Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 12

• 31 331
  • 764
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аничка, доколкото знам бебетата не са активни нон-стоп. Все пак спят през повечето време, не знам защо очакваш да буйства нон-стоп, това също е притеснително. Аз моето вече го усещам добре, но не постоянно разбира се. Понякога и цял ден спи и чак вечерта ме подритва. Не се вкарвай във филми Peace.

# 16
Притеснявам се, защото до онзи ден си го усещах през целия ден мн добре! вечер дори и като се събуждах, отново си риташе и го усещах мн добре, даже се чудих кога спи! затова сега се притеснявам и се чудя към коя болница или доктор да поема! какво да правя! Sad плаче ми се направо

# 17
  • Pb
вчера се събудих към 7 часа сутринта и до 11.00 5-6 пъти да съм усетила бебчо ито мн леко!ходих при АГ-то, видя го, каза, че всичко е наред и че е добре!
Обясни ли притесненията си на прегледа? Ако трябва й се обади по телефона малко да те поуспокои. Да го усетиш 5-6 пъти и то за толкова малко часове е повече от успокоително. Питай си докторката какъв е минимума на броя движения, които трябва да усетиш за денонощие и под който вече наистина нещата стават притеснителни, че мен вече ме гони склерозата и не искам да те заблуждавам  Peace

# 18
вместо запис да попитам- трябва ли по време на бременността да мажа с нещо гърдите си за да се подготвя за кърменето? newsm78
да , има разни мазила- може и да се мажеш, може и да не се мажеш, май е хубаво да се прави, но в по-късните месеци, ти в коя седмица си?
gundie, в 25 седмица съм, малко ме понаболяват зърната отсега та затова се чудя да не стане така че да не мога да кърмя, ако се влоши положението.  Embarassed Първа бременност ми е Simple Smile

елхичка, благодаря за темата отивам да я чета  bouquet

# 19
Благодаря ви за бързите отг, говорих с АГ-то, но нещо май не ми подейства успокоително! Sad сега ще ставам да ходя в болницата да ме видятпак, че мн се притеснявам! дано всичко да е наред, само за това се моля! Sad

# 20
Здр, момичета! мн се извинявам, че отново ще питам, но доста се притенявам и вече нз акво да правя!вчера се събудих към 7 часа сутринта и до 11.00 5-6 пъти да съм усетила бебчо ито мн леко!ходих при АГ-то, видя го, каза, че всичко е наред и че е добре!ето, че днес същата история се повтаря от вчера!какво да правя   Sad Sad Sad, мн се притеснявам и само това ми е в главата?благодаря ви предварително!
до колкото помня притеснителното беше, ако въобще не го усетиш и то в период от някакви часове, но колко беше newsm78 Защо се притесняваш илишно, нали са ти казали вчера,че всичко е ок. Спомянм си,че в един момент от бременността бебетата започваха да се движат по-малко, че им става малко тесничко...дано не бъркам с някое инфо, но по-добре се успокои. Hug

# 21
  • Pb
Благодаря ви за бързите отг, говорих с АГ-то, но нещо май не ми подейства успокоително! Sad сега ще ставам да ходя в болницата да ме видятпак, че мн се притеснявам! дано всичко да е наред, само за това се моля! Sad
Ехограф ден през ден не е никак полезен за бебето. И защо ходиш при АГ, на който нямаш доверие? Успех с новия преглед и дано ти донесе успокоение.

# 22
Аничка, в един сайт за бременност дават следната насока как да броиш движенията на бебето: избираш си време, в най-често го усещаш бебето (например при мен такова време е към 11 ч сутринта), сядаш спокойно и удобно и следиш дали ще направи 10 движения в рамките на два часа. Подчертавам, че това го казват ориентировъчно само. Под "движения" се разбира всяко мърдане, не само ритници, например. Според мен щом лекарят ти не вижда причина за притеснение, такава няма.  Peace

# 23
вместо запис да попитам- трябва ли по време на бременността да мажа с нещо гърдите си за да се подготвя за кърменето? newsm78
да , има разни мазила- може и да се мажеш, може и да не се мажеш, май е хубаво да се прави, но в по-късните месеци, ти в коя седмица си?
gundie, в 25 седмица съм, малко ме понаболяват зърната отсега та затова се чудя да не стане така че да не мога да кърмя, ако се влоши положението.  Embarassed Първа бременност ми е Simple Smile

елхичка, благодаря за темата отивам да я чета  bouquet

Гармастан -а е за подготовка на зърната за кърмене ,но се дава от 8-мия месец.Мои познати са го ползвали и са много доволни.Аз го почнах от началото на 8-мия месец.И след това се маже с него ,но трябва да се отмива,преди да се храни бебето

# 24
Аз така и никога не успях да уловя 10 движения в рамките на час, два. Всъщност толкова усещах в рамките на денонощие... Детето си се движеше съвсем нормално, но аз бях с плацента по предна стена и повечко килограми.

# 25
  • Berlin
Ако може тема за видеозона и за вредността? Вече в няколко поста го прочетох, но без подробности и ми стана интересно, признавам си не съм си мислила или попадала на публикации в тази посока. А ме гледат на ~2 седмици.
А за мърдането - аз пък се притеснявам, когато започна да го усещам много често... като например когато съм на работа и седя и той постоянно шава, вечер веднага като се прибера и седна - пак, като си легна да спя и пак ... Възможно ли е да го притискам някак си и да не му е удобно?

# 26
Аз не знам такова нещо. Питала съм, защото почти спях с ехограф. Док м каза, че няма проблем. Потърсих статия и в нея пише, че не може да навреди.

Ето.

# 27
  • Pb
Гармастан...И след това се маже с него ,но трябва да се отмива,преди да се храни бебето
Лансинох и крема на Авент са без отмиване  Peace
За ехографа и вредността ще потърся, нямам под ръка "бърза" информация. А и всеки може да направи собствено проучване по въпроса в мрежата  Wink За съжаление, докато бях бременна не се интересувах достатъчно по темата. Следващия път определено няма да настоявам за толкова чести прегледи с ехограф.

# 28
  • Pb
Ето една статия като за начало, подкрепена с достатъчно библиография.
http://www.rodilnitza.com/blog/pregnancy/ultrazvuk-poveche-vrede … polezen/#more-298
И на още, и още места съм чела доста по въпроса, но нямам навика да си букмарквам нещата (ако ме не лъже паметта и във форума имаше тема по въпроса). Ако изровя нещо, ще дам линк.
И нека това да не става повод за спор  Peace

# 29
  • София
Гармастана, лансиноха и т.н. не е за подготовка за зърната за кърмене. Използват се за лечение на рагади и т.н.
За подготовка за гърдите и зърната търсете литература в кърмаческия подфорум.

Общи условия

Активация на акаунт