НОЕМВРИйчето е палаво дете, но пък нека здраво да расте - 17

• 34 517
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Нея-бързо оздравяване и от нас.Вярвам,че Евичка е ок и няма за какво да се тревожиш.
Кло,Ели В.-направо ме разбихте с тези "врътки" за детските градини.Ей,в таз държава на всичко се научаваш.
За къпането -Вики се къпе в един голяяям леган или във ваничката си с две гумени покемончета и купона е на 6.Естествено не обича процедурата с миенето на косата и понякога скача и иска да излиза,но бързо забравя и после не мога да я изкарам от водата като се  заиграе.Според мен пласчещите от банята дечица са се стреснали от нещо.Пробвайте други варианти докато откриете вашия.Една позната дори къпеше малкия в надуваемо басейнче,защото иначе нямаше начин.
За прането на детските дрешки-все още ги пера отделно от нашите.Понякога,за да събера 1 пералня слагам на каката дрехи,но те са си пак детски.
За самостоятелното хранене мисля че Елвирка беше писала,да си кажа аз какво ни се случи преди няколко дни.Наша близка ми се хвали че детенцето и(на 1г,8мес.)се хранеломного чисто самичко,а Вики как съм я оставяла да се цапа?Питам аз кога се научи и как,а тя ми отговаря ами давам и само с вилица да яде кюфтета и нарязани филийка и ка'кавалИначе тя я хранела с манджички и супи.Аз не се сдържах и казах,че това дете не е научено да яде само.Извинявайте,ама в градината няма да му дават кюфтета и филийкиили да го хранят до първи клас,за да не се цапа.Както се цапат,за да се научат да ядат самички,така и падат,за да се научат да ходят стабилно,така и опитват сума ти "неправилни"неща,за да се научат кое как е в живота.ДА,ВИки все още се цапа докато яде и редовно съм с мопа покрай столчето и пера лигави и дрешки понякога,но се храни сама.Не бих си спестила малко пране,за да си улесня живота за сметка на умение на детето.По същата логика тази жена щяла да махне памперса,когато детето почне "да разбира" и да не се изпускало!Ужас!Просто съм възмутена от такива родители!
Е,казах си квото ми тежеше.
Сега ще помоля да ни стискате плаци всичко на прегледа на Вики в София  да е ок,защото ми е доста притеснено.Заминаваме днес следобед и ми е криво и че оставям Хриска.Някои може би помнят как бях откачила миналата зима като ходихме за 2 дни в СОфия.Е,сега тя ще е с тати,но толкова е свикнала да съм тук като се върне от училищеи т,н. малки рутинни неща,че и е криво от кактоп разбра ,че ще ходим.ДЪржи се като голяма,но мама си я усеща.Пожелайте ни късмет и дано поне дъжд не ни вали в "голямото мръсно".
Ще пиша като се приберем.
Лек и усмихнат ден на всички!

# 466
Цитат
Наша близка ми се хвали че детенцето и(на 1г,8мес.)се хранеломного чисто самичко,а Вики как съм я оставяла да се цапа?Питам аз кога се научи и как,а тя ми отговаря ами давам и само с вилица да яде кюфтета и нарязани филийка и ка'кавалИначе тя я хранела с манджички и супи.Аз не се сдържах и казах,че това дете не е научено да яде само
хахаххах... ееееееее ай сега де ... pisihrisi това което ти го говори вашата близка ти видяла ли си го  Rolling EyesJoy Joy Joy Ако не си хич не и вярвай, особенно в часта за вилицата ... Съвсем се е изхвърлила милата, май говори не за 1 г.  8 м. и детенце е за за 8 г. и 1 м.  Joy Joy Joy
Кажи и че искаш да видиш, че да повярваш Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Майките имаме склонност да преувеличаваме понякога, но можем да станем за смях без да искаме по почина "Мойто гардже е най-най-най..."  hahaha hahaha hahaha
Цитат
Кло,Ели В.-направо ме разбихте с тези "врътки" за детските градини.Ей,в таз държава на всичко се научаваш.
  ooooh! в БГ винаги има врътки ...това е откакто се помня  Joy
Цитат
Сега ще помоля да ни стискате плаци всичко на прегледа на Вики в София  да е ок
  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes всичко ще е наред  Hug Hug Hug

# 467
Защо бе дете на едни наши приятели което е месец по-голямо от Митко си забожда парченце кашкавал с вилица и то съвсем точно. Ако трябва да забоде нещо по твърдо или с костилка е по-трудно. То си е до дете.

# 468
Защо бе дете на едни наши приятели което е месец по-голямо от Митко си забожда парченце кашкавал с вилица и то съвсем точно. Ако трябва да забоде нещо по твърдо или с костилка е по-трудно. То си е до дете.
Забожда и си го слага в устата?
НАли се сещаш че дори и в детските градини децата се хранят заради тяхната безопастност с лъжици? На по късен етап се включва вилицата..
Не казвам че не може, а че не трябва  Peace

# 469
  • Пловдив Белащица
Здравейте,
аз се включвам за бърз съвет, знаете ли дали в ЕУ дете може да пътува само с акт за раждане?
Благодаря предварително за бързия отговор,

не може, задължително освен акт за раждане трябва и паспорт на детето.
Защо и акт за раждане? Това нещо ново ли е?
Иначе да добавя, паспорта е 10 лв за децата, аз мин година пуснах бърза поръчка - излиза за 3 дни и плащаш двойно, т.е. 20 лв + още някъв лев там бакови такси.

Kиkи, ау какъв е тоз наглец. Освен просто да не публикуваме снимки на децата. Особено пък по-разголени абсурд. Иначе и аз забелязвам тази тенденция да получавам съобщения от непознати, както и коментари по разни публикации.

Дрешките на каката перях отделно до към 3 години. Единствено доста червени и розови неща, както и дънки перях с нашите дрехи. В останалите слагам цветоулавящи кърпички и нямам проблеми. Можеше и още да я пера, но вече много ми дотежаха бебешка пералня, на каката, нашите на хиляда цвята да деля. Че нашите ги пера бяло отделно, черно сиво отделно, синьо зелено отделно, розово червена отделно, това са основните и разни други цветове преценям къде да ги добавя. На малката дрешките стоят отделно от нашия кош.

За яденето, Никол си хапва с вилица почти без проблем. С лъжица вече се справя досат добре. Има дни, в които е окапала съвсем малко лигавника. Но това трябва да й хареса яденето, ако не минава на майчино хранене. Но това си е до дете. Каката и нея по същия начин съм я възпитавала, но слагахме едни шушлякови лигавници с дълги ръкави, отгоре памучни да попиват, голямо мазало беше. Даже слагах калъфки за възглавници на тапицерията на столчето, че и тя биваше омазана. А сега с това я пера на половин година, заради прахоляците.

# 470
Добър ден и от нас, макар че за мен лично денят не е добър, нищо че е слънчев и топъл. Току що се върнахме от преглед при  ортопеда. Правихме ренгенова снимка на малката на тазобедрените стави. Излезна че има някакви нарущения, но са описани с такива понятия че нищо не разбрах. Лекарката ни праща утре при някакъв професор. Каза че не искала да ни праща в Горна баня, защото там веднага щели да кажат операция. И като спомена думата операция ,направо ми олекнаха краката. Ох,направо ще се побъркам. Тя наистина е родена седалищно и е в рискова група ,пък и е момиченце...незнам,ще видим утре какво ще каже ,бил уж специалист в тези нарушения. От това точно най се страхувах.  Cry Cry
Та така..,тамън отмина една грижа, ето ти друга
Нея, дано се оправят нещата и при вас .

# 471
Забожда и си го слага в устата?
НАли се сещаш че дори и в детските градини децата се хранят заради тяхната безопастност с лъжици? На по късен етап се включва вилицата..
Не казвам че не може, а че не трябва  Peace

Ами дават му хората нещо набодено с вилица и детето се е научило съвсем леко и нежно да си го взима с уста. Даже и сам като си набоде нещо с вилица си го поднася към устата и там съвсем внимателно го измушва с уста от вилицата. Даже от приборите това дете уважава повече вилицата. Лъжицата я недолюбва нещо. Ама с вилица няма проблем. Е разбира се вилица му се връчва като си е в стола за хранене и има кой да го наблюдава не му се дава да търчи с вилицата.

Аз лично се страхувам да дам вилица в ръцете на Митето.

# 472
Цитат
Аз лично се страхувам да дам вилица в ръцете на Митето.
Аз също.. пропускам докато не стане по стабилен и да му имам доверие повече за да дам на Тони такова "Оръжие"  Peace

# 473
  • Пловдив Белащица
Е, аз давам вилица единствено в столчето за хранене, при условие, че от нашето не може да се излезе, ако аз не я освободя. Или ако е седнала в мен и я наблюдавам. Така да боде и търчи с вилица, та аз и с лъжица не й давам да го прави или каквото и да било по дълго или остро. Но с вилица се справя добре да яде, единствено като боде картофи от манджа те й се чупят и тя се мъчи да ги загребе с нея, съответно те не винаги се "качват" на вилицата. Но не виждам нищо опасно, когато е в столчето си за хранене.

GaRjI, досега не е ли наблюдавана за тазобедрените стави. Особено пък като е седалищно била. И изобщо не се притеснявай от Горна баня. Това че ще преценят евентуално за операция, не означава, че веднага ще я резнат без да те питат. На нас специално като ни откриха луксацията на 7 месеца и доктора в Пловдив каза, че единственият вариант е операция и разни други гипсове и страхотии, но от Горна баня прецениха да стоим в каишки. При нас все още стои на кантар за операция но ще решаваме в бъдеще. Все още има шанс да се избегне.
Така че отиди и питай. Все пак там са тясно профилирани специалисти за тези проблеми. Рентгена им е хубав и знаят какво и как да снимат, ако нещо има съмнения по снимката. Пък ти второ мнение си потърси и на друго място като искаш. Но не се отказвай от Горна баня.
И да ти кажа да се успокоиш няма да стане. Така че се взимайте в ръце и тръгвайте по доктори без да се чудите много. Всеки ден е спечелен ден в полза на здравето на детето. И да пишеш после какво са ти казали докторите. Стискам ти палци да излезе нещо леко, ако изобщо му има нещо на детето.

# 474
  • Сливен
Пак притеснения като гледам, ама то изглежда няма миг на спокойствие.
Нея, Писихриси, GaRjI, дано всичко да е наред с малките. Hug
Тъкмо мислех да попишаи аз ама не - малката спи, ама голямата се упражнява с цигулката, отивам да броя 1-2, 1-1, вече се чудя дали да не си взема и аз една цигулка и без това знам всички упражнения наизуст ooooh!
За храненето- Мая и тя може да набоде нещо с вилица, но не може да се храни сама - тече по брадичката й, по дрехите, решава че хляба ще си топи в яденето, ама ако може цялата филия, така че едно омазване е , нее за приказване. Голямата на нейната възраст се хранеше сама и доста чисто, даже като я взимах от градината и яслата ми се чудеха и питаха дали не съм я преобличала, но децата са си различни. За разлика от нея Мая е неукротим дивак и половина, за мой ужас заради хернията...

# 475
Ейй, ама да не зачезна за малко и колко лоши неща гледам...
Нея, pisihrisi, GaRjI : не се настройвайте с негативни мисли само, дето се вика действайте , но с оптимизъм.

Аз и при мен нещата не са никак розови , скарахме се с мъжо миналата седмица лошо, че явно като съм го избирала не съм го "питала" основни неща от живота. Та бях няколко дена при майка, докато ми мине, че с него не се излизана глава... После пък Гергьовден, насам натам . Алекс не спи по цяла вечер, като се събуди и кукува по 2-3 часа. Не иска мляко , щото като му дам и не заспива пак както преди... не виждам зъби да растат... той никога не е спял непробудно , но като му тикна шишето или бибата и си заспиваше до 10 минути . Като за капак от 3 седмици отказва всякаква манджа: кара я само на попара, кис.мляко, банан, киви, кремчета, АМ  и ХЛЯБ. Ужасен е, иска само хляб да ръба и дори не желае да опита какво му предлагам за обяд.

Оня ден имах кошмарна вечер- едни контракции цяла нощ, не мога да мръдна от болка. Добре ,че спряха ,че искаха да ме вкарват в болница. Та сега до термин ще съм на хапчета с магнезий, да не вземе да се роди рано , рано. Тия дни само лежа и ще трябва да я карам по-леко с домакинските задължения явно.
И такива гадории все... и туй гадно време, само да има късмет за Усоето да вали или да е студено .
Да идва вече ,че нямам търпение Simple Smile

Сега Алекс е с баба си и леля си на разходка в Морската, а аз лежа тука. Чакам ги да видя кай ще се приберат изтрещели, че той много палав и инат и се тръшкони все по алеите Simple Smile

# 476
Два бързи въпроса:

Този месец получихте ли преводи?

И за кой месец, ако ДА?

# 477
Два бързи въпроса:

Този месец получихте ли преводи?

И за кой месец, ако ДА?

Кло,аз си получавам майчинството в началото на месеца за предходния месец,около 2число.Това е защото плащането на осигуровки и заплата е за и в самия месец,а не до 20 число на следващия месец.

# 478
  • Варна
Писихриси, Гарджи  Hug

Кло, ние превеждаме осигуровките от 1во до 10то число на следващия месец. Сигурна съм в датите, тъй като аз или сестра ми ги превеждаме с интернет банкиране. Майчинските си ги получавам след 17ти в ден вторник или четвъртък. Този месец трябва да ги получа на 17/05.

# 479
  • София

Тя, и Аделина си "ползва" и вилица и лъжица, но не казвам, че се храни сама. Обикновенно е или на стола си или в скута на мама или баба. Давам и с чиста съвест да си рови, забожда и слага в устата, какво и е на душа!

За мен ще може да се храни, когато и сложа супата пред нея и не я излива по пода и дрехите! Grinning

За празниците водихме Ади на село. Имаше събор и хора, и Ади се хвана на хорото! Grinning

Лека нощ мили мами! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт