Пролет пукна, януарчето по разходки хукна!(6)

• 24 104
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Чери,желая ти по-експедитивно да си оправиш нещата и те чакаме! Hug

# 376
здравейте, момичета и мъничета! следя/изчитам ви редовно, но не се включвам, за да не се окажат заразни депресията и черногледството, които ме подхванаха. прегръдки за всички.  Hug

по повод лактогонните средства, само да вметна, че си взех бирена мая, много съм доволна от ефекта.

Jorjianna, _SaRi, ral, както писах по-рано, и нашият парк е Света Троица, може и Западен, но по-рядко ще е, по-неудобен ми е преходът.

мм, какво да докладваме ние.. подстригах я, за да й се сгъсти още повече косичката, аи беше олисяла много неравномерно. друго.. изхождането ни се нормализира май  newsm78, на ден-два се изаква: комбинация от Биогайа, която отново й взех, и повечко зелени салати (аз пък не съм ги ограничавала нито сега, нито преди с батко й, гледам, че коментирате въздържание).

Бубе, много мерси за нахъсването за упражнения в дом. обстановка и идеите. Simple Smile

да ви питам, каква гимнастика правите на бебоците? някой може ли да метне линк към видео, евентуално?

# 377
careener Ще се радвам да заформим едни дружни разходки в Света Троица Laughing Peace

# 378
  • София, Лагера
Сareener, хайде пиши смело, разтоварвай се, няма да ни напрегнеш непреодолимо  Mr. Green Hug
Правя гимнастика както ми дойде отвътре, наученото от масажите върху мен!  Mr. Green

Вашите бебоци опитват ли се да седнат? Топчо го гледам, че от вчера се набира. Не вярвам скоро да успее, но нека се упражнява Simple Smile
Ох, Тервел постоянно се набира, направо ме е страх...  ooooh! Искам мързеливо бебе!  Tired

# 379
Аз правя тези упражнения и масажчета на бебо: http://vbox7.com/play:7fb387c1
Ако не се отваря линка във vbox7 търсете грижа за моето бебе- 2част
От 18та минута натам
А тук е обяснено как се въвеждат по месеци: http://forum.mamita-bg.com/index.php?topic=703.0, въпреки че нашите бебета са достатъчно големи вече да се правят всички масажи и упражнения

# 380
  • София
Ех, тия бебешки масажи.. не ги правех на яна.. и сега пак не ми остава време за тях..

tuty1, благодаря за видеото  Hug

# 381
За въртенето на главичката - повечето бебета го правят това упражнение - не знам каква връзка има с рахита. Нашата Рая нали си е шавлива и ревлива от много малка го прави и като споделих със свеки - тя вика да няма рахит - и аз - какъв рахит бе жена, ние сме навън от петия ден, а тук слънце не спира да пече, сухо е като в пустиня. Никакви витамини не давам - по цял ден навън. Аз станах черна като циганка, а тя се научи да спи в количката.  Laughing Mr. Green
Масажи и упражнения си правим отдавна, ама не редовно - повече на игра го избиваме. Седенето по корем още е мъка, ама я издебвам като е в добро настроение и издържа две-три минутки. Аз не се притеснявам особено, нали си държи главата изправена и това ще се научи. Не може всичко да е като по книга. Иначе дрънка с една дрънкалка, като се уцели по главата прави сладки сърдити муцунки и я хвърля ядосано, аз започвам да се хиля, а тя се разплаква... милото. Ама си я обича. От въртележката изпада в неистова радост и раздава бойни писъци, активната гимнастика - най-бързо и доскучава, ама тя и много не се задържа на едно място, нали си ми е клюкарка.
Уикенда пак ходихме на океана да караме ролери - 5-6 часа бебето  спа, яде, пак спа... голям кеф. Не и се чу гласа. Ама и тя вече не се дере като преди. Животът става много приятен.

# 382
Добро утро.
Е в крайна сметка аз не изкъпах малката, но като се наака я измих. Не е имало проблем.
Иначе от вчера равносметката е 830 грама и 2 сантиметра за 2 месец.
Я кажете обиколките на главите и гърдите променят ли се?
Аз масажи и гимнастики правя - я веднъж на ден, я няколко пъти - зависи от настроението и от глада  Mr. Green . По корем лежи, вдига глава и с  удоволствие си яде ръката - не че иначе не го прави.
Витамин Д давам по капка през ден - така каза лекаря и така и правя.
Това е за сега, деня се очертава дъждовен, така че е време форума да се напълни  Laughing

# 383
  • Пазарджик
Добро утро!
Това не е истина в 8,33 /senedra73, tuty1 (+ 1 Скрит/и) и 1 Гост преглежда(т) тази тема./
Надявам се ,че си спинкате сладко ,сладко Praynig

Времето е отново смотано,дано се оправи ,че от утре Таня е в ваканция и ако си седим в къщи направо ще луднем!
Момичета да ви питам мажете ли на всяка смяна на памперса с крем.Една позната ми каза вчера ,че я изнежвам по този начин и за това толкова често ми се зачервява.Абе има някаква логика ама как да не и сложа  като съм почти сигорна каъв ще е резултата.

