Отговори
# 180
  • София
Честит рожден ден на Бенджи   bouquet
Честити месечинки на бебоците  Hug

Ние още спим и аз имам време малко да прочета тук Simple Smile

# 181
  • София
Здравейте,
Имам въпрос към мамите които хранят бебчетата изцяло с АМ - по колко милилитра давате или сте давали на бебчета на 1 месец. Аз давам по 120 мл но едни приятели ми казаха, че го прехранвам и щяло да му се разшири коремчето, че тяхното дете е ядяло по толкова в 6 месец. Сега само за това мисля и съм много притеснена  Sad
На мен тази седмица педиатърката ми каза по 120 мл общ количество (вода и адп. мляко).

# 182
Мале мале аз давам само вода 120 + 4 лъжици мляко, а гледам че вие сте на 2 месеца. Утре съм на консултация и ще говоря с личния лекар и ако трябва пак ще званя на педиатъра.

# 183
Илияна, ние в момента ядем 90-100 мл АМ.

# 184
Привет и от нас с Никола:)
Не сме писали отдавна и не съм ви чела, но се надявам да наваксам.
Иначе ние вече сме добре- голям зор с това кърмене, но консултантката много помогна и вече сме си само пак на кърма, дано така да се запази положението. Аз бях със сериозен мастит- 4 дена с 39 градуса температура, която в Токуда не припознаха като мастит  #2gunfire, абе ужас направо, но вече съм ок след антибиотика

Детето беше със себореен дерматит- мина му от Дактакорт, който ни изписа дерматоложката

Имаме слаби колики, давам Биогайа и  ( заради антибиотика, който пих за мастита) Лефакс за всеки случай.

За вит Д- давам Вигантол, тези таблетки на Сани вит ми омразна да ги разтварям.

Храним се на поискаване , малко ни е трудно с разходките още, но вчера издържахме 2 часа:)

Вие кърмите ли се навън?

Много целувки на всички бебоци:)

# 185
Бенджи, чести рожден ден! Да си жива и здрава, обичана и уважавана щастлива майка и жена!
Илияна ние ядем 120 + вода (чай) колкото му се пие. Друг е въпроса, че понякога си иска допълнително, а трети, че като сложа 120 вода с млякото става 130  Laughing. За сверка пък ще ти кажа, че батко му на тази възраст ядеше 30-40 мл на хранене. Злояд по рождение  Mr. Green На него последните дози към годинката му бяха 120. По-големи не съм правила. Така че според мен всичко е относително. Приятелите ти да си гледат работата  Mr. Green
Мацки, не виждам какво ви пречи да се кърмите навън. Вземете си едно одеялце, покривате се с него, скривате бебко отдолу и напълвате тумбака  Sunglasses Само мнение и идея, ако не сте се сетили. Да не почнете да ми се карате сега колко е невъзможно.

# 186
Драйвър,  бързо да оздравява каката . Hug

Babygirl81, да кърмим се навън на някоя закътана пейка в парка, като се покрия с една пелена и нищо не се вижда.

Благодаря ви момичета за пожеланията. Да почерпя.

# 187
Babygirl81 от къде купи Вигантол. Аз съм поръчала от Румъния да ми донесат, но все още не са пък мн закъснявам с даването Tired

# 188
  • Mostly in my mind
Честит рожден ден , Бенджи. Да си жива и здрава. Много щастие и любов.

# 189
Лолитка  Hug  bouquet за 1-ва стр.

# 190
Бенджи, честит Рожден ден и от нас  с Борянка  bouquet
Да си най-добрата и обичана мама, да се радваш на жива и здрава дъщеричка и много да те слушка Hug  bouquet

Честитити месечинки на вчерашните и днешните ни месечковци Hug
Благодаря ви още веднъж за честиттките за мойта хубавица  Hug
Благодаря и за сопделеното мнение за люлките!
Аз също си мисля да си взема втора употреба от продавалника и гладам че най-много продават на Кангаро, а те самолюлеещи ли са newsm78
Много ми харесват на Фишер прайс, но ако намеря на по-изгодна цена,че не виждам смисъл да инвестирам толкова пари в нещо което ще се ползва много малко!

Сега да се оплача и аз ooooh!
Мойта мома, отказва адаптираното мляко- Лактана био, преди това сме пробвали Фризовом + НАН сензитив и тях не ги харесваше Crossing Arms и вече незнам какво да я правя, защото кърмата ми намалява със всеки изминал ден(тя и без това си беше малко,а и само от едната ми гърда Cry)
А снощи я нахранихме с триста зора със 70мл Лактана и след това я сложих и на гърда да изсуче каквото има(защото беше сукала преди 1,5 часа и нямаше много) и като повърна това ти ми дете, направооо #Crazy, няма да ви казвам какво количествоо Cry, толкова се изплашихме с баща й, повърна всичко което беше поела и ни омаза многооо ,а и нея си също!
Четохме че има и други деца които отказват АМ и ще пробваме и други варианти, защото освен всичко за една седмица,това дете не е качило нито грам Cry, а през нощта дори не беше пишкала и сутринта като видях сухия памперс и се вкарах във Филм Sad, добре че ме опика стабилно та се поуспокоих Confused
Е хайде извинете ме и мен че се оплаках Confused

# 191
  • област Варна
Бенджи, чести рожден ден!
Честити месечинки по една и две на всички от вчера и днес!
Ние сутринта ходихме на Карфур, после кърмих, после се къпах и още нищо не съм яла от сутринта.  ooooh!
Сега ще се пробваме да се приспиваме, че поне да хапна.

# 192
Честити месечинки на бебоците на Амидала, Янчето и всички други, които празнуват!!      bouquet
Честит рожден ден на Бенджолина!        bouquet
Ние още не се кърмим навън,тичам си до у нас, ама живея близо и не ми е проблем, като се постопли май месец вече ще го мисля пак. И ние все се люшкаме в кошницата за кола и умирам за една люлка, дето сама да се люлее, че оставам без ръце, крака и кръст,ама пък не ми се дават пари за нещо, подобно на кошницата и да го хвърля след няколко месеца. Това моето не спи и не спи денем у нас, освен ако не е на слънце на терасата-ако няма слънце и терасата не работи. Сега татито ни измъкна двете хлапета малко да си почина и сега е рай у дома. Отивам да лягам да поспя, че нещо все ми се спи, нищо,че тя ме оставя така стабилно да си поспивам нощем-тази нощ пак ми спа от 21.30ч чак в 03.45ч. Но май ме е хванала хронична умора и все ми се спи.
За кърменето-спрях добавката още преди седмица, гледам памперсите-все са напишкани, наакани са почти всеки път, ама това човече не спи и само реве-къде от колики, къде не мога да разбера от какво и честно казано все ми виси по гърдите-няма 2, няма 3 часа-през един час някъде и е все там-скоро прави 2 месеца и не знам до кога ще е така. Всеки казва няма да е вечно-ама тия два месеца ми се видяха вечни. Mr. Green
За АМ-ами аз тъй като имам опит с хранене само с АМ-моето мнение е,че е по-добре да се правят толкова мл, колкото е месеца на детето-110,120...а ако то си иска още след това може да се правя още малко. Аз така правех,а не гледах какво пише на кутиите, защото това на кутиите е написано според броя хранения,ама нали трябва да се съобразим с нашият брой хранения. значи ако на кутията пише-5 хранения за денонощие-150 мл, а аз храня 6 пъти следва,че не е редно да правя 150 мл, а по-малко.  Peace И тя никога не ми е искала повече. Но това не значи,че ако е искала нямаше да и правя-просто явно детето си знаеше точното количество. Лично аз не си представям на 2 месеца например да дам 160мл или 170 мл. Вече може би педиатър би могъл да каже дали и колко стомаха се разширява, ама си мисля,че и те не са компетентни за това.

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 13:03 от огнена стихия

# 193
Вигантол си имах , бях си купувала преди за мен, видях че още е в срок. Иначе ми казаха че скоро ще го пуснат пак на пазара ( до месец)

# 194
честит рожден ден на бенджи!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт