Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 36

• 50 731
  • 703
  •   1
Отговори
# 420
Мисля че Фирдевс е най-големия познавач на човешката природа в този филм .Много бързо разбра характерите на всеки един ,силните ислабите им места техните страхове. Тя досна е вряла и кипяла много умна и хитра дама е. Много бързо усети ,че Бехлюл е пъзльо и спретна интригата с Нихал. без никой да се усети вкара всички в тоя сценарии без мадмоазел.Предварително предугажда реакцията на всеки и знае как да отреагира. Може някои от вас да не са съгласни но аз лично много я харесвам.не одобрявам някой деисвия но все пак я харесвам
smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

# 421
  Фирдевс е много проницателна,преследва целите си безотказно,мъдра е,има качества,които са полезни за нея,но е безскрупулна.Единственият човек,за който е като отворена книга ,е Бихтер.Тя щеше да й даде много мощен отпор,ако не беше нерешителността на Бех.Сега обаче само може да стои и наблюдава как майка й реди пъзела с марионетките.За анкетата отговорих,че тя е има основната вина за връзката на Нихал ,което и се доказва. Всички останали спомогнаха,но тя е основният двигател.
  NinaR -благодаря за информацията,както предполагах-има нещо гнило в Дания  Wink

# 422
Много от хората си мислят че Фирдевс прави това защото има облаги - да това е така -настани се в богата къща разполага с пари в центъра на елита все неща за които тя би дала мило и драго. Но мисля че  все пак го прави  и заради Бихтер . Тя вижда какъв е Бехлюл и знае че дъщеря и нама да бъде добре снего.Ванкетата отговорих че Бехлюл е виновен защото ако не го беше толкова страх Бихтер щеше да се опълчи на  майка си  и край на театъра

# 423
  • Бургас
Аз докато гледах вчерашната серия, без да искам направих паралел между Бешир и Бехлюл и се убедих, че най-голямата вина за резултата "Бехлюл" има Аднан. И Бешир, и Бехлюл са сираци. Единият обаче е отгледан с ценостната система на обикновен човек, който трябва да се бори за мястото си в живота, а другият - получава всичко на готово. Единият е свидетел на монотонния и отруден живот на работещите хора, които си купуват рокля и обувки само с повод (Джемиле за рецитала на Нихал), а другият сменя последни модели коли, когато пожелае, без да полага никакви усилия. Единият се подчинява на правила и му оказват контрол, съобразен с мястото му в къщата (упрекът на Сюлейман), а другият не носи никакви отговорности и още нещо - дори при явни грешки му се спестяват забележки. Бехлюл е на 26 години, а няма нито цел, нито посока, нито ценности в живота. Свикнал е всичко да получава, без да се старае, без да се бори. Той не е научен да полага усилия. Затова дори и за собствените си наглед невъзможни мечти (Бихтер) не би могъл да се пребори - защо, когато може да се примири с нещо, което получава на готово и изобщо не е толкова лошо (Нихал например). Досега го обвинявах и винаги ще ми бъде крайно неприятен, но за съжаление главна вина за това, което е, има не той, а неговият баща - Аднан.  Confused

# 424

Общ въпрос

Възможно ли е един мъж да желае страстно една жена ,без да я обича и без да има някакво намерение да има връзка с нея ?

# 425
       Безскрупулна е,не става дума само за облагите, а за това,че ще жертва Нихал заради дъщеря си.Тя счита ,че Бих няма бъдеще с Бехлюл заради парите най-вече и по-малко заради характера му,според мен.В крайна сметка обаче няма да й направи добро и трябва да я остави да греши и да следва избора си.Ако не се беше месила,най-вероятно на Бихтер щеше да й писне от слабохарактерността му и да му бие дузпата,но не Фирдевс трябва да се яви в ролята на Господ,ама накрая разбра,че няма тази сила. Освен това тя всячески се опитва да опази Бихтер от позор,дори да си тръгне един ден,да го направи достойно,за да може да заеме добро място в живота след това.За което е абсолютно права.

Общ въпрос

Възможно ли е един мъж да желае страстно една жена ,без да я обича и без да има някакво намерение да има връзка с нея ?
 Зависи колко страстно и да,може,но за кратко,защото каквото има,бързо ще се изчерпи.

# 426
аз пък имам един друг въпрос! Защо всички чак толкова треперят над Нихал? Какво страшно ще ѝ направи Бехлюл, тя е влюбена до безкрайност и по собствено желание е готова на всичко за Бехлюл!!! От какво ще я предпазват Мадмоазел Аднан .....и останалите дори!? Тя е достатъчно голяма ще се опари ще види за какво става въпрос Бехлюл като ѝ 'удари 2 , 3 шамара" и ще ѝ дойде акъла, ще порасне повече ......такъв е живота

# 427
  Тъкмо защото го обича много,разочарованието ще е жестоко и понеже тя не понася напрежение,може да я срине,за това. Тя лети много нависоко и падането ще е направо катастрофално.Когато го виждаш,какво да й кажат,браво,тичай при него.
  Аднан не възприема връзката по съвсем други причини/защото са отгледани като брат и сестра и такъв рязък завой във взаимоотношенията е неприемлив/.Общо взето,той е сляп за недостатъците на Бехлюл.

# 428
Силвия -Мария-да възможно е и е много често срещано явление  в днешно    време за голямо съжаление .Страста и любовта понякога  не вървят ръка за ръка и във филма това се показва много ясно Бихтер го обича влюбена е в него ,беше готова да захвърли всичко .Бехлюл я желае но не се отказа от нищо и след като по късно  уж се влюбва  в Нихал значи чувствата му към Бихтер са само страст но не и любов

# 429
 Сама си го казала-уж се влюбва ...,влюбените хора не търчат при бившите си любими и не им се нахвърлят при всеки удобен случай.
  Бех ,ако беше полагал усилия за нещо,дали щеше да има смелост да се пребори за Бихтер-не мисля. Иначе всичко,което казваш за него,Юличка ,е вярно като характеристика. Бихтер,тяхната връзка и любов са първото нещо в живота му,което зависи изцяло  само и единствено от него.Според мен нерешителността му идва от невъзможността да плати цената.Страхът,колебливостта не се превъзмогват чрез полагането на усилия за постигане на нещо.Опира до това каква е твоята същност,матрица,както аз съм приела да я наричам ,и опитът,който си натрупал. Ако Бешир беше на мястото на Бехлюл дали щеше да стане като него и обратното Бех на мястото на Бешир дали щеше да е добро и скромно момче-едва ли.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 13:37 от charovnica

# 430
ами добре тогава нека Нихал си седи стара мома цял живот!
Все някой някога трябва, ще я разочарова ....едва ли още за първия срещнат ще се ожени и ще живеят дълго и щастливо. Нали?

# 431
Колкото до въпроса защо всички треперят над Нихал -мога да кажа че първо не е толкова голяма второ според мен е много неуравновесена и незряла В началото се държеше като 12 годишна  не че сега е много по различна

# 432
  • На изток от рая...
Сама си го казала-уж се влюбва ...,влюбените хора не търчат при бившите си любими и не им се нахвърлят при всеки удобен случай.

Типичният женкар /какъвто е и Бехлюл/ няма бивши любими. По възможност винаги оставя вратата "леко открехната", за да се възползва при всеки удобен случай. Трябва или бившата да вземе нещата в свои ръце и да му покаже, че това наистина е края - както направи Пейкер, или да нарани много мъжкото му его - Елиф с Хилми. А когато бившата любима, при всеки удобен случай му "отваря широко вратата", спиране скоро няма да има. Още повече пък, както в случая - живеят под един покрив.

# 433
  Да,все някой ще я разочарова,но никой никога повече няма да обича като Бехлюл.По-добре да се разочарова от несподелените му чувства,отколкото  да й разбие сърцето.С някой друг няма да има такава сила и дълбочина на чувствата ,както с него,няма да има такива огромни очаквания или поне не още в самото начало.Ще има време да опознае другия,а не да си гради само романтични представи ,които са като въздушни кули.
  А Нихал е неуравновесена и незряла -отново като резулат на Аднан и Мадмоазел.Тя е расла като цвете в градинка,под похлупак и иска много бързо да стане голяма,но не осъзнава,че процесът е свързан с много болка ,а не е само цветя и рози.Никой не й обяснява и не й говори за това,ето защо тя е тотално неподготвена.  Искат да й спестят много неща,но така правят сблъсъка с реалността след това още по-жесток.Не ги виня ,така са разбирали нещата,така са постъпили.
  Мислиш,че Бех се е отказал от Елиф,заради Хилми  newsm78/не че брутално не я изгони от живота си и не я заплаши преди това,нито пък имаше намерение някога да се връща/. Освен това тя пак би се върнала при него,стига той да поиска.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 13:37 от charovnica

# 434
Колкото до въпроса защо всички треперят над Нихал -мога да кажа че първо не е толкова голяма второ според мен е много неуравновесена и незряла В началото се държеше като 12 годишна  не че сега е много по различна

Тя си е разглезенето девойче във филма,онова израсло в саксийка и над което бди цялата къща в случай,че падне косъм от главата й.Това ми идва прекалено.Аднан не е лош баща,но такъв,който няма контрол над децата си,в случая Нихал.Госпожицата иска нещо/Бехлюл/ и хоп,всички трябва да се съобразят с нейното желание,независимо че това е недопустимо.Така ли един не се намери да й каже право в очите - Не може с Бехлюл и точка.
Мухльото хич не го броя,на него връзката с Нихал беше удобна и финансово много изгодна.Пълна мижитурка.

Общи условия

Активация на акаунт