Как да кръстя дъщеря си ?

• 7 386
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
Гласувах за Виктория. Името ми е сред любимите.
Дара е грубо, брутално направо Mr. Green Много мразя да ме наричат така Whistling

# 16
Гласувах за Виктория. Дара ми е прекалено дразнещо.
Виктория е много хубаво име, но вече въобще не ми звучи като име. Все едно не си си кръстил детето никак  Rolling Eyes
Едно е да избереш това име и след няколко години то да стане най-популярното, друго е всяко второ момиче да е Виктория и то от поне 5 години вече. Името се обезличава, като е в набор, в който Викториите са по няколко в клас. Ако ще ти казват по прякор или фамилия, или още по-зле - русата, дебелата, слабата и т.н. ужасни определения, какво значение има колко красиво ти е името?

Не бих избрала нито едно от двете имена, като гледам и повечето гласували също.

# 17
  • Пловдив
Няма повече от една Виктория в клас. Най-много тук там по детските градини има по две. Е, във випуска има, но не са в един клас. Едно време бяхме 5 Марии и нито една от нас не е обезличена. Има по трима Николаевци все още, по двама Георгевци, но никой не е обезличен. Преувеличаваме. Вярно, че има по-популярни имена, но не е само едно или две и има много деца с имена, които не се срещат често и те компенсират.

# 18
  • София
Малко преиграхте с тази Виктория. Изплашихте момичето.
Мисля, че това й беше първия и последен път в подфорума.
Може пък там, където живее, това име да не е използвано чак толкова!

# 19
Абе не знам... аз съм го писала това и друг път, извинете ме, че се повтарям. Имам познат, който се казва Георги или Димитър, даже не знам точно кое от двете, който като е постъпил на работа, е бил седмия с това име във фирмата и понеже на предните са им казвали по номера, на него са започнали да му казват Седми. И аз така го знам, все едно това му е името - Седми. Години наред нямах изобщо представа как му е името, а след като разбрах, даже не запомних дали е Георги или Димитър, понеже е все едно от онези, дето са по много.
Това имам предвид под обезличаване на името.
Дъщеря ми има 4-5 приятелки адашки и като говори за някоя, всеки път уточнява - русата, голямата, малката, от еди къде си, от другаде и т.н. Понеже понякога им разместват децата в групите, падали са се три с нейното име и й казват по фамилия.
Сигурно е по-добре така, отколкото да имаш изчанчено име, което да е повод за подигравки, но предвид колко красиви женски имена има, защо е нужно всички да са все Виктория?

Жената по-добре ние да я изплашим, но да добие представа как се възприема едно име, отколкото да чува същите реакции, но след като вече си е кръстила така детето. То може да не й пука изобщо какво мислят другите, но не пречи да е наясно предварително.

# 20
  • София
Това с пренасищането с едно име наистина е много неприятно, особено ако си потърпевш.
Но друго исках да кажа - може в населеното място, в което живее дори да няма нито една Виктория /което е много малко вероятно, но не е невъзможно/.
И сега авторката може да недоумява, каква е тази наша реакция!
Аз също поддържам идеята човек да е на ясно, как се възприема едно име преди, а не след това. 

# 21
Познавам една едничка Виктория. Името е красиво и стандартно.

# 22
  • край морето
Не гласувах, защото нито едно от имената не ми харесва. Дара ми идва доста грубо, а Виктория като чуя и се изривам Stop Има толкова готини женски имена, защо трябва всички да са Виктории, просто недоумявам  Tired

# 23
Виктория! Peace

# 24
  • Най-красивата страна
От тези две имена бих избрала Виктория.

# 25
Нито едно от двете. Съжалявам!

# 26
Май на авторката не й пука особено Simple Smile
Аз гласувах за Дара, но са ми на кантар в смисъл на "по-скоро нито едното" - нещо като 49:51 Simple Smile
Близки до тези, но все пак не толкова масови бих предложила Дарина и Вирджиния.

# 27
Таткото много харесва името Дара - направо е влюбен в това име и никое друго не го грабва! Смята, че е нежно и с хубав смисъл ( името идва от дар, подарък) ! Аз пък съм влюбена в името Виктория много преди да набере такава популярност ! Дара също ми харесва, но и за мен сякаш името идва леко недовършено, но в никакъв случай не ми звучи грубо ! Дилемата е голяма ! Изчетохме доста именници, но не стигнахме до име кото да засенчи тези двете - въпрос на вкус явно !
Относно предложенията на дамата над мен - Дарина ми допада, но не и на таткото - той предпочита кратката форма Дара, а Вирджиния и на двама ни звучи като щата Вирджиния пък и ни идва твърде чуждоземно звученето на това име!

# 28
Вир(д)жиния е точно толкова чуждоземско, колкото и Виктория Wink
В бг вариант познавах една Вергиния, но не ме кефи особено. А щатът, както и Каролина, и Джорджия, са взели женски имена, а не обратното Wink

Имате време да се разберете, само бъдете здрави! Дръж ни в течение как вървят дебатите Wink

# 29
Не гласувах, защото нито едно от имената не ми харесва. Дара ми идва доста грубо, а Виктория като чуя и се изривам Stop Има толкова готини женски имена, защо трябва всички да са Виктории, просто недоумявам  Tired

точно това е и моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт