Операция на щитовидната жлеза - 4

• 80 999
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • При розите и топлата вода ......!
4ик4ирик , чудесно е човек да чете такъв пост зареден със позитивизъм и положителна енергия. Hug
Gerova  и на мен градинските дейности ми действат много релаксиращо. Peace
МЕЦКА , Hug виноват. smile3538 Там е работата, че аз почти не ползвам скайп. Ааааа, ще взема и аз да го ползвам тоя селен, няма само вие  да сте красиви, я. Crossing Arms
pepi1963     Hug Всичко с оценката е много относително. Зависи колко ще са кандидатите. Стискам палци. Специалността е наистина хубава и много се котира на пазара. Успех. Praynig
Руми_ , всичко ще е наред. Ние ще стискаме палци. Виж каква дружина сме. Grinning Кръвните изследвания задължително на гладно. Peace
gery_dobreva, къде се губиш бе девойче????? Болки в гърлото може да значи много неща. Например настинка. Ако са лимфите би трябвало да го чувстваш отстрани. Аз като си натисна мястото над операцията имам слаба болка отдясно. За сърбежите ти казвам, че със сигурност е от Контрактубекса. Аз също получавам сърбежи от него, особено ако го ползвам по продължително време.
mama 77, да има момичета, които са правили такава биопсия. Никой не може да вземе решение вместо теб. Консултирай се и с друг лекар. Сама трябва да направиш избор.  Peace

# 106
  • гр.Гоце Делчев
Привет момичета днес при нас сутринта беше много студено все едно зимата идва,даже и по телевизията са съобщили,че е било 0 градуса.Бяхме посяли ранни домати ,но явно ще загинат .Руми и аз ще имам още един абитуриент  Grinning внука наесен ще е в първи клас.За кръвните изследвания и аз доколкото знам се правят на гладно.gelikas крайно време е да се научиш да ползваш скайп,не,че ние с Меци като си имаме скайпа та си пишем не можем да се засечем на компа. GrinningОтносно оценката на щерката да се надяваме,че на редовните изпити ще се представи по-добре,а може и да влезе с тая оценка тъй като е с ТЕЛК ,а те влизат при по облекчени условия.Много ми се искаше да е здрава и да не ползваме предимства,но такъв е живота.Затова си мисля,че повечето заболявания се дължат на стрес както беше при мен преди да открият кистата ми на щитовидната жлеза,а пък да не говорим колко време личната не ми обръщаше внимание,но ето ,че от операцията минаха 4 години така,че на тези,които им предстои операция да не се притесняват,всичко ще мине.ina15 благодаря и на теб за палцестискането.mama 77 и моя съвет е да се консултираш и с друг лекар,иначе когато аз бях на преглед за насрочване на операцията ми казаха,че като оперират ще разберат дали възела е доброкачествен или злокачествен след като го изследват разбира се,но ако много те притеснява по-добре е човек да се оперира,да не му е акъла само в него.На всички момичета  Hug Hug Hug и лека вечер и извинявайте за дългия пост пък и ако съм ви натоварила с моите проблеми.

# 107
gery_dobreva ,
явно болките в гърлото са срещано явление.  При мен също имаше дни, в които имах странни усещания и се бях притеснила, но ми мина.
Сърбежа и пъпките категорично са от контратубекса. На няколко пъти съм го мазал, първият ден - нищо, но към 3-4 почват зачервяванията, сърбеж неописуем. (Ако беше от шала или перилния препарат, такъв обрив и сърбеж щеше да има на всяко място, където допирът е постоянен или се потиш).

Руми, изследвания се правят задължително на гладно (освен при спешни случаи, след което се повтарят).

Пак по повод белега - за първи път без никакъв срам и притеснение се киприх на басейна без никакви гердани ит.п. Доволна съм от себе си!

# 108
  • в белята
Здравейте момичета ,аз също съм нова тук ,но от вчера д-р Начев ме "зарадва" с новината ,че трябва да си оперирам щитовидната жлеза.Каза само ,че възлите са пораснали и че според него мястото не им е там.И сега съм в чуденка дали първо да не изчакам още шест месеца да видя дали няма да порастнат още възлите или да направя една биопсия още сега и ако недей боже са злокачествени да ги махаме веднага....................съвсем се обърках какво да правя  ooooh! ooooh! ooooh! Всъщност се притеснявам ,че съм с две малки деца и няма как да не вдигам тежко ,ане толкова от операцията.От вашия  опит какво ще ме посъветвате?дали да не направя една консултация още сега с д-р Пандев?Знам ,че при него се оперира не по ЗК ,но какво всъщност са парите щом се касае до здравето ,ако там се прилага по добър ,по-щадящ метод на опериране.Вие как мислите имали разлика в методите по които се работи при него и в Ендокринологията при проф.Сечанов?

# 109
  • гр.Гоце Делчев
тъжна......... добре дошла при нас,по добре да се оперираш по-навреме за да не се притесняваш.При когото и да направиш операцията ще трябва известно време да се пазиш да не вдигаш тежко,но все пак си направи една консултация с доктор Пандев.Няма ли някой покрай теб ,който да ти помага за известно време.Като се включат и другите момичета ще ти кажат мнението си и за другите доктори.На всички момичета  Hug Hug Hug и добро настроение въпреки лошото вреле имам чуството,че зимата се връща.

# 110
дали да не направя една консултация още сега с д-р Пандев?
Мило тъжно момиче Simple Smile
Аз самата пиша отскоро тук и не съм запозната с историята ти, за това ми хрумват няколко въпроса.
- каква диагноза са ти поставили, пиеш ли нещо и ако да - от колко време?
- според мен няма какво да питаш Пандев, защото той е хирург (ако е същия Пандев, който аз знам) и хирурзите естествено винаги са "за" операции, ако може още на мига.
- от постинга ти не ми стана ясно изобщо биопсия до сега правена ли ти е?
- ако се отива на вариант операция, непременно трябва да потърсиш мнение на друг лекар, по възможност такъв, който не е свързан с Начев - в никакъв случай да не е негов пряк колега от същата болница или нещо такова, защото рядко лекарите се изказват срещу меннието на свой колега.

Намери си стари ехографии и изобщо каквито кръвни изследвания имаш и отиди при друг лекар за второ мнение. Ако трябва после отиди на трети. Но не се съгласявай така лесно на операция.

Стискам палци! Успокой се, прегърни любимите си хора и дишай дълбоко!

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 20:20 от adrasteia

# 111
                          Два хубави български празника........
Два дни, в които цветята, усмивките и празничното настроение са пълновластни господари. И не може да е другояче. Това са празниците на цветното великолепие, пролетта и красотата.

ДА СА НИ ЧЕСТИТИ НА ВСИЧКИ !!!

Желая ви прекрасни мигове на споделено вълшебство с любовта,която раздаваме,за да се превърне всеки ден в празник-

празник на себеотдаването и споделената топлина !

# 112
  • в белята
Благодаря на всички за отговорите. Hug
Adrasteia ,досега небях писала тук за моя проблем с жлезата ,така че ето отговорите на въпростите:
1. точната диагноза от епикризата ми е тиреоидит на хашимото - надозен вариант.
2. непия никакви хапчета ,защото хормоните са ми в норма -все долно гранични почти винаги до минималните референтни стойности ,въпреки че при ниско TSH  ,FT4 и  FT3 трябва да са високи те са на долната граница.Имам гадните симтоми качвам кг от въздуха,уморена съм,разсеяна,косата ми капе ...................
3.не са ми предлага ли да си правя биопсия.
Ето затова си мислех дали да не изчакам още шест месеца да видя дали няма да порастнат още тия възли и ако да да ги махам.А за мнение на втори специалист и аз си мислех само дето незнам при кой да ида ,някакви предложения? newsm78 newsm78 newsm78

# 113
в пловдив-д-р нончев!

# 114
Благодаря на всички за отговорите. Hug
Adrasteia ,досега небях писала тук за моя проблем с жлезата ,така че ето отговорите на въпростите:
1. точната диагноза от епикризата ми е тиреоидит на хашимото - надозен вариант.
2. непия никакви хапчета ,защото хормоните са ми в норма -все долно гранични почти винаги до минималните референтни стойности ,въпреки че при ниско TSH  ,FT4 и  FT3 трябва да са високи те са на долната граница.Имам гадните симтоми качвам кг от въздуха,уморена съм,разсеяна,косата ми капе ...................
3.не са ми предлага ли да си правя биопсия.
Ето затова си мислех дали да не изчакам още шест месеца да видя дали няма да порастнат още тия възли и ако да да ги махам.А за мнение на втори специалист и аз си мислех само дето незнам при кой да ида ,някакви предложения? newsm78 newsm78 newsm78

Ще ти пиша лично съобщение.

# 115
Мацки, здравейте! Напоследък ми е такава лудница, че хич нямам време за вас, все някой ме дърпа за нещо. Болките в гърлото, намаляха и след тва настинах, днес немога да се отлепя от леглото. Контратубекса е спрян и нищо не ме сърби. Да попитам някоя от Вас пенсионирала ли се е по болест?
За лекарите - преди моята операция и предвид диагнозата ми просто навсякъде ми излизаше Пандев, д-р Иванова от Майчин дом ми го препоръча също. Но тук чета някакви неща последните 2 страници и нещо се обърках. Незнаех, че не е доцент.  Аз все още съм доволна от него - лека операция, на крака за 1 ден. Незнам аз, понеже съм склонна към депресии, като отида при него и се успокоявам. Той ми говори, говори, за болестта, за изследвания, аз нищо не разбирам, но се чувствам добре. Иначе наистина не ми отговаря на мейлите, които му пиша, но предполагам е много зает.
Радвам се за мацките, успяли до откраднат малко време за себе си.  Hug Hug
Желая ви спорна седмица и само хубави неща!  Hug Hug Hug

# 116
някой има ли представа колко струва операцията при Пандев
Аз още кърмя, но до 2-3 месеца трябва да се оперирам
После пазите ли се от вдигане на тежко, дали ще мога да си вдигам детето
като пишех в старите теми имаше една мацка -азсъмси- какво стана с нея някой знае ли
Маци, Пандев в момента е в чужбина и няма да можеш да го намериш веднага, може би чак май месец.  Peace

# 117
Здравейте,
бих искала да попитам дали знаете някъде в България да се оперира щитовидна жлеза с робот?
Също така в Токуда оперират ли щитовидна жлеза?

# 118
Здравейте мили момичета,

отдавна не съм писала, но аз по принцип не съм от редовните. Заради жлезата съм много емоционална и съм на приливи и отливи.......Бях ви споделила, че ходих на биопсия на жлезата при д-р Иванова в МД, по препоръка на д-р Пандев. Излязоха резултатите и може би са радостни новините: няма атипични или ракови клетки, но има хиперплазия на клетките т.е. възела си работи и си расте. Препоръчват ми планова операция, но все пак смятат, че е добре да ес махне този възел. Според д-р Иванова той може да е причината за хашитоксикозата и отлагането на операцията не ми помага с нищо т.е. рано или късно трябва да я направя. В този смисъл казвам, че хем е добър резултата, хем ще трябва операция. Все още не съм се консултирала с д-р Пандев, за да чуя и неговото мнение за резултатите от биопсията. Ще го направя веднага след празниците, но мен самата много ме е страх от интервенция и все отлагам.......Мразя да съм такава и не мога да се понасям....Все едно ще съм първата и последната с операция........А иначе в живота си съм много решителна и борбена, сега само хленча и се самосъжалявам.......и тормозя всички. Може би е добре да отида, да го махнат и да се свърши. Имам напоследък и силен косопад, ноктите ми се чупят, кожата ми е суха, всички възможни екстри. За косопада не мога да си обясня дали е от възела или от хиперфункцията на жлезата? Сега ТСХ ми е в норма и пак капе тая пуста коса......явно е от сухата кожа на скалпа  и косъма не може да се храни. Този косопад направо ме влудява. Знаете как е.....
Ей това е при мен.......отчетох се и ми олекна!
За момичетата, които се интересуваха от мнение за лекари, аз съм много доволна от д-р Пандев. И двата пъти когато съм ходила е бил внимателен, изчерпателен и успокояващ. Вторият път бях с протекции от наш личен семеен приятел - хирург.....може и това да е повлияло. Малко е разсеян на моменти, но при неговата професия и натовареност това е нормално.
За съжаление съм страшно недоволна от отношението на лекарите в МД на 13 етаж. Чакаш по цял ден да ти вземат биопсията, никой не ти обръща внимание, пият си кафето, пушат си на терасата, карат ти се.....не ми хареса определено. Д-р Иванова иначе е специалист, но е някак дръпната.....никой нищо ен ти говори и не ти обяснява. Трябва да им вадиш думите с ченгел от устата.....А като си взимах после резултатите, пака така на крак една друга докторка ми каза 2 думи, връчи ми ги и бързаше за някъде. Никакво нормално отношение пациент-лекар. Все пак като си плащаш извънредно за избо рна екип, очакваш качествена здравна услуга, но уви..........
Извинявайте, че ви занимавам повече с болници и лекари преди светлите великденски празници, но имах нужда да споделя с хора, които ще разберат......
А и ми е интересно какво е вашето мнение като непрофесионалисти по въпроса за операцията.....макар да знам, че решението е на лекарите и в частност мое.
Желая ви слънчеви и усмихнати предстоящи дни! Весели празници и ще пиша пак!   

Целувки!

P.S.  Радвам се за всички с добри резултати и успешни операции. На тези, на които им предстоят желая успех! Знам колко е важно в такива моменти някой да ти пожелае успех!

# 119
 Здравейте сладурки!
Да се разпиша и аз преди празниците,че кой знае къде ще ме завее вятъра.
 galka,по добре отивай,махай каквото трябва и се успокоявай(това е мое мнение де).
Аз така направих и не съжалявам!Мажи си косата със зехтин,това ми го каза Ina 15,и има ефект,мажи също и ноктите ако можеш-всеки ден.Аз сега пия и селен за нокти и коса,и да видим какво ще се получи.Още не мога да усетя,защото изрязах ноктите и чакам да пораснат.
На всички(за да не пропусна някой)желая хубави празнични дни.Много слънце,усмивки и
положителни емоции. Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт