Въпрос до зъболекарите от форума!

• 308 310
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Имам бебе на годинка, днес забелязах, че 4-тия зъб горе вдясно вероятно ще поникне с черен цвят, тъй като се вижда черно петно под кожата. Опасно ли е, как трябва да постъпя?

# 256
  • Варна
Здравейте!
Извадиха ми нерв на кътник. Миналата седмица започнаха запълване на каналите. От четвъртък зъба( или по-скоро самата челюст) не спира да ме боли. Вече е по-поносима болка но се усеща. Днес започна да се подува лека. Утре съм на преглед, но се надявам да чуя и вашето мнение. Благодаря!

За подутината сложете студено (например две ледчета в торбичка и я дръжте отвън в зоната на подутината). Ако болката не отшуми трябва да се промият каналите и евентуално да се сложи калциев хидроксид. Зависи все пак от диагнозата.

# 257
  • Варна
Здравейте!
Имам бебе на годинка, днес забелязах, че 4-тия зъб горе вдясно вероятно ще поникне с черен цвят, тъй като се вижда черно петно под кожата. Опасно ли е, как трябва да постъпя?

Изчакайте да пробие и тогава ще се раши какво може да се направи. Няма никаква опасност в момента.

# 258
Здравейте, можете ли да ми препоръчате специалист в Пловдив , който да ми направи адхезивен мост.

# 259
д-р Венелинов , мерси за отговора!   bouquet И благодаря за успокоителните думи! smile3525

# 260
  • Варна
д-р Венелинов , мерси за отговора!   bouquet И благодаря за успокоителните думи! smile3525

Simple Smile  bouquet

# 261
Благодаря на д-р Венелинов, но пак влизам с въпрос. Отвориха ми зъба, оставиха го отворен, само да слагам памуче през деня. Но забравих да попитам зъбите с памука ли да ги мия, или когато е отворен зъба? Засега ги мия с памучето, защото ме е страх да не го замърся с нещо, докато си мия зъбите? newsm78

# 262
  • Варна
Благодаря на д-р Венелинов, но пак влизам с въпрос. Отвориха ми зъба, оставиха го отворен, само да слагам памуче през деня. Но забравих да попитам зъбите с памука ли да ги мия, или когато е отворен зъба? Засега ги мия с памучето, защото ме е страх да не го замърся с нещо, докато си мия зъбите? newsm78

Не е добре зъбът да остава отворен за повече от 24 ч. Така ще се инфектира с аеробни микроби, които са много трудни за убиване.
Принципно памучето го сменяйте след всяко хранене, защото въпреки него зъбът се натъпква с храна. Мийте се добре зъбите с или без памуче (няма значение).

# 263
При започнало стапяне на костта при пародонтоза възможно ли е с прием на калциеви хранителни добавки да се забави или стопира процеса? /наред с останалото лечение на пародонтозата/

# 264
  • Варна
При започнало стапяне на костта при пародонтоза възможно ли е с прием на калциеви хранителни добавки да се забави или стопира процеса? /наред с останалото лечение на пародонтозата/

Ако се провежда паралелно пародонтално лечение е възможно.

# 265

Не е добре зъбът да остава отворен за повече от 24 ч. Така ще се инфектира с аеробни микроби, които са много трудни за убиване.
Принципно памучето го сменяйте след всяко хранене, защото въпреки него зъбът се натъпква с храна. Мийте се добре зъбите с или без памуче (няма значение).
Mоят зъб ще остане отворен  цяла седмица. Викат ме в понеделник да го видят. През това време да слагам памук напоен с паста за зъби newsm78 Да разбирам ли, че трябва по-рано да отида?

# 266
  • Варна

Mоят зъб ще остане отворен  цяла седмица. Викат ме в понеделник да го видят. През това време да слагам памук напоен с паста за зъби newsm78 Да разбирам ли, че трябва по-рано да отида?

Ако колегата ви е казал да отидете в понеделник по-добре го направете, както предлага той.

Аз лично предпочитам да не оставям зъб отворен освен при много силни болки, с гной, голям отток и то за 24 часа. Поне това са съвременните тенденции в ендодонтията.

# 267
здравейте,
нашата беборана е на годинка и три месаца. имаме пет зъбчета. за съжаление единият горен преден зъб загубихме в една хирургична интервенция. също така горните зъбчета растат много криви, а долните два растат много бавно. също така имаме някои проблеми с храненето, като един от тях е че заспива докато се храни и така в цялата уста и зъбите остава храна.
във връзка с тези ни проблеми бих искала да попитам следното : на мястото на избитото зъбче трябва ли да се сложи нещо което да пази място; трябвали да се вземат някакви мерки зъбчетата да не растат на криво; какво може да правим за да подържаме устна хигиена, като се има в предвид че има нарушения на емайла , а също така тя не може да се жабури и да изплюе / както се прави при миенето на зъбите/;
предварително ви благодаря

# 268
  • Варна
Здравейте, дъщеря ми е почти на 6 год и долу вдясно и расте втори кътник.Вижда се част от зъбчето пробило а мястото зад него е доста подуто. Нормално ли е това?
Освен това лимфните възли от дясната страна на вратлето са силно подути, това е от поне 2 седмици. Все си мислех, че ще отмине, но не виждам подобрение. Confused Трябва ли да се консултирам със зъболекар, а може би с лекар?

# 269
Преди три дни ми вадиха зъб. Беше доста сложно и се наложи да ми зашият венеца. Стоматологът ми изписа антибиотик Аугментин и пробиотик. Вече съм наполовина на антибиотика, но много ме боли корема, подува се, чувствам голям дискомфорт. Нямам никакви проблеми с венеца. Не съм се подула изобщо, нямам болки. Чудя се, ако спра антибиотика, възможно ли е да получа някакви усложнения?

Общи условия

Активация на акаунт