Любители на котки - тема 49

• 47 012
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • In a surreal moment!
Здравейте!
Нямам време и настроение за снимки, но искам да се включа и да кажа, че гледах част от предаването на Марта Вачкова по канал1, посветено на нетрадиционната медицина. Един от представените билколечители заяви , че лекува много алергии и в това число и към котки. Беше довел излекувани пациенти, звучха много убедително. Билките му са извлек, от който се пие по схема , на капки.
Ето сайта му  http://donchotonev.hit.bg/index.html

Емел - за теб си мислех , докато гледах и за любовта ти към котките, която ти носи толкова физическо страдание.

# 211
За тях има новини  Laughing. Явно бяха изхвърлени някъде, но като добре ориентирани улични котета започнаха да се връщат едно по едно. Не са колкото бяха, но вече има няколко тигърчета и 1 черно. Черното не съм го виждала отблизо и не мога да разбера дали е възрастния котарак или онова сладурче от снимката, но може би е възрастния. Тигърчетата са всички един размер и вече не мога да ги различавам  Grinning. Лошото е, че този на който му пречеха може да вземе по-сериозни мерки  Sad.

Честит рожден ден на Цингарелка!

Добре, че са се върнали хайванчетата и дано не ги погнат отново. Много интересно - чух се с майка ми и тя каза, че и при нея се е появило едно от котетата ... ама дали просто е имало късмет милото или започват да се връщат и те от някъде, не се знае.

Благодарим за поздравленията и да почерпим със закъснение (тя датата й е приблизителна, ние сме си нарочили 1-ви април, че е). Нещо за господарите на дома и за техните стопани:

И няколко снимки на детето   в червен костУм   с лек само-мазо наклон   Laughing

# 212
  • на брега на морето
Таня, на първата снимка сивото коте много прилича на доброто момче Мъро Grinning.

На Емел ще препоръчам да опита с капките на д-р Бах. В Алтернативна медицина има голяма тема по този въпрос и може да бъде посъветвана кои капки да си вземе. Между другото те се използват и при животните с успех, така че ще е от полза да хвърлите по едно око. Grinning Има една комбинация за спешна нужда.

# 213
Честит рожден ден на Цингарелчето! (пак на патерици, но докато ви прочета и при вас станало следващия ден  Mr. Green )

Радвам се че тигрите са се намерили! Тая жена е голям ентусиаст, щом цялото стадо е прибрала, браво на нея.

Ние се радваме на оскъдното пролетно слънце:

# 214
  • на брега на морето
Честит рожден на Цингето! Да е жива и здрава, игрива и скоклива!

http://vrab.snimka.bg/animals/nashite-kotki.579033 

# 215
  • Варна
ЧРД на Цингарелка и от нас bdbaloni

Момичета, моите двете продължават да се съскат, дори ескалира напрежението сякаш Sad Преди поне издържаха известно време в една стая, сега още от вратата се започва вой и съскане. Преди малко се скараха ужасно, не можем да ги разтървем, и Златозар е убеден, че ще свикнат и продължава през половин час да ги събира в една стая! Не ми издържат нервите вече, честно! Май няма да се спогодят, губя надежда вече Tired

# 216
  • София и Морето от време на време
Честит Рожден Ден на Цингарелка!!!  newsm59

Месечинке, аз също си мисля, че все ще се разберат някак.

При нас Мърчо без бой се наложи над големия още от бебе - просто с нахалство, пък големия като отстъпва ... кой му крив. Почна да спи при нас на спалнята, Чочо от септември чак миналата седмица дойде в стаята, не влизаше дори. Взе му купичката дори ... Абе какво да ви разправям - нахал, гьотферен пълен.

От друга страна пък - виж и Мацо и Мъро на Таня ...

Много е индивидуално. Аз съм си малко екстремист и бих ги оставила не от време на време заедно, а на свободен режим на движение навсякъде: да се понабият, да си се разберат каква точно е йерархията ... и да се кротнат след това.
То точно така и направих с нашите де - като се прибрахме с 5 котки у дома и ги пуснах да си щъкат навсякъде без ограничения. Четирите бебета веднага разучиха апартамента, а големия просто си легна в хола и като минеха около него ги респектираше със страховито ръмжене.

В крайна сметка Чочо, като видя, че за него има просто другарче, а нищо не го заплашва - и го прие ситния. Сега всеки си ходи където си иска, спи си където си иска, даже вече и на един и същи диван ги намирам заспали, гонят се, играят и т.н.

# 217
ЧРД на Цингарелче, да е жива и здрава !  lovekiss

Месечинка, може да е заради това, че не са кастрирани. Приложи ли някой от методите за сближаване, някъде назад бяха поствани, май от МисНели....

# 218
  • Варна
Не съм, ще ги потърся...
Реве ми се вече, и с мъжа ми се скарахме, не стига че 10 дни спим разделени заради тях, сега се и караме заради тях. Казах му, че нямам намерение отсега нататък да живеем така, ако не се спогаждат ще търсим дом за Ленчето. Той ми вкарва изречения, че Кетя била звяр, да сме махали нея. Как пък не.

# 219
  • София
ЧРД на Цингарелка! Hug

Момичета, мерси за съветите за алергията.

Имам ги есенциите на Бах /цял комплект/ и ще трябва най-после да започна да ги прилагам.

ИКСИ, линкът не ми се отваря, но ще намеря инфото и ще го разгледам.

# 220
  • София
Месечинке, не мога да давам акъли на тази тема и разбирам какво ти е на главата. Ако все още са само на съскане и ежене не е толкова страшно като ситуация, но ако се бият като моите - няма оправия. Естествено е Кетя да е по-недоволна, защото толкова години е била единствена и не иска да дели благата. Уличното коте все пак е свикнало на съжителство с други котки. И едва ли кастрация би оправила нещата. Може да помогне само в случаи когато котараци се борят за територия, а в случая е друга ситуация. Моите се скараха кастрирани. Когато доведох Мъро, Мацо се опитваше да го бие, но с малко караница от наша страна го прие. Сякаш е по-лесно голямо коте да приеме малко. Те и малките нямат много страх и са нахалнички и големите се примиряват в един момент. Дано някой от методите, описани от МисНели ти помогне.

Таня, на първата снимка сивото коте много прилича на доброто момче Мъро Grinning.

На снимката прилича, но е от лошото ѝ качество. В действителност е много красиво и необикновено коте. Много е светъл и с ясно изразени райета, а и физиономията му е много специфична:

Когато се появи преди време се влюбих в него и ако не знаех какви зверища имам в къщи, щях да си го прибера  Grinning.

# 221
Привет!
Поздрави от  наш Опашатко. Намачках го порядъчно, наснимах го. Царски си живее, глезят го, обичат го... Благодаря ти отново, котково!  Hug
Пуска само една снимки, после котково ако иска  може да покаже и други.

# 222
  • на брега на морето
Тедка, направо ми увисна ченето ooooh! Знаех си, че Опашатко ще намери рая на земята.
Моля, пратете ми негови снимки, защото задържам Котково заради него.
Котково, прегръщам те с благословия!

# 223
  • Варна
Месечинке и аз мисля че е добре да ги оставите на свободен режим. Нищо че се бият, ще се разберат. Аз писах когато ги сближавах моите как едната вечер с мъка на сърцето ги оставих заедно. Бях убедена, че Маца ще убие Съни, така съскаше и скачаше да го хапе, а пък той беше/и все още е/ голям нахал и изобщо не се впечатляваше. Е, посбиха се две- три вечери/и дни/, изясниха кой, кой е и настъпи мир. Сега откакто е болничък/защото той още си залита и не може да скача  Sad/ Маца си взе "първенството" отново и го шамари отвреме на време, но той не и остава длъжен. Като цяло много добре си се разбират, но не беше така в началото.

Опашатко се е разположил царски Heart Eyes!

# 224
Теди, ако си качила още снимки, пусни ги, че аз кой знае кога ще се добера до компютъра /в момента хиените вечерят и са ми отстъпили цели 3 мин.компютърно време! Laughing/

Общи условия

Активация на акаунт