Операция на щитовидната жлеза - 4

• 80 981
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
майка ми има проблеми с щит.жлеза, ендокринолозите казват, че е за операция. Засега сме се ориентирали към доц.Пандев. Моля, някой ако може да ме ориентира къде приема и как да се свържем с него, и изобщо всякаква информация, ще съм много благодарна, защото не сме от София
 Praynig

# 91
В началото на Втора тема съм дала информация за връзка с д-р Пандев, но не гарантирам, че тази информация е все още актуална.
Все пак можеш да пробваш Peace
И само да допълня нещо  Laughing - той много обича да го наричат Доцент (а и се самоопределя като такъв на някои места), но всъщност е главен асистент. Явно страда от комлекси човекът. Но това не го прави по-лош специалист... Наистина останах доволна от работата му( де да можех да кажа същото и за отношението му![/i]

Gerova,   bouquet
Значи пия го да речем 3 месеца и после почивам колко?

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 19:14 от sonya83

# 92
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте момичета sonya83 напълно съм съгласна с теб,че Пандев е много добър хирург ,но и на мен не ми харесва отношението му .Той ми беше съученик до 8 клас,но когато ходих на преглед преди операцията и на операцията се направи,че въобще не ме помни.Не ми хареса когато даваха интервю по телевизията не помня по коя програма беше с него,че въобще не спомена родния си град ,а говореше само за Банско и с.Кремен.Все пак важното е да си свърши добре работата.Освен това когато ме изписа след операцията не ми даде никакви напътствия какво да правя след операцията ама мислех,че вече може да се е променил.mama 77 както вече ти е писала Меци и на мен не ми препоръчаха да пия хапчета ,на мен ми е отстранен десния лоб,но лекуващият ти лекар ще прецени дали да пиеш нещо или не.След операцията не напълнях отначало качих 3-4 килограма ,но преди това много отслабвах по 4кг. на месец.Дали да оперираш възела или не ще реши ендокринолога и хирург специалист.Може ако не расте да не се налага засега операция .Аз имам малък възел 2 мм. на левия лоб ,но ендото каза,че засега ще го следим през 3 години ако няма проблеми. Hug Hug Hugна всички от мен.Чикчирик завиждам ти,че си си починала през ваканцията.elonka радвам се,че се чустваш добре след операцията.Меци,gelikas,веднага се отчитам за резултата от предварителния изпит по биология 3.50 не знам дали е добре или зле,но смятам,че на следващите изпити ще се представим по-добре.

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 21:09 от pepi1963

# 93
sonya83, аз го пия три месеца и три почивам, но може и 6 месеца да почиваш, зависи как го понасяш и как се чувстваш. Аз се чувствам много добре с него.

# 94
pepi1963,какво кандидатствате?с тази билогия-някаква мед.специалност ли?успех! Peace
sonya83,почиваш 1.или пиеш 6 мес,пак почивка един. Hug
4ик4ирик,открадвам си от твоят отпускарски заряд! Hug
elonka,моят ендо искаше месец след операцията да съм на собствен ход,после пуснах тсх и според него започнах еутирокса. Hug
МЕЦАНКА 2610,ти си си красива! Hug
mama 77,всичко зависи после след резекцията колко жлеза ще ти остане,колко ще ти произвежда,а хормоните при нужда ще допълват недоастатъчността.и при норма-няма пълнеене.
приятна вечер на всички! Hug

# 95
  • София
Здравейте мили момичета!
И аз скоро не съм писала,но гледам и бухалки са се размятали  Mr. Green
При мен все още нищо ново,утре рано сутрин ще ходя до джипито да ми даде талони за изследванията и ако имам възможност още утре ще си ги пусна,ако не в понеделник.Времето напредва,операцията наближава,гледам да не се притеснявам,но колкото повече наближава,започвам и да се притеснявам.Исках веднага след Великденските празници да се обадя на доктора и да ме поема,но по мои сметки точно тогава ще съм в цикъл,преполагам,че трябва да го изчакам и тогава.Вече искам всичко да минава и да остава назад,че и мъжът ми го подлудих с моите проблеми....
Радвам се,че всички сте добре,целувам ви и ви прегръщам  Hug

Онзи ден в метрото се загледах в една жена,имаше червен белег на врата,точно по средата,искаше ми се да я заговоря,да я попитам при кой,кога,какво и как,но ми се стори глупаво,кой знае какво щеше да си помисли.Отсега си мисля и,че шалчета трябва да си купя,по принцип съм им голям фен и имам няколко,но колкото повече,толкова повече  Laughing

# 96
Мацунки, не съм ви чела почвам ей сега, но искам да попитам нещо - имам болко в гърлото, всъщност не съм сигурна дали не са лимфи, някоя от вас имала ли е такива?
Сащо така, незнам ли от шалавете ли дет все ги нося, но много ме сърби около операцията и некви пъпчици ми излязаха. Да не съм алергична от този Контратубекс и аз незнам.
Отивам да чета и пак ще пиша.

# 97
Здравейте и от мен в този снежен ден!
gery_dobreva,болки и аз имам от време на време,вече година почти след
операцията,но всички казват ,че е нормално.Понякога много ме стяга,друг път нищо няма.
За сърбежа не помня да съм имала.Може и от шалчетата да е.
Руми_,вече ти наближава операцията и напрежението расте-нормално е.
Но скоро всичко ще е зад гърба ти.Ще видиш какво душевно спокойствие ще те обземе като мине всичко.Няма страшно.Аз пък шалчета не съм носила и гердани също.
Карах си така,белега не беше много лицеприятен ,но вече мина.
pepi1963,какво ще кандидатства щерката?На предварителните изпити оценките са
винаги по ниски,затова не се стряскай.Моята беше с 4,95 по български на предварителния и много я
беше яд.После така и не я използва тази оценка.
На всички хубавици-хубав ден!Прегръщам ви. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 98
gery_dobreva,контратубекса дава алергични реакции често.аз не го понесох.от дъжд на вятър мажех с невен.
Руми_,нали знаеш за надписа на соломоновия пръстен:"и това ще мине!" Hug

# 99
ina15 ,  Gerova, златни сте!

# 100
Благодаря, момичета   bouquet
Ще изчакаме да минат празниците и тогава ще записваме час за преглед. Майка е доста ошашкана, макар че от години и казват, че трябва да се оперира и сега ще разпитва и за други лекари...Като имам яснота пак ще се включа  Grinning

# 101
  • гр.Гоце Делчев
gery_dobreva не се плаши аз съм оперирана преди 4 години и много често когато се променя времето ме боли гърлото.Мeци,Ина дъщеря ми иска да кандидатства Екология  или Рехабилитатор и затова държи изпит по биология дано на редовните изпити изкара по висока оценка и да я приемат студентка,ама първо да видим как ще се представи на матурите,които ще са май месец.Руми_ не се шашкай толкова ще видиш ,че всичко ще мине добре.Iceberg дай на майка ти да прочете форума и да види колко много оперирани има та да не се притеснява толкова. Hug Hug Hugна всички момичета от мен.

# 102
охоооооо,много хубава специалност е рехабилитацията.екология-не обичах да чета и уча..
ще стискаме палци на изпита!

# 103
  • София
Мецанка,Ива,Пепи  Hug Hug Hug

Когато тръгвах да раждам и двата пъти бях пълен непукист,все си казвах,каквото е писано това ще е.И двата пъти гледах да съм спокойно,поне доколкото можеше  Mr. Green Сега съм по същият начин,един път да дойде времето,сигурна съм,че още като ме приемат в болницата ще ми е "всьо равно"  Laughing Сега си прегледах пак какви изследвания трябва да направя,повечето са за кръв и урина,но трябва да мина и на преглед при кардиолог и УНГ.За кръвните обаче,досега съм давала 100 пъти,но майка ми днес ми вика,че и кафе не трябва да пия,аз нямам спомен дали е така  newsm78 Вие какво ще кажете?

Пепи,стискам палци на щерката  Peace Ние пък сме на вълна завършване на детска градина,вече нали и те се водят малки абитуриенти  Laughing А есента баткото е първолак,малкия пък тръгва на детска,та двама първолаци ще имам  Mr. Green

# 104
Благодаря за отговорите. Някой правил ли си е тънкоиглена биопсия преди операцията. Много лекари препоръчват тази процедура за да се види дали възела е злокачествен. И ако не е , изчакват с операцията.
При мен д-р Кънчев от Каспела Пловдив не спомена нищо за това.

Общи условия

Активация на акаунт