"Системата минус 60" - тема №22

• 46 891
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте на всички!  Hug

Не знам дали някой ме помни, миналата есен бях на Системата за около месец и нещо, но след няколко качени килограма като резултат се отказах. В крайна сметка, няколко месеца по-късно, след временно клатушкане надолу и нагоре с 3-4 килограма, съм отново в стартово положение, или иначе казано с 15 кг за сваляне (поне на първо време, след това още 5 биха били перфектни).  Sad ooooh!
Предполагам, че предишния път нещата при мен не потръгнаха, защото тъкмо бях приключила с 90-дневната, а не си поставях никакви ограничения при закуската тук. И понеже не се чувствам психически настроена да спазвам строги диети, а лятото кажи-режи започна, реших, че е крайно време да направя нещо за себе си. И се надявам този път да си паснем със Системата.  Wink

Вчера и днес изтеглих вечерята до 18 часа, от утре включвам всички правила. По принцип установих, че се чувствам много по-добре ако към 17 вече съм вечеряла, тогава и вечер забравям за храната. За съжаление в момента съм на стаж до към 19 - 19:30, докато се прибера минава кажи-речи още час, и съответно обикновено се нахвърлям на първото видяно нещо.  ooooh! Сега на първо време ще ръфам ябълки, явно, за после ще мисля какви неща да си нося, пасираното мляко с плодове/зеленчуци май ще е вариант. Ще го мисля, но ако има желание, има и начин.

И понеже сравнително често хвърлям по око на темата, искам да ви кажа, че резултатите ви са страхотни и много мотивиращи!   bouquet
Жаси, няма да съм първата, която ти го казва, но с тези 22 кг си свалила и почти толкова години от себе си, от сегашните ти снимки просто струи енергия и живот! Поздравления!  bouquet

# 526
Момичета, още не съм започнала диетата, а вече ми възникнаха някои въпроси  Embarassed Извинявайте, но не мога да си отговоря, затова ще ви питам вас  Simple Smile
На обяд може ли да се яде например постна картофена супа или пък спаначена супа? Имам предвид без месни бульони, но с фиде и застройка от яйце и кисело мляко?
На обяд може ли да се яде вегетарианска пица или пък Форнети? Може да ви се стори глупав въпрос, но не разбрах какво точно се има предвид под тесто, защото според мен и макароните са тесто  newsm78
На обяд може ли да се яде ориз с месо?
За вечеря май не може да се яде кашкавал или греша  newsm78
За вечеря може ли да се ядат месни продукти + зеленчуци (имам предвид например зелена салата или домати)?
Оставам с впечатление, че за вечеря варивата са забранени или се бъркам  newsm78
Отново се извинявам за многото въпроси, но нещо се обърках  Thinking

# 527
divi divaneto отговарям ти Peace
На обяд може постна картофена супа или спаначена с фиде и застроена с яйца и мляко.
Пица за обяд не-освен ако не е от ръжено брашно и постна...но на какво ли ще пририча? Форнетите само за закуска стават. Макароните са разрешени-пълнозърнести, може оризови.
На обяд може ориз с месо.
За вечеря може кашкавал-има ограничение в количеството му за вечеря.
За вечеря не може месото да е със зеленчуци. Месото са 6-ти вариант и не се комбинират нито със зеленчуци, нито с млечни или плодове.
Варивата за вечеря наистина са забравени- освен ориз и елда(като тук влиза и зеления боб, който авторката причислява към веленчуците, а не към варивата-значи може зелен боб на яхния с кисело мляко)

# 528
Меню за обяд

- Патешки бутчета със задушени броколи и карфиол
- Гъби с ориз
- Боб с ориз, зелена салата
- Зрял боб, салата зеле и моркови
- Гъбена каша
- Макарони със сирене
- Ориз със зеленчуци и 3 сухарчета
- Кисело зеле със свинско
- Постни сърми с лозови листа, салата
- Ориз с маслини и моркови, салата
- Яйца по панагюрски, салата
- Зрял боб на яхния, филийка ръжен хляб
- Пилешка супа но без картофи-може да е с ориз
- Печени картофи, салата, сирене или айрян
- Три рибени кюфтета и един голям суров морков
- кюфтета, малко ръжен хляб и кашкавал
- Консерва с риба тон и салата
- Пилешка пържола, салата или ориз
- Наденичка с шопска салата, силене, кашкавал или айрян
- Омлет, салата, ръжен хляб/сухари
- Риба и шопска салата
- Бял/кафяв ориз на фурна, голяма порция салата от зеле и краставици
- Картофена каша с чубрица, салата
- Кюфтета на скара и зелева салата, сухари
- Риба (на скара), салата от зеле, сухари
- Качамак със сирене, салата
- Кремвирш с домат и малко сирене, сухари, айрян
- Пилешка пържола с салатка от прясно зеле, сухар
- Зеле с ориз, салата
- Картофена яхния с 2 филийки ръжен хляб, салата
- Кашкавал на фурна, салата, сухари
- Спагети с доматен сос, лук, чесън и босилек и малко пармезан отгоре,  салата
- Постни сърми и ориз с гъби, месо, салата
- Зелен фасул на яхния, салата, млечни продукти
- Крем-супа и кашкавал на фурна, салата
- Кафяв ориз с подправки
- Зеленчукова супа, сухари, млечни продукти
- Супа топчета(без картофи вътре), 2 кюфтета и гарнитура от задушени зеленчуци
- Гювеч с картофи, салата
- Печена скумрия с лук, салата, сухар, млечни
- Печено пиле със салата домати, сухари
- Скумрия с лук на фурна и една филийка ръжен хляб, 3 люти чушчици
- Кренвирш и голяма порция салата(от зеле, морков, домат и краставица), млечни, сухари
- Таратор и пушена шунка, сухари
- Кртофи на фурна с подправки, салата, млечни
- Постна леща, салата, сухари
- Постен грах, салата
- Домати с ориз, салата
- Пържола и малко млечна салата и салата зеле
- Кисело зеле с пилешко месо, 1 мандарина, кафе
- Свинска пържола на тефлонов тиган и малко червена маринована чушка, сухар
- Фалафели със задушени зеленчуци и булгур, салата
- Ориз със зеленчуци, салата
- Телешки винен кебап, салата
- Шкембе чорба с една филийка ръжен хляб, салата
- Картофена яхния, салата, сирене
- Миш-маш, 1 филийка ръжен хляб, салата
- Салата зеле/моркови, доматен сок, козе сирене, 2 препечени филийки пълнозърнест хляб
- 150 гр. варен боб и 200 гр. салата от червено зеле
- Супа от картофи и спанак, салата
- Лютика с пилешко месо, салата, сухар
- Дробчета с лук, салата, млечни, сухар
- Печено пиле със салата Снежанка
- Шарен боб на яхния, салата
-Пиле със зелен фасул, салата, млечни
- Кюфтета с бял сос, салата
- Задушени картофки с масло, салата краставици
- Булгур със зеленчуци, салата
- Кус-кус със зеленчуци, салата
- Пиле Маренго, салата
- Пилешко - ок. 150 гр., доматен сок 200 мл, сухар
- 2 кюфтета, печено пиле и малко салата
- Салата домати и печени чушки с малко сиренце и телешки пържоли
- Салатка с краставици, пресен лук и лимонов сок, зелен боб на яхния, млечни
- Кюфтета на фурна с шопска салата

Меню за вечеря (до 18 часа)

- Печени тиквички на оребрен тиган с кисело мляко и копър
- Зелена салата, кисело мляко, извара
- Ориз със зеленчуци, салата
- Ориз с лук на фурна/микровълнова, салата
- Таратор
- Пиле на грил и чаша газирана вода
- Риба на фурна
- Печени чушки с кисело мляко, салата
- Печени карначета на скара
- Домати с лук и извара
- Пилешки дробчета на фурна
- Пилешка плескавица с чаша червено вино
- Доматен сок с лук и извара, и парче краставица
- Пилешка пържола с чашка Мерло
- Сьомга с подправки
- Кебапчета
- Зелен фасул на яхния, кисело мляко или айрян
- Плодова салата с кисело мляко
- Постен ориз със зеленчуци (и малко сини сушени сливи) на фурна
- Постни чушки с ориз и един домат
- Кафяв ориз с подправки, салата
- Задушени зеленчуци (или на пара)
- Печена скумрия на скара
- Телешки кюфтета на фурна
- Постен ориз с няколко печени чушки, прясна салата
- Кисело мляко/айрян, сирене, ръжен сухар
- Постен ориз с доматки, салата
- Домати с ориз, салата
- Пиле на грил
- Лапад с ориз, салата
- Салата от зеле, моркови, домати айрян/кисело мляко
- Таратор и салата от китайско зеле
- Свинско на фурна и едно варено яйце
-Пържоли на скара
-Ориз със зеленчуци в микровълнова, салата
-Диня, сиренки НАШИ, айрян
-Плодова салата, айрян/извара
-Микс от печени плодове, млечни

