Бебешката количка- цяла наука за второ висше №9

• 53 728
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • на североизток
Zooper са много хубави колички и тапицерията им е доста добра, особено и за цената си Peace Аз като избирах количка ги оглеждах много подробно и само не ми хареса, че дръжката не се регулира. Но ако вече имат и тази екстра, забрави за Пуки и Диана Peace Имах Пуки с първото дете и си събирах гумите по пътя Mr. Green Дианата е малко по-добре, като че ли, но пак зависи колко ще амортизираш количката. Иначе със същата конструкция са и Пег Перего и за стотина лева отгоре са мнооого по-добър избор, дори и от Зупъра, просто имат всички екстри, които са необходими на една майка и бебето й.

# 256
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Такаа да споделя първи впечатления от Пег Перего : първо изкарах си страхотно на разходката  Mr. Green
По същество: не ми хареса това,че много друса  Laughing аз бях свикнала с голямите колела на Кенгуру Ексклусив -  и паве можех да преодолея с нея, тази по наш'те разбити паркове се тресе яко. После отидох в другия парк с миналогодише асфалт - супер си беше. В смисъл тя количката не е виновна, ами алеите са по-стари от мен. Явно само в новия парк и в морската ще се разхождаме  Laughing
Другото което не ми хареса е, че с двете дръжки е трудно да се управлява и говори по телефона, докато с една дръжка ми беше много по-лесно.
Сега да кажа и някоя добра дума: подложката за крачета се повдига и когато му свалих облегалката за да спи (за първи път от много време не се прибирахме вкъщи защото му се е доспало  Peace), та въпросната подложка като се вдигне и одеалцето също не виси надолу и не се влачи, за първи път се возих с количката в нормален асансьор, не в товарен!, влезнах в кафе! купих си вода и си ползвах стойката отстрани която е доста удобна (преди се навеждах да си търся водата в багажника, а там само мен няма), багажника е доста по голям от колкото изглежда - мрежата се разтяга и побира бая неща, мислех че ще ми е трудно по стълбите с малките колела, но нямах проблем  Peace Много е компактна сгъната - още не съм си върнала старата количка която и в момента тази я сгъвам и слагам до нея в коридора, а да и много лесно се сгъва и разгъва. За коланите не мога да кажа - моя младеж не прояви интерес   Mr. Green

Ами само за това се сещам ако някой иска да пита нещо - насреща съм  Peace

# 257
Момичета, малко офф-топик, но не мога да не споделя с вас това:

БЕБЕШКАТА КОЛИЧКА, КОЯТО РАЗПЛАКА ВИКТОРИЯ БЕКЪМ

http://icandyuk.com/products_detail.php?id=cherry_special_edition

Бременната звезда най-сетне откри идеалната бебешка количка за момиченцето, което трябва да се роди през лятото. Това е дизайнерският модел iCandy Apple с цена 1000 британски лири и куп екстри. Още щом я видяла, тя се влюбила в нея. Както се досещате, парите не са проблем. Друга е драмата според „Дейли Мейл“. След като цял уикенд обикаляла бебешките магазини в Лос Анджелис, тя не успяла да я открие никъде. След това прекарала часове наред в интернет, докато не разбрала, че точно избраният от нея модел не може да се поръча онлайн. Най-лошата новина била, че всъщност всички бройки били изкупени. И колкото и да иска, Виктория не може да се сдобие с мечтаната бебешка количка. Според източници, близки до двойката, тя даже се разплакала, когато разбрала това.

# 258
  • София
Момичета, малко офф-топик, но не мога да не споделя с вас това:

БЕБЕШКАТА КОЛИЧКА, КОЯТО РАЗПЛАКА ВИКТОРИЯ БЕКЪМ

http://icandyuk.com/products_detail.php?id=cherry_special_edition

Бременната звезда най-сетне откри идеалната бебешка количка за момиченцето, което трябва да се роди през лятото. Това е дизайнерският модел iCandy Apple с цена 1000 британски лири и куп екстри. Още щом я видяла, тя се влюбила в нея. Както се досещате, парите не са проблем. Друга е драмата според „Дейли Мейл“. След като цял уикенд обикаляла бебешките магазини в Лос Анджелис, тя не успяла да я открие никъде. След това прекарала часове наред в интернет, докато не разбрала, че точно избраният от нея модел не може да се поръча онлайн. Най-лошата новина била, че всъщност всички бройки били изкупени. И колкото и да иска, Виктория не може да се сдобие с мечтаната бебешка количка. Според източници, близки до двойката, тя даже се разплакала, когато разбрала това.
Laughing Laughing Laughing ами да си купи втора употреба от ибей. Mr. Green Laughing

# 259
Здравейте момичета, хайде и аз в тая тема. Предстои ми живот и здраве да родя второ детенце лятото, като първото ще бъде на годинка и половина, та съм в голяма чуденка дали купуването на количка за породени деца ще е разумна покупка. Засега съм се спряла на два модела, които за съжаление няма къде да видя на живо. Ако някой е ползвал такива или пък е виждал на живо, ще се радвам да сподели мнение (от София съм и ако кажете магазин, където ги има ще Hug)

http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=6020
http://www.kidsroom.de/epages/Kidsroom.sf/en_GB/?ObjectPath=/Sho … ts/04079307120000

# 260
  • София
Според мен е много разумна покупка количката за породени. Зависи пак, дали обичате дълги разходки, но моите са с 2г5м разлика и ми беше много удобно - когато не иска да се вози ползвах задната седалка за покупки, а като се измори (или замрънка) го закопчавах в количката.
Само дето не мога да кажа за тези модели нищо, моята беше Joggster-а на ТФК с втора седалка отзад - като вид и функционалност беше като това Пег Перего. Ако искаш виж тази - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/16940

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 13:18 от Аня♥♥

# 261
  • в 1001-та нощ
Therisa   bouquet , благодаря за споделеното  Hug да разбирам, че ако човек ще се разхожда и "около лунни кратери" е добре да се помисли за по-големи колелета?  newsm78

# 262
Therisa   bouquet , благодаря за споделеното  Hug да разбирам, че ако човек ще се разхожда и "около лунни кратери" е добре да се помисли за по-големи колелета?  newsm78
Аз съм с такава настройка мисля си че много трудно ще се бута из дупките с малки гуми.

# 263
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
да разбирам, че ако човек ще се разхожда и "около лунни кратери" е добре да се помисли за по-големи колелета?  newsm78

За такива случай големите колела са Супер!  Peace

# 264
Момичета, скоро коментирахте возенето на дете в кош за новородено... Не мога да намеря постовете, обаче дали някой би споделил за коя марка ставаше дума.. имаше и клипче с краш-тест?

# 265
За Хането. Peace Краш-тестовете имаха отчайващи резултати.

# 266
  • София
Здравейте момичета. Следя темата от известно време тъй като съм в търсене на лятна количка за малчо. Колкото повече ходя по магазините и тествам набелязаните колички, толкова повече се убеждавам, че изборът ми на комбинирана количка е бил правилен. Тъй като по-напред в темата се спомена марката Zooper, реших да споделя моя опит с Zooper Waltz. Ползвам количката ежедневно вече 10 месеца. Налага ми се да минавам през доста неблагоприятни терени (тревни и кални площи), да изкачвам бордюри, да влача количката по стълби, товаря я с покупки. Ще изброя накратко предимствата и недостатъците на количката.
предимства:
-пълно легнало положение, подвижна подложка на крачетата,  
- голям сенник, който се разкопчава посредством ципове. Предпазва страхотно от слънцето. Може да се ползва и като ветробран.
- голям кош за багаж.
- в комплекта има включени чувалче за крака, дъждобран, комарник, два борда единият, от които е с място за чашка или шише на детенцето, поставка за чаша за родителя.
- сравнително лесна за управление с една ръка, вози доста добре за количка с не особено големи гуми.
- количката е добре балансирана. Не се усеща голяма разлика, когато детето е в пълно легнало положение и в седнало.
- позициите на облегалката са фиксирани и се регулират много лесно с нещо като лостче.
- тежи по-малко от 8 кг.
има и още предимства, но няма да изброявам, че ще стане доста дълго.

недостатъци:
- дръжката не се регулира по височина и неможе да се обръща, така че бебето да е с лице към майката. Тук само ще допълня, че в магазин Хиполенд бяха измислили начин да закрепят сенника на обратно, така че бебето може да се постави с лице към майката. В този вариант обаче движението на сенника е доста ограничено и коша е много открит.
- копчето за сгъване на количката се намира по средата на дръжката и неволно може да се натисне докато бебето е в количката. На мен ми се е случвало няколко пъти, слава богу без последствия.
- закрепването на чувалчето е така измислено, че неможе да се ползва когато детето е напълно седнало. Получава се така, че в горната си част чувалчето притиска плътно детето към седалката. Чувалчето е доста дълбоко.
- трудно преминава през изпречващи се неравности напр. изпъкнал капак на шахта по средата на тротоара или изпречило се камъче. В този ред на мисли май не е много маневрена, но нямам друга база за сравнение.
- няма достъп до коша за багаж когато седалката е в пълно легнало положение.

Съжалявам, че стана малко дълго, но може да е от полза за някой. Разбира се ако имате други въпроси съм на разположение.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 20:26 от Dilqnski

# 267
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Може да ти е дълъг поста,но ще помогне на много мами в избора на количка.Благодаря ти.Аз лично съм се спряла на Бъгстър-а но все се оглеждам за алтернативен вариант.Ама май нещо нищо не ми хваща окото.Целта ми е ако си купя нея после да не купувам лятна,по-лека заото тази е достатъчно лека.Но ще видим имам още време.

# 268
... Според източници, близки до двойката, тя даже се разплакала, когато разбрала това.

Ще и изпратим едно Cangaroo Excess, само да не реве   Laughing

tigywigy, в моята отчетна тема майка в подобно положениe предпочете да вземе лятна количка за близнаци. В нейния случай се спря на Maclaren Twin Techno. В този смисъл и такава на Cosatto също би свършила работа.

Прекрасно описание на Зуупърчето. Ей така трябва да направим всички Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 18:50 от jj okocha

# 269
  • Варна
Може да ти е дълъг поста,но ще помогне на много мами в избора на количка.Благодаря ти.Аз лично съм се спряла на Бъгстър-а но все се оглеждам за алтернативен вариант.Ама май нещо нищо не ми хваща окото.Целта ми е ако си купя нея после да не купувам лятна,по-лека заото тази е достатъчно лека.Но ще видим имам още време.
Според мен много точен избор правиш. Предполагам с кош за
новородено ще я купиш...въпреки ,че е триколка, много стабилна
и удачна количка,лека, мазно вози, ще ти хареса...Гледам, че си
от Варна...иди да я видиш в Сладурите и да я побутнеш.

Общи условия

Активация на акаунт