CND shellac - дълготраен естествен маникюр вместо гел върху ноктите 2

• 127 081
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Аз пък не съм доволна от Вартанян сега прочетох списъка  последно ходих в Doll House и ще повторя  момичето много се старае на  30.06.11 правих маникюр и педикюр не са мръднали

Peace

# 271
Момичета, колко време трае процедурата по поставянето на лака? 1 час или повече..
Благодаря

Зависи кой ти го прави и най-вече как ти го прави. По принцип при качествена услуга шиманикюра трае от час до час и половина, в зависимост от състоянието на нокти и кожички преди процедурата.

# 272

На мен в един салон точно с такъв лакочистител ми го свалиха, безплатно при това, с напоен памук, после фолио, чакаш 10-15 мин и готово, и в нас после така направих в нас , получава се  Peace

Безплатно..сериозно? Кой е салона ако не е тайна?

# 273
Извинявам се, ако вече сте писали, но нямам възможност да изчета и двете теми, затова направо питам - с чист ацетон ли си премахвате шилака и ако да - от къде го купувате? Питах в сума ти аптеки и няма, и няма...
Аз лично с ацетонов лакочистител.  Simple Smile Слагам памучетата и завивам за 10 минути с фолио. Чист ацетон се продава в железариите , но е в едни огромни шишета - мисля, че са 1 литър.

http://www.randi.bg/images/products/medium/lakochistitel-forte-110.jpg Този лакочистител е най-обикновен, но ми сваля Shellac перфектно.  Sunglasses

Момичета не е желателно да го сваляте с обикновен лакочистител. Той е много по слаб от ацетона, съответно има по-дълъг контакт с нокътя и след това има повече чегъркане с дървената клечка. В което на първо време няма да усетите разлика, но уврежда повече ноктите ви. Колкото по-бързо и леко стане свалянето , толкова по-добре.

Jana d' Ark, да има технология на сваляне. Всъщност свалянето и обработката преди нанасянето са двете рискови точки на тази процедура. Ако се направят правилно няма да има никакви щети по нокътя. Както разбирам теб те интересува сваляне в домашни условия..? :
1/ Купуваш ацетон от някоя железария, домакинско алуминиево фолио и почистващи тампони за лице.
2/ Напояваш тампоните, но по малко! Хубаво е да ги прегънеш на две и да напоиш само кръгче в средата, колкото да ти покрие само нокътя. С фолио и тампони е доста трудно, но избягвай контакта на ацетона до кожата, изключително вредно е! Отначалото е само временна дехидратация, но ако се поливаш с ацетон по-честичко, кожата става груба и безчувствена! Затова е най-добре да се използват и дозиращите тампони, предлагани към шилак. Ноо..при домашни условия е така..
3/ Увиваш си върха на пръстите с тампона и фолиото.. също като пиле на грил  Laughing Работиш първо едната, после другата ръка, за да няма твърде дълъг контакт с ацетона
4/ Ако шилака ти е млад (на около седмица-10 дена) държиш не повече от 5-6 мин. Ако е над 2 седмици не повече от 10 мин.
5/ Избутваш задължително с  НЕметална клечка по посока растежа на нокътя (от основата към края). Ако направен правилно (не е препечен твърде дълго; всичките му стъпки - база, цвят, топ - са на Shellac) трябва да падне лесно, с не много силен натиск.. и се чува едно като хрускане при избутване на кристалчетата  Simple Smile
6/ Почистваш цвета и след това остатъците от базата (които се виждат на светлина като прозрачни кристалчета по нокътя) можеш да ги махнеш по няколко начина, но в домашни условия най-добре е с тампон с ацетон. Напояваш малко с ацетон тампонче, минаваш 1-2 пъти по нокътя с него и след това с дървената клечка доостъргваш. Като почистване.

Най-важното е да ограничаваш контакта с ацетона до минимум. Не само вкъщи, но и когато отидеш на процедура някъде. Ако маникюристката те облива, залива, топи, кисне, търка или каквото и да е..обилно с ацетон, по-добре не се задържай при нея, защото след 2 месеца (ако е съвестна) ще почне да ти разправя как имаш нужда от почивка, защото Shellac разбираш ли ти е увредил ноктите и те са станали на петна, сухи, разслоени и трошливи.. И изобщо за нищо не стават.
Хубаво е, независимо със или без шилак, лятото да ползваме масла за нокти. От прекалено честата употреба на вода ноктите се изсушават много! И при едно допълнително изсушаване с ацетон, нещата се усложняват. Ако всеки приемаше редовно нужните витамини проблеми няма, ама с тея боклуци в храната в днешно време е много трудно  Confused А ноктите, кожата и косата са огледалото ни за това какво става отвътре.
И все пак..добре е след сваляне на шилак да се понамажете малко с нещо кератиново най-добре  Wink

# 274
Можеш да заредиш една колекция, не си длъжна и двете, но поотделно ще можеш да купуваш чак когато си заредила една цяла серия....такава е политиката на фирмата...
[/quote]

Shopping FUstA     bouquet

# 275
Колко време ви държа Шилак педикюра? newsm78

# 276
На мен ми издържа три седмици. Не беше мръднал, но твърде много вече беше израстнал нокътят и го махнах.

# 277
На мен- 1 и 1/2 месеца Party

# 278
Моля да ми препоръчате салон/маникюристка в Младост, където слагат Шилак и сте доволни. Благодаря.

# 279
spark_y много ти благодаря, страхотно си го обяснила  Hug.

Всичко ми е на Шилак, но си го правя в домашни условия. Проблема дойде с махането, с лакочистител Форте синия. Половината ацетон отиде, за махане на маникюра и педикюра, и пак имах кристалчета, направо ужасно. Наистина махането с пръчка беше много по голямо, Аз очаквах че ще падне почти перфектно и само като на клипчето, ще трябва да махам цвета, но нищо подобно. Измъчих се.
Сега около нотките ми е ужасно сухо, и мажа масла и съм ги оставила да почиват ноктите. Иначе по ноктите нямам проблеми, но кожичките са ужасни  Sad.
Тези дни ще махам педикюра и дано вече успея да го махна без проблем, че много неприятно, то ми се отщя направо  Laughing.
Но не съм и професионалист и за първи път и дано сега да е по добре Simple Smile.

Много ти благодаря, ще следвам стъпките  Hug.

А чистия ацетон не е ли още по вреден, няма ли и ноктите да прецака?

# 280
  • София

А чистия ацетон не е ли още по вреден, няма ли и ноктите да прецака?

Аз май ти писах, че пръстите се омазват хубаво с мазина, преди махане. С чист ацетон, става много бързо и лесно, само гледай тампоните да са ти само на нокътя, да не попада много ацетон по кожата. Аз не харесвам тампоните на СНД, прекалено са големи и много ацетон отива по кожата, а използвам тампони с наилонов гръб, изрязвам си от тях парчета с големината на нокътя на който ще ги слагам и увивам с фолио, използвам тези и този ацетон  Hug

http://www.beauty1bg.com/produkti/super-nail-473
http://cgi.ebay.com/HandsDown-Graham-Ultra-Nail-Cosmetic-Pads-24 … sh=item3f046b5360

# 281
Моля да ми препоръчате салон/маникюристка в Младост, където слагат Шилак и сте доволни. Благодаря.

Салон Руж в Младост 4 - невероятно кадърни и готини са там, аз съм супееер доволна, а преди това съм ходила на още две места в София.

# 282
  • София

Салон Руж в Младост 4 - невероятно кадърни и готини са там, аз съм супееер доволна, а преди това съм ходила на още две места в София.

И аз ходих там при Люси, останах доволна! Сама обаче си го слагам най-добре  Embarassed

# 283

И аз ходих там при Люси, останах доволна! Сама обаче си го слагам най-добре  Embarassed
Аз съм при Бети  Heart Eyes  и на мен ми се иска сама да си слагам, ама не съм за тази работа, няма да се справя....

# 284
Благодаря, момичета. Може ли телефон или адрес?

Общи условия

Активация на акаунт