче си мисля (внушавам си  Grinning) че УЗД лекарката ми нещо се е объркала и не е разчела добре. Засега внушенията явно имат ефект  Party все се каня да си направя поредните изследвания и УЗД, но се мотая и хич не ми се занимава.
приятна вечер   bouquet

# 715
Здравейте, момичета. Четох, четох много и вече се обърках. Да ви разкажа и за мен и да ви попитам.   Преди две седмици случайно на проф. преглед ми казаха, че имам възел. Отидох на ендо и тя потвърди. Прави ми ехо и каза че е 13-14 мм. Пусна ми хормони, те са добре и туморен маркер тиреоглобулин. Той още не  е готов. Каза, че не е киста и доколкото разбрах е нещо сериозно. Думите и ги вадех с ченгел. Защо иначе ми е този туморен маркер? От вас си избрах да ида при д-р Димов във Пловдив /най ми е удобно там/. Ще чакам този маркер да стане готов и тогава ще му се обадя. Тя каза, че е рано за операция. След три месеца да ида пак при нея да го види. Искам второ мнение при д-р Димов. Нали ще ме консултира въпреки, че не съм сега за операция? В нашия град няма голям избор на лекари.   От този маркер може ли да се разбере, дали възела е злокачествен? Чувствам се добре. Ако нещо моментно ми се е появявало като симптом все съм го отдавала на нещо друго и не съм се и замисляла за щит. жлеза. Напр. отслабнах, но си мисля, че защото от февруари реших да се огранича много в сладкото и тестените изделия. Косата ми пада, но си мисля, че е от боята за коса. Ако възела е злокачествен, освен чрез биопсия няма как да се разбере? Не усещам нищо по различно от преди в живота си , как така изведнъж ми се случи?

# 716
mami isi,освен доц.димов,който е хирург,ти препоръчвам в пловдив да посетиш и д-р нончев-старши.
успех с резултата!на ехограф също си личи от опитни познавачи-дали възела е малигнен или бенигнен.

# 717
Здравей mami isi,

не се шашкай толкова от възела. Ти вероятно си го имала от години, просто бавничко си е растял и не си го забелязвала....Ако хормоните ти са в ред, няма място за притеснение. Разбира се, този възел трябва контролирано да се наблюдава. С тънкоигленна биопсия се доказва вида на възела, но наистина опитен лекар може да го види и на ехограф с каква структура е. Косата ти със сигурност пада от проблемите с щитовидната жлеза, най-вероятно от възела, ако хормоните ти са в ред. Спокойно, всичко е поправимо!

Аз имам един въпрос към момичетата тук: може ли да се говори за Базед при условие, че ТСХ и другите хормони на щитовидната са в норма? Имам предвид само хормоналния статус ли е показател за поставяне на диагноза или и структурата на жлезата има значение при поставяне на диагноза Базед?
Благодаря предварително на всички за отговора!

Поздрави и желая спокоен и усмихнат ден!

# 718
на базедовата болест другото име е хипертириодизъм,т.е.има повишени щит.хормони.по водещо в диагнозата е симптоматиката:очните с-ми,увеличената жлеза и т.н.
промяна в структурата при нормални,повишени или намалени хормони е водещо при хашимотото.

# 719
mami isi , аз също ще те посъветвам да се консултираш и с още един ендокринолог, преди хирурга. Само не се притеснявай. Възела не ти е голям и може въобще да не се наложи операция.  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт