Любители на котки - тема 49

• 47 023
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Меичка, на Мери вета и даде след кастрацията гентамицин за ветеринарна употреба, мажех и коремчето и тя не го ближеше, защото мрази миризмата на лекарство, нямаше зачервяване  Rolling Eyes
Ако не намериш, незнам дали си в София мога да ти дам тубата, почти е пълна  Flutter

# 196
  • София
Ето го!!! Кот на Таня! Simple Smile)))

Joy Joy Joy  Фотомодел е той! И е единствен и неповорим  hahaha

Децата като бяха малки все ме караха да купувам котешки храни със сиво или кафяво тигърче на етикета. Ако е с оранжево коте - това била храна за рижковци и не я купувахме Laughing.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 22:54 от Тaня67

# 197
Ох,много се надявам да е по любов Мърко,но и двете женски ги няма.Те си бяха дивачки,придошли от някъде,но цялата зима изкараха в нашия двор,а сега ги няма.А Мърко е детенце на едната от тях,но ние от малък си го гледаме и свикна с нас.

# 198
Много съжалявам за малката Рия!  Cry  Flowers Rose Ужас, от колко малко нещо може да стане белята!

Кокошинке, честит рожден ден и от нас! Желаем всичко най!   bouquet

Момичета, днес забелязах, че белега на коремчето на Миша ми изглежда... разранен. Т.е. не точно разранен (не тече кръв или нещо такова), но е зачервенко, предполагам от близането. Първоначално помислих, че може да си е измъкнала някой конец, та звънях притеснено в клиниката, но оттам ме успокоиха, че използват резорбиращи се и няма такава опасност (нито нужда да я заведа да я погледнат). Rolling Eyes

Обясниха ми, че колкото повече се ближе, толкова по-бавно ще зарастне - знам ли, сигурно си се ближе в моментите, в които спя или не я гледам? Sad

И все пак, няма ли някой със сходен опит да ми сподели, как изглежда шева след 3 дни?  newsm78 (имаше една снимка с белегче на Богданка... колко време беше минало?)

Ето снимката, тук е един месец от операцията (и Богданка беше яко обръсната по целия корем). Не съм се сетила да я снимам по-често след операцията, та това ми е единствената ясна снимка на белега. На нас ни казаха че леко зачервеняване е нормално, защото това е признак че тялото се бори с раната и се опитва да зарасне. Зачервяването е защитната реакция на тялото когато поправя наранени участъци или когато раната бъде замърсена, което е неизбежно за животно което лежи по земята. Ако започне да кърви или да се подува, да става прекалено зачервено или да събира течност или нещо такова по-екстремно, тогава може да има проблем. Но щом и ветеринарите са ти казали че няма нужда да им я водиш, предполагам всичко е наред. Близането може само да раздразни раната защото котешкият език е грапав, но за сметка на това пък слюнката им спомага зарастването, така че близането не е непременно вредно. Бързо ще мине всичко, не се притеснявай!  Hug

# 199
Ган, съжалявам за лошите новини ... прегръдки.  Flowers Rose Пиши, ако имаш нужда - тук най-добре ще те разберем.

Аsha, много неприятно това, което споделяш. Сигурно това е и обяснението за мистериозното изчезване на кварталните ни котки изведнъж. Те си бяха семейство всичките, от няколко години живееха там и хората си ги знаеха. Първоначално майка ми като ми сподели, че изведнъж са изчезнали, си помислих, че може на някой съсед да му е писнало и да ги е махнал, но после като и Таня сподели за тигърчетата в нейния район, реших, че може и някакви акции да са. Не знам, но много ми е тъжно за нашите - дано не са ги убили.

Кокошинка, честит празник! Бъди здрава и обичана!   Party Time(И Цингарелче днес е рожденичка).

# 200
Ох свива ми се сърцето като чета такива новини. Дано Мърко е наистина по любов и да се прибере като му мине хормоналната буря.
Вижте сутринта каква физиономия имаше Рижо като го разбутах, защото трябваше даставам за работа.   hahaha

На Цингарелка желая много безгрижни по котешки дни

# 201
Здравейте на всички! И аз имам нужда от съвет.. имам си двумесечно коте, на което изглежда му бяха измръзнали лапичките и сега си спинка до печката. Сутринта едва се помръдваше не можеше да ходи и се влачеше по коремче, но сега е по-добре. Масажирахме му лапичките и цялото телце и горкичкото повърна.. Оказа се, че се е задавило и с котешката храна.
Едната му лапичка все още не може да се намести както трябва, някак си я прегува като ходи... страхувам се да не остане така. Някой имал ли е подобен проблем?

# 202
  • Варна
По-добре го заведете на лекар.
Рижо много недоволно гледа, как си посмяла да го събудиш Joy

# 203
  • София
.. но после като и Таня сподели за тигърчетата в нейния район, реших, че може и някакви акции да са. Не знам, но много ми е тъжно за нашите - дано не са ги убили.

За тях има новини  Laughing. Явно бяха изхвърлени някъде, но като добре ориентирани улични котета започнаха да се връщат едно по едно. Не са колкото бяха, но вече има няколко тигърчета и 1 черно. Черното не съм го виждала отблизо и не мога да разбера дали е възрастния котарак или онова сладурче от снимката, но може би е възрастния. Тигърчетата са всички един размер и вече не мога да ги различавам  Grinning. Лошото е, че този на който му пречеха може да вземе по-сериозни мерки  Sad.

Sweet child, води го на ветеринар и то без много да чакаш, защото при котките всички процеси са много по-ускорени отколкото при нас. Много бързо може да се стигне до безизходна ситуация. Иначе преди години сме имали нещо подобно. Котето имаше рахит, защото беше гледано от много малко в апартамент и без майчино мляко. Костите заякнаха с витамин Д, но едното задно краче си остана криво. Все пак това е само някакво предположение, а при вас може да е всяка друга болест и само ветеринар може да я познае.

Рижо хич не е доволен май!  Mr. Green
Честит рожден ден на Цингарелка!  newsm59  bigdance2 newsm18

# 204
  • тъгата в мен

Вече модема за интернет не мож побра Димитраки Wink
Кокошинка,честито със закъснение  bouquet
Съжалявам за малкото мъниче,Ган..Герче,дано котенцата  да се появят от някъде..
Аз още от самото начало писах,че не съм котколюбител,ама се убедих,че пусто свиква човек с тези животинки.От сега се чудя какво ще го правим младежът на вилата като се преселим лятото.Не ми се мисли,че може да забегне нанякъде...
Последна снимчица.Това е гърба на камината в къщи.Е,ако имаше чалъм ,Димитрачко още щеше да се разтегне като ластик,ама просто няма накъде  Joy

# 205
Ха ха да на Димитраки му е пораснало дупепто.
Рижо всъщност не беше сърдит а се наместваше да го галя зад ушите. Поза - Духа на Йода е в мен  hahaha hahaha hahaha

# 206
  • София
Ох, стига с тези лоши новини.  Sad Момичета, толкова съжалявам!

Аз влизам да се похваля, че вече 5-ти ден тичам всяка вечер. Пупппу, да не се урочасам, че пак ще ме обземе мързелът. Открих, че по този начин гоня носталгията.
В Прага е пълно с паркове и стадиони - на 2 мин. пеша са ми два стадиона, а на 5 мин. - 2 парка. Днес, обаче, малко поизгорях. Слънцето жулеше яко. Все си мисля, че в тези ширини е по-топло от БГ, колкото и странно да изглежда на пръв поглед.

В двора на комплекса се подвизава една разкошна черна маца, дългокосместа, ама и дума да не става да я приближа.  Grinning Ще се пребие да бяга и да се крие, така че вече съм се отказала да я хващам. Очевидно е нахранена, защото храната не й прави впечатление. Тук от всяка тераса мирише на пържоли, нищо чудно да си угажда.

# 207
Ole, Рижо толкова мн прилича на Аднре. Но андрешковия нос беше розов.

# 208
  • на брега на морето
Това е моята дворна "Кетя"; и аз да платя един път данък като вас. Grinning

# 209
  • София
Не мога да се въздържа и ще ви покажа лоши телефонни снимки, но много се зарадвах като видях котетата. Когато изчезнаха тигрите си дадохме сметка, че отдавна не сме виждали и котетата от съседен двор. Там също често се чуваше мърморене от съседи и реших, че и те са разкарани. За щастие не е така. Явно жената ги е прибрала всички (9-10 котки  Grinning) в апартамента си и днес ги беше пуснала да се разходят. Дори се стреснаха от нашето внимание и панически взеха да се прибират в отворения прозорец на балкона. Ето ги сладурите:

А ето ги на снимки от лятото. Дори са пораснали и охранени  Grinning:

На последната снимка са същите котета, но като малки. Само хубавицата от последния ред не видяхме, но най-вероятно се е била скрила някъде.

Общи условия

Активация на акаунт