Отговори
# 150
Ами аз попитах  гинеколога, каза спирала след втория цикъл...а до тогава??? Вие  как ще процедирате?

пост и молитва  Laughing

# 151
  • Русе/Germany
Минавам да се похваля Simple Smile днес от сутришното хранене се кърмим на всяко хранене newsm44
На едната гърда съм с протектор, но важното е че сме на цица Simple Smile

Днес дребчо е долу горе добре, но да ви кажа май имаме проблем с акането. Да ви питам възможно ли е да е запечено но в същото време да ми зацапва памперса по малко? Започва да пръцка и много да се напъва и започва да плаче и ме съмнява че не може да си свърши работата. Уф не знам вече какво да си мисля за този рев Sad

....
Въпрос към ЛЛЛ Има ли някаква обяснима причина едната ми гърда да става на буци на няма и 2 часа а другата да си стои мека? И аз ли съм го предизвикала с нещо или е нормално Simple Smile

Снежинка, всъщност не е нормално  Thinking При някои майки едната гърда "сервира" повечко мляко на бебето, но чак да става на бучки е рядкост. Помисли, къде може да се крие причината - притиснато от тесни дрехи; презрамка на сутиен; ако носиш бебето в слинг някъде да е по-стегнато или да не е опънато добре; евентуално неблагоприятна поза при спането.
Например, при някои майки се получава съвсем неволно притискане, ако при кърмене само се размести сутиена и така част от него минава през тъканта на гърдата, съответно притиска млечните каналчета и стават запушвания. Друго, което също би могло да е причина е неудобна поза, ако седиш и лактите нямат опора съответно мускулите са напрегнати, каналчетата нямат място да се "отпуснат" и пропуснат млякото и така..
Евентуално да следиш кога в какви ситуации се получава този дискомфорт и да пишеш пак?  Peace
Сега като се замисля спя на лявата страна а точно тя гърда е проблемната. На бебо леглото ми е от ляво и само на нея страна спя. Иначе не слагам слинг или нещо което да ме стяга. Със сутиен за кърмачки ходя и не ми стяга. Явно проблема е в позата в която спя. Ще опитам да спя и в други пози.
Много благодаря за отговора  bouquet

# 152
Честита втора месечинка на Борянка  newsm51 Да е жива и здрава и бързо да оздравява!!!
Теди  Hug бързо да оздравява твоя юнак!
Стани имало някакви свещички, които се използвали при запек, но не знам как се казват - сигурно в някоя аптека ще те насочат ако не можеш да се консултираш с педиатъра. Чувала съм, че някои мами дават Дуфалак http://apteka.framar.bg/05002512/%D0%B4%D1%83%D1%84%D0%B0%D0%BB% … 200-%D0%BC%D0%BB- има доза и за кърмачета! Но аз бих те посъветвала да не бързаш да даваш лекарства, пробвай с масажче на коремчето или ти самата да хапнеш разхлабващи храни като круши например. Някои пъхат термометър в дупето, но това ми се струва ужасно и аз самата не бих го направила   Hug Успех

# 153
Само минавам набързо и отивам да е къпя, че татито ще ме отмени  Hug Тези дни все работи, не мога да му видя очите, пусти пари трябва да се изкарват ...

Наде, ние взехме люлка на Кенгуро - това моделче:

http://cangaroo-bg.com/in/index.php?act=inside_product&product_id=130

, 2 дена я ползваме, какво да ти кажа - и съм доволна, и не - уж има пълно легнало/за разлика от всички други люлки  Peace/, ама пак не е баш легнал в нея и все едно ще се иззулне надолу, има някакви коланчета , ама не са доизмислени, заспива в нея чат пат, ама главичката му много настрани клюмва - чак си я подпира на рамото, не е като да е легнал, нещо като кошницата за колата ми седи на мен...

Имам въпрос към мамите, дето дават Лактана Био - каква е гъстотата и? На мен ми се вицда доста рядка, в сравнение с ХИПА, а ми бяха казали, че лактаната е много гъста...и с бибата на Авент единичката много силно тече, и на мене като я гледам в шишето ми се вижда бая рядка, а я приготвам според указанията... newsm78 Бебо днеска повърна на фонтан , от нея ли, незнам, ама за пръв път толкова много повърна, и двамата се омазахме...напъна се да се изака докато го хранех и повърна...И като му направя мялкото на послените 40 грама започва да плюе шишето и да плаче... newsm78 Не му ли харесва, незнам...иначе доста обилно се изака от нея ми направи впечатление, и редичко - баш бебешко...

И да не забравя - ние също правим 2 месеца днеска  Hug

# 154
Да се похваля - Ема днес спа рекордно много през нощта - наяде се в 21.00 часа, заспа в 22.30 и се събуди в 3.40, просто паднах. Даже към 2 през нощта станах да видя дали диша!!! Мъжът каза, че съм луда. След това на обяд постави нов рекорд - най-огромно ако, е такова чудо не бях виждала! Та така...има време до края на деня, да видим дали няма да има нов рекорд Simple Smile
Нещо друго щях да пиша, но забравих...
Честити месечинки на всички  Hug
Сетих се...аз съм от Бояна, ако има някой наблизо..

# 155
Ами аз попитах  гинеколога, каза спирала след втория цикъл...а до тогава??? Вие  как ще процедирате?

пост и молитва  Laughing
smile3532 Да бе, да! Ние ще сме на презерватив, друго нищо не ми допада (не че и това особено ми допада  Crazy )

Да оздравяват бебоците  Praynig

# 156
  • Русе/Germany
Че съм отвеяна Sad
Честита месечинка на малката сладка Борянка. Много да слушка мама и тати и вие нея Simple Smile
Честита месечинка на Иванчо калпазанчо Simple Smile Да започне да слушка мама и тати че така с тези ревове не е работа.
Теди бързо да се оправяте  Hug

# 157
Ето ме и мен!
Ние сме вкъщи, бобъра спи на балкона, че утре ще правим погача и мама трябва да поизчисти.
Близнаците ни бяха на гости днес и използвахме хубавото време да се поразходим дружно. Странното е, че ми се сториха ужасно големи тея деца! Явно като ги сравнявам с дребчо и ми изглеждат някакви великани.

Честито на всички месечковци!  Hug

Хайде, отивам да скубя вежди, че така съм обрасла, че и неандерталец ще ми завиди!  Mr. Green

# 158
Честита 2-ра месечинка на Иван на Амидала!

Дейзи,благодаря за отговора! Hug

Снежи,ние днес сме по същия начин!

Някой попита за черпенето у дома като идват гости  newsm78.Аз слагам сладки,бонбони,кафенце..Ако идват и дечица взимам солети и някакви дребни солени бисквитки  Peace

# 159
  • София
Наде, аз взех ето такава червена: http://mal4o.com/userfiles/image/chipolino/ljulki/flower_blue.jpg.  Има пълно легнало положение, но се води за по-големи деца (от 6 месеца нагоре). Като се подложи нещо и сега става, поне на Елица й хареса от раз, на мен - не. Някак самата основа е мека и леко провисва, детето е малко като в лодка. Като мърда бебето, се тресе цялата конструкция, идея нямам какво става, ако се люлее по-голямо дете. А, че се счупи механизмът за сгъване още при първия ми опит да я събера, се жалвах тук вчера. Сега чакам да я оправят. Абе съжалих, че не взех шезлонг. Единственото предимство на тази люлка е цената.

# 160
  • Русе/Germany
Вече ни има на колажа  newsm44
Дидишонче мерси мила  bouquet Hug

# 161
за 1-ва страница!!!

niki diki-На 01.03.2011г.(термин 19.02.2011) се роди нашето бебче.Казва се Михаил,тежи 4 килограма и е дълъг 54 см.
(влиза в класацията за най-дълго бебе)

катерица 9-Михаела се е родила 54 см (16.02)-(също влиза в класацията за най-дълго бебе)

iliqna- Димитър е роден на 22.02,вместо 07.03 (термин 07.03)-да се смени,ИЗВИНЯВАМ СЕ,грешката е моя! Peace

Най-предпочитани имена за момчета:Михаил=5 и Симеон=5

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 18:57 от Стани~87

# 162
Включвам се пак да честитя втората месечинка и на бебчо Иван на amidala. Да е жив и здрав и голяяяяям да порасне  Hug

Много ме е яд, че инвестирах в шезлонг, а не взех люлка... на всичкото отгоре и моя шезлонг като този на Лори увисна малко и сега дупето на Йоан е като в дупка и се налага да слагам пеленка, че да поизравня телцето му, че много му се килка главичката.... направо ужас  #Cussing out Мисля си, че е късно да взимам люлка... вече сме почти 6 кг., пък и незнам колко ще ни е полезна на този етап!!! Но още съм в чуденка  newsm78
Момичета, оглаждата ли се в продавалника за такива бебешки уреди??? Аз вчера гледах за бънджита и има доста добри попадения... вярно, че втора ръка, но повечето неща са като нови... все пак е ползвано от друго бебче и то за кратко - колко да е захабено... виждате колко бързо децата израстват дрешките си и се отегчават от играчките си, така че аз най-вероятно ще се възползвам от някоя оферта  Simple Smile

# 163
Нека и ние да почерпим-ставаме на два месецачестито на останалите Hugние имаме шезлонг,но трябва някой да е до него и да люшка Twisted Evilднес мама ми е на гости ,а утре и едни приятели ще идват така ,че наистина започват посещенията Laughing

# 164
Запис Simple Smile
Многа разходки, много нещо Simple Smile)
Само да кажа, 4е ние сме в Ки4ука, по4ти до Коматевския възел, парка до Братската могила ни е близи4ко.Ако има някоя мама около нас да свирка Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт