Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 12

• 31 331
  • 764
  •   1
Отговори
# 30
Аз така и никога не успях да уловя 10 движения в рамките на час, два. Всъщност толкова усещах в рамките на денонощие... Детето си се движеше съвсем нормално, но аз бях с плацента по предна стена и повечко килограми.

Със сигурност всичко е строго индивидуално, те затова подчертават, че е общо ориентировъчно. Аз първо си мислех, че трябва да следя само ритането, а пък не е така.  Simple Smile

В тази връзка имах леки притеснения, че откакто е започнала да рита осезаемо и редовно, не усещам засилване в усещанията си за движение, т.е. не стават с времето по-силни, някак. Говоря за 2-3 седмици, де, сега съм в 29-та. Вероятно по-нататък ще стават по-силни? От друга страна, като "надига глава" или дупе, все по-ясно се откроява подутината на корема ми, та затова притесненията си остават леки.

# 31
При мен движенията не станаха по-силни. Точно тогава ми обасниха, че играе роля разположението на плацентата, както и теглото на бременната. И не само, де, но това помня.

елхичке, нямам намерение да споря или да подлагам на съмнение чуждо мнение. Това е, което аз знам и което съм открила. Разбира се, че няма нужда от безкрайни и ежеседмични, дори ежемесечни прегледи с ехограф.

# 32
Разбирам, michelangela simoni, благодаря. Едно е аз да си го мисля, друго е да ми го каже препатила. Сега вече съм съвсем спокойна.  Simple Smile Моята плацента е на задната стена, на килограми съм +8 засега. Абе важното е нещо да се усеща, другото според както дойде.

За рисковете от ехографа и аз съвсем набързо направих справка в гугъл, защото нямах никаква идея какви биха могли да са. От въпросната справка останах неубедена в дълбочината на черните краски, но като цяло съм привърженик на умереността във всяко едно отношение, т.е. и с него, като с всичко друго, не бива да се прекалява.

# 33
Здравейте!  Hug
Продължавам да следя темата и да се включвам,когато мога.
За Гермастана и аз съм чувала,че се мажат гърдите,но за да няма проблем след като започне да кърми майката.Имам още малко време и ще питам док какво ще каже и дали да почвам да се мажа.
А колкото до ехографите-знам,че има бременни,които ги следят постоянно и такива,като мен,които ги гледат през месец.Както се казва за всяка е индивидуално.

# 34
Има ли майки,които да са родили в Гърция и знаете ли дали дават някакви пари след раждането или някакви помощи,защото мъжа ми има документи,в момента не работи аз нямам но с неговите документи и аз мога да си направя и изобщо ще имам ли някаква изгода ако родя в Гърция,а не в България?

# 35
Има подфорум "Родители в чужбина". Може би там трябва да попиташ. МИсля си обаче, че ако нямаш статут на тяхна гражданка или постоянно пребиваваща в страната няма начин да получиш облаги.
Ето тук.

# 36
Здравейте! С хемороидите се справих изписаха ми Прокто-Гливенол доволна съм но сега имам др проблем от 3дни имам разтройство повръщане висока Т парене на очите главоболие.Вчера ходих на доктор каза да пия чай и витамин С после се обадих на АК която ми води женската консултация и ми каза нищо не мога да ти изпиша после  отидох на дежурния АГ  и той ми каза да пия чай витамин С и спазмалгон удари ми инжекция за повръщането казвам му че това не е от бременността той вика ми аз какво да направя и ме отпрати.Ужас нощес 38.7Т една бутилка с оцет изсипах върху мен но ако имам още една такава нощ ще умра.Както разбирате доктор свестен нямаме тук а до Сф не мога да отида кажете какво да правя как да пресека вируса как да сваля Т МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ на вас случвало ли ви се е как сте постъпвали БЛАГОДАРЯ предварително  извинете ме за грешкита ама ми е лошои нз какво правя

# 37
pepe27, мога само да споделя какво ми препоръча една гинеколожка, като я питах какво мога да пия безопасно за главоболие - парацетамол. Доколкото знам, той сваля и температура. Щях да кажа "посъветвай се с друг лекар", но явно нямаш огромен избор. Желая ти бързо оздравяване!

