Чакат с трепет пролетта СептемврИЙСКИТЕ деца!

• 25 065
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
Чета за захранването сега и ми възникна  Flutter един въпрос - всички ли затопляте пюретата и кашите с топла вода ли правите? Има ли логично и разумно обяснение дали е по-добре храната да е със стайна или с телесна температура? За кърмата, с която е свикнала е ясно с каква Т е, но сега като я уча да пие вода не я затоплям, та се чудя и за храната...
Чета, че ги затопляте все пюренцата  Hug

# 541
  • София
fata_morgana ,аз затоплям пюретата ,само когато ги вадя от хладилника ,а кашите правя с  вода със стайна Т и я затоплям леко на водна баня ,но това е защото забелязах ,че става по-хумогенна.

Giada ,пробвай и синя слива.Аз се бора с запека по този начин.

sweet_maniche ,добре те разбирам. И аз тръпна всеки път ,когато оставя малката с баба си.Нямам й много доверие ,но най-ме е страх да не се разсее и мЙоана да падне я от дивана ,я от соалнята.

brilliant ,ще дойде и вашето време да се храните като другите  Grinning !Сега ще го карате по-полека ,но съм сигурна ,че малката скоро ще израсте алергиите  Peace !

antonia ,Йоана и тя е същата актриса като Дани ,а освен рев ми симулура и кашляне  Laughing .Тази вечер се бъзикахме с баща й ,че ще я пращаме в НАТФИЗ  Grinning .

Забравих да се оплача ,купихме столче за баня ,а Йоана изобщо не го хареса и пищя през цялото време докато я къпехме  Sad а тя попринцип много обича да се къпе .

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 00:12 от geryaleksandrova

# 542
antonia Мислиш ли? Благодаря , ще пробвам... ако някоя не стане ще я върна ще взема друга и дано стане  Praynig Мерси миличка   bouquet
Giada И аз давам сок от синя слива ако не давам следобед пюренце от круша! Но синята слива действа безотказно! Peace
fata_morgana Хммм аз пък и пюрето и киселото мляко му ги давам направо от хладилника без да ги затоплям  newsm78 Rolling Eyes Ама то пък до сега на малчо нищо му няма  Rolling Eyes EmbarassedТамън като е студенко му облекчава и венците сега  Wink
geryaleksandrova И нашия е голям артист, и се прави че кашля , докато ядем пюре "пръцка" с устаааа абе цирк голям сме  Laughing
Ами какво е то столче за баня????  newsm78 Сложи снимка ако можеш, че не съм виждала  Hug

# 543
  • София
Giada , на Лора само синята слива й помагаше. Тиква, круша - нищо. Да не говорим, че и аз ги хапвах, поне нещо с кърмата да помогна.
Има чиста синя слива на Гербер.

И може да звучи леко плашещо, но Лора беше със запек може би 2 месеца след началото на захранването и чак след това постепенно се нормализираха нещата. А уж все гледах ако давам нещо запичащо, да давам и нещо разхлабващо. Примерно - тиква с морков, а не - картоф с морков; оризова каша с круша вместо с ябълка.
Аз правех масаж на коремчето - по посока на часовниковата стрелка и натисках крачетата към коремчето, опитвах и да я държа над леген, но там номера не мина - много мърдаше...

Сега малкия се държи добре - даже мина на еднократно изхождане вместо да е по 2-3 пъти на ден. Дано да се задържи и занапред така.

# 544
  • София
Ivelina_Sh ,ето това сме взели  http://www.jane.es/en-en#/catalogo-jane/para-tu-bebe/pbb/for-the-bath/bath-chair-/fluid .По принцип май се води столче за вана или нещо подобно.Има доста видове на различни марки иможе да се слага в душ кабината и на плочките също.

# 545
  • Варна
...antonia ,Йоана и тя е същата актриса като Дани ,а освен рев ми симулура и кашляне  Laughing .Тази вечер се бъзикахме с баща й ,че ще я пращаме в НАТФИЗ  Grinning ...
Ooo, ние вече с едното обикновено покашляне не се занимаваме  Crossing Arms  Joy. Ако съдя по брат му,  Дани като навърши 2 години може направо в Народния театър да го изпращам.  Mr. Green
За разхлабване и аз давам круша или синя слива. При нас действат безотказно  Peace.
Пюрета и каши двавам затоплени и по-разредени, според вкуса на Дани. Ако са хладки не ги харесва и яденетое мъка. Баткото пък можеше да яде и направо от хладилника  Crazy .
Иве, сигурна съм за проходилката. До година и половина на щерката живеехме в жилището на свекървата /без нея слава богу/ и там всичко беше мокет. Постлан от край до крайм, нямаше никакъв проблем с проходилкта.

# 546
  • София
antonia ,стерилизирано бурканче с манджичка ,колко време може да седи в хладилника?

# 547
  • Варна
Ако е стерилизирано, не е задължително да е в хладилник. Може да седи до няколко месеца. Нали компоти, сладка и т.н. така се правят. Ако капчката е хлътнала, а не издута нагоре нямаш проблем да се ползва.

