На море в Елените - скорошни отзиви и мнения

• 81 184
  • 217
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Първа линия, не знаех, че са делукс... Представям си назад тогава какво е било... newsm78

# 136
Уффф, надявах се да сте били в по-забутаните назад.
Пак започва търсенето отначало... Rolling Eyes

# 137
  • русе
А как е положението в хотелите-Роял Бей,роял Парк и другите и всъшност кой от хотелите е за предпочитане според запознатите newsm78

# 138
Подкрепям с 2 ръце написаното от desimira  Peace

Изключително недоволни сме- ще пиша, където мога, за да четат хората и да не се лъжат да си дават парите на вятъра. Нагли и нахални, мръсно и неподдържано, необучен персонал, не се сменя бельо и хавлии, в банята- мухъл и мравки, храната еднообразна,плодове-динята лукс, напитките евтинии...... мога да изпиша още доста, но предпочитам да ги забравя.  Никога повече там! В Роял Парк бяхме....

# 139
  • София
https://www.facebook.com/ivaylo.ivanov.731/posts/10151768915387320

Драги приятели, ако имате излишни 1000 лв и искате да изкарате незабравимо на морето - All Inclusive - Заповядайте на Елените.

Пристигате с колата към 14:00. Пригответе си по 10 лв / ден за паркинг.. Плаща се предварително за всички дни по ваучър.... Ще почакате един час за да ви смъкнат с електрическа количка до хотела.. Нищо, че е 40 градуса, а жена ви е бременна.

Във фоайето се сблъсквате за първи път със смрадта... Нещо между кафе, мастика и фекалии...

Настаняват те в стая 1013... Нещо като коридор. Има ТВ, но може да се гледа само от балкона... Има и 3 легла, но до двете се стига само, когато стъпиш върху първото... Банята е стара, захабена, но няма да ти се наложи да я ползваш - няма налягане на 10 етаж. Когато вдигаш скандал - ти казват, че днес не може да ти сменят стаята защото всичко е заето... Да почакаш за утре !!!

Как протича денят Ви:

Ставане.. Около 5:00. Започва "Битката за място на плажа". Трябва в следващите 15 минути да си избереш шезлонги на плажа, иначе няма къде да застанеш. Чадърите са на по 2 метра един от друг... Ако си късметлия може главата ти да е между краката на каката от съседния чадър...

Закуска: Единственото нещо, с което поемаш минимален риск за здравето си са варените яйца, хляба и пакетчетата топено сирене АРО. Всичко друго е кофти изглеждащо и с гаден вкус. Сирене един вид - някаква мазна смес между маргарин и крема.. Кашкавал няма. Жилави домати, кренвирш като от тоалетна хартия, салама и котките не биха го яли. Плодове - Сини СЛИВИ.. Маслини от евтинките.. Масло няма - само маргарин. Огромна опашка за палачинки. Няма места, блъсканица... Все пак ресторантът е с 400 места, а в хотелът са 1600....

Плаж - адски пек... Чадърите за по-евтинко са от полупрозрачна зелена мрежа... Шезлонгите са изпочупени, но за какво са ти... Водата е мътна от многото народ влязъл в нея. Разбираш как са онези корейци от снимките с препълненото с хора море и плаж... Децата няма къде да си играят защото всичко е заето с шезлонги.

Обяд. "Битката за праскови". Супа свинско месо, таратор и нещо с макарони. 2-3 манджи, спагети и макарони. Кренвирши. Пържени картофи, кюфтета. На скарата огромна опашка за крилца. Десерти - баклавички и тортички. Опа... Пъпеш изнесоха - сбиха се!!! Сервитьорите са изнервени - за 300 лв/месец е трудно да си весел. Няма места, блъсканица... Все пак ресторантът е с 400 места, а в хотелът са 1600.... Искаш да си вземеш парче пица на плажа - заплашват те с 50 лв глоба. Алкохол няма в ресторанта - само бира

Следобедна закуска - парче пица с царевица, обикновени бисквити, вафли чайка.... сокче жълто, тук таме Форнети.

Басейн - много народ. Румънски цигани пият Чивас. Наша циганка пълни мръсна кофа с вода от басейна и лисва върху плочника и замита обратно в басейна.

Аквапарк - радост за децата. Татко е тежък и малко го заболява гърба защото има ръбове между ринговете. Спасителите са изнервени - за 300 лв/месец е трудно да си весел.

Вечеря
На басейна се появява един с топки в които се влиза... събира от децата 500 лв за 3 часа и прибира цирка... Кеф.
Опашка на скарата. Има крилца и кебапчета (от най-долнопробната кайма).
Алкохол няма в ресторанта - само бира... Няма места, блъсканица... Отново бой за пъпеши и праскови... Изобилие от сини сливи... Друго няма... Все пак ресторантът е с 400 места, а в хотелът са 1600. Към 20:30 намираш място и сядаш. Взел си ракийка от лоби бара и решаваш спокойно да си хапнеш салатка... Внезапно в 21:00 виждаш, че прибират храната, а след минута те молят да ставаш..

