Математически турнири - 9

• 54 800
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
Успех и късмет на всички деца,участващи в Ямбол и Пловдив!Ние се отказахме от Ямбол-вече нямаме физически сили-ще си остане една събота и неделя детето  в къщи за да си отспи.А иначе си чакаме класирането за ЕК.Днес пак говорих с ОМГи пак чух същия отговор-7 април ще бъдат качени на сайта.Не зная вече да се ядосвам,да си трая или да се примиря с бездушието и незаинтересоваността на някои хора.

# 31
  • Русе

Браво на вас, поздравления! А кои деца награждават? И в какво се състои това награждаване?

награждават всички деца до 6-то място - от 1-до 3-то с медали и грамоти останалите само с грамоти - много е мотивиращо.

Ирина Б., позволи на Пепи "да падне, да стане и да тръгне отново надалеч". Не е човешко да изискваме от децатата си да бъдат първи в продължение на години. Само мога да си представя какво психическо натоварване е това -всеки път от теб да се очаква да бъдеш пръв сред първи.

Много късмет на всички участници в пролетните състезания в Пловдив и в ямболското "Роман Хайнацки"!
абсолютно подкрепям newsm10

# 32
Успех и късмет на всички деца,участващи в Ямбол и Пловдив!Ние се отказахме от Ямбол-вече нямаме физически сили-ще си остане една събота и неделя детето  в къщи за да си отспи.А иначе си чакаме класирането за ЕК.Днес пак говорих с ОМГи пак чух същия отговор-7 април ще бъдат качени на сайта.Не зная вече да се ядосвам,да си трая или да се примиря с бездушието и незаинтересоваността на някои хора.
Подкрепям мнението ти!

# 33
И ние се отказахме от Ямбол, за огромно мое съжаление. За пръв път при нас една любов надви друга - младежът предпочете 2 кръг на историята пред математиката. Но оставаме в играта.
Успех и от мен на предстоящите състезания. 

# 34
   Успех и от мен на децата, които продължават състезателния маратон, независимо на кой фронт. Grinning
   Упоритостта и постоянството са изключително ценни качества, дори когато понякога резултатите не са точно тези, които сме очаквали. На родителите пожелавам търпение и здрави нерви в очакване на точки и  класиране.
   Ние пък отпрашваме за Ямбол. Решихме, че щом веднъж сме се преборили сами с организационните въпроси, то можем да го направим пак. Вероятно пак ще сме някъде по средата на класирането, но съм обещала на сина си да отиде поне по веднъж на всяко важно състезание, провеждано в България и работя по изпълнението на това обещание. Все пак, за да има победители, трябва да има и победени, нали?  Grinning

# 35
награждават всички деца до 6-то място - от 1-до 3-то с медали и грамоти останалите само с грамоти - много е мотивиращо.

Супер, това наистина е много мотивиращо, особено за прохождащи математици, като нашия второкласник. По негови спомени от това, което е попълнил като отговори, се надявам да влезем в шестицата. Ако получи грамота, ще е много горд със себе си, само да не се самозабрави и да зареже ученето последния месец, че и това не е невъзможно да се случи (като си знаем стоката)..... Close

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 08:44 от Миши-Тети

# 36
Извинявам се, ако повтарям някого, но РИО - Пазарджик са публикували резултати НОМ.
Дидева,  newsm10, като гледам Макси е същия състезателен тип като моя младеж, те сами изискват от нас.

# 37
  • Варна
здравейте и от мен в новата темичка и успех на всички дечица, които се състезават днес
това с медалите и грамотите наистина е мотивиращо - ама дали за всички градове се отнася, защото на предни състезания е имало градове, в които се вземаха медали - от първо до трето място - а в нашия се даваха само грамоти и предметни награди - поне ние такива получихме

# 38
Най-после резултати от Пазарджик! Малко сме се изложили 11,25 точки и шесто място. Миналата година бяхме с най-много точки от всички класове и очакванията му сега бяха големи. Третата задача го бе затруднила, а явно са му взели и за обосновка! Но аз съм доволна!!! Сега на 30 чакаме резултатите от кенгуруто! Проверихме задачите знаем си резултата

# 39
Здравейте,
не мога да открия резултатите от областния кръг на ОМ за София - 4 клас. Не ми се отваря нито линка от сайта на РИО София, нито този от старата тема. Моля ви, ако някой го е свалил да го качи някъде или да ми го изпрати на e-mail.

# 40
  • София
И аз в новата тема, колко сте изписали за една вечер (и сутрин)!
Дидева, благодаря, че ни обединяваш и поддържаш кръг за споделяне!

Здравейте,
не мога да открия резултатите от областния кръг на ОМ за София - 4 клас. Не ми се отваря нито линка от сайта на РИО София, нито този от старата тема. Моля ви, ако някой го е свалил да го качи някъде или да ми го изпрати на e-mail.

Аз имам файла, но мога да го пратя само на мейл на някой, а той ако може да го качи в нета!

# 41
# 42
Здравейте и от мен ,искам да попитам някой знае ли дали се награждава за общински кръг на ОМ ? newsm78

# 43
Благодаря на всички - изтеглих го Simple Smile

# 44
Искам да споделя с вас моето впечатление от олимпиадата по математика за 5 клас.
За 2-ра задача не получаваме никакви точки, защото в а) е получила, че а*а=12.8, а не 36.
Решава б) като представя пълната повърхнина като 142*а*а, тъй като не може да намери на колко е равно а.  Естествено получава грешен резултат, защото е допуснала грешка в предходната точка, но работи вярно и смята по различен начин от критерия.
В критерия намират лицето на всяка стена по отделно, тъй като дължината на ръба е известна.
Според вас редно ли е това. Трябва ли детето да не се оценява, защото мисли по различен начин от оценителя.

Общи условия

Активация на акаунт