# 548
  • София
Ако е стерилизирано, не е задължително да е в хладилник. Може да седи до няколко месеца. Нали компоти, сладка и т.н. така се правят. Ако капчката е хлътнала, а не издута нагоре нямаш проблем да се ползва.
  bouquet

# 549
Добро утро!
Ха, днес изпреварих за кафето:
- смятам, че няма да ви дойдат в повече  Wink
Честити месечинки на Никола и Йоан!
fata_morgana, затоплям само ако са от хладилника, а това се случва рядко. Слагам бурканчето в микровълновата без капачка.
Giada, пюре от сушени сини сливи върши идеална работа. Има на Гербер, ако не се лъжа. И да не са сушени пак действа, но за по-сигурно  bowuu Аз давам пюрета от круша, праскова, сини сливи и така се оправяме, иначе проблема е същия при нас.
Krasi Zhelqzkova,  Wink
Ники пък се напъва, все едно ще ака и като го съблека почва да се смее и така по няколко пъти на ден, а нали го мъча на гърне и става мнооооого весело при нас.  hahaha Обаче изака ли се вече не му минават номерата, защото това го върши веднъж на ден  Joy

# 550
Добро утро и от нас Simple Smile

Дани вече почти не кашля, пу-пу, от вчера сутринта даже изобщо не е, дано му е разминало наистина вече. Бяхме си с него двамата плътно 3 дена и имам следния проблем: когато е с мен, не иска да яде твърда храна, освен малко банан. Зеленчуково пюре опита ли, веднага го изплюва. Залепя се само да суче редовно и друго не признава. А ето днес ще дойде жената, която ми помага и като го гледа тя, изкарва от 10 сутринта до 17 часа следобед без кърмене. Значи може и така... Хитри са като лисичета, макар и толкова малки   Laughing

Giada, Николетка е номер едно с тези къдрички  Grinning Представи си какви прически ще можеш да й правиш един ден  Peace

Мисля да кача в албумчето малко снимки от едно кръщене, на което бяхме в събота с децата, ей сега дано успея, докато Дани спинка. Качих ги, който има време, може да ни види.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 09:50 от _Dana_

# 551
  • София
Добро утро, момичета! Simple Smile
Днес моят малък принц става на 7 мес. Почерпете се за негово здраве! Heart Eyes

Новото при нас е че вече си седим на дупето. Laughing  Миналата сряда му дойде музата и само за няколко дни стана много стабилен. bowuu Сега вече не иска легнал и по половин час може да си играе седнал. Напира и да стои прав и е много щастлив като го придържам на крачета. Laughing  Направихме и първите опити да седи на гърне, но не схвана какво се иска от него, въпреки демонстрацията на кака. Mr. Green  Въртя се, шава, иска да става и накрая като го сложих над мивката веднага се изпишка. Човекът си знае мястото. Simple Smile
Със захранването сме стигнали до няколко лъжички каша и 3-4 парченца моркови. Поне морковите ги яде с желание - сам си ги хваща и прибутва в устата. Опитахме и тиквичка, която се прие с отвращение и както картофа веднага беше върната.  Sick Купила съм сладък картоф и утре ще го пробвам с него.  Party Общо взето продължава да го кара основно на кърма.  Grinning
Усмихнат и спокоен ден! Heart Eyes

# 552
  • на североизток
Гледате ли Гала? Говорят за БИО продуктите Peace

.... за тези, които не са гледали да разкажа набързо, че мисля ще ви е интересно...

Правиха лабораторно изследване на домат и маруля, едните от пазара, а другите БИО  Simple Smile И какво се оказа, че в БИОто имаше повече нитрати Mr. Green
После говориха как да редуцираме нитратите от зеленчуците и метода, който най-много ми допадна е да се консумират с лимон или да се пие лимонов сок. Аз всъщност от доста години ям салатите само с лимон(и то по повечко обичам да слагам), с оцет вече не ми е вкусно Sick Метода с кисненето във вода го отрекоха като неефективен, тъй като при кисненето се отделят и витамините и остава само целулозата Mr. Green И другото важно, което запомних е да не се пържат зеленчуците, защото нитратите се превръщали в нитрити, които били още по-опасни за здравето. Поради същите причини трябва да се съхраняват на проветриво и хладно място!
Цялата седмица предаването ще е посветено на БИО продуктите.

Май се опитва да напече при нас   Nature Sunny тъй че отивам да се стягам за разходка 1stroller

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 11:27 от iv4i_79

# 553
Мирка - честити 7 месеца на Никола, да ти в жив и здрав и много да те слушка   bouquet Браво за седенето, ние пък повече от 2мин. неможем  Mr. Green

Дана- радвам се че Дани е вече доста по-добре, все така да е  Hug
Моят син вчера вдигна Т 38.2 без никакви признаци и много ни притесни. Дадохме му вит. Ц за всеки случай и панадол и свалихме Т, но днес ще го водя при педи да си каже мнението. Дано да не е нищо сериозно  Praynig

velizarka_8 - благодаря за прекрасното кафе  Wink
iv4i_79 - гледах част от предаването, но аз ли нещо съм глупава, така и неможах да схвана каква е разликата между ЕКО и БИО, ама както и да е, дано да е по-добро от това на пазара.... по този повод тази седмица ще си купувам киноа и просо и започвам да варя на Дани, мисле след седмица да вкарам и плодови пюрета и да ги добавям към кашите  Sunglasses

а от време на време и аз правя зеленчукови пюрета, моят бебок много ги харесва, засега единственото което не яде е тиквичка в картов  Sick ама то си е отвратително

# 554
Мирка, честита месечинка на Никола!   bouquet

Фата, аз пюренцата ги топля при всички положения иначе малката не ги яде. Дори и да са със стайна температура. И все пак е логично, ние нали също си топлим манджите, защо да не им ги топлим и на тях??? А и ако опиташ едно стоплено и едно хладко пюре ще усетиш, че разликата е огромна.
Имам един уред и става много бързо, на водна баня.

Общи условия

Активация на акаунт