Алкохол - само на Лоби бара и бара на басейна... Савой клуб-нискоградусов. Бирата - неизвестна разредена...

3 дни не почистват стаята ти. Кърпите ги носиш на рецепция да ги смениш, а оттам ти дават и тоалетна хартия....

На ден 2 сервитьорка в ресторанта вдига температура и е с болки. Явно няма контрол над персонала, защото тя работи. На ден 3 случайно чуваш в асансьора, че си говорят за колежка, която багажа и бил събран и изнесен, а стаята почистена. От друго място чуваш, че тя била починала. Питаш на рецепция - Вярно ли е че момиче от персонала в ресторанта е починало с температура и болки и те гледат като идиот. След като се развикваш на всеослушание и вдигаш скандал, че ще извикаш телевизии ти се скарват, че не било правилно от твоя страна да всяваш паника в хората.

На ден 3-ти напускаш Елените, защото все пак живота ти е по-мил.

Найс а?????

p.s На сервитьорката ще и правят аутопсия, но съмненията са за вирусен менингит... Какво ли ще стане ако 1600 човека пламнат?

# 140
Тези бокулуци Арабаджиеви съсипаха това прекрасно място Елените  Confused Спомняте ли си какво беше преди да го застроят ?

# 141
Чудна почивка сте изкарали...
Дано догодина извадите повече късмет на друго място... Confused

# 142
Все не мога да повярвам, че нормален закон ще им разреши да напълнят комплекса с бетонни чудовища на тази малка територия.

# 143
И моето краЧе няма да стъпи повече на Елените! Ние бяхме там преди 2 години,но спомените ми бързо нахлуха сега като четох Гуш.Бяхме в потрес още от самото пристигане,едвам удържах мъжа ми да не се връщаме обратно.Не за друго ...но детето трудно понесе пътя,а така бленуваше морето.Никога,ама никога не бих се върнала там отново,та ако ще и пари да ми дават.Мразя да го казвам,дори мразя да го чувам,но за мен вече почивка на море в БГ би била по-скоро изключение  Tired

# 144
съжалявам, че има и други разочаровани и с провалена почивка  Hug

аз ще търся за следващата седмица да отидем някъде за 3 дни, защото все пак искам да ми остане малко позитивно настроение от лятото. Моля, препоръчайте къде  newsm78
Мерси   bouquet

# 145
От няколко дни попадам на много хубави оферти за Елените и дори се замечтах.Прочетох няколко негативни поста за отминали години ,но реших,че не може да е толкова зле.Наистина изглежда много хубаво(на снимки), комплекса,аква парка....цените,но от сутринта чета скорошните мнения и искам да Ви кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ, защото в крайна сметка не бих искала да сипричиня това,което сте изживяли вие.
Отивам да чета за друго място и да събирам позитивни мнения.

# 146
На 12ти се върнахме. Положението там е меко казано ОТВРАТ. Храната е под всякаква критика, отношението на повечето от персонала е много зле (все едно те ви плашат да ходите там, а не вие техните заплати). На думите: Аз няма повече да съм ви клиент! Отговора е: И да не сте, догодина пак ще сме пълни!
За догодина очаквам за храна да предлагат само сандвичи. А и имайте в предвид, че там паркинга е платен - 12 лв на ден и няма къде другаде да си спрете колата.