искам да попитам има разлика между това и 7-те варианта които са дадени или аз се бъркам незнам кое да гледам Rolling Eyes

# 529
Да това са събирани от нас идеи. Само там на обяд където има месо и сухар/хляб е забранено. Просто тогава не ни е било още ясно това. Сега не успявам да коригирам върху текста който си пуснала за да покажа къде е грешно. Нека някоя от опитните да ги поправи грешките, че нещо сайта ми се шашка и не мога нито да маркирам, нито да направя каквото искам (искам да маркирам грешките и да ги зачеркна но не ми дава сайта ......или компютъра тъп ooooh!)

# 530
може ли да ми поясните какви продукти се слагат в пилешката,картофената и спаначената супа за да е в системата?
където има месо сухар или хляб не се яде само това ли е разликата защото мисля от тук да си гледам идеите за обеда и жечерята и да не объркам
иначе поздравления за труда и идеята браво  bouquet

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 19:09 от magi333

# 531
Здравейтеее момичета Wink
Невероятен адреналин е рафтинга и не е никак рисковано Водача ни беше страхотен професионалист  Mr. Green
Отчет за днес
З-кроасан
О-две яйца *в река Струма * Laughing
В-Салата домати краставица лук и сос от котийдж извара и чесън
Време е за пилатес  Whistling Mr. Green

# 532
Hello ladies  Hug

Magi33 В пилешката супа не се слагат картофи, а фидето според мен може да го замениш с ориз, за да е напълно системна и то само за обяд, за вечеря само бульона месото и евентуално яйцето е и подправки.За другите супи просто не слагаш месо, ако има картофи или варива, т.е спанак с пиле може, но ако сложиш вътре картоф вече не става, дано си ме разбрала! Всичко друго може да слагаш Peace Опитай се да разбереш основния принцип, за да ти е лесно да съчетаваш продуктите без да се замисляш, а именно както споменах и по-горе месо с варива и с картофи не може, може само с ориз и то за обяд, за вечеря или месото или ориза, разликата е , че за вечеря месото не може със зеленчуци, но ориза може да го комбинираш с зеленчуци.Разбираемо да се луташ в началото не се притеснявай и питай, после ще видиш, че ще ти се изясни Peace

Аз вчера и днес съм малко кривнала от пътя, но съвсем малко, че съм и пред МЦ и съм една нервна, гладна, мотае ми се главата, т.е чуството , че ми пада кръвната захар е гадно , но колкото мога държа.Вечерта снощи бях на работа , като ядох салата с ориз за вечеря, но по-късно ми стана много зле, нямаше как да се справя, пих два айряна, хапнах малко ръжени солети и половин малка типова пърлекна и на върха на лъжицата мед.Яд ме беше после, но не е въпроса в глада, преди цикъл ми е ужасно с хормоните , става ми зле,свят ми се вие:tired: Въпреки това обаче кантара не беше помръднал от вчерашното мерене, т.е поне съм задържала  Party

за днес закуската пак си беше доста хранителна - ябълка , банан по половинка палачинки 4 на брой , кремвирш, чаша кола  Crazy
Обяд боб яхния, но не бях много гладна , краставица и малко картофки със сиренце
Вечеря остатъци от пиле на грил , птичи гнезда от не мазна кайма смес говеждо и свинско, хапнах и малко зеленчуци, знам, че не може, но по-добре малко зеленчуци отколкото после хляб, не мога все още да ям месото само така без нищо Whistling ooooh!

