Любители на котки - тема 49

• 47 009
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
E, щом позволяваш....  Grinning
Това е дружката на Опашатко, викат й на галено Злоби  Mr. Green Много е енергична и игрива, няма да скучае Опашатко.

Това пък е "асоциалната" маца на Котково, макар че за мен си беше много социална даже, щом успях да я намачкам. А е и любопитка  Grinning

Това пък е принца, красавеца, глезана... който се влюби в миризмата на чорапите ми  hahaha (прани бяха, а не си помислите нещо...) Той определено е с характер, не се дава лесно, но все пак с повече постоянство успях да го погаля зад ушите, корема не го дава обаче  Laughing

- тука все едно на мене се плези...

Всички снимки тук - http://www.flickr.com/photos/13879848@N04/

# 226
Разкошни са снимките! Моделите - също  Grinning Ама дай още снимки на цар Опашан, да му се порадваме.

# 227
На снимките с Опашан са предимно Котково и майка й с него... и не знам дали биха се съгласили да кача снимките.  А и не го снимах  много, предимно го мачкотех. Скъса се да мърка милия, но не е жаден  чак толкова за човешка ласка, личи си, че си получава редовно дозите и се е кротнал  Laughing
А новата му стопанка разказваше как спи вечер на главата й, обгърнал я с лапички до ушите. Любов голяма ви казвам...

# 228
Милото то, най-после спокойствие и обич и за него  Hug Много се радвам за Опашанко.

# 229
*Тедка* мнооого хубави снимки. Опашатко е роден с късмет щом си е намерил такъв хубав дом Hug забелязвам, че опашката му е почнала да космясва Simple Smile Толкова доволен и обичан изглежда Hug Котково  bouquet А това черно-бяло коте - принца, в муцунка много ми прилича на Алф - голям е симпатяга Heart Eyes
ето този поглед като сравня с аватара ми Crazy

# 230
Хахахаа, точно днес това й казах, че ми прилича на Алф в муцунката  Laughing Не съм луда значи ... и друг вижда приликата.

# 231
Теди, чудни снимки! Опашатко изглежда много доволен и свойски в новия си дом  Heart Eyes

Месечинка, не се отчайвай относно маците - знам, че е стресиращо понякога като се разфучат, но не означава, че няма да настъпи подобрение. При Мили и Цингарела също имаше период, в който, вместо да стане по-добре, стана по-зле. Сега вече съжителстват прилично, гонят се понякога, но в рамките на нормалното. Бих те посъветвала да не ги държите повече разделени, имали са време да си свикнат с миризмите, сега трябва да установят кой ще е шефът и т.н. Спете си заедно с мъжа ти, пък те нека се оправят помежду си. Имай предвид, че котешките боеве, съпроводени с всички тези звукови ефекти понякога изглеждат по-сериозни, отколкото реално са. Единствено, ако много брутално се бият, ги пръскайте или разтървавайте по някакъв начин.

# 232
Момичета, наскоро научих нещо притеснително (макар и малко вероятно) така че искам да споделя. Не се бях замисляла особено за рисковете от ваксините, защото принципно съм им голям защитник. И те принципно са полезни, дори животоспасяващи. Но начинът по който се (или не се) контролират, дозират и прилагат може да бъде доста опасен. Например не знаех, че има вероятност котката да развие рак на мястото на убождането. Не знам дали си спомняте този розов сладур, Соса, котарак на една моя приятелка. Оня ден тя ми сподели че Соса много скоростно е развил рак на гърба, където му бият ваксините, и му остават само няколко месеца живот  Cry Това било рядко - една на всеки 2000 котки - но при все че в тая страна има 93 милиона домашни котки, това си е голямо число. Все още не се знае какво точно във ваксините причитява рак; няма изолирана конкретна ваксина която да го причинява; няма значение възрастта на котката. Само се знае че хората ваксинират прекалено често "за всеки случай" и дозите често са по-големи от необходимото. Например тук от щат до щат варират законите, някъде за бяс се ваксинира веднъж годишно, другаде веднъж на две години, но дозировката често е една и съща и в първия случай котките практически получават двойна доза. Самите ветеринари невинаги са наясно с дозировката и честотата. За котки които не излизат навън, се препоръчва да се разредят ваксините за бяс до веднъж на две години, другите също колкото е възможно, ако котката е изолирана в апартамент. И е добре да се бие инжекцията в заден крак, възможно най-далече от жизненоважни органи защото иначе я бият във врата или гърба и от там ракът лесно достига важните вътрешни органи.

Ох, дълго стана, извинявайте. Просто се стреснах от цялата работа и ме удари параноята  Mr. Green

# 233
  • Варна
Момичета,
благодаря за съветите, в най-скоро време наистина ще ги оставим да се разберат кой е шефът, и аз си мислех за пулверизатора с вода, ако стане напечено. И за този феромонен спрей се чудя, но е доста скъп и ако няма ефект... Дано се разберат.
Чудесни снимки на Опашатко и компания Hug Опашката наистина е започнала да се окосмява, значи е много вероятно да си стане нормална пак. И като гледам как се разбира с цялото котешко воинство, защо някои котки веднага се сприятеляват, а нашите - уж големи глезани като са сами, съберат ли се става трета световна война ooooh!
Дидитка,
ужасно е това, което пишеш, Кетя не е ваксинирана нито веднъж, точно от страх от странични реакции. Вече за хората се спори вредят или не ваксините (аз лично приемам, че все пак ползите са повече от евентуалните вреди), но за котката реших да не я подлагам излишно на такива въздействия.

# 234
Работата с човешките ваксини е друга. Там има много повече контрол, ползите са доказани, учените имат десетилетия обстоен опит и т.н. С животните е различно - точно защото са животни, нещата не са толкова строги, дори и тук, няма толкова проучвания и изследвания и т.н. Затова съм по-скептично настроена към животинските ваксини, отколкото към човешките, и по-точно към приложението им а не към ползата им изобщо.

Като знам че Богданка не излиза навън, бих могла и изобщо да не я ваксинирам, но ме е страх да не стане беля да я изтърва навън че тогава вече става страшно - толкова диви животни има тук, има сред тях и случаи на бяс  Sad

# 235
Ето го и Рижко.
Не обича много да се снима.

Това е албума му.
http://snezhana63.snimka.bg/animals/rijko.540536.22936856

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 09:08 от Снежа63

# 236
Добро утро.Колко е щастлив Опашатко .Честит рожден ден на Цингарела с малко закъснение newsm59  bigdance2

# 237
Здравейте! За първи път влизам във вашата тема с молба за съвет (няколко съвета)  Grinning
Винаги досега сме имали само кучета, но в момента не мога да си позволя куче, защото нямам възможност да го извеждам. След дълго мислене (и една друга тема с молба за съвети) решихме да си вземем коте. Обаче в сравнение със знанията ни за кучета тук сме боси. А искаме да сме подготвени.
Бих искала да ви помоля за съвет първо дали да взема коте от улицата, или да търся от развъдник (предполагам, че зоомагазина ще го отречете още в зародиш).
Извинявам се предварително за всички глуповати въпроси, които ще изпиша тук  Hug
Казаха ми, че котилата са към април-май. Вярно ли е това? Ако взема коте от улицата, за какво трябва да внимавам? Ако търся породисти, някакви препоръки имате ли?
Момче или момиче?  Laughing Искаме момче принципно, защото стават по-едри, а ние обичаме по-яки четириноги. Но ми казаха, че урината на мъжкия има много по-неприятен мирис. Вярно ли е това или става въпрос само за въпросното "маркиране", което се регулира с някакви спрейове?
Дали ще се справим с възпитанието - в смисъл приучаването за пишкане в тоалетната, защото имахме страхотен неуспех с предните две кучета (вероятно няма строги хора вкъщи).
Надявам се да нямате против да питам отново. И ви благодаря от сърце!   bouquet

# 238
  • София и Морето от време на време
Мили, коте си вземете от където на Вас сърце и душа ви искат. Има много бездомни сладурченца, които си търсят дом. Ето един линк към едни такива красавчета, родени на 1 март.

http://www.facebook.com/album.php?aid=53836&id=1883768545150 … 15051&theater

Колкото до женско/мъжко - и двете си имат и плюсове и минуси. Женските се разгонват и мяукат доста силно и направо е непоносимо на моменти, мъжките пък маркират. Колкото до обичайната урина - честно казано нямам спомен много от времето, когато имахме женски котки - тя тогава най-голямата пишкаше в мивката в банята и в сифона - сама си го измисли, явно защото се миеше често и не е мирисало. Откакто имаме мъжки (11г) и сега второ мъжко - ползват леген с гранули, памперс ... и си мирише. Но уточнявам - не ползваме някакви специални тоалетни - май има такива, които абсорбират миризми.

Виж какво ще кажат и другите, които имат повече опит с котки.

Единственото, което си мисля - направо си вземете 2 бебета. Откакто имаме 2бр се чудя как така сме живели само с 1 - сега си играят двамата, а не да се чуди как да се занимава с нас ...

# 239
Предполагам всички тук ще сме единодушни: по-добре от улицата Simple Smile Или от "Без дом", някоя организация и т.н. Защо да наливаш пари в алчни развъдници, когато толкова много душици страдат на студа и глада навън? :/ Взимайки "марково" коте, намаляваме шанса някое бездомниче да бъде осиновено на негово място...

(Естествено, ако много държиш на определена порода, не ни слушай)  Hug

За котилата: аз, откровено казано, още не съм виждала много малки бебета навън -- струва ми се, че женските още бременеят. Но може и да греша, защото и аз не съм много наясно  Embarassed Ако вземете котенце от улицата, първо го заведете на ветеринар за общ преглед, външно и вътрешно обезпаразитяване, ваксинация ако прецени (а, и ако не е много мъничко, може да му спретнете и баня преди това) и е готово за новия си дом. Simple Smile))

За миризмата: не се притеснявай! Има много добри тоалетни (напр. "затворени"), консумативи, ароматизатори за тоалетни и т.н. И котетата се научават много бързо да пишкат на определеното място. Аз поне не съм чувала за такова, което да не се е научило. :Р

А ако не желаете мъжки котарак да маркира, просто го кастрирате по някое време (около 6-8 месечна възраст май май).

(опа, писала съм едновременно с Тина)   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт