На кой ден се изследват тези хормони?

• 1 503
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета!
Имам назначени изследвания от ендокринолог на хормоните ЛХ, ФСХ, Естрадиол, СТХ.
На бележката пише- във фоликулна фаза. Знам, че принципно се правят на 3-5 ден от цикъла.
Така ли е или нещо бъркам? Спешно ми е, защото очаквам всеки момент да ми дойде и не бива да изпускам момента за изследване. Laughing  Та кога се изследват тези хормони?
Също така искам да си изследвам и Прогестерон, на своя глава. Той кога се пуска?
Благодаря ви предварително!!!!  bouquet

# 1
Здравейте, момичета!
Имам назначени изследвания от ендокринолог на хормоните ЛХ, ФСХ, Естрадиол, СТХ.
На бележката пише- във фоликулна фаза. Знам, че принципно се правят на 3-5 ден от цикъла.
Така ли е или нещо бъркам? Спешно ми е, защото очаквам всеки момент да ми дойде и не бива да изпускам момента за изследване. Laughing  Та кога се изследват тези хормони?
Също така искам да си изследвам и Прогестерон, на своя глава. Той кога се пуска?
Благодаря ви предварително!!!!  bouquet

desinkata_85   Hug ФСХ, ЛХ са репродуктивни хормони, изследват се на 3 ден от МЦ. ТСХ предполагам, че за него става въпрос се пуска в чист ден, няма значение на кой ден е от МЦ на гладно и жадно. До колкото ми е известно Прогестерона се пуска на 21 ден от МЦ ... ако греша за него, в нета има достатъчно информация за това  Peace

# 2
Прогестерон се изследва на 7-ми ден след доказана овулация. Успех!

# 3
Благодаря,момичета, за бързите отговори, златни сте!!!!  Peace
Иначе хормонът CTX (соматотропен хормон) е различен от ТСX (този вече го изследвах).
Ако някой знае има ли значение кога се изследва CTX ще съм много благодарна!
Поздрави!  bouquet

# 4
Изследването на Соматотропен хормон (СТХ) се налага в случай на съмнения за нарушения в растежа. Хормонът се синтезира в предния дял на хипофизната жлеза и повлиява всички видове обмени в организма, повишава белтъчния синтез, необходим е за костния растеж. Състоянията с коитос е асоциира нарушената секреция на соматотропен хормон са: акромегалия – когато повисшения синтез на хормона се случва след настъпване на пубертета; гигантизъм – повишен синтез на хормона преди настъпване на пубертета; хипофизарен нанизъм – понижена секреция на соматотропен хормон в детска възраст.

Tи защо ще го изследваш СТХ? Стана ми интересно, не съм чувала за него досега. Simple Smile

# 5
Здравей,
откриха ми микроаденом на хипофизата. Изследвала съм всички останали хормони, без тези, за които сега питам. Досега не се откри проблем с хормоните. Ако и тези са наред ще се приеме,че аденомът е нехормоносекретиращ.
Поздрави!

# 6
Ясно. Simple Smile Успех и хубави резултати от изследванията ти желая.   bouquet

# 7
Благодаря!  bouquet
Успех и на теб!

# 8
А пролактинът висок ли ти е?

# 9
Не, пролактинът е в норма. Peace

Общи условия

Активация на акаунт