И понеже темата за памперсите в момента ми е важна ,може ли  една анкета за памперсите

# 384
Аз мажа всеки път, и до сега само 2-3 пъти е имала зачервявани или пъпчици, които с бочко изчезват. Иначе ползвам и судо крем.
В 8.33 сте само вие, защото аз вече я бях изчела  Laughing

# 385
  • София
ДОБРО УТРО  Simple Smile

# 386
  • в Надежда-та
Спинкат децата Laughing
Мама броти на тъмно и тихо из къщата, за да не ги събуди и да свърши туй, онуй....дето може и на тъмно (на завеси) да се свърши Mr. Green Joy

П.П. Поне кафето ще си сръбна на спокойствие ако не друго  Laughing
Гггъбка Hug

# 387
А защо не трябва да се мокри след ваксина?
Оф на нас не ни казаха такова нещо и когато доки идва в къщи за ваксина беше  18.00 часа, а в 20.00  я изкъпахме.

На Таня като и биеха ваксините/преди 7-8г/в гръбчето,док винаги ми казваше без къпане,сега на Нелката ми казва ,че можело,но аз въпреки това не я изкъпах.И добре че защото вдигна температура.
За Вигантола аз давам по 2 капки ,обаче не всеки ден ,особено когато сме на вън цял ден

Да де ясно, че някои доктори препоръчват да не се къпе след ваксина, но аз питам ЗАЩО.
Риск от какво, опасност от някакви усложнения ли, що ли? Ей това ми е интересно.

Ноеми, благодаря за инфото.  Hug

Иначе се поуспокоих, нищо му няма на детенцето, но ми стана интересно защо така препоръчват.

careener, аз до колкото знам, подстригването не води до сгъстяване на косата. Гена си е ген, ако има ген за гъста, ще си бъде гъста без подстригване, ако има ген за рядка, ще си е рядка и с подстригване..

Хора не знам колики ли , нещо друго ли, но това дете не спи вечер, нито денем, кратки прибежки от 30 мин.- 1 час, ако заспи за по-дълго то е с мрънкане, та този който е при нея не може да спи. Ние затова се редуваме и аз бягам да спя в друга стая, когато не съм на смяна. НЯма да легне и да поспи 4-5 часа ИЗОБЩО. Снощи хапна в 21.00, с триста зора приспиване до 23.30 и хайде в 00.00 готова за ядене, после приспиване до 02.00, после спане до 02.30 и мрънкане, рев и врещене до 03.00, хайде хапване, хайде приспиване до 05.00  Shocked ами ей така сме ПОСТОЯННО. Просто ужас. Кажете в кой от тези часове да легна да поспя  Rolling Eyes

# 388
  • в Надежда-та
Уф да Ви се оплача Март пищи от баща си истерично ooooh! Не мога да му го оставя за 5мин. даже. Какво е това нещо, какво е това чудо Rolling Eyes newsm78 Баща му смята, че го свързва с ваксината, понеже винаги той държи децата когато трябва да се бият каквито и да е инжекции (на мен ми става зле), ама все ми се струва, че е малък да прави подобна асоциация Thinking .....  то тогава за първи път го и чухме да реве Tired

# 389
Добро утро
tuty1 имаме ранобудни бебоци LaughingМажа дупето на всяка смяна на панперса  PeaceОткакто смениха,часа малкия става в 6.30ч.
За въртенето на главичката.Божидарко си я върти когато заспива.Преди 2 дни педи го гледа и няма рахит Peace
За масажите аз ги правя от както се е родил е не продължително.
Гггъбка страхотно кафенце.
За ваксините след ваксината доки каза да не мокря местото.
Деавит не давам .Имам Вигантол и ако се сетя го давам Whistling
За коликите не съм експерт но си мисля,че при всяко дете е индивидуално.
ViFresh спокойно и Божидар като го боцнаха реагира по същия начин и не искаше ни при тати ни при баба,ще отшуми Peace

Общи условия

Активация на акаунт