Чакат с трепет пролетта СептемврИЙСКИТЕ деца!

• 25 035
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Ваниииииии бързо да кажеш диетата че ме чакат едни 10килограма  newsm78

# 571
Аз пак се включвам с въпросче. Как си приспивате отрочетата? Моето доби лошия навик да се приспива на гърда, а ако не успее става страшно. Сега кибича до нея на голямото легло, вече 1 час, и я чакам да заспи. Друг път пък реве, тогава я оставяме да се изтощи и я гушвам за малко.

# 572
Giada, и при нас е така. Приспивах го от 9 до 10 часа с кърмене, за късмет се разсъни и се заигра  Rolling Eyes Та преди малко заспа вече нощен сън, разбира се пак на гърда, но поне бързо отнесе  Laughing Обичайно заспива към 21.30, днес не знам защо закъсня.

# 573
днес взех каша на Рая и тя ЯДЕ Joy Party Яничка Hug  bouquet

Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Ние от една-две седмици се приспиваме с биба в уста и държене на ръчичка. За макс 10мин и е готова. Щеше ми се сама да си заспива ама кой ме пита мен.  Flutter

# 574
  • София
днес взех каша на Рая и тя ЯДЕ Joy Party Яничка Hug  bouquet

Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Ние от една-две седмици се приспиваме с биба в уста и държене на ръчичка. За макс 10мин и е готова. Щеше ми се сама да си заспива ама кой ме пита мен.  Flutter
Оплакваш ли се  Crazy ?
Моето диване все още го приспивам с доста зор : или на цица ,или бутам бясно в количката.Незнам как и кога ще я науча да заспива сама Sad .

# 575
И ние се приспиваме с кърмене. Забелязала съм, че заспива по-бързо, когато съм спокойна, а не като искам да я приспя и да гледам Стъклен дом например  Mr. Green

# 576
  • Варна
Хей, добро утро!

Със заспването, нямаме проблем. В голяма част от случаите заспива на гърда, за да е по-бързо  Mr. Green. Иначе може и сам да си заспи в кошарата. И с другите деца не съм имала проблем с приспиването. Но аз винаги използвам момента, в който виждам, че вече много му се спи.

# 577
  • София
Добро утро Simple Smile

И моя е на гърда, неам нерви да пробвам друго заспиване.
В събота/неделя, когато кака е в нас и не мога да обърна много внимание, понякога заспива и сам, след като е мрънкал известно време.

Снощи 3-та моя позната се оплака, че ще се наложи да търсят хирург за пишото. Нейния е на година и малко. Личната била казала, че трябва да има външна намеса.
Та почвам да се чудя, ако има някакъв проблем с пишката, как ще разбера...
Мами с големи момчета, някоя от вас стигала ли е до хирург?

# 578
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
Сервирам кафето:

За заспиване си говорите... При нас няма проблем вече и през деня - приспи ли му се, слагам си го в леглото, пускам му музикалната лампа и след 5 минути е отнесъл плувката Mr. Green Средно спи по 3-4 пъти на ден, но за по 30тина минутки Sad

Днес сме на консултация и дано да е хубаво времето, че вчера каквъ вяртъе духаше тук, не е истина Simple Smile

# 579
  • на североизток
Добро утро smile3507
Аз пак да кажа за пишото, че е по-добре сега да го заголите, че по-късно стават по-сериозни проблеми. Ето тук имам една позната майка с момче, колкото Ники и онзи ден ми се оплаква, че нейния не и давал да му отваря пишото да го мие и ще трябва да ходят на хирург(щото и те не са го забелили до край ), а не давал и на баща си( или по-скоро на бащата много не му дреме за отглеждането на децата). И сега имат второ момче, октомврийче, и вече личната им е свършила хубавата работа, и тя е много доволна Grinning
Та и аз от моя личен опит(мисля, че и ние ходихме при уролог някъде след 6те месеца, със сигурност беше преди годинката, щото си спомням, че педи викаше рано е още нека да стане на годинка, но аз настоях за направление Mr. Green и работата мина и замина-всяко чудо за три дни Laughing ) препоръчвам да я свършвате тая работа от сега и после няма да имате проблеми Peace

За приспиването и ние сме абонирани за цицата Mr. Green, ако се разбуди я люшкам в количката, ако не стане - пак цица( то не че суче толкова, ами просто се успокоява). До скоро ставаше и с биба и люшкане, но захитряхме вече и плюем бибата Laughing
И ние се приспиваме с кърмене. Забелязала съм, че заспива по-бързо, когато съм спокойна, а не като искам да я приспя и да гледам Стъклен дом например  Mr. Green
Това също е мнооого вярно Peace
Аааа, и другото важно нещо е да е тъмно и тихо, тогава разбира, че ще трябва да заспи нощен сън Peace

А пък за това кога ще се научат да заспиват сами в леглата си newsm78 може би към 7-8мата година Mr. Green Който има проблеми отсега със заспиването, ще ги има и после. Което детенце си е спокойно и кротичко, такова ще си е!
Никола ми беше кошмарен с това заспиване, падаше голямо лашкане в количката, а после и в леглото-люлка....ами винаги ние заспивахме преди него Laughing Какви ли не режими и ритуали сме пробвали....После като минахме годинката пяхме песни, четяхме приказки, пак люшкане....сега сме на 5год. и пак чака някой да легне с него, да се поборичкаме, да си поприказваме, да се нагушкаме и чак като се скарам тогава заспива Mr. Green Трябва да е мноооого, мнооооого уморен, за да  го сложа в леглото и да отнесе за минути, а при неговата енергия това става доста трудно Laughing Така, че много не ви успокоих, ама при нас е така, дано вие успеете да се справите Hug

# 580
Здравейте момичета  Hug,чета ви,но не ми е до писане  Sad!Най малко аз трябва да се оплаквам,ама и то не само при нас е така.Диди ми разби шаибите с тия зъбки.Тя спи на мен още ми пищат ушите  Rolling Eyes !Показало се едно врухче,но не е напълно пробило.Тази нощ се буди на всеки час ,дано излезне вече,че свят ми се вие!
Надявам се,че всички сте добре,времето се поправя и всички навън  Heart Eyes!
Да ви почерпя,днес Диянка става на 7 месеца!

# 581
  • Варна
Честита месечинка на Диянка!  bouquet
Ивчи, това със заспиването на Ники ми напомни една случка с мен и дъщеря ми. Тя - някъде на около 3, лягаме вечерта аз да ѝ разкажа приказка и после да си заспива. Аз - много изморена и разказвайки се унасям и почвам да говоря глупости. По едно време, детето ме бута силно с думите "Мамоооо, събуди се, защо Пепеляшка ще пържи яйца на принца?"  Joy Joy

# 582
Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Добро утро момичета! Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

Честита месечинка на Диянка-сладуранка Simple Smile
за приспиването, аз си мислех, че сме единичен случай, за дето се приспиваме по един час ама явно не сме  Peace
за пишлето, преди месец някъде водих баткото на хирург, канех се много отдавна, защото още неможехме да заголваме добре пишлето иначе винаги ми е давал да го мия, даже той сам се опитваше да го заголва. Та когато отидохме при хирурга, се оказа че не сме го заголвали добре и се наложи неговата намеса. Точно с две резки дръпвания се оголи цялата главичка  #Crazy мен ме заболя, но детето явно не чак толкова...после имаше компреси с риванол за ден два и сега всичко е наред  ooooh! Но и според мен неотлагайте, а се консултирайте навреме за ваше успокоение  Peace
Аз исках да ви питам за гърнето, мислите ли че осъзнават какво трябва да правят маниците на него  Naughty аз също съм за ранното слагане на гърне, само ви питам... Peace
 Cry И да се оплача въпреки настояването ми малката май сама ще се отбие  cry, трябва ли да правя нещо специално при спирането на кърмата или тя сама ще си спре??? newsm78
Слънчев ден желая на всички, за жалост във Варна пак е мрачно и студено  Naughty ще си стоим вкъщи  Hug

# 583
  • Варна
Краси, ако малката сам се отбие и кърмата ти ще намалее от самосебе си. Ако усетиш напрежение когато вече не сучите изцеждай по малко, колкото да не се препълват гърдите.

# 584
Добро утро!
Честити месечинки на Дидка и Александър! Да са здрави  послушни!
antonia, sweet_maniche, благодаря за кафенцата!
iv4i_79, сега се стреснах за пишлето. Всеки път педиатърката ми казва, че добре се справяме, а пък аз не виждам напредък, но пък вярвам. Обаче сега се поуплаших. Ще видим днес на консултацията в 13 часа как ще е, какво ще каже.
И ние се приспиваме като Jani4ka. Давам бибата, хващам ръцете, "Зайченцето бяло" два пъти и е готов. Лесно заспива, трудно спи!

Общи условия

Активация на акаунт