Кога и как започнаха да спят децата по цяла нощ?

• 23 033
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Детето ми започна да спи по цяла нощ, когато му изникнаха всички зъбки /на 2г и 3 мес./. Помня го с точност, защото едва тогава започна да спи по цяла нощ, аз- също. От раждането му до 2,3г цяла нощ не бяхме спали нито веднъж .... Понеже нямаше кой да ми помага и все аз будувах, спомням си, че си мислех, че много малко гадории могат да се сравнят с продължителното мъчение с липса на сън... Crazy
Нищо специално не съм правила. Стана от само себе си.
Е, все пак има светлина в тунела... Макар и след две години... А моят син както няма още нито един зъб...  #Crazy

# 181
Понеже нямаше кой да ми помага и все аз будувах, спомням си, че си мислех, че много малко гадории могат да се сравнят с продължителното мъчение с липса на сън...

Joy и аз така си мислех и дори съм споделяла с приятелки, че сигурно има някакво много гадно древно китайски мъчение което се изразява в следното - ляга си човек, след 3 часа го будят, принуждават го да се разхожда из стаята 20 минути, пак си ляга, след 3 часа пак го будят и пак разходка.. и така поне една година!

# 182
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Записвам се да ви следя,че ще ми е нужно.

# 183
  • на последния етаж
Моята щерка започна да спи по цяла нощ, когато спряхме да се кърмим (преди около 4 месеца). Все още не са изникнали последните 4 кътника, така че явно при нас друга е била причината за нощното будене Simple Smile

# 184
  • Пловдив
Joy и аз така си мислех и дори съм споделяла с приятелки, че сигурно има някакво много гадно древно китайски мъчение което се изразява в следното - ляга си човек, след 3 часа го будят, принуждават го да се разхожда из стаята 20 минути, пак си ляга, след 3 часа пак го будят и пак разходка.. и така поне една година!

Mr. Green Laughing Joy

Така ме хваща яд понякога, като към 4-5 часа сутринта бебето се размрънка за храна и като стана да го взема и мъжът ми се разбуди, лениво се обръща на другата страна и се сгушва в завивките  Mr. Green

# 185

Mr. Green Laughing Joy

Така ме хваща яд понякога, като към 4-5 часа сутринта бебето се размрънка за храна и като стана да го взема и мъжът ми се разбуди, лениво се обръща на другата страна и се сгушва в завивките  Mr. Green

Хихи, а моят директно си взима завивките и се мести в другата стая.. А най-много се вбесявам, когато малкият вече реши, че се е наспал и съответно и аз трябва да съм приключила със спането, а таткото си се излежава до 10...

# 186
Моят бебок е на 4 месеца и на 2 месеца спеше по 9 часа, а сега от 2 седмици започна да се буди на 2-3 часа през нощта да яде - поцока малко и заспива....чудя се възможно ли е да е от зъбите...?!? А така хубаво си спеше преди Simple Smile

# 187
Записвам се тук, че тази нощ направо изтрещях  Rolling Eyes Мисля си, че аз нещо съм го научила така  Rolling Eyes На 4месеца сме и сме на поискване. Дали е възможно заради това да се буди толкова често. Ако бяхме по час, дали щеше да се буди  Rolling Eyes Идва ми доста нанагорно. Тази нощ ставахме 5 пъти - 23.30, 1, 3, 5, 6  Rolling Eyes Мисля си какво ли не... През деня спи в количката и може би е свикнал да го люлят и аз не знам....вчера реших, че и аз като нормалните хора ще пробвам да го успя на ръце и после в креватчето, обаче се буди след 30-40мин и общо взето целия ден изкарахме в ядене и успиване  Rolling Eyes Спи при нас, че ако трябва да ставам по 5 пъти на нощ, сигурно ще полудея, пък и момента на оставяне в леглото е доста деликатен и обикновено ми се буди  Tired и съответно следват още 20 минути успиване. Не знам...първо дете ми е и се чувствам много несигурна във всичко. Дали трябва да е така, дали нещо не бъркам?
По  колко трябва да спи през деня? Дали не спи прекалено много...ама като се разкисне, личи си, че му се спи  Flutter

