Раждането във вода? Плюсове и минуси

• 10 695
  • 107
  •   2
Отговори
# 60
И аз съм се насочила към раждане във вода, след 1во дирижирано в частна болница с окситоцин, без упойка, скачане по корема и 13 шева. Имам няколко приятелки, родили в Тина Киркова, 2 са дори с 1во детенце, много доволни, казват, че водата успокоява и притъпява болката. Дано да е така. Само че ме притеснява единствено ремонтът, знаете ли кога ще може да се ползва ваната и респективно ВИП родилна зала?
леко раждане на всички   bouquet

# 61
Май след юли някъде.

# 62
  • София
Не ми се рови в момента за линка, но съвсем наскоро едно новородено беше удавено по време на раждане при такава процедура. В Русия.
Може би ако се прави в присъствие на лекар той би реагирал навременно и адекватно... не знам.

# 63
Моя приятелка роди така в чужбина и сподели, че болката е била доста притъпена, второ дете беше. Но може и точно заради това да е причината, първото раждане винаги е по-болезнено.

# 64
Може би ако се прави в присъствие на лекар той би реагирал навременно и адекватно... не знам.

Ние тук говорим за болници. 

# 65

Ние тук говорим за болници. 
Аз бях чела в една болница в чужбина, че дори и родилни домове, в които работят само акушерки, не лекари, предлагат тази услуга. Това ме озадачи. Не бих рискувала да ме изражда само акушерка.

# 66
На акушерката това и е работата - да изражда при нормално протичащо раждане и да преценява дали има нужда от лекарска намеса.
Но не виждам връзката с водното раждане - и в Тина Киркова, и в Пловдив става в присъствието и под наблюдението на лекар.

# 67
  • Пловдив
МАМАЕЛИЧКА, мен ще ме изражда само акушерка. Тук практиката е такава. И не виждам нищо лошо в това. Както е казала АЛЕКСЧЕ - на тях това им е работата Peace
А относно удавеното дете - звучи ми малко като риба да се удави във водата Confused Сигурно е имало някакъв проблем за да се стигне до там. Всички , за които знам че са раждали във вода, са много доволни. Надявам се след няколко дни и аз да мога да се похваля Simple Smile

# 68
  • Across the Multiverse
Всичко прочетено беше много от полза и наистина звучи много интересно и естествено...искам само да попитам дали имате информация услугата да се предлага и в други градове в България, освен Пловив и София?

# 69
За съжаление засега май не.

# 70
Ами аз ще раждам във вода, но съм в чужбина. На училището за бременни обясниха че няма никкава опасност за бебето, дори напротив. Бебето си е във вода през цялото време и когато излезе навън стреса за него не е толкова голям, защото излиза от вода във вода (как го обясних само  ooooh! ) т.е. не излиза направо на студения (за него е студен в 1ия момент, дори и да е лято) въздух. Освен това водата спомагала за отпускане на тялото, омекотяване на болката и по-лесно раждане. Имам колежка която роди така - много е доволна.

Акушерката каза че единствения минус е че не могат да видят добре какво точно става под водата. При нас използвали специално огледало, но всеки път като мръднела бременната водата се размътвала и не се виждало добре. Simple Smile

Нямало никакъв начин бебето да се удави - то си е във вода през цялата бременност. Пъпната връв се реже след като се извади бебето от водата. Това ми обясниха, но от собстен опит ще говоря другия месец.   bouquet

# 71
Аз също съм силно заинтересована от този метод на раждане и от няколко дни усилено изчитам наличната  информация в нет-а.
Не очаквам чудеса, и знам, че ще боли без упойка, но предпочитам няколко по-болезнени минути пред всички гадни интервенции, свързани с раждането. Все още ми е много рано, но отсега знам, че със сигурност не искам да се чувствам като на заколение, а още по-малко да ме връзват сякаш съм животно и мога да навредя на някой, а още по-малко искам да ми бият инжекции за да предизвикат раждането. Тези конвенционални и анти-хуманни методи в медицината ме отвращават. Sick

# 72
Василиса Прекрасна, Писка Лиска, надявам се да сте имали едно красиво естествено водно раждане    bouquet
Ако имате желание, ще е прекрасно да споделите за преживяването си тук и да ни подготвите поне малко психически, за това което предстои  Peace

# 73
Grace ♥ , още не мила. Бебо не иска да излиза още. Ако се наложи да предизвикват рждането може и да не стане във вода (забравих да питам вчера дали пречи). След това ще докладвам.   bouquet

# 74
  • София
Grace ♥ , още не мила. Бебо не иска да излиза още. Ако се наложи да предизвикват рждането може и да не стане във вода (забравих да питам вчера дали пречи). След това ще докладвам.   bouquet
На мен ми предизвикаха раждането с едно хапченце, после и система ми включиха по време на раждането и си родих във вода, без упойки и други ненужни интервенции. Не че предизвиканото раждане е по вкуса ми, но преносих и предпочетох да не рискувам. Леко,бързо и безпроблемно водно раждане.

Общи условия

Активация на акаунт