# 38
Pepe,точно така.Парацетамола е разрешен при бременност.Също за температура съм чувала ако имаш под ръка компот или сладко от малини и другото е това,което ти си правила с компресите от оцет.Пий много фрешове от цитруси и задължително пий вода,за да не се обезводниш!!!Миличка ще ти предложа да намериш някакъв телефон на АГ от София и да му звъннеш.Как може да те зарежат така...потресена съм наситина,понякога ако се налага дори се изписват антибиотици,така че не е за подценяване.Дано да се оправиш още днес,пиши като си по-добре.

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 13:29 от PaO

# 39
pepe27, когато бях лепнала и аз някакъв вирус, пиех само парацетамол за Т! от магазина си купих лимони и един буркан мед, по 4-5 пъти на ден хапвах лимони с мед или си истисквах само сока на лимона и така го пиех! накрая е малко гадничко, но мен мн бързо ме вдигна на крака! Sad желая ти бързо оздравяване, а за докторите- не се притеснявай и във Варна има такива! аз 2 дни усещах малката мн слабо и като отидох в спешния кабинет и си казах оплакванията- дежурната АГ ми каза: ей такива като теб по цял ден ми се влачат и ми нарушават спокойствието Sad Cry Cry за кво говорим, думи нямам!

# 40
Момичета оня ден бях на консултация и доктора ме гледа на видеозона (но много на бързо) и ми каза,че ще родя около 10 дена преди термина,без да ми дава много много обяснения защо и аз реших да питам вас  Confused На каква основа може да ми каже такова нещо   newsm78 И понеже нещо пулса ми е много висок (до 130 се качва) ходих на ехо кардиолог,а гинеколога ми вика на ендокринолог трябва да отидеш аз ще кажа при кой,и мен ми се замота в главата мисълта,че май доктора гледа да ми намери причина за секцио  Thinking

# 41
XxX,според мен е имал в предвид,че бебо расте с 10 дена напред.А защо мислите за секцио,има ли медицинска причина?

# 42
  • София
XxX, аз като родила два пъти преди термин мога да кажа, че и всичките гинеколози, които ми следяха бременността не са ми давали такива прогнози.
Дъщеря ми родих 20 дена по-рано. Да речем, че гинеколога от ДКЦто не е бил супер. Като се регистрирах в б-цата ме гледа още една. И само от ехото ми каза, че съм боледувала по време на временността, но не ми е казвала, че ще родя еди колко си дена по-рано. Аз бях огромна Simple Smile Рече ми "ако устискаш ела пак еди кога си на консултация".

Положението беше същото и през втората бременност. Пак се излъгах за този от ДКЦто, но ходех и на частно. Никой не ми постави диагноза "ще родиш в 34та г.с.".
Макар, че бременността ми беше рискова.

При безпроблемна бременност не виждам как някой може да е толкова "точен", ако наистина причината не е тази, която посочваш ти.

# 43
Или да е разгадал по положението на бебето и състоянието на маточната шийка. По-скоро предполага заради някои показатели, които се наблюдават, но едва ли може да е категоричен. Пък може и а бъркам. По време на бременността и моя пулс беше ускорен, но това не е притеснявало лекарката ми.

# 44
XxX, на мен също ми казваха, че бебето е по-голямо и,че ще се роди по рано- убедена беше моята лекарка- дори като мина датата и минаха още 5 дни ме повика да ми правят секцио, добре че ме спаси една лекарка Wink А родих един ден преди официалния ми термин, тоя който го изчисляват всички калкулатори в нета ....е синът ми го водеха преносен Wink

Общи условия

Активация на акаунт