"Под прикритие" - нов български сериал, скоро по БНТ

• 56 987
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
Има толкова много книги, сериали и филми по света, че копиране или повтаряне може да стане и неволно...не говоря само за нашия случай, а и по принцип. А и да взета идеята донякъде от там - голяма работа, нали я развиват в различни посоки и съобразно нашата действителност. На мен никак не ми пречи и не съм разочарована!

Довечера няма да съм си у дома пак по време на серийката, но като се прибера веднага ще я изгедам, дано бързо да я качат!

# 481
В шоубизнеса се влиза по-лесно, отколкото в мафията
Ивайло Захариев и Александър Сано без прикритие

Ивайло и Среброто се сраснаха с героите си и вече даже закусват в "Планет", където често се развива действието

България цяла сега тях гледа - най-новият хит от малкия екран „Под прикритие” държи като с магнит зрителите на диваните и дистанционните в режим „БНТ”. Актьори, сценаристи, опертори и режисьори - всички са топ. Но все пак действието малко или много се завърза около ченгето под прикритие Мартин и бандитчето Косъма. Благодарение на това, че се познава с Косъма, Мартин влезе в мафията. Играе го Ивайло Захариев, а Александър Сано, познат и като Среброто, е в ролята на Косъма. Единият е чаровен приказливец, екстровертен, другият - прикрит секси тип. Дали са такива и в живота - това се опита да разкрие Дартс нюз.

- Има ли общо между шоубизнеса и мафията?

Александър: Освен че мафията ползва продукти на шоубизнеса...Не знам.

Ивайло: В Мафията не се влиза така случайно.

А: Да, в мафията със сигурност не се влиза случайно, докато в шоубизнеса наблюдавам вече 7-8 години изключително случайни хора влизат без никакъв проблем . Това им е диаметрално противополжната разлика.

- Има ли приятелство в подземния свят?

А: Определно има. Независимо каква е системата, има ли някакъв екип, непременно се зараждат приятелства. Не са задължителни, но има. Този въпрос на чест си го има.

И: И аз си мисля, че приятелството е ключова част от това общество, защото там законите не са така установени и трябва да разчиташ на верни хора. Предателството затова е толкова гонено.

А: Тези хора ако нямат близки отношения, ще изчезнат за една седмица.  

И: Защото враговете са бол.

-Иво, доколко това приятелство е необходимост за героя ти и колко е истина?

И: Започна като необходимост, но после прерастна в приятелство.

А: Неговият герой имаше прекрасна възможност да остане още повече в сянка и Косъма щеше да оттече. Но тогава се прояви характерът на Мартин. И това, че има по-лично, приятелско отношение към моя герой. Аз не знам какво ще стане докрая, но ако някой ден нещата стигнат до арести, на неговия герой-Мартин, ще му е много трудно.

- А твоят герой - Косъма, няма ли да му се отблагодари?

А: Не знам, но логиката води натам. Вече му е двоен длъжник.

- Познавахте ли се преди сериала, имате ли вече общи интереси?

А: Не. А какво ще стане с нашите отношения в живота, ще стане ясно след сериала. Сега сме много заети и само снимаме. Като цяло храня хубави отношения към колегата Ивайло Захариев, много ми е симпатичен (тупа го по врата и се смее). Харесва ми, че по време на снимките заедно изграждаме тези два образа, защото намерихме общ език. Никой не дърпа към себе си. Той е толкова ведър човек...

И: А той  е толкова красив!

- Мартин е по-скрита лимонка, Косъма е екстровертна личност, май сте такива и в живота, или не?

И: На Мартин му се налага да е такъв. Имам някакви черти от характера, които се доближават до неговите. Но точно в тази интровертност се разминаваме, защото обичам да изразявам чувствата си, мислите си.

- В реалността какво бихте рискували за приятел - живот, жена, куче, котка...

А: Да започнем от кучето. Котката ми е по-симпатична. То, гледай сега, да не дава Господ, но в живота си имам четирима приятели, които са скачали в огън заради мен.  Достатъчно често. В тежки моменти са го правели. Аз съм изключителен късметлия, защото имам  четирима, някои хора нямат и  по един.  

