Пролет пукна, януарчето по разходки хукна!(6)

• 24 109
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Момичета я кажете на някоя казвал ли и е лекаря да не къпе бебето след ваксините?

Да, казва ми да не го мокря 24часа след ваксината

И на мен така  Peace

# 361
  • София
Ентерокинд не предизвиква запек при нас  Peace Ползвам вече второ шише и не съм забелязала такова нещо. Ака по няколко пъти дневно.

На яна съм сложила всички задължителни ваксини. Никога не са ми казвали да не мокря.

# 362
И на нвас докторката ни  каза да не къпем детенце в деня,в който е поставена ваксината.Каза,че можем да се разхождаме цял ден след това,само в горещо време не се препоръчва.

# 363
Благодаря момичета. Моя каза, че може, но от други съм чувала да не се прави и май и аз няма да я къпя днес.

# 364
И на нас ни казаха да не се къпем след ваксината,ако се наакаме с влажна хавлийка да забършем...

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 20:57 от gucomecanka

# 365
Здравейте мацки,

запис от мен, макар и в средата на темата. Аз съм в Италия да си оправям едни документи, еййй няма такова нещо, толкова са мързеливи тия хора, администрацията им работи от 9 до 11 и то не всеки ден. Даже префетурата, в която трябва да подам документите работи само понеделник и с предварително записване, първия свободен час беше чак за 2 май, та пак ще се налага да идвам. Изабела е при нашите, те я гледат тази седмица, вече ми е много мъчно за нея, за пръв път се отделям от нея за толкова време, чакам да дойде петък да се прибера и да си я видя.
Отивам да ви чета!

# 366
  • София, Лагера
Здрасти отново. Ние си изкарахме следобеда в един от МОЛовете, Тервел рева яко, после се надриска до ушите и се успокои. Ходихме на тържество на ДГ на Пресиян, голяма веселба падна  Party

Ноеми, от къде го поръчваш този лактогон, аз се скъсах да го търся, намерих други чайчета на същата марка, но лактогона не го намерих.  Rolling Eyes
Бенджи, аз търсих друг, но не го намерих. Случайно попаднах на този. Има ги по билковите аптеки, има ги и насипни. Съдържат едно и също - резене, копър, анасон и сминдух. Но от 1 чашка няма да стане чудо, трябва да се пие поне 2 дни.
Ето този телефон намерих на кутийката, можеш да питаш къде във Варна ги продават: 032 942626

Ейприл, ще кръщавам бебока на 2 юни. Не за друго, просто голямото го кръстих на Спасовден, и малкото искам тогава, че да са накуп  Mr. Green

Ноеми вчера се видяхме с една приятелка, която има момченце на 4 месеца и каза, че още имат колики и при момченцата можели да продължат до 6 месец,
#Shocked smile3544

Вит Д не давам, не се притеснявам от рахит, въпреки че първите 2 месеца Тервел качи много - 1300 и 1700 гр. Природата си знае работата  Wink

Чери, да не би да се развеждаш?  Rolling Eyes

# 367
и на нас ни казаха да не къпем след ваксините  Peace

Вече сложихме летния кош на количката  smile3521 супер съм доволна. на бебка й е идеално и спи като къпана. имаме позициа за пълно лягане.

# 368
  • София
След ваксина и на нас ни казаха без къпане, но за разходки няма проблем  Peace
Ние сме по цял ден навън, и аз на своя глава от 10-ина дена не давам вит. Д и сега като прочетох за симптомите на рахита, ми всичките ги има, вечер си върти главата докато заспи, крачетата са и влажни, стряска се често...май и аз се филмирах...
А докато си внушавам разни простотии, Тия взе, че се фръцна от коремче по гръбче за първи път  Grinning

# 369
А защо не трябва да се мокри след ваксина?
Оф на нас не ни казаха такова нещо и когато доки идва в къщи за ваксина беше  18.00 часа, а в 20.00  я изкъпахме.

# 370
Мястото на убождането не трябва да се мокри доколкото си спомням от ваксинациите на каката. Или пък може би защото детето по принцип трябва да се пази около датата на ваксината.

# 371
  • София, Лагера
Бенджи, няма да свърши света, ще видиш!  Hug Не се притеснявай, и да намокриш, не е страшно! Ако е било чак толкова важно, педи е щяла да те предупреди  Peace

Аз пък си взех количка без зимен кош  Wink Просто не видях необходимост от него още с първото дете, сега вече и се убедих напълно  Mr. Green

# 372
  • Пазарджик
А защо не трябва да се мокри след ваксина?
Оф на нас не ни казаха такова нещо и когато доки идва в къщи за ваксина беше  18.00 часа, а в 20.00  я изкъпахме.

На Таня като и биеха ваксините/преди 7-8г/в гръбчето,док винаги ми казваше без къпане,сега на Нелката ми казва ,че можело,но аз въпреки това не я изкъпах.И добре че защото вдигна температура.
За Вигантола аз давам по 2 капки ,обаче не всеки ден ,особено когато сме на вън цял ден

Ох ,момичета не исках да го пиша щото не съм сигурна да ли е вярно ,но когато Таня ми беше бебе ,док все повтаряше ,че коликите могат да продължат докато не се въведе последната твърда храна

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 21:29 от tuty1

# 373
Аз съм много доволна от коша за новородено. Каката стоя в него до 5 месеца, след това взе да сяда. Мечо мисля и него да го държа там толкова, докато не вземе да стърчи. Зимата му беше много добре във ватирания кош в дебелото чувалче, почти не сме пропускали ден да излезем на разходка. Предполагам, че си зависи от модела на количката кое ще е удобно.
Вашите бебоци опитват ли се да седнат? Топчо го гледам, че от вчера се набира. Не вярвам скоро да успее, но нека се упражнява Simple Smile

# 374
  • Пазарджик

Заглавието е ужасно

Общи условия

Активация на акаунт