Кло,Ели В.-направо ме разбихте с тези "врътки" за детските градини.Ей,в таз държава на всичко се научаваш.
За къпането -Вики се къпе в един голяяям леган или във ваничката си с две гумени покемончета и купона е на 6.Естествено не обича процедурата с миенето на косата и понякога скача и иска да излиза,но бързо забравя и после не мога да я изкарам от водата като се заиграе.Според мен пласчещите от банята дечица са се стреснали от нещо.Пробвайте други варианти докато откриете вашия.Една позната дори къпеше малкия в надуваемо басейнче,защото иначе нямаше начин.
За прането на детските дрешки-все още ги пера отделно от нашите.Понякога,за да събера 1 пералня слагам на каката дрехи,но те са си пак детски.
За самостоятелното хранене мисля че Елвирка беше писала,да си кажа аз какво ни се случи преди няколко дни.Наша близка ми се хвали че детенцето и(на 1г,8мес.)се хранеломного чисто самичко,а Вики как съм я оставяла да се цапа?Питам аз кога се научи и как,а тя ми отговаря ами давам и само с вилица да яде кюфтета и нарязани филийка и ка'кавалИначе тя я хранела с манджички и супи.Аз не се сдържах и казах,че това дете не е научено да яде само.Извинявайте,ама в градината няма да му дават кюфтета и филийкиили да го хранят до първи клас,за да не се цапа.Както се цапат,за да се научат да ядат самички,така и падат,за да се научат да ходят стабилно,така и опитват сума ти "неправилни"неща,за да се научат кое как е в живота.ДА,ВИки все още се цапа докато яде и редовно съм с мопа покрай столчето и пера лигави и дрешки понякога,но се храни сама.Не бих си спестила малко пране,за да си улесня живота за сметка на умение на детето.По същата логика тази жена щяла да махне памперса,когато детето почне "да разбира" и да не се изпускало!Ужас!Просто съм възмутена от такива родители!
Е,казах си квото ми тежеше.
Сега ще помоля да ни стискате плаци всичко на прегледа на Вики в София да е ок,защото ми е доста притеснено.Заминаваме днес следобед и ми е криво и че оставям Хриска.Някои може би помнят как бях откачила миналата зима като ходихме за 2 дни в СОфия.Е,сега тя ще е с тати,но толкова е свикнала да съм тук като се върне от училищеи т,н. малки рутинни неща,че и е криво от кактоп разбра ,че ще ходим.ДЪржи се като голяма,но мама си я усеща.Пожелайте ни късмет и дано поне дъжд не ни вали в "голямото мръсно".
Ще пиша като се приберем.
Лек и усмихнат ден на всички!
в БГ винаги има врътки ...това е откакто се помня