# 533
Момичета, много сте отзивчиви! Благодаря ви   bouquet

# 534
  • България,Пещера
Здравейте!Отчет от мен,макар,че днес май попрекалих!
з-2филии с мед и масло,парче торта
о-2 кебапчета
в-кис.мляко с портокал
Тортата май трябваше да я пропусна,но като не съм яла торта 366 дни,как да й устоя?А на всичкото отгоре беше от любимата ми шоколадова-Наоми от Неделя,абе освинване!Бийте мееее!Ама съм в МЦ и ще се меря чак към сряда,дано дотогава всичко да е наред!И въпрос-откъде купувате Мумийо?

# 535
niki.adi нали е било на закуска... идеята на този режим е точно да не се обвиняваш за храната, която си изял ако е преди 12... поне аз така възприемам системата.

днес
з: ябълка (станах много късно...)
о: шопска салата
в: купичка и половина ориз

# 536
Здравейте!Отчет от мен,макар,че днес май попрекалих!
з-2филии с мед и масло,парче торта
о-2 кебапчета
в-кис.мляко с портокал
Тортата май трябваше да я пропусна,но като не съм яла торта 366 дни,как да й устоя?А на всичкото отгоре беше от любимата ми шоколадова-Наоми от Неделя,абе освинване!Бийте мееее!Ама съм в МЦ и ще се меря чак към сряда,дано дотогава всичко да е наред!И въпрос-откъде купувате Мумийо?
На закуска може всичко, това му хубавото на режима, така, че не се коси, отпускай душата на закуска, че да ти е по-лесно после Peace

# 537
Здравеите и от мен,

Аз системствам но днес направих едно прегрешение. Бях обещала на мъжо да го водя да ядем сладолед в един салон. И тои днес, след басеина ми го напомни. Та изядох един голям сладолед.

Утре сутринта ще се тегля да видим каква е хавата.

До скоро,

# 538
Жаси, няма да съм първата, която ти го казва, но с тези 22 кг си свалила и почти толкова години от себе си, от сегашните ти снимки просто струи енергия и живот! Поздравления!  bouquet

Ми аз така си изглеждах преди да забременея с второто дете, ама с него качих и се състарих - и обратното е вярно, качиш ли 20 кила, все едно поне 10 години лепваш отгоре върху себе си. Ето примерно преди 6 години, преди второто дете, как съм изглеждала: http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/180179_1949181838 … 575_1831548_n.jpg

Обаче, да ви кажа, направо много добре си се чувствам вече.  Laughing Щом днес се намуших в роклята на щерката, има надежда. Само на бюста не можах да го закопчая роклето, че все пак е детска колекция, ама на талията съм много доволна, че ми стана! http://pistoletcheto.snimka.bg/?album;aid=549278;pid=23011685
парола 1010

А още по-доволна съм, че се снимах тази вечер с един любим актьор: цък
И аз му разправям след представлението, че щерката ще си поръча тортата за рождения ден да е с тяхна обща снимка (и тя се снима на предно представление с него), а той се хили - "Значи, ще ме изядете, а?". Ама с един такъв плътен глас, направо да ти настръхне гърбът само от тембъра. Голям чаровник, спор няма, особено очи в очи....
Бе изобщо, хубав е животът, трябва да му се кефиш. Слаб, дебел, кефиш ли се, не живееш залудо, само това мога да ви кажа.  

А за системата да драсна 2 реда, че се отплеснах - системствайте, за да се раздвате след това на резултатите! Спортувайте, грижете се за кожата, косата, зъбите си. Нищо не става наготово - трябва да се положат усилия! Човек поддържа ли се, харесва ли се, може да не е пръв красавец, но винаги ще го харесват и другите.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 00:54 от Анонимен

# 539
Добро утро.Качих се тази сутрин на кантара  smile3514 отново съм в изходна позиция.Предполагам, че е от МЦ.Видях я табличката на първа страница но не ми я зарежда.Може да имам проблеми с браузера, защото и нафейса нещо взе да прави своеволия Twisted EvilЩе пробвам тия дни от друго РС.Менюто ми за днес
З- мюсли с кисело мляко
Обяда и вечерята ги мисля още.
Жаси, както се бях сдухала заради стойностите на кантара ми повдигна духа с твоя пост.Днес продължавам с много хъс и енергия  Mr. Green 

Общи условия

Активация на акаунт