# 147
Здравейте,
тъй като планирахме кратка почивка от 3 дена на Елените следях с интерес темата.
Доста негативни коментари, но все пак отидохме и сега бих искал да споделя впечатленията си.
Като цяло плюсовете за нас поне, са повече от минусите - курорта е чудесен, подреден и зелен, постоянно косят тревата, поливат, чистят(е, дори и между 2 и 4 ама това е друга тема).
Аква парка е голяма екстра и влиза в пакета + чадър и шезлонги, места има, освен на основния басейн, но не е проблем да седнеш и на детския или другия детски в другия край. На плажа до 10:30 някъде все още може да се намери свободен чадър с шезлонги, наистина я има простотията с опънатите кърпи затиснати с камъни, но това което ме изненада беше, че не го правят само руснаците, но и български семейства с деца като нас... След 10:30 наистина няма свободни чадъри, но към 11:45 започват постепенно да се освобождават и след това до края на деня има свободни и не е проблем. Като цяло плажа е тесен, сбутан и каменист, но пък макар и претъпкан е спокоен, не е като на юг дето мангалите стоят на нисък старт готови да ти грабнат чантата като се обърнеш  Mr. Green
Курорта се състои освен от 2-та вида вили дето си бяха от едно време и от 5 сравнително нови хотела, 3 от лявата страна на плажа, един на края от дясно и един луксозен 5* на високото над аква парка.
Ние бяхме в по-задните вили, съвсем близо до основната сграда в която са рецепцията на вилите, ресторанта, сладкарницата, дискотеката и разните магазини, както и басейна. В пакета ти влиза консумация на напитки на всички лоби барове(на вилите,  5-те хотела и дискотеката) както и ползването на всички басейни в комплекса. Храната в сладкарницата е най-ниско качество - вафлички тип "чайка", обикновенни бисквити, захаросани сладки ягодки, шоколадови бисквити "престиж" и разни подобни, солено само панделки от бутер тесто.
Нашата вила беше поамортизирана и далече от 4* каквато се води, но ставаше за 3 дена, бяхме на 2-рия етаж, като на първия е по-добре защото терасите са огромни, нашта беше мъничка. Банята беше също амортизирана, но все пак ОК, не беше мръсна, нямаше мухъл и всичко работеше с изключение на ключалката(жена ми се заключи единия ден защото малкато постоянно отваря вратата и после едвам излезе с много зор  Wink ) Идваха да оправят леглата и да изхвърлят боклука през ден, не ни смениха чаршафите и кърпите за 3 нощувки. Единствения проблем беше, че не ни бяха застелили допълнителното легло за детето(което така или иначе предпочиташе да спи при нас) и отне 2 дена и 5 обаждания за да го направят.
Най-големият минус на курорта, който обаче е минус на системата All inclusive като цяло е ресторантът - много трудно се намира маса на която да седнеш и е пълна лудница или както ние му казвахме "Шеметна надпревара" по аналогия с едноименното риалити. Всичи търчат бързат, надпреварват се, абе пълен ужас. Но и това си има цака - отиваш 1/2 час преди края и вече основната тълпа се е изнесла и е относително спокойно.  От самата храна не можем да се оплачем - доста разнообразна е и не беше лоша. Единствено ако ти се ядат палачинки сутрин или пица на обяд/вечер се налагаше да се наредиш и да чакаш, но това беше защото разни хлапета постоянно висяха за тия храни и просто нямаше друг начин, за скарата не се чакаше.
Алкохола беше само Савой клуб и бира Славена, вината не ги видях какви са. Безалкохолното е наливно от маркучи, единствения проблем с напитките е че често няма лед, иначе според мен са си съвсем прилични. Има барче с хот-дог през деня, който свършва, към 4,5 но едва ли ще опрете до него, освен за децата. Ние искахме да си вземем първият ден като се настанихме, но в 5ч. вече нямаше.
От A la carte ресторантите не се възползвахме щото го оставихме за последният ден, но забравихме да се запишем(само от 10 до 11 на същия ден).
Наистина по-голямата част от низшия персонал(чистачки, камериерки и такива които отсервират в ресторанта) са цигани, което не е много приятно, но все пак някак е приемливо, особено като ги виждаш, че все пак работят, макар и през повечето време да се скатават.
Общо взето това е, на нас ни хареса почивката с изключение на лудницата с храненията, състоянието на базата на вилите не е добро, но на курорта е чудесно, вътре се движат само електрически голф колички, макар че има и нашенски тарикати които някак си са успели да паркират в комплекса.  Паркинга е платен по 10лв. на ден, но е охраняем и затворен, на идване ни взеха от него веднага, още преди да сме свалили багажа от колата, на тръгване ни записаха час от рецепцията, взеха ни навреме и колата ни чака докато си свършим работата.
На тръгване дори момичето от рецепцията ни предложи да не ни реже гривните за да можем да обядваме и да ползваме плажа до края на деня, което беше много мило. Изобщо персонала на рецепцията беше много отзивчив и любезен, същото може да се каже и за някои от момчетата на лоби баровете и на скарите.
Единствените пари дето изхарчишме за 4-те дена там освен за паркинга са 5лв., които дадох на пиколото, който се въртя като по филмите преди да си тръгне  Grinning

Това е от мен, ако някой го интересува нещо да пита Simple Smile
Все пак не очаквайте това което получавате в Турция, но в Гърция е подобно, в Италия също.

Последна редакция: сб, 24 авг 2013, 16:22 от tatko_na_momi4ence

# 148
Здравейте,

Някой ходил ли е на Спа хотел роял парк Елените? Има доста оферта в нета, искам да се свържа директно с хотела, но не откривам телефон. Ако някой го има, моля да ми го прати на ЛС.
Благодаря.   bouquet

Редактирам се, защото се върнах назад и намерих това което ми трябва.  Peace

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 14:49 от zveti81

# 149
По повод поста на таткото - кое е подобно в Гърция и в Италия ?
Сравнението е направо смешно . Естествено зависи и къде си бил и от категорията на хотелите , но аз в Италия и Гърция съм получавала изумително качество и ниво на обслужване . Елените са доста потресаващо място в последно време ...
Турция за мен не е приемлива дестинация . Имам чувството , че там отиват хората само да плюскат , като че ли са държани на въже преди това  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт