НОЕМВРИйчето е палаво дете, но пък нека здраво да расте - 17

• 34 510
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
... че явно като съм го избирала не съм го "питала" основни неща от живота...
Явно и той не те е питал, ама защо той да е виновен, нали все жените сме виновни  #2gunfire И хич не се усещат, че една жена като е бременна трябва да й свалят звезди от небето, а не да вдигат скандали. И после защо децата не са спокойни и не спят нощем. Еми ето затова  #2gunfire
Пази се и дано не се появяват пак тея контракции докато не влезеш в 9ти месец  Hug

# 481
  • София
привет и от мен пак по тъмни доби  Rolling Eyes

нея, стискам палци всичко да е наред с Ева. Пък ти се консултирай поне с още един специалист.... То колкото специалисти - толкова мнения  ooooh!

Писихриси, пиши как е минал прегледа - стискам палци всичко да е ок.

Васи, акта за раждане всъщност ни го искаха на нас защото нямаме брак и Пламена носи фамилията на баща си, а в паспорта не пише кои са й родителите.

за яденето - Пламена също боде с виличка, но винаги трябва да е под наблюдение. може би трябва да й купя от онези пластмасовите, които са си за деца  newsm78. Иначе с лъжица доста умело си цели устата /но и на лигавника не прощава/, но не дава да я храня ако тя няма лъжица за да си слага и тя ядене в устата.

Лили, почивай си повече.... доколкото можеш.... Дано пък Алекс вземе да спи повече, пък другото бебе сигурно ще е кротушанче. Винаги е така, за да има равновесие.  Hug

Ехе Кики, браво на Ади за хорото. Пу пу, дано и като порастне да има желание. А и да й се отдава де. Че то аз желание имам, ама като са ми дървени краката освен едно право хоро, друго не мога да издрусам  Laughing

превод от Нои и аз нямам, та даже не са и го изчислили, но  предполагам се дължи на това че имаше празници в началото на май месец...

хъммм май е това засега. лека нощ от мен, да лягам че утре между 7.30 и 8.00 идва детската кухня  #2gunfire

# 482
Добро утро!!!

Уф, Кати, четох в нета (за миналата година), че май месец преизчислявали в НОИ данъците и до 15 число не пускат никакви плащания  Tired Така че явно и тази година ще е така. Проблема ми е че на мен ще ми платят майчинството за Март, а не за май... майското ще го взема Юли   Joy Joy Joy, Та ако това е истина нищо чудно да съвпадне с изплащането на детските този път  Laughing Laughing Laughing
Само се нервя тази година с плащането на паричките  #2gunfire #2gunfire
Всеки месец по различно време, а така не мога да "разчитам" на тях за плащане на някои сметки  Sick
... че явно като съм го избирала не съм го "питала" основни неща от живота...
Абе тези мъже не мога да ги разбера... Зор за второ бебе, а сега пък със сигурност им тежи отговорността  ooooh! Не си мисли че ти си виновна, той от сега разбира че нещата за него ще се променят коренно както и за теб, но едно е да гледаш 1 дете, а друго е 2 броя и то със съвсем малка разлика  Peace
Лили почивай си колкото можеш, защото  като дойде бебчето ще имаш нужда от сили  Hug
Що се отнася до основните неща в живота ... кой като постави розовите си очила може да ги прецени? ... Това се разбира чак като мине този период, тогава разбираш, какво си направил  Peace
От тук насетне зависи от теб и човека до теб как ще изградите семейството и приятелството между вас, и дали можете да се понасяте всеки ден, час и минута  Peace или не Simple Smile
Пожелавам ти Стреса, който сте преживели да не се повтаря никога и да си отгледате дечицата в Мир и Любов  Peace Hug  bouquet

# 483
  • София
Васи, акта за раждане всъщност ни го искаха на нас защото нямаме брак и Пламена носи фамилията на баща си, а в паспорта не пише кои са й родителите.
И на мен така ми казаха на границата. - Смени си фамилията, казват, и няма да имаш проблем  Joy
Реално аз с нищо не мога да докажа, че детето е мое. Имената ни са различни. А от горе на това и човечето по нищо не прилича на мене. Аз съм руса, със сини очи и бяла кожа, а малкото ако го изтърва във Филиповци, после трудно ще си го разпозная. Понякога си я наричам "Чернишка" Mr. Green Вече два пъти различни хора ме питат на кого е това дете с мен. Отговора ми е - На татко и. hahaha Нищо, нищо, аз другото ще си го правя сама, без мъж (????), та да си прилича на мен hahaha. Само още малко да напредне науката и почвам  hahaha Joy

# 484
Нищо, нищо, аз другото ще си го правя сама, без мъж (????), та да си прилича на мен hahaha. Само още малко да напредне науката и почвам  hahaha Joy

