"Системата минус 60" - тема №22

• 46 897
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
жас е пич, то се знае  Hug
мира - браво за геройството!

ние вчера бяхме на детски рожден ден и аз генерално се пуснах по течението - едно, че ядох към 7, и второ, че вечерях със съвсем непозволени храни. странно обаче: днес преди вц-то имах съвсем лек плюс, който стопих. усещам се, че напоследък генерално губя мотивация за каквото и да е системстване - уж спазвам основните правила, но почнах да мушкам плодове между хрананията, като напоследък и порциите ми не са еднакво засищащи, а ако са - то са по-големи от обичайното за мен от последните седмици/месеци. нещо уморих се май да системствам и да не съм кльощава, както си представях, че ще съм по това време. не ме разбирайте грешно - системата свали малко килограми от мен, но почти 2 номера дрехи, така че не съм недоволна, но очаквах след 6-7 месеца режимно хранане и след малкото килограми, които исках да сваля, да стана толкоз слаба, та чак хърбава; това не се случи и започнах да си задавам въпросите защо пропускам парчето тора на празник, какъв е смисълът да не опитвам погачите, които моят мъж кажи-речи всеки уикенд меси и т.н. явно съм в попаднала в криза на мотивацията, която или ще преодолея, или просто ще ме накара да погледна към друг начин на хранене.
оф, айде стига философстване!
желая спорен и деен ден!

# 436
  • ул. "Мечтание"
Маик, надявам се скоро да се възстановиш от кризата и да влезеш "в час"!

Неподсладен компот от кайсии за обяд ОК ли е?  newsm78

Аз да се похваля, че моята антисладко тактика проработи.  Flutter Crazy От 3 дни след като ям сладко сутрин, явно ми идва в повече и после цял ден имам сладък вкус в устата, който ми е много неприятен. Утре ще пробвам без сладичко на закуска да видим как ще е. Е, подозирам, че може и от друго да е тоя сладък вкус, но ще си проличи скоро.  Thinking

# 437
системата свали малко килограми от мен, но почти 2 номера дрехи, така че не съм недоволна, но очаквах след 6-7 месеца режимно хранане и след малкото килограми, които исках да сваля, да стана толкоз слаба, та чак хърбава; това не се случи и започнах да си задавам въпросите защо пропускам парчето тора на празник, какъв е смисълът да не опитвам погачите, които моят мъж кажи-речи всеки уикенд меси и т.н.

Мая, абе 2 номера дрехи по-надолу е страшно много бе, жена! Вземи си извади някоя дреха от началото на системата и я облечи да видиш разликата!  Shocked  Или иди в някой магазин и пробвай 2 размера по-малки дрехи от сегашните, още по-очевидно ще е. Аз дотук съм смъкнала 4 размера дрехи, а свалих 22,5 кила, значи 2 размера съм махала на 11 свалени килограма. Не знам защо се оплакваш - ти може да не си махнала 11 кила, но си се прибрала много, а нали това е целта? Нали хората те гледат как изглеждаш, не те теглят на кантар... Махни го тоя кантар, не се мери, гледай огледалото, то е важно!
И ако беше яла тортите и погачите, сигурация, че сега нямаше да си 2 размера надолу, така че не съжалявай. Да не говорим, че си си спестила куп празни калории и захар. Погледнато реално, в погачите и тортите има само вредни неща - бяло брашно, бяла захар и разни оцветители и подобрители.
Но пък по изключение що да не си ги хапваш? Аз примерно, имам прегрешения, иначе не бих издържала 9 месеца на която и да е диета. Довечера примерно съм на театър, а след това ще ходим на италианска кухня, едва ли ще стоя гладна. Няколко пъти месечно си позволявам и пица, и бира, и какво ли не. Но пък компенсирам със спорт и режимно хранене в повечето време и така.  Peace

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 12:58 от Анонимен

# 438
  • UK
За днес - З: кис.мляко+овесени ядки+ленено семе+1/2 ябълка+1/2 банан+стафиди, О: салата домат/краставица/пресен лук и чесън + 2 преп.фил.ръжен хляб, В: супа от коприва
Изчезвам, че имам много да  newsm79 wash hang 1dishes Само да си направя едно чайче и почвам  Mr. Green

# 439
Привет от мен Party
отчета ми за днес З-мюсли с банан и 3 шоколадови бонбона
О-варено пиле със зелева салата
В- ябълка
И аз не свалям бързо,като четох някой за 2 месеца свалил 10 кг струва ми се много бързо пък и всеки организъм е различен
Съгласна съм че е по важни са мерките а не килограмите!
Аз лично не съм срещала друга система на хранене, която да позволява всичко да ядеш без ограничение в количеството, а и дори да не вярваме на рускините, ами резултатите на Жасмин Стелету и другите са на лице. Аз на тях им вярвам и страшно ме надъхват  Hug
Лек ден от мен Wink

# 440
Днес ще се пробвам без следобедна закуска:
з: 7 сухара с извара + голям домат
о: малка зелева салата + малка наденичка, свинско филе с лапад и малко ориз
в: ябълка с кисело мляко ще пробвам да сложа и извара за да стане по-засищащо

Вчера ме боляха мускулите за това отидох на йога, сега пак ме болят, но мисля, че от мускулна треска  Mr. Green

Маик страхотно е, че толкова време си със ситемата! Дори само за каляване на подсъзнанието си струва!

Неподсладен компот от кайсии за обяд ОК ли е?  newsm78

Само тези плодове са описани - т.е. най-вероятно не е системен обяд (ама то изобщо обяд ли е да ядеш варени плодове...).