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 10:56 от peiota

# 188
  • Пловдив
Не си сама. Снощи заспахме както почти винаги към полунощ. Следва будене и рев в 3-4 часа, после към 7 и т.н. Уж на към 6 месеца трябва да спят по-дълго, няма сестро Rolling Eyes

# 189
ха,добър ден и от мен!   както се вижда от подписа ми,моята девойка не е от най-малките.е,досега само 1 вечер има спана цялата.бе започнала да се буди 1-2 пъти да пие вода и 1 път да яде и се бях родила направо.да,ама от около месец вече нзм по колко пъти се буди,хленца,биба търси,ръмжи,яде по 2 пъти.като казвам яде,имам предвид истинско хранене,а не само да се излъже.вчера й проби първия зъб и се размечтах,че вечерта ще спи-нъцки!та,и аз в отбора на очакване на ЧУДОТО!

# 190
  • софия
Синът ми започна да спи  след като навърши 2 години.За протокола с нощното хранене приключихме към 9 месец.

# 191
Синът ми започна да спи  след като навърши 2 години.За протокола с нощното хранене приключихме към 9 месец.
от 9-тия месец до 2-рата година, какво правехте през нощта?  Flutter

# 192
mayadio, не се вижда подпис.
peiota, точно на 4 месеца и ние имахме подобен период, в който се будеше през час и половина-два. Да те успокоя, беше период. Аз си мислех, че е свързано с нуждата от захранване, захраних на 5 месеца, но това не поправи нещата. Мина периодът и продължиха обичайните 1-2 будения на нощ. Междудругото положението се оправи малко като го оставих да спи сам в стаята. Явно движенията ми са го будели. Имали сме и по-късно такива периоди ( ужасно е да се разхождаш по 10 пъти между двете стаи през нощта, но слава богу не е постоянно).
Ние също сме на поискване.
Като чета наистина явно трябва да го отбия, за да почне да спи по цяла нощ. За година и четири месеца ни се събират може би десетина нощи, в които е спал от 9-10 до към 7-8. Не мога и не мога да открия коя е магическата комбинация Simple Smile

# 193
mayadio, не се вижда подпис  Grinning
благодаря за отговора   bouquet Имам нужда от подкрепа, някой да ми каже, че всичко ни е наред  Blush че постоянно търпя и критики от свекърва, че трябва да го отучвам да яде през нощта, че не може да го приспивам на гърда - постоянно му вре един биберон в устата, а той милия не го ще и туй то! По-добре да съм го приспивала на ръце и после в леглото, отколкото да спи на спалнята между нас или пък, че през деня съм го свикнала да го люлям постоянно в количката  Flutter и се будел през нощта, защото никой не го люлее  Flutter Де да знам, може и да е права...

# 194
mayadio, не се вижда подпис  Grinning
благодаря за отговора   bouquet Имам нужда от подкрепа, някой да ми каже, че всичко ни е наред  Blush че постоянно търпя и критики от свекърва

Категорично мога да кажа, че за биберонът никак не е права! Лесному свикват бебетата и понякога не искат да се върнат на гърдата. За приспиването на ръце - би било облекчение за тебе, мога да ти споделя ние как се отучихме, но не знам дали ще помогне. За спането на легълце, знам, че е хубаво да си имат бебетата своя среда, но тъй като съм била вечно дежурна по нощите, знам колко е изтощително и аз накрая нямах сили и го слагах в леглото при мене и набутвах цицата легнала. Ако прочетеш горните постове, ще видиш, че нито насилственото пропускане на нощното хранене, нито кърмата или АМ (или ядене от шише), нищо не помага, ако бебето не си направи режим. Будят се и големи бебета, а някои новородени се прибират от болницата поспаливи... Знам, че е досадно, но не позволявай на свекървата да ти изземва функциите на майка, ти най-добре знаеш как да си гледаш детето, дори и инстинктивно, вашата връзка не е възможна с друг. Аз заради нейните (на мойта) глупости щях да завърша с мастит след 5 дена кърмене, така че просто бъди по-сигурна в себе си. Не се става лесно майка, трудностите са много, но няма как да не успееш, вслушвай се в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт