Отговори
# 105
да се похваля вчера бях на втори преглед при генеколога - всичко е наред но и аз севключвам в групата на мамите с вече появил се цикъл. Обяснението на моята доки е че кърмата ми нее била толкова обилна и за това вече ми е дошло- /малко ясното по въпроса/.
Аз  нямам никак обилна, ама още нямам цикъл. Thinking  Май не е това обяснението. И  аз бях вчера на преглед-ами днес имам кървене отново. Confused Така ме ръчка, че ме боли сега.

# 106
  • София
Привет и от мен и Алек!
И аз се записвам в групата с цикъл - имам съвсем малко кърма и може и от това да е, не знам ....
Да почерпя и аз за месечинка - днес ходихме и на преглед - наддал е килограм и 300, пораснал е с 2 сантиметра (според мен са повече). За ваксината плака 10 секунди - много добре се държа.

Проблеми - Има стъпала извити навътре - така е стоял в утробата. Ще правим редовни упражнения и лекичко ще ги извиваме навън. Също имаше срастнала юздичка на езика и ходихме на хиррг да я резне още на двайстия ден - там плака 15 минути и после все едно нищо. Пишката му е много прибрана и трудно ще я забелим...

Ако има някой в Гео Милев, Слатина, Редута в София да свирка да бутаме колички в парка Гео Милев  Laughing

Развитие - Алек още не се усмихва и не гука, заглежда се рядко в неподвижен предмет, още не играе с играчките на арката на леглото и шезлонга, но определено маха повече с ръчички и краченца. Нямам търпение да почне да се усмихва и да се заиграва .....

# 107
Привет мами и бебчовци Heart Eyes Hug
Тук духа гаден вятър и аз се колебая дали да извеждам бузеланка newsm78
Сега и ние да се отчетем:
На гинеколог- няма нещо супер страшно, само поликистозна структура на яйчниците (поне няма някво си образувание до десният яйник, както ми беше казал доктора при когото раждах секцио Praynig, абе важното е да си отгледам децата Confused) има някво подобие на миома Rolling Eyes,но понеже матката ми е много кръвоснабдена,като на току що раждала жена и трябва да се изчака да мине един цикъл и тогава може да се каже какво що...

Бебе Борянка Heart Eyes, водена е на ортопед, ставичките и са добре, на 4 месец пак на преглед!
Ама нещо много къси ми се струват крачетата й Crazy, док. нищо не каза Simple Smile
Ядене - Ние също дохранваме с Лактана -био или по скоро изхвърляме, тя нещо не я харесва или по-скоро когато даваме АМ след кърмене, тя категорично отказва, а след 2-2,5час пак е гладна, значи хем не й стига кърмата, хем пък не иска добавка!
Ако обаче я дам преди кърмене( защото след толкова често кърмене нямам винаги кърма), тогава я яде но никога не изяжда повече от 60-80 мл.
Абе лудницата е пълна Rolling Eyes
Има ли други бебета да ядът като количество толкова малко newsm78 ooooh!
Ака само по веднъж на ден от лактаната и то ако съм й давала повече от 2-3 пъти за деня,защото преди 2 дена беше повече на кърма и не беше акала 2 дена, а когато се изака беше със голяма мъка и не беше сухо,а напротив течно ooooh!, как стават тия работи незнам!

Ние даваме Биогая, заради АБ,който се налага да пием за да регулира чревната й микрофлора и Инфакол за коликите, не мога да кажа че много помагат Rolling Eyes(и ние се гръчкаме и пръцка като конче hahaha)

Само да ви светна че капките и всичко останало купуваме от аптеки Марешки, където нещата са във пъти по-евтини Peace(мъжът ми казва,че има разлика в цените с около 1-2 лв) ooooh!

Честито на всички месечковци  bouquet

На мен веднъж ми се наложи да си накърмя детето навън,но то и нямаше как, така пищеше от глад,че ако трябвше да се прибирам, щяха да извикат социалните,че си оставяме детето да се дере така Laughing
Цял град ме видя, 2ма колеги на мъжът ми със жените си, една тумба познати и приятелки и всички много ни се радваха Peace, то пък хората дето си купуват банички да не се прибират у дома да си ги ядът, мааат баници и пици ,та им плющят ушите Laughing
Та така и Борянка, яде та й плющяха ушите Laughing!
А и не е от кротките бебета навън, реве си девойката, особенно когато й сложа шапката  ooooh!
ПУУУ- пак стана дълго, сориии Embarassed Hug

А още нещо Embarassed, има ли някоя мама от Козлодуй, да не се вея самичка навън по разходките Joy

# 108
Така като питате, да питам и аз - някоя мама във Възраждане около Била да има?
Ние се изакахме и сега доволно откриваме най-после играчките от дъгата над леглото и като спрат да се люлеят им удря по една "лапа" за назидание.

# 109
  • София
Привет, аз влизам да ви видя какво правите и да ви се оплача  Confused. Нали си купих люлка в понеделник. Естествено, разпънахме я насред хола да я видим каква е. Днес реших да я изнеса на балкона, я какво слънце е. Да, ама джаджата, която трябва да се изтегли навън, за да сработи механизма за сгъване-разпъване ми остана в ръцете! Хем си следвам инструкциите (работата ми е да пиша техническа документация, та наречете го професионално изкривяване, ама винаги чета ръководствата за ползване). Е, сега чакам да дойдат от Пакостник да я вземат. Поне бързо се отзоваха, пък да видим.

И мен от сутринта коремът взе да ме стяга по начин, който бях забравила  Joy А уж до преди ден си течаха лохии. Сега, като прокървя ще има да се чудя лохии ли са, цикъл ли  ooooh!.

# 110
Запис  Peace  Hug

# 111
  • софия
Запиииис Simple Smile
 довечера ще се включа адекватно Simple Smile

# 112
Влизам с въпрос към ЛЛЛ: бебо повръща след ядене,но за съжаление нееднократно,проблема е следния:

Суче едната гърда доста яко/силно...след това го вдигам да се оригне,съответно след оригване и повръща малко,давам втората гърда(иска си още) и докато суче се нааква...вдигам да оригне а той или заспива наакан или пак ме оповръща/не оригва-после чакам чакам колкото оригне/повърне това е и го слагам легнал да му сменя памперса...и повръща  Crazy...струва ми се доста И КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ ТОЙ ПОЧТИ С ПРАЗЕН КОРЕМ ОСТАВА СЛЕД АКАНЕ И ПОВРЪЩАНЕ newsm78....има ли техника за ефикасно оригванееееее или аз нещо не правя както трябва,че вече сле в един затворен кръг излизане няма ooooh!

# 113
ИЗВЕНЯВАЙТЕ, АМА СЪМ ОБЪРКАЛА КАТУЦИ С КАТЕРИЧКАТА. КУПИХ БИО ГАЙЯТА, ТА ПИШЕ 5 КАПКИ МА ДЕН, АМА СУТРИН ИЛИ ВЕЧЕР, ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД ЯДЕНЕ. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

# 114
На мен ми казаха БиоГая-та да я пия аз, а той от мен чрез кърмата  newsm78. Но не знам колко стига до него. А как я давате на бебета които не са на хранене от шише, в лъжичка ли? На мен ми е малко мазна и не знам как ще я приеме дребния

Забравих - Младост 3

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 16:35 от Ad-i

# 115
Така като питате, да питам и аз - някоя мама във Възраждане около Била да има?
Ние се изакахме и сега доволно откриваме най-после играчките от дъгата над леглото и като спрат да се люлеят им удря по една "лапа" за назидание.

Ееее, че ние сме съседки. Laughing

# 116
аз съм до КОлхозния пазар...по скоро към Полиграфията Simple Smile
майчета в района да се обадят Hug

# 117
  • в кукувиче гнездо
Относно био гаята - аз я давах първия месец само. Слагах му капките в сутрешното хранене. Тези капки не са срещу колики, може и да облекчава, но не им е това основното приложение, те са за чревен комфорт. И да направя едно уточнение. Гледам, че много майки пишат, че като дават някакви капки срещу колики нямали ефект, защото бебетата продължавали да пръцкат. Ами то това е идеята на капките - да освобождават газовете, а не да ги задържат в стомаха и да ги боли. Така че, ако пръцкат, значи капчиците действат.

# 118
Цитат
А още нещо Embarassed, има ли някоя мама от Козлодуй, да не се вея самичка навън по разходките 35

nadejdata, аз съм козлодуйска снаха Simple Smile ама живеем в София. Ще идваме към Великден най вероятно Wink може да се видим тогава

Дребния е добре, всъщност хич не е дребен, че е минал 6 те кила вече, ама е още с жълтеница. Само това ни е проблем , изцяло е на кърма иначе. Няма колики, съответно не мога да дам мнение за различните капки. Бях купила ИНФАКОЛ превантивно, ама си седи неразпечатан.

За протокола- ние сме в Манастирски ливади-запад.

# 119
  • София
Днес бяхме на ваксина и на консултация, вече сме 5 кг и 54 см Simple Smile
Направихме една хууубава разходка и се прибрахме да ядеме. Мен ме е срам да кърмя навън и за това се прибираме.

Честити месечинки   bouquet

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 17:03 от Reny31

Общи условия

Активация на акаунт