- Във Фейсбук по 1000-2000 имат хората, особено вие артистите.

А: Да, вчера гледах, имам 1800, а познавам 50. Странна работа. Но на въпроса - има хора, за които бих направил много неща.

И: В такъв момент отстъпват и принципи и мироглед, когато трябва да спасиш приятел.

- Бандитите не са ли непораснали момчета, които размахват патлаци, boys with toys?

А: Възможно е, ние не сме навлезли толкова навътре в престъпния свят и тези хора.  

И: Мисля за образа на Джаро, игран от Мишо Билалов. Той влиза сериозно в политиката опитва се да управлява нещо по-голямо. Истинска мафия. А ние сме пчелички,

А: Момчешкото във всеки мъж си стои. Остава си в един сериозен процент от себе си дете.

- Иво, твоят герой е предател спряло бандитите, влизаш ли в ролята на Юда?

И: Не, целта на това предателство е различна. Юда е искал лична облага - 30 сребърника, а в моя случай аз тръгвам към това предателство, за да спася хора от наркотици, проституция.

А: Той има социално оправдание. Героят му трябва да е малко гад. Сложно е за персонажа му, защото си е добро момче. Иначе всички сме гледали „Дони Браско”. Хора сме, не може да си машина.

- Ти и в „Тилт” си малко хашлак, маргинал. Тук си нито много лош, нито свестен, физиономията ти ли пречи да играеш Добрия?

А: Нито Дъвката, нито Косъма са отявлено лоши герои. Дъвката е объркано момче. Взима грешни решения и прецаква живота на всички около него, но не е злодей - там злодеят е друг.  При Косъма са подобни нещата - не е някакъв, дето да бие хората, лош. Продава си амфетки и това е. Няма лоши и добри герои в сериала. Иво, героя на Захари Бахаров щеше ли да има такова отношение към майка си, ако беше мръсна гад?!

-Как живеят толкова прякори в теб? Среброто, Косъма, Дъвката.

А: Разбират се идеално, редуват се. Среброто си е от мен избрано и измислено. С ролите така се случи. За първи път в този сериал имам име. Благодаря на сценаристите.  В „Тилт” съм Дъвката, в края на годината ще излезе „Миграцията на паламуда” на Людмил Тодоров, където играя Кръстника. Така че тук съм Косъма, но името ми е Здравко, че даже и фамилия си имам за протокола - Киселов.

- На Мартин, героя на Иво, какъв прякор би лепнал?

А: С тези две спасявания - сигурно Супермен. Или ще му викам Спасителю. И една икона ще взема да му направя. Вместо на Свети Героги главата, неговата ще сложа.

- Иво, ти какво прави след като завърши ВИТИЗ и преди да станеш Мартин?

- Участвах в различни проекти.  И в два филма с малки роли. Интересно ми е да работя с глухите актьори в „Мимарт”, вече три години. След малко имам среща с тях. Миналата събота имахме представление в Театър „София”. Казва се Happy people. То е шоу, има лек сюжет, който се движи около чуващо момче и  глухо момиче. Следващия сезон ще играем „Женско царство”.  Представленията стават по проекти. Кандидатства се, чака се одобрение и тогава се финансира.

А: И аз навремето започнвах  в Народиня, после в „Сълза и смях”, „Сфумато”, Армията. Обиколил съм българския Бродуей, но най-голямо удоволствие  ми е доставяло участието в „Кокаин”. Представление, което направихме с Касиел Ноа Ашер. Харесва ми да се занимавам с алтернативен театър. Нямаш сигурност зад гърба си, а отиваш и сам се бориш. И е най-сладко така. Играхме го 4 сезона. Имам 5 театрални роли за 10 години откакто завърших.

- Ще те видим ли пак там?

А: Имам една задна мисъл в главата си, ама да видим.

- Ивайло, ти разбрах, че си силно религиозен

И: Няма яснота какво Бог иска от нас. Той не иска да се сещаме за него по празниците, или когато имаме проблеми. А да се отнасяме всеки ден към него като към жива личност.

А: Бог е в нас!

И: Хората обвиняват Бог: „Защо това ми се случва”. Но въпроса не е от хората към Бог. Той е в позицията да пита защо хората допускат това. Защо не се сещат, че има по-велика личност от нас самите, за да допускаме да става каквото и да било. Разбирането за Бог е много размито, информираността е малко лъжлива, всеки точи отвсякъде. Библията може би не е случайно се е запазила до наши дни. И там човек може да се запознае с истинския Бог.

- Какво е свободна воля? Отговорност?

И: Да, отговорност е. Нещо, което ни отличава от животните и позволява да обичаме. Любовта е  извор,  тя не е чувство, което те завладява само пролетта. Трябва да я задържиш през тежки зими, през които минава животът ни.

Боряна Колчагова

http://www.dartsnews.bg/News/2954

А в момента Владо Пенев е по БНТ1 - в "Умно село - истории с Владо Пенев"

# 482
И аз съм гледала The departed  няколко пъти, любим ми е, след него преоткрих Ди Каприо като актьор и вече мъж Simple Smile Но това не ми пречи да се кефя на нашия си филм Simple Smile

# 483
Отново невероятен епизод. До последно сърцето ми беше в гърлото. Много напрегнат обир ама най се уплаших аз от Джаро. Много беше зловещ като мислеше, че са се издълнили. Браво на Мартин, златно е това момче ама Попов ще го издънии. И другия епизод изглежда да е як, ще видим и участието на Буковска.

# 484
  • # супернатурална #
Аа, този филм започва все повече да ми харесва  Laughing Особено финала - "Обединението прави силата"  Joy
Не знам защо си мисля, че Мартин ще започне да приема бандата като семейството, което не е имал и ще преосмисли на кой трябва да е лоялен. Още едно - две разочарования от системата и ще скъса синджира. Иво ми става все по-симпатичен, като цяло симпатизирам на "лошите", даже си казах - защо не нокаутираха и другото ченге!" Много хубава любовна сцена, там на се забеляза липса на талант  Mr. Green

Това сега го видях

Според мен малко по-малко Мартин преминава към тъмната страна на Силата. Яростта постепенно го завладява и ще се превърне в чудесен ученик на тъмните ситски лордове. Джаро е същински Дарт Сидиъс - деликатен и изтънчен злодей.

Peace  На същото мнение съм, но твоето е по-добре формулирано  Grinning

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 22:22 от Г. Краули

# 485
Хареса ми серията. И обирът беше добре направен. Единствено можеше да свие пистолета на полицая, а не просто така с балетна стъпка, да го отмине. Но карай да върви.
Хареса ми момента, в който Марто се взираше в пощенската картичка от Рио и си спомняше за баща си. И имаше едно такова замечтано изражение... Не знам, там историята е много дълбока.
А също ми хареса и Иво и сцената с майка му. Личеше си, че му е неприятно да я лъже относно работата си. Този момент показва човешката страна на престъпника.
И по този повод се замислям, че на всеки от тях видяхме човешка страна. На Иво, на Косъма, на Куката, но не и на Джаро. Той си е студен и пресметлив, и внушава, че ако се наложи няма да се колебае и за миг, а ще жертва всички около себе си.
Любовната сцена на пръв поглед не беше нищо особено, обаче пък ме развълнува.  Crazy Не знам защо. Имаше (поне за мен) нещо неуловимо в погледите им, което я направи много достоверна.
Ще видим това как ще доусложни положението на Мартин.
Мисля си, че скоро Марто ще се отцепи от Попов и ще се опитва да се спасява сам. Просто вижда, че не може да разчита на него, и се чувства все по-самотен. Нито е от едните, нито е от другите.
Абе, интересно ми е много Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 12:58 от Копнеж

# 486
За копирането от сценаристите искам да ви кажа че първоисточника съвсем не е  "The departed",на почитателите му горещо препоръчвам хонконгския вариант "The Infernal Affairs" първата част е от 2002-ра и холивудския след това ще ви се стори като пълна боза Twisted Evil Сега като се разтърсих, за да ви напиша точното име видях че имало и 2-ра и трета част , та ще ги свалям да си ги гледам - беше много як филм. Просто "The departed" го копира по възможно най грубия начин, както се изрази мъжа ми все едно го бяха кастрирали филма Mr. Green
 Така че не се разочаровайте толкова от нашия филм, само защото и друг видители бил пражил подобен поне не е мота мо копи пейст Peace

# 487
Блазе ви, гледали сте серията, аз още не съм така, че какво да коментирам.
Но си мислех как досега Мартин все минава между капките, когато трябва да стори нещо лошо на някой, най-вече да го убие.Това няма да трае още дълго и как ли ще реагира тогава.

# 488
Имаше лафчета вчера! Иво е толкова сладък, че не мога да му се нагледам! Ето две от любимите ми лафове!
Иво: Припоръчаха ми две момчета - Боби и Тафо
Джаро :Боби и Тафо? Да не стане като с Пацо и Тони!

Иво: Eдин ми вика, бате чук, шило и манго прави канго!

Ама друго ми направи впечатление. Щом не искаха да рискуват друг освен Мартин защо пратиха и Куката, нали им е ценен!?

# 489
Гледах "The departed". Хубав филм, но нищо особено. Peace Че са копирали, са копирали. Сцената с операта буквално и доста други, но най-важното нещо в един филм/сериал са актьорите. Лео прави блестяща роля роля в горния филм, Джак Никълсън е зверски добър, това е без коментар и така филма става готин. В нашия сериал обаче липсват големите актьори и затова сравненията не са в негова полза. Иначе фабули много, копирания също навсякъде. Главния герой не се справя много добре, има още да се учи. Не мен лично той никак не ми допада, а пък откакто чета за алтернативните му църковни пристрастия направо ми стана неприятен. Ирена Милянкова ми е откровено грозна, анорексично слаба, апатична и отвеяна, но пък се справя с ролята си добре. Косъма, Иво/ въпреки, че не съм му никак фен в театъра/ и Куката / като психопат/ ми допадат най-много. Откровено неприятен ми е и баш шефа на полицията. Соц, дядка с голми претенции. Има вероятност той да е голям предател.
Дано не го продължат много, не го "обозят" както става в СД, защото е от същия екип и дано прекопират и измислят нещо от рода на интересния финал на "The departed".

Вчерашната серия беше доста интригуваща.

# 490
Серията като цяло отново беше силна.

Много ме впечатли сцената на Иво с болната му майка.  Да видиш човек, който иначе убива без да му мигне окото, как се прибира, присяда в леглото до майка си, гледа я загрижено и личи как би направил всичко за нея!

Аз също не разбрах защо и Куката беше в екипа, като уж само Мартин трябваше да пращат и само него да рискуват, ако се наложи...

# 491
  • au bout du monde
Много ме впечатли сцената на Иво с болната му майка.  Да видиш човек, който иначе убива без да му мигне окото, как се прибира, присяда в леглото до майка си, гледа я загрижено и личи как би направил всичко за нея!

На мен също много ми хареса сцената. И тя като му каза "какво добро момче си имам". Sad
А жената си мисли,че той има сервиз.

# 492

На мен също много ми хареса сцената. И тя като му каза "какво добро момче си имам". Sad
А жената си мисли,че той има сервиз.

Той така и е казал ама си личи колко го болеше като я лъжеше. Този човек играе много с изражение, много е талантлив! (Май стана вече ясно колко ме кефи  Blush Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes)
На това се засмях
Иво : Слушат ме момчетата къде ще ходят
даже и той се засмя! Laughing

# 493
  • au bout du monde
Много го харесвам Иво Heart Eyes  Май е започнал тази работа заради нея,а не че толкова му харесва.

Майка му като го питаше къде ти е приятелката,деца как ще имаш  Joy

# 494
Много го харесвам Иво Heart Eyes  Май е започнал тази работа заради нея,а не че толкова му харесва.

Майка му като го питаше къде ти е приятелката,деца как ще имаш  Joy

Той няма време за приятелки от разни там далавери. Да, личи си че не е лош човек, а живота го е принудил да стане такъв. Има някаква доброта в очите му. Куката примерно е много по - зловещ и лош човек от Иво според мен. Виж Джаро е истински злодей, перфектен образ.

Общи условия

Активация на акаунт