Разрешени плодове, сушени плодове, ядки и плодове
1. Ябълки (1-2 бр. през деня (след 12:00)
2. Цитрусови плодове
3. Сливи (не много)
4. Киви
5. Диня (1-2 парчета през деня (след 12:00)
6. Сушени сливи (не много, 4-6 броя)
7. Ананас
8. Авокадо

според мен най-важното е да се съобразяваме с това:
"голямо количество плодове може да попречи на отслабването ( например 0.5 - 1 кг. ябълки на ден)" аз го приемам като не повече от 1кг плодове на ден (само не знам дините като се появят на пазара, как ще стане това с едно две парчета през деня  Crazy ама, а дано да издържим до тогава, пък ще го видим как ще стане  Mr. Green)

# 441

Аз да се похваля, че моята антисладко тактика проработи.  Flutter Crazy От 3 дни след като ям сладко сутрин, явно ми идва в повече и после цял ден имам сладък вкус в устата, който ми е много неприятен. Утре ще пробвам без сладичко на закуска да видим как ще е. Е, подозирам, че може и от друго да е тоя сладък вкус, но ще си проличи скоро.  Thinking
Нощни очи, стана ми интересно с тази твоя кампания антисладко   Rolling EyesСамо сладко ли ядеш за закуска?И какво имаш в предвид под друго за този остатъчен сладък вкус в устата  newsm12

# 442
  • ул. "Мечтание"
(ама то изобщо обяд ли е да ядеш варени плодове...)

Ама аз изобщо не съм казала, че ще ям само компот!  Wink (въпреки, че съм обядвала само с компот, все едно съм яла супа  Flutter)

Знам, че го няма в списъка. Попитах, ако някой има някакви други впечатления. Много ми е странно, че е изключила определени плодове, не говоря само за прасковите. (доста се интересувам от храненето и храните като цяло и за някои неща честно да си кажа недоумявам защо са така както тя ги е предложила, може да е свързано с личните ѝ предпочитания разбира се и с особеностите на руската кухня  Peace иначе не намирам логика за себе си)

Иначе специално прасковата е от Розоцветните и предполагам, че за това не присъства, но за мен е много ценен плод и не смятам да се ограничавам да ям само на закуска (и без това ям много рядко).

Нощни очи, стана ми интересно с тази твоя кампания антисладко   Rolling EyesСамо сладко ли ядеш за закуска?И какво имаш в предвид под друго за този остатъчен сладък вкус в устата  newsm12

Може и да не е само сладко, но общо взето всеки ден ядеш на закуска сладко и се понатъпкваш малко повече от необходимото за да ти накърти.
Ами не знам как да ти го обясня. Просто ми остава сладък вкус, който може да не е заради храната. В момента провеждам хомеопатично лечение и е възможно да е съпровождащ симптом. Скоро ще ходя при хомеопата за проследяване и той ще каже.

# 443
Варени яйца за вечеря май не мога да комбинирам с нищо, нали?

И днес за първи път след раждането обух небременни дънки.Та даже се и харесах Flutter

# 444
 Можете да комбинирате продуктите от всеки вариант, с изключение на Вариант № 6 "Месо, риба". В този вариант по-добре не комбинирайте продуктите един с друг, или максимум на 200 гр. месо, половин яйце

# 445
Анели, да и аз сега го прочетох това, но явно изрусявам, защото първото и последното правило си противоречат. newsm78

Цитат
КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ЯДЕ НА ВЕЧЕРЯ?
Има седем варианта за вечеря.
- Трябва да изберете една от тези възможности и да ядете само това, което е написано там, като НЕ МОЖЕТЕ ДА ДОБАВЯТЕ ПРОДУКТИ ОТ ДРУГИТЕ ВАРИАНТИ!
- Не трябва да се опитвате да изядете всичко, което е в списъка на варианта, изяжте само това, което вие искате!
- Да редувате вариантите за вечеря е не само възможно, но и необходимо!
- Можете да комбинирате продуктите от всеки вариант, с изключение на Вариант № 6 "Месо, риба". В този вариант по-добре не комбинирайте продуктите един с друг, или максимум на 200 гр. месо, половин яйце.

# 446
  • ул. "Мечтание"
Варени яйца за вечеря май не мога да комбинирам с нищо, нали?

По-добре недей.  Peace

Общо взето идеята е, че можеш да комбинираш нещата, които са в даден вариант, освен нещата, които са в местния вариант. Тях най-добре да се яде всяко самостоятелно.  Peace

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 18:25 от Нощни очи

# 447
Много ми е странно, че е изключила определени плодове, не говоря само за прасковите. (доста се интересувам от храненето и храните като цяло и за някои неща честно да си кажа недоумявам защо са така както тя ги е предложила, може да е свързано с личните ѝ предпочитания разбира се и с особеностите на руската кухня  Peace иначе не намирам логика за себе си)

Напълно съм съгласна с теб! За това аз лично бих се съобразявала с това да не ям повече от 1кг, каквито и да е плодове на ден.

За сега по-голямото предизивикателство е да спазвам основните правила за по-дълго време - до тук, какъвто и да е режим съм спазвала за максимум от 3 месеца. За мен всеки ден, в който се съобразявам с основните принципи си е победа Simple Smile

# 448
Нощни очи, благодаря за разяснението.Днес май ще вечерям по рано, защото после ще съм на  jump

# 449
Грозното Пате, не си противоречат  Peace неможеш да комбинираш продуктите от 7ми вариант един с друг, а от другите варианти може, примерно може мляко, извара  и плодове, а неможе яйца, телешко и пилешко.

Общи условия

Активация на акаунт