Joy Joy Joy Joy Joy
 Hug

# 485
  • Сливен
Лили, горе главата и хич не се ядосвай. Колкото и да им е трудно, май не им идва на ум понякога да погледнат от наша гледна точка. Почти цялата си бременност  изкарах с караници, и то най-вече заради името и проблеми в работата и многото натоварване, а контракциите според мен от там идват като бонус в резултат на всички Twisted Evil. Така че ако нещо си "пропуснала" изясни го сега, и го включвай активно да свиква с новото положение в семейството, защото това не е само твой избор. Успокоявай се, като се ядосаш, прави нещо за удоволствие, защото потрошените нерви, проблемите с бременността и всички неприятни чувства, мисли и състояния ще са единствено на твой гръб.
Докато лежах в болницата имаше една жена от гранична полиция и тя ми каза, че не е необходимо да се носи акт за раждане - при проверка в системата им излизало автоматично кои са родителите, само дето някой трябва да направи проверката.
И аз нямам превод а пък винаги досега съм получавала парите още първата седмица на месеца, но при нас заплатите и осигуровките ги превеждат в самия месец, за който се отнасят.
И голямата не прилича на никой от нас - бяла и червенокоса - питали са ме дали не съм я боядисвала, на кого прилича, и какво ли не още. Малкото обаче както повечето казват направо ми е "одрало" кожата, така че J.R, смело към второто, пък дори и пак с мъж Joy.
КИКИ, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН! Да си здрава, щастлива, Ади да те радва и всеки ден да е изпълнен с обич и добри чувста в семейството и на работа!

# 486
Кло на нас няма какво да ни преизчислява НОИ..През май се преизчисляват и възстановят пари,ако има болнични или дмс,т.с. ако са ти изплатили болничен на мин заплата,а след това са ти превели пари на пълна осигуровка или доп материално стимулирани/дмс /и ти изчисляват и  възстановяват парите въз основа новата сума.А пък ние сме били на майчинство,така,че едва ли ще вземем по-различна сума от 240лв Rolling Eyes

CRLN и аз пиех магнезии и но шпа през бременноста.Магнерича се спираше в началото на 9м,а аз преносих даже  Mr. Green
Пази се и почивай повече Hug

# 487
Кло на нас няма какво да ни преизчислява НОИ..През май се преизчисляват и възстановят пари,ако има болнични или дмс,т.с. ако са ти изплатили болничен на мин заплата,а след това са ти превели пари на пълна осигуровка или доп материално стимулирани/дмс /и ти изчисляват и  възстановяват парите въз основа новата сума.А пък ние сме били на майчинство,така,че едва ли ще вземем по-различна сума от 240лв Rolling Eyes

Че няма да ми дадат нещо повече това със сигурност го знам, но са спрели всички плащания без значение какви това ме ядосва ... Все пак 240 лв. са капка в морето и само за детето не стигат пък камо ли за нас нещо да остане  ooooh!

# 488
  • Пловдив Белащица
...За мен ще може да се храни, когато и сложа супата пред нея и не я излива по пода и дрехите! Grinning
...
Абе нека има излято, ама да има и достатъчно количество в корема. Това е по-важното  Joy

Аз пари от НОИ получавам към 7-8-9, но още нямам.

# 489
  • Варна
Оф, днес уж ми е работен ден, ама мислите ми са само за Усоето  Mr. Green Поне като съм цял ден в къщи се наливам тука с топли течности, че да ми се оправи гърлото. Още не съм на антибиотик, сякаш съм по-добре от вчера. Ще видим утре. Важното е, че Ева вече си е напълно здрава и е готова за Усоето  Mr. Green Прогнозата за Усоето всеки ден е по-добра и много се радвам. Нямам търпение вече  Mr. Green
Поуспокоих се за гърдичките на Ева. Давам си всеки ден Вигантола, въпреки че силно се съмнявам да сме с рахит. Цяла зима всеки ден си излизахме, ръцете ни са черни от слънцето, като циганче е. Тоя тен не е хванат от солариум. Натурален вит. Д си е. Склонна съм да вярвам, че е по-скоро наследствено. Оказа се, че мъжът ми също има слаба форма на обущарски гръден кош, хич да не съм забелязала пък. А баща ми пък е с т.нар. птичи гърди, обратния вариант - изпъкнали гърди. Също не ми е правило впечатление. Ако е в слаба форма и не й притиска сърцето и белия дроб, не е никак притеснително. Все пак ще обърнем внимание на плуването с цел да разширим гърдичките докато е още малка и да заличим вдлъбването, защото сега е момента, тъкмо като се развиват. Лятото на морето, а зимата ще я водя по 2-3 пъти в седмицата в някой хотел с вътрешен басейн. Всичко е въпрос на организация, ще се справим  Mr. Green

# 490
CRIN твоя мъж е за разтрел #2gunfire Може ли да те ядосва така бременна. И не само бременна, но и с малко дете. Децата много усещат и много страдат като има напрежение между родителите им. Много се ядосах като прочетох.

Той се сетил кога да спори и да се дърпа за различия за основните неща в живота.

Горе главата и не се ядосвай!!!

# 491
  • София
Хелоу от мен!

CRLN - пази се мила, хич не им се ядосвай на мъжете. Най-важна си ти, бебето и Алекс...другите ги пускай по пързалката. Почивай си повече, пий си магнезия и мисли само за хубави неща...като предстоящата ни среща например  Hug Така и не видяхме тумбака на снимка, сега поне на живо ще го видим  Heart Eyes

За храненето сама - вечно иска сама да яде. А съм я оставила за секунда, сама грабва. Яде и с виличка - има едни бебешки, заоблени, предназначени точно за приучване към самостоятелно хранене - те са дълбоки като лъжички и също толкова безопасни - в комплект са с лъжичка. Справя се с храненето, цапа се порядъчно, но все повече храна влиза в устата за сметка на лигавника, ако не успее да набоде нещо с вилицата си го взима с ръка и всичко е наред.
Супа не съм давала сама да яде, защото нямам такива нерви. Течни храни - най-често кисело мляко, че е бяло  Laughing

Моята мацка се е обринала нещо по бузите - много е особено хем е като много ситни червени точици, хем е сухо. Ще видя...ако не мине тия дни ще ходим до педката, но не ми се иска да е преди Усоето, че ще иска реимунизация да ни прави и няма как да стане сега просто. Някакви съвети за обриви от неизяснен характер? Обривчето съвпадна със закупуването на нов крем за лице на Мустела, но е отпреди него...а и слънцезащитния й е такъв и душ гела и крема за дупе...съмнявам се да е от това. Допреди това ползвах на д-р Тайс крема и бях свръх доволна, но свърши и реших да сменя...може да го взема отново, той по принцип е за такива неща. Нещо ми се върти в главата и сребърна вода?  newsm78

Нямам и аз търпение вече за Усоето...

Хайде чао засега!

P.S.

Коригирам, за да се похваля с първи кучешки зъб...т.е. 13 -ти бр....

Също така забравих да споделя, че цял ден моето момиче като каже "ако" и се оказва, че почва да го върши в памперса. Мислех, че се заблуждавам, тъй като аз още на гърне не съм я пробвала /дори нямаме/ и мисля от първи юни. Но напоследък като сменям памперси и обяснявам думичките, но не мислех, че някой ме слуша внимателно. Единствено беше разбрала, че думата "ако" е нещо важно, защото сутрин чувам по бейбифона в последните дни тази дума  Laughing и естествено, никога не е свършена работата...Но днес понеже се е позапекла и на 3 пъти се мъчи и 3-те пъти си каза какво прави, та си мисля, че като се върнем от Усоето ще купя едно гърненце и да се почваме  Simple Smile Пък дано ни провърви...определено нямам намерение да я тормозя много дълго - ако стане сега, стане, ако не...по-натам. Но си мисля, че сега е удачно когато явно е схванала коя е голямата работа  newsm78

Днес съм от досадите и продължавам да нямам търпение за Усоето  Laughing

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 21:01 от vess_82

# 492
  • Варна
Вес, аз обривчетата ги мажа с кремчето на д-р Тайс. Досега ни е спасявало. Имаше едно доста упорито обривче на крака, явно не се повлия много от д-р Тайс, ама така и не взех друг крем и то взе че си изчезна само.
Май и аз съм от досадните днес Simple Smile

# 493
  • София
Вес, аз обривчетата ги мажа с кремчето на д-р Тайс. Досега ни е спасявало. Имаше едно доста упорито обривче на крака, явно не се повлия много от д-р Тайс, ама така и не взех друг крем и то взе че си изчезна само.
Май и аз съм от досадните днес Simple Smile

Ами следобяд взех сребърна вода, мазах я 2-3 пъти и дали си въобразявам, дали верно - ама поизбледня на едната буза....Ще видим утре сутринта какво е положението и ако не се е подобрило ще взема пак крема на д-р Тайс.
Край за тази вечер!
Лека нощ, дами   bouquet

# 494
Ехе....
Добро ви утро!!!
Тази сутрин отварям нета, погладнах страничката и затворих. После исках да се върна и потърсих темата:
Кузанаци, яйца ... и тъй нататък ...  Shocked Shocked Shocked Нямааааааа Брех викам си кво стана ...къде изчезна ... А то някой нощес не е спал и е сменил заглавието
Цитат
НОЕМВРИйчето е палаво дете, но пък нека здраво да расте
 Joy Joy Joy Joy
Е браво да ни е Честито!!! Много здравички да се и палавички ноемврийчетата ни   bouquet  bouquet  bouquet
Айде сега и кафето че го забравих от този сутришен ентусиазъм да споделя какво смути сутрешното ми кафе  Joy Joy Joy

Да ви е сладко

Heart Eyes

Много странно нещо става напоследък... Видимо отслабвам всички това ми казват, а като се кача на кантара все същите килограми показва  ooooh!
Катара ли ми е счупен или всички ме лъжат  Laughing Laughing Laughing
Махнах си линийката, че като я гледам почвам отново да се ядосвам  #Crazy #Crazy #Crazy

Лек ден от нас ...
p.s.То се е видяло че слънчице днес няма да се покаже, но това с детето няма да ни притесни Пак ще си обикаляме езерото пеша, ама този път ще се снабдя с чадър 
umbrella  umbrella  umbrella

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 07:37 от klodia

Общи условия